Hotellit (125)

Matkat – Puola

Puolassa on mahtavaa arkkitehtuuria, hyvää ruokaa, mielenkiintoista historiaa ja vilkas viihdetarjonta. Suhteellisen lyhyen lentomatkan ansiosta Puola on mainio viikonloppukohde.

Puolan sijainnilla itäisen ja läntisen Euroopan välissä on aina ollut merkittävä osuus Euroopan historiassa, ja tämä perintö näkyy nykyäänkin esimerkiksi kaupunkien rakennuksissa, keskiaikaisissa toreissa, kauniilla maaseudulla ja kommunismin ajan muistomerkeissä. Kulttuurilla on aina ollut tärkeä osa puolalaisten keskuudessa – musiikkia, teatteria ja taidetta on täällä kaikkialla. Tjäreborgilla matkustat Puolaan joustavilla reittilennoilla ja päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Valittavanasi on kolme kohdetta Varsova, Krakova ja Gdansk.

Yöelämä Puolassa

Viihde-elämä on vilkasta ja monipuolista kaikissa Puolan kaupungeissa, joten löydät varmasti itsellesi sopivia vaihtoehtoja piditpä sitten enemmän viihtyisistä pubeista tai vilkkaista yökerhoista. Gdanskissa menevää juhlintaa on erityisesti Dluga-kadulla, jossa baareja ja klubeja on tiheässä. Puolalaisen tavan mukaisesti monissa paikoissa voi drinkkien sijaan olla tarjolla vodkaa.

Kulttuuria ja nähtävyyksiä

Kulttuurin ja historian ystävälle Puolalla on tarjota paljon. Täällä on lukuisia nähtävyyksiä ja kaikenlaisia museoita. Jos haluat tutustua maan synkkään historiaan lähemmin, koskettava ja mieleenpainuva kohde on Auschwitzin keskitysleiri.

Löydä hotellisi
Sää
Milloin on paras sää Puolassa?
Kaikissa Tjäreborgin kohteissa, Krakovassa, Varsovassa ja Gdanskissa, on suurin piirtein samankaltainen ilmasto. Kaikkein lämpimintä on kesällä, kesäkuusta elokuuhun, jolloin on myös eniten aurinkotunteja. Varsovassa ja Gdanskissa kuivin kausi on huhtikuusta elokuuhun ja Krakovassa on eniten sateettomia päiviä elokuusta lokakuuhun. Yleisesti ottaen Varsovassa on muutama aste lämpimämpää kuin kahdessa muussa kaupungissa, paitsi talvella, jolloin Krakovassa on hieman lauhempaa. Keskilämpötila kesällä on noin 20-24 astetta kaikissa kohteissamme. Syyskuussa lämpötila on noin 15-18 asteen paikkeilla ja lokakuussa noin 10-13 astetta. Talvella, marraskuusta maaliskuuhun, lämpötila vaihtelee päivisin noin -2 ja 7 asteen välillä. Keväällä lämpötila nousee nopeasti. Huhtikuussa lämpötila on noin 9-12 astetta, mutta toukokuussa jo noin 15-19 astetta. Ja aurinkotuntien määrä luonnollisesti lisääntyy koko ajan.
Passi ja viisumi
Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Puolan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Puolan lähetystöstä/konsulaatista. Puolan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 618280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkakohteet – Puola

Krakova
 • Nähtävyydet
 • Ruoka & juoma
 • Ostokset
Krakova on kaunis ja viihtyisä kaupunki Itä-Puolassa. Lähde Tjäreborgin kaupunkilomalle nauttimaan arkkitehtuurista, historiasta, hyvästä ruuasta ja monipuolisesta huvielämästä.
Varsova
 • Ruoka & juoma
 • Nähtävyydet
Varsovassa on kaikkea, mitä vain suurkaupunkilomalta voi odottaa – nähtävyyksiä, hyvää ruokaa ja paljon muuta. Tjäreborgin reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan.
Gdansk
Vain parin tunnin lento Gdanskiin! Mielenkiintoinen historia, hyvät ostosmahdollisuudet, mahtava arkkitehtuuri ja vauhdikas yöelämä. Gdanskista on myös lyhyt matka Sopotin vilkkaaseen rantakohteeseen.
Hintaesimerkkejä reittilennoilla – Puola
Leone Aparthotel
Leone Aparthotel
Krakova, Puola
 • 3 päivää
 • Lento + hotelli
 • Lähtö 30.3.2020, lähtöpaikka Helsinki
Helsinki, 30.3.2020, 3 päivää
Focus Gdansk Hotel
Focus Gdansk Hotel
Gdansk, Puola
 • 3 päivää
 • Lento + hotelli
 • Lähtö 22.3.2020, lähtöpaikka Helsinki
Helsinki, 22.3.2020, 3 päivää
Platinum Hotel & Residence Wilanów
Platinum Hotel & Residence Wilanów
Varsova, Puola
 • 3 päivää
 • Lento + hotelli
 • Lähtö 8.3.2020, lähtöpaikka Helsinki
Helsinki, 8.3.2020, 3 päivää

Tee matkahaku – Puola