Matkustajan erityistarpeet

Liikuntarajoitteisten matkustaminen

Vain osa ulkomailla olevista hotelleista soveltuu liikuntarajoitteisille. Hotellissa tai hotellin alueella voi olla paljon rappuja ja tasoeroja. Hissi voi olla pieni ja huoneen kylpyhuone sopimaton liikuntaesteiselle. On tärkeää, että ilmoitat erityistarpeistasi varauksen yhteydessä, jotta myyntihenkilökuntamme voi auttaa sopivan majoituksen valitsemisessa.

Katso lista esteettömistä hotelleista suosituimmissa matkakohteissamme

Lentokentän ja hotellin välinen bussikuljetus

Pyörätuoli ei välttämättä mahdu bussiin, jolloin matkustajan on itse huolehdittava kuljetuskustannuksista. Kysy matka-asiantuntijaltamme mahdollisuutta invataksin etukäteistilaukseen. Asiakkaan tulee itse huolehtia matkatavaransa bussiin ja hotelliin, sillä henkilökuntamme kohteessa ei turvallisuussyistä voi ottaa vastuuta matkustajan tai matkatavaroiden siirtämisestä.

Vammaisten ja liikuntarajoitteisten matkustajien avustamispalvelu lentoasemilla

EY -asetuksen 1107/2006 käyttöönotto Finavian lentoasemilla
Vammaisten ja liikuntarajoitteisten matkustajien avustamispalvelu lentoasema-alueella siirtyy lentoyhtiöiltä lentoasemille ja muuttuu aiempaa kattavammaksi. Avustamista tarvitseva matkustaja tekee matkaa varatessaan matkatoimistolle ennakkoilmoituksen (viimeistään 48 h ennen lentoa), ja kertoo samalla yksityiskohtaisemmin tarvitsemastaan avusta
Lentoasemien tarjoama avustamispalvelu on tarkoitettu matkustajille, joiden liikuntakyky on rajoittunut fyysisen vamman tai kehitysvamman takia, näkö- ja kuulovammaisille, iäkkäille matkustajille, tilapäisesti liikuntarajoitteisille ja kaikille, jotka tarvitsevat erityisapua.
Avustaminen käytännössä: Lähtevä matkustaja ilmoittautuu lähtöselvityksessä (viimeistään tuntia ennen lennon lähtöaikaa) tai lentoaseman kutsupisteellä (viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöaikaa), joka on merkitty kansainvälisin invamerkein. Koulutettu avustaja tulee paikalle ja avustaa lähtevää tai jatkomatkustajaa lähtöselvityksessä, turvatarkastuksessa sekä porttialueella aina lentokoneen istuimelle pääsyyn asti. Saapuvan matkustajan palveluketju päättyy jatkoyhteyden lähtöpisteeseen.

Henkilöllä, jonka oma fyysinen tila ei anna mahdollisuutta matkatavaroiden tai itsestään huolehtimiseen matkalla, tulee olla mukana oma avustaja. Matkalle mukaan otettavista apuvälineistä/-laitteista tulee informoida varauksen yhteydessä, jotta myös lentoyhtiöltä saadaan vahvistus em. laitteiden kuljettamiseen.

Raskaus ja terveys

Useimmat lentoyhtiöt rajoittavat matkustamista, mikäli raskaus on edennyt 28. raskausviikolle. Mahdollisesti vaadittava raskaustodistus tulisi olla englanninkielinen. Asiakkaan tulee varmistaa kutakin lentoyhtiötä koskevat säännökset ennen matkalle lähtöään.

Allergiat ja ruokaintoleranssit

Mikäli sinulla on allergioita tai jokin ruokaintoleranssi lue lisätietoja ja ohjeistus.