Retket, Makrigialos

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Huom! Kesällä 2020 retkiohjelmaa on jouduttu supistamaan koronaviruksen vuoksi ja aktiviteetteihin saattaa tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Esim. ravintolakäynnit saatetaan korvata ruokapaketeilla, jotka retkelle osallistujat saavat mukaansa. Lue lisää kohteen omilta MySite-sivuilta

.

Spinalonga - Voidaan varata jo ennen matkaa

Spinalonga - Voidaan varata jo ennen matkaa

Koko päivä aurinkoa, uimista ja historiaa! Käymme Spinalongan saarella, jossa sijaitsi aikoinaan Euroopan viimeinen spitaalisten siirtokunta. BBQ-lounas sisältyy hintaan. Sisäänpääsymaksu ei sisälly hintaan. Ota henkilöllisyystodistus mukaan.

Lue lisää Pienennä

Kun tämä hirvittävä sairaus, spitaali, levisi ympäri maailmaa, alettiin luoda siirtokuntia, jonne tartunnan saaneet voitiin eristää. Niihin aikoihin oltiin vakuuttuneita taudin herkästä tarttuvaisuudesta ja historiankirjoista voi lukea, kuinka monet laivat kiersivät Spinalongan kaukaa.

Spinalongan saari valittiin spitaalisiirtolaksi, sillä se sijaitsi sopivan matkan päässä, jotta taudin leviäminen voitaisiin estää, mutta kuitenkin heihin voitaisiin olla yhteyksissä. Sana Spinalonga tarkoittaa "Pitkää piikkiä" ja saari on kuin aallonmurtaja, joka suojaa Eloundanlahtea. Nimeen liittyy traagisia muistoja lähimenneisyydestä ja saamme kuulla koskettavia tarinoita Euroopan viimeisestä spitaalisiirtolasta, joka suljettiin vasta vuonna 1957.

Retkemme kohteena oleva saari sijaitsee Agios Nikolaoksen, Kreetan neljänneksi suurimman kaupungin, edustalla. Venematka saarelle kestää noin tunnin. Teemme saarella kävelykierroksen, ja siellä on nähtävissä myös mielenkiintoisia vanhoja rakennuksia. Sen jälkeen siirrymme takaisin laivaan, jatkamme matkaa ja lopulta laskemme ankkurit pienessä uimapoukamassa, jossa pääsemme uimaan ja nautimme myös lounaan. Sen jälkeen palaamme takaisin Agios Nikolaokseen, joka sijaitsee pienen pohjattoman järven rannalla. Voit kierrellä kaupungissa tai vaikka istahtaa kahville tai jäätelölle satamaan ennen kuin palaamme bussilla takaisin hotelliin.

Spinalongan retkellä yhdistyvät aurinko, uiminen, raikas meri-ilma sekä historia.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
BBQ-lounas sisältyy, mutta kannattaa ehkä ottaa mukaan jotain pientä syötävää, sillä lounas nautitaan vasta n. klo 14.00 aikoihin.

Sisäänpääsymaksut:
8 euroa/henkilö. Ota henkilöllisyystodistus mukaan retkelle.

Kesto:
Koko päivän - Sunwing Makrigialos Beachistä n. klo 08.30-18.00, Ierapetrasta n. klo 09.00-17.30, Agios Nikolaoksesta n. klo 09.30-16.00 ja Hersonissoksesta n. klo 08.30-18.00.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet ja tuulitakki tai pusero, jos merellä sattuu tuulemaan. Mahdollisesti jotain pientä syötävää, jos kaipaat jotain välipalaa ennen lounasta.

Muuta:
Retken hinta vaihtelee lähtöpaikkakunnan mukaan.
Jos sinulla on liikkumisvaikeuksia, saattaa Spinalongan saarella liikkuminen olla hankalaa. Retki järjestetään joistakin lomakohteista vain keskikesällä. Huom! Eloundasta retkelle lähtevät voivat varata retken ainoastaan paikan päällä. Taksi Agios Nikolaokseen maksaa n. 24 euroa/meno-paluu.

Knossos - Voidaan varata jo ennen matkaa

Knossos - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde mukaan kokopäiväretkelle kuuluisaan Knossoksen palatsiin - palatsiin, jonka aikaisemmin uskottiin olleen olemassa ainoastaan kreikkalaisessa mytologiassa...
Ruoka, juoma ja sisäänpääsymaksu palatsiin eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Ajelemme bussilla Kreetan kaunista pohjoisrannikkoa pitkin, ja jo bussimatkan aikana pääset uppoutumaan historian syövereihin. Oppaamme kertovat mielenkiintoisia tarinoita ja pääset kurkistamaan kiehtovaan kreikkalaisten jumalten maailmaan. Mikä on totta ja mikä tarua..?

Myöhemmin kierrellessämme tässä aikoinaan niin mahtavassa palatsissa voimme vain ihmetellä kuinka suurenmoinen kulttuuri Kreetalla vallitsi jo paljon ennen Kristuksen syntymää. Minolaisen kulttuurin huippukausi oli noin 2000 – 1500 eKr. Palatsi rakennettiin 4000 vuotta sitten, sen pinta-ala oli 22000 m2 ja huoneita oli yhteensä noin 1500! Palatsissa oli esim. ilmastointi, vesikäymälät ja mahtavia kulta- ja keramiikkaesineitä. Seiniä koristivat kauniit freskomaalaukset.

Kuningas Minos hallitsi Knossosta ja täällä ovat myös syntyneet tarut vaarallisesta minotauruksesta. Olet saattanut myös kuulla ja lukea palatsin alla olevasta labyrintista, jossa tämän hirviön sanotaan asuneen. Ken tietää, ehkä saat jopa nähdä minotauruksen vierailusi aikana!

Sir Arthur Evansin johdolla, 1900-luvun alussa, palatsi rakennettiin uudelleen samanlaiseksi kuin sen kuviteltiin olleen ammoisina aikoina. Näin myös meillä on helpompi ymmärtää sen ajan tapahtumia ja tunnelmia.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Ateriat ja juomat:
Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Kreetan pääkaupungissa, Iraklionissa, sinulla on aikaa noin 2,5 tunnia tutustua kaupungin ostosmahdollisuuksiin ja syödä lounasta omin päin.

Sisäänpääsyt:
Sisäänpääsymaksu Knossoksen palatsiin maksetaan erikseen, 15 euroa/henkilö. Lapset ja alle 18-vuotiaat nuoret pääsevät palatsiin ilmaiseksi todistamalla henkilöllisyytensä. Eläkeläiset ja opiskelijat pääsevät sisään puoleen hintaan näyttämällä henkilöllisyystodistuksensa.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 08.30–16.30.

Opastus:
Skandinaavinen opas, Knossoksessa myös englanninkielinen paikallisopas

Pukeutuminen:
Kevyet ja mukavat vaatteet

Hyvä ottaa mukaan:
Vesipullo ja aurinkohattu tai lippis ja hyvät kengät, joilla on hyvä kävellä. Paljon rappuja Knossoksen palatsissa.

Muuta:
Retken hinta vaihtelee lähtöpaikan mukaan. Tietyistä kohteista retki järjestetään ainoastaan keskikesällä.

Huom! Eloundasta retkelle lähtevät voivat varata retken ainoastaan paikan päällä. Taksi Agios Nikolaokseen maksetaan erikseen, n. 24 euroa/meno-paluu.

Chrissyn saari - kultainen saari - Voidaan varata jo ennen matkaa

Chrissyn saari - kultainen saari - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde mukaan kokopäiväretkelle Chrissy Islandille tai Kultasaarelle, joka on yksi Euroopan eteläisimmistä saarista. Luvassa myös auringonottoa ja uimista. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Chrissy Island, tai Kultasaari kuten sitä myös kutsutaan, on yksi Euroopan eteläisimmistä saarista. Paikallisten keskuudessa tunnetaan molemmat nimet "Kultasaari" ja "Gaidouronisi - aasisaari". Chrissy on vierailun arvoinen saari kaikille, jotka rakastavat aurinkoa ja uimista.

Ajamme aluksi Ierápetran kaupunkiin, josta jatkamme veneellä matkaa saarelle, jossa on pitkiä upeita hiekkarantoja ja kristallinkirkasta vettä! Saavuttuamme perille voit ostaa satamasta jotain pientä syötävää ja juotavaa, ja sen jälkeen kävelemme noin 10 minuuttia halki seetripuumetsän Golden Beachille. Rannalla voit nauttia auringonpaisteesta ja käydä välillä uimassa. Saaressa on myös pieni kappeli, joka on pystytetty St. Nikolaoksen kunniaksi. Voit myös nähdä minolaisia raunioita, vanhan roomalaisen hautausmaan sekä saaren majakan.

Kun iltapäivällä palaamme takaisin veneeseemme, ovat kaksi pientä rannalla näkyvää tavernaa ainoat ihmisistä kertovat jäljet koko Chrissi Island -saarella...

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Ateriat ja juomat:
Eivät sisälly hintaan. Vinkki: ota mukaan oma eväskori. Juomia ja snackseja voi ostaa laivalta ja Chrissy Islandin satamasta.

Vaatetus:
Uimavarusteet

Opastus:
Skandinaavinen opastus

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 09.00 tai 09.30 – 17.30, laivan lähtöajan mukaan

Muuta:
Huom! Eloundasta retkelle lähtevät voivat varata retken ainoastaan paikan päällä. Taksi Agios Nikolaokseen maksetaan erikseen, n. 24 euroa/meno-paluu.

Pirate Boat  - Koufonissi - Voidaan varata jo ennen matkaa

Pirate Boat - Koufonissi - Voidaan varata jo ennen matkaa

Merirosvolaiva Evdokian kyydissä suuntaamme kohti Koufonissin saarta, jossa uimme, otamme aurinkoa ja etsimme laivan aarretta. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan, mutta laivalla voi ostaa pientä purtavaa.

Lue lisää Pienennä

Yleensä merirosvot lähtevät valloittamaan seitsemää merta, mutta me aloitamme hieman rauhallisemmin ja suuntaamme aluksi kohti Libyanmerta. Kohteemme on luonnonkaunis ja historiallisesti mielenkiintoinen Koufonissin saari. Täällä tehdyistä kaivauksista on löydetty merkkejä jo Rooman valtakunnan ajoilta, esimerkiksi yksi teatteri on kaivettu esille. Saarella on kaikkiaan 36 pientä ja vähän isompaa rantaa, jotka houkuttelevat auringonottoon ja uimiseen.

Sinulla on koko päivä aikaa nauttia auringosta, voit uida ja rentoutua. Päivän aikana sinulla on mahdollisuus löytää sisäinen pieni merirosvosi! Etsimme myös merirosvolaivan aarretta, miekkailemme ja voimme leikkiä olevamme oikeita merirosvoja!

Koufonissi on luokiteltu arkeologiseksi alueeksi, joten saarella ei ole mitään palvelua. Voit ottaa mukaan omat eväät tai ostaa laivalta pientä syötävää ja juotavaa.

Lähde mukaan tälle mukavalle veneretkelle ja pääset nauttimaan kauniista maisemista!

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Ruoka ja juomat:
Eivät sisälly hintaan, mutta snacksejä, virvoitusjuomia, mineraalivettä ja olutta on myynnissä laivalla.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, aurinkovoide, päähine ja vähän rahaa. Kengät, mikäli haluat kävellä saarella, mutta muuten sandaalit ovat ihan ok.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 10.00 – 18.00

Opastus:
Skandinaavinen tai englanninkielinen opastus

Pukeutuminen:
Rento vaatetus – mielellään merirosvohenkinen!

Jeeppisafari - Makrigialos

Jeeppisafari - Makrigialos

Päivän aikana tutustumme Etelä-Kreetan perinteisiin kyliin, rotkoon ja vesiputoukseen. Kuulemme myös enemmän Kreetasta ja paikallisesta elämästä.

Lue lisää Pienennä

Retki alkaa Makrigialoksesta, joka on tunnettu viihtyisästä kalasatamastaan. Ajamme "off roadia" kohti Stavrochoria ja Oreinoa, jotka ovat kaksi pientä ja erittäin rauhallista vuoristokylää. Kylissä tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt. Matkan varrella saavumme ylös, korkealle Thripiti-vuorelle, josta on mahtavat näkymät merelle, sekä itä- ja etelärannikolle päin. Pysähdymme Thripitin kylässä, jossa on aikaa nauttia vaikka kupillinen kahvia paikallisessa "kafeneionissa". Halutessasi voit myös maistaa paikallista erikoisuutta - Rakia.

Matka jatkuu kohti HA Canyonin sisäänkäyntiä. Vaikuttavan ja hyvin kapean kanjonin seinät kohoavat jopa pari sataa metriä ylöspäin. Voit halutessasi vierailla ainutlaatuisessa kirkossa, joka sijaitsee luolassa, korkealla vuorenrinteessä. Sitten onkin aika ajella läpi Thripiti-metsän, joka on upea luontokokemus. Saamme ihailla fantastisia näkymiä pohjoisessa sijaitsevalle Kreetanmerelle ja etelässä sijaitsevalle Libyanmerelle päin.

Päivän aikana tarjoillaan lounas pienessä tavernassa Agios Ioanniksen kylässä.

Tervetuloa mukaan retkelle, jonka aikana pääset tutustumaan kaikkeen jännittävään ja saat upeita kokemuksia.

Ruoka ja juomat:
Lounas sekä paikallinen viini ja vesi sisältyvät hintaan.

Hyvä ottaa mukaan:
Vesipullo, rahaa, aurinkovoide, kamera, päähine ja aurinkolasit.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 09.00-17.30

Opastus:
Englanninkielinen kuljettaja/opas (et saa itse ajaa jeeppiä).

Vaatetus:
Mukavat, pölynkestävät vaatteet. Noin puolet matkasta ajetaan "off roadia".

Huom! Tämä retki ei sovi raskaana oleville eikä selkävaivoista kärsiville, sillä retki saattaa olla fyysisesti rasittava.