Matkat – Lontoo

On olemassa paljon hyviä syitä matkustaa Lontooseen. Olipa oma syysi mikä tahansa, Tjäreborgilla on sopivia vaihtoehtoja jokaiseen makuun.
Lontoo sopii erinomaisesti niin viikonloppumatkoihin kuin pidempäänkin lomailuun, sillä kaupunki on täynnä elämyksiä, tapahtumia ja hyviä ostosmahdollisuuksia. Tjäreborgin matkat-valikoimassa on hotelleja monessa hintaluokassa uima-altaalla tai ilman, ja voit valita joko huoneen tai huoneiston.

Suunnittele unelmamatkasi

Tjäreborgin Lontoo matkat -hotellivalikoimassa on runsaasti eritasoisia hotellivaihtoehtoja kahdesta viiteen tähteen, ja ne kaikki sijaitsevat hyvällä paikalla Lontoon keskustassa. Jos sinun on vaikea valita mieleistäsi hotellia, voit rajata valintasi johonkin tiettyyn kaupunginosaan. Esimerkiksi Bayswaterin alueella on hotelleja vieri vieressä, huvittelu- ja ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset Marylebonen alueella tai majoitu Mayfairin hienostoaluelle Hyde Parkin naapuriin. Valittuasi ensin hotellin voit sen jälkeen valita matkan ajankohdan ja keston. Meiltä varaat Lontoon matkat kätevästi yhdessä paketissa, joten voit lomallasi keskittyä rentoutumiseen ja elämästä nauttimiseen.

Lontoo - matkat perheille

Matkat lasten kanssa Lontooseen sujuvat mukavasti jos majoitut huoneistossa, suosittelemme silloin Citadines-hotellejamme. Huoneistossa voit itse kokata aamiaista, ja jos lapset tarvitsevat välillä pientä lepotaukoa, hotelliin on helppo tulla syömään välipalaa ja kenties nukkumaan päiväunet.

Lontoon luksushotellit

Jos haluat viettää Lontoossa ylellisen loman, Tjäreborgin valikoimassa on myös paljon luksushotelleja. Flemings Mayfairin, Athenaeumin ja the Ritzin kaltaisissa klassisissa hotelleissa Lontoon-kokemuksesi kruunaa kuuluisa iltapäivätee, afternoon tea. Valikoimassamme on myös modernimpaa ylellisyyttä, esimerkiksi Hilton Park Lane- tai ME London -hotelleissa. Koska suurin osa hienostuneimmista hotelleistamme sijaitsee Mayfairin tai Sohon kaupunginosissa, niistä on lyhyet matkat tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kaupungin huvituksiin.
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Lontoo

Sää
 • tammikuu
6°2°
1
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
7°2°
2
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
10°3°
3
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
13°5°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
17°8°
6
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
20°11°
6
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
22°13°
6
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • elokuu
21°13°
5
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
19°11°
4
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
14°8°
3
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
10°5°
1
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
7°3°
1
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä noin 3 tuntia.

Näin matkustat tänne

Lennot – Lontoo:
Lontooseen voit matkustaa reittilennolla Tjäreborgin kautta mihin aikaan vuodesta tahansa.
Lontoossa on useita lentokenttiä, yksi lähes joka ilmansuunnassa: Heathrow, Gatwick, Stansted ja London City Airport. Kuljetus lentokentän ja hotellin välillä ei sisälly hintaan, kuljetus tulee järjestää omatoimisesti. Matkat lentokentiltä Lontoon keskustaan seuraavasti:

Heathrow sijaitsee noin 25 km Lontoosta länteen
- Metro: Keskustaan (Piccadilly Circus) pääsee Piccadilly Line -metrolla, joka liikennöi päiväsaikaan n. 10 minuutin välein. Matka-aika on n. 40 minuuttia. Metro on edullisin vaihtoehto. Ruuhka-aikoina metrojunat ovat erittäin täynnä.
- Heathrow Express: Junia lähtee päiväsaikaan 15 minuutin välein Paddingtonin asemalle. Juna on nopein vaihtoehto, matka kestää n. 15 min.
- Busseilla pääsee useimpiin Lontoon keskustassa sijaitseviin hotelleihin. Ajoaika n. 55–75 minuuttia (Liverpool Station- ja Victoria Station -asemille).
- Taksi voi olla mukava, mutta myös kallis vaihtoehto. Ruuhka-aikana taksimatka saattaa kestää kauan.

Gatwick sijaitsee n. 45 km Lontoosta etelään
- Juna: Gatwick Express -juna Victoria Station -asemalle. Juna lähtee 15 minuutin välein ja matka kestää n. 30 min.
- Juna London Bridge- tai St. Pancras -asemille lähtee 15 minuutin välein. Matka kestää n. 45 minuuttia. Edullisin vaihtoehto.
- Taksi voi olla mukava, mutta myös kallis vaihtoehto. Ruuhka-aikana taksimatka saattaa kestää kauan.

Stansted sijaitsee n. 50 km Lontoosta pohjoiseen
- Juna: Stansted Express -juna Liverpool Station -asemalle. Kulkee 15 minuutin välein ja matka kestää n. 45 minuuttia.
- Busseilla pääsee useimpiin Lontoon keskustassa sijaitseviin hotelleihin. Ajoaika n. 55–75 minuuttia (Liverpool Station- ja Victoria Station -asemille).
- Taksi voi olla mukava, mutta myös kallis vaihtoehto. Ruuhka-aikana taksimatka saattaa kestää kauan.

London City Airport sijaitsee n. 11 km Lontoosa itään
- Juna: DLR Line Bank -juna Underground Station -asemalle kulkee 8–15 minuutin välein, ja matka kestää n. 25 minuuttia.
- Taksi voi olla mukava, mutta myös kallis vaihtoehto. Ruuhka-aikana taksimatka saattaa kestää kauan.
Ostokset
Lontoossa on kaikkea mitä kuvitella saattaa myös, kun puhutaan shoppailusta. Monien mielestä Lontoon matkat ovatkin nimenomaan ostosten tekemistä varten, ja hyvällä syyllä. Kaupungissa on valtava valikoima erilaisia kauppoja ja markkinoita.

Tavaratalot ja kauppakeskukset

Knightsbridgessä on suuria tavarataloja, kuten Harrods ja Harvey Nichols. Kaupungissa on monia isoja kauppakeskuksia, Westfield Londonissa on saman katon alla yli 300 liikettä, tunnetuista merkkiliikkeistä uniikkeihin putiikkeihin.

Oxford Street, Regent Street ja King's Road

Keskustan suuri ostoskatu on Oxford Street, jolla voi olla tungosta varsinkin lauantaisin. Regent Streetillä sijaitseva Hamleysin 7-kerroksinen lelutavaratalo on lasten unelmapaikka, ja joulun aikaan myös sen näyteikkunat ovat nähtävyys itsessään.

King's Road on yksi Lontoon tärkeimmistä ostoskaduista, ja täältä löytyy jotakin joka tyyliin ja makuun. Yli kolme kilometriä pitkän kadun varrella on yli 160 liikettä, aina ikonisesta Peter Jones -tavaratalosta pienempiin putiikkeihin , joista löytyy yhtä lailla uusien englantilaisten suunnittelijoiden töitä kuin jo vakiintuneempia tuotenimiä.

Old Bond Street, New Bond Street ja Carnaby Street

Tunnettujen luksusmerkkien, kuten Armani, Burberry ja Louis Vuitton, liikkeet löytyvät Old Bond Streetiltä ja New Bond Streetiltä.

Carnaby Street tunnetaan muotiliikkeistä, ja täältä löytyykin niin paikallisten kuin kansainvälisten suunnittelijoiden muotia ja koruja sekä kauneushoitoloita.

Markkinat

Ympäri kaupunkia on monenlaisia markkinoita, joista tunnetuimmat ovat Notting Hillin ja Camdenin katumarkkinat.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Lontoolla on paljon annettavaa mitä erilaisiin ruoka- ja juomaelämyksiin tulee. Täällä voi tutustua uusimpiin ruokatrendeihin ja makuihin tai perhetyä klassisen hienostuneisiin vaihtoehtoihin. Lontoossa on monia julkkiskokkien ja tv-persoonien omistamia ravintoloita, joissa makuelämyksiä voi yhdistää julkkisbongaukseen. Saat kokea ruokakierroksella aivan toisenlaisen puolen Lontoosta. Tarjolla on fish & chips, makkarakääryleitä sekä sausage rolls ja bacon and egg baps, puhumattakaan kaikista englantilaisista juustoista, olueita ja siidereistä. Kaikkea ei ehdi maistamaan, mutta ruokakävelyllä saat upean käsityksen siitä, kuinka maukasta englantilainen ruoka voi olla.

Michelin-ravintolat

Lontoo voi ylpeillä pitkällä listalla Michelin-ravintoloita. Harvinaisempia kolmen tähden ravintoloita ovat Gordon Ramsay Chelseassa ja Alain Ducassen ravintola Dorchester Mayfairissä. Näiden lisäksi Lontoossa ja sen ympäristössä on monia 1-2 tähden ravintoloita.

Intialainen ruoka

Lontoossa asuu yli puoli miljoonaa intialaistaustaista brittiä, joten aivan syystä voidaan väittää, että Lontoosta löytyy parhaat intialaisravintolat Intian ulkopuolella.

Englantilaiset pubit

Lontoossa ei ole koskaan pitkä matka perinteiseen englantilaiseen pubiin, jolla on kekseliäs nimi, kukkatapetit ja laaja valikoima hanaoluita. Pubeja on miltei joka kadunkulmassa, ja monilla on hieno historia ja perinteet.
Lontoon yöelämä tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia jokaisena viikonpäivänä, vaikka viikonloput toki ovat vilkkaimpia. Kaupungin sykkeestä löydät lähes loputtomasti pubeja, baareja ja klubeja sekä teatteria, musikaaleja ja konsertteja.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Lontoossa riittää tekemistä ja nähtävyyksiä, kuten museoita, gallerioita, monumentteja, upeita puistoja ja historiallisia retkiä. Täällä kannattaa myös lähteä katsomaan jalkapallo-ottelua. Paikallinen jalkapallohuuma on kokemisen arvoinen elämys muillekin kuin jalkapallofaneille.

Museot

Lontoo hemmottelee matkailijaa valtavalla valikoimalla erilaisia museoita, joista monet ovat jopa maksuttomia. British Museum, Natural History Museum, Victoria and Albert Museum, Science Museum, Imperial War Museum, London Transport Museum ja Royal Museums Greenwich tarjoavat kiinnostavaa nähtävää ja opittavaa mm. Englannin ja Lontoon historiasta.

Puistot

Vaikka Lontoo on suurkaupunki, täältä löytyy paljon viheralueita ja puistoja. Nauti piknikistä tai kävelyretkestä vaikkapa Hyde Parkissa. Lontoon ulkopuolella sijaitsee upea Richmond Park, joka on täydellinen retkikohde.
Lontoon kaupungin ylpeydenaiheita ovat sen monet kuuluisat nähtävyydet ja historialliset monumentit. Suosituimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat Tower Bridge, Tower of London, The Shard, Westminster Abbey, Buckingham Palace, St. Paul's Cathedral, Trafalgar Square, Kensington Palace, London Eye ja Piccadilly Circus. Kaupunki todellakin tarjoaa jokaiselle jotakin!
Kulkuyhteydet
Lontoossa on monia vaihtoehtoja kaupungilla liikkumiseen, ja voit valita mieleisesi liikennevälineen. Kaupungissa on myös monia hyviä kävelyreittejä, jos haluat tutustua nähtävyyksiin jalan.

Bussit

Lontoon keskustassa liikennöivät punaiset kaksikerroksiset bussit ja Red Arrow -bussit, joista jälkimmäiset ajavat pikavuoroja ja pysähtyvät harvemmilla pysäkeillä. Vihreät bussit liikennöivät kaupungin ulommissa osissa.

Metro

Metro on Lontoossa kätevin tapa liikkua ympäriinsä.

Bussi- ja metroliput

Lontoon Travel Cardia eli matkakorttia voi käyttää sekä bussissa että metrossa. Matkakortteja voi ostaa metroasemien automaateista tai palvelutiskiltä.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde. Lontoossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Englannin punta (GBP). Luottokortit käyvät useimmissa paikoissa. Monet hotellit tekevät katevarauksen luottokortille sisäänkirjautumisen yhteydessä vakuudeksi mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten esim. puhelin, minibaari jne. Katevaraus poistuu automaattisesti uloskirjautumisen jälkeen.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Suomen aika - 2 tuntia.

Sähkö

220 V. Adapteri tarvitaan, englantilaiset pistokkeet.

Kieli

Englanti

Lisätiedot

Monet hotellit tekevät katevarauksen luottokortille sisäänkirjautumisen yhteydessä vakuudeksi mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten esim. puhelin, minibaari jne. Katevaraus poistuu automaattisesti uloskirjautumisen jälkeen.

Hyvä tietää ennen matkaa

Iso-Britannia ei kuulu Schengen-alueeseen, joten ota passi mukaan matkalle.
Iso-Britannia kerää mm. Suomesta tulevilta matkustajilta API (Advanced Passenger Information)- eli matkustajarekisteritietoja. Tiedot tulee antaa ennen matkaa lentoyhtiön verkkosivuille tai viimeistään lentokentän lähtöselvityksessä.

Alle 18-vuotiaat matkustajat

Iso-Britannian hotellit eivät majoita ilman huoltajaa tai muuta vastuuhenkilöä matkustavia alaikäisiä.
Jos matkaseurueessasi on alle 18-vuotiaita henkilöitä, joiden huoltaja et ole (vaan olet esimerkiksi sisarus, isovanhempi, muu sukulainen tai ystävä), tai sinun ei selvästi voida olettaa olevan lapsesi huoltaja esimerkiksi eri sukunimen vuoksi, varaudu mahdollisiin kysymyksiin saapumisen tai poistumisen yhteydessä. Matkalle kannattaa ottaa mukaan asiakirjat, jotka osoittavat sinun olevan alaikäisen huoltaja, jos teillä on eri sukunimi. Jos et ole huoltaja, mukana tulee olla kirjallinen todistus lapsen huoltajilta. Asiakirjojen tulee olla englanninkielisiä.
Lue myös Hyvä tietää- ja Matkaehdot-osiomme.
Monet hotellit tekevät katevarauksen luottokortille sisäänkirjautumisen yhteydessä vakuudeksi mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten, esim. puhelin, ravintola, minibaari jne. Katevaraus poistuu automaattisesti uloskirjautumisen jälkeen. Mikäli sinulla ei ole luottokorttia, veloitetaan sinulta saman suuruinen takuumaksu käteisenä.
Lue myös Hyvä tietää- ja Matkaehdot-osiomme. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Vinkkejä – Lontoo matkat

Viisi vinkkiä Lontooseen

Viisi vinkkiä Lontooseen

Lontoo pursuaa upeita, maailmankuuluja nähtävyyksiä, mutta tässä muutama valikoitu vinkki siltä varalta, että ihmispaljous ja jonot alkavat väsyttää.

Lontoo pursuaa upeita, maailmankuuluja nähtävyyksiä, mutta tässä muutama valikoitu vinkki siltä varalta, että ihmispaljous ja jonot alkavat väsyttää.
London Rock´s

London Rocks!

Jan Gradvall, yksi Ruotsin tunnetuimmista kulttuuritoimittajista vie meidät matkalle Lontoon monipuoliseen rockhistoriaan. Lue vinkit ja virittäydy Lontoon tunnelmaan.

Sukelleus Lontoon musiikkihistoriaan.

Matka lasten kanssa Lontooseen

Lasten kanssa Lontoo - matkat perheille

Lontoo on täydellinen lomakohde lasten kanssa vaikka viikonloppumatkalle. Lue vinkit mitä nähdä ja tehdä lasten kanssa Lontoossa.

Vinkit matkalle lasten kanssa

London Eye

Valokuvaajan vinkit - matkat Lontoo

Suurkaupunki tarjoaa matkailijalle pökerryttävän valikoiman ravintoloita, ostospaikkoja ja nähtävyyksiä. Valokuvaajana työskentelevä Ingrid Plyhm on asunut Lontoossa lähes kymmenen vuotta ja jakaa muutamia omia suosikkejaan ja vinkkejään.

Vinkit kaupunkilomalle Lontooseen

Valioliigan ottelut Lontoossa

Valioliiga ja Lontoo - matkat jalkapallosta kiinnostuneille.

Tottenham Hotspur Stadium

Valioliigaa livenä!

Varaa ottelupaketti, joka sisältää otteluliput ja hotellin ja koe ainutlaatuinen tunnelma Valioliigan ottelussa Lontoossa. Meiltä varaat myös lennot Lontooseen edullisesti.

Varaa ottelupaketti, joka sisältää otteluliput ja hotellin ja koe ainutlaatuinen tunnelma Valioliigan ottelussa Lontoossa. Meiltä varaat myös lennot Lontooseen edullisesti.

Matkat – Koe formulat ja Lontoo samalla matkalla

Lähde formulamatkalle

Iso-Britannian Grand Prix

Iso-Britannian Grand Prix

Koe klassinen formulakisa matkalla Isossa-Britanniassa. Britannian formulaosakilpailun lisäksi näet ja koet Lontoon metropolin. Lontoo - matkat formulafaneille.

Koe klassinen formulakisa matkalla Isossa-Britanniassa. Britannian formulaosakilpailun lisäksi näet ja koet Lontoon metropolin. Lontoo - matkat formulafaneille.
Tee matkahaku – Lontoo
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.