Matkat – Lontoo

On olemassa paljon hyviä syitä matkustaa Lontooseen. Olipa oma syysi mikä tahansa, Tjäreborgilla on sopivia vaihtoehtoja jokaiseen makuun – yksinkertaisesta ja edullisesta eleganttiin ylellisyyteen.

Lontoo sopii erinomaisesti niin viikonloppumatkoihin kuin pidempäänkin lomailuun, sillä kaupunki on täynnä elämyksiä, tapahtumia ja hyviä ostosmahdollisuuksia. Tjäreborgin valikoimassa on hotelleja monessa hintaluokassa uima-altaalla tai ilman, ja voit valita joko huoneen tai huoneiston.

Suunnittele unelmamatkasi

Tjäreborgin hotellivalikoimassa on runsaasti eritasoisia hotellivaihtoehtoja kahdesta viiteen sydämeen, ja ne kaikki sijaitsevat hyvällä paikalla Lontoon keskustassa. Jos sinun on vaikea valita mieleistäsi hotellia, voit rajata valintasi johonkin tiettyyn kaupunginosaan. Esimerkiksi Bayswaterin alueella on hotelleja vieri vieressä, huvittelu- ja ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset Marylebonen alueella tai majoitu Mayfairin hienostoaluelle Hyde Parkin naapuriin. Valittuasi ensin hotellin voit sen jälkeen valita matkan ajankohdan ja keston. Meiltä varaat koko matkan kätevästi yhdessä paketissa, joten voit lomallasi keskittyä rentoutumiseen ja elämästä nauttimiseen.

Lontoon lapsiystävälliset hotellit

Jos matkustat Lontooseen lasten kanssa ja majoitut mieluummin huoneistossa, suosittelemme Citadines-hotellejamme. Huoneistossa voit itse kokata aamiaista, ja jos lapset tarvitsevat välillä pientä lepotaukoa, hotelliin on helppo tulla syömään välipalaa ja kenties nukkumaan päiväunet.

Lontoon luksushotellit

Jos haluat viettää Lontoossa ylellisen loman, Tjäreborgin valikoimassa on myös paljon luksushotelleja. Athenaeumin ja the Ritzin kaltaisissa klassisissa hotelleissa Lontoon-kokemuksesi kruunaa kuuluisa iltapäivätee, afternoon tea. Valikoimassamme on myös modernimpaa ylellisyyttä, esimerkiksi Hilton Park Lane- tai Park Tower Knightsbridge -hotelleissa. Koska suurin osa hienostuneimmista hotelleistamme sijaitsee Mayfairin tai Knightsbridgen kaupunginosissa, niistä on lyhyt matka tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kaupungin huvituksiin.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Lontoo

Sää
 • tammikuu
6°2°
1
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
7°2°
2
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
10°3°
3
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
13°5°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
17°8°
6
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
20°11°
6
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
22°13°
6
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • elokuu
21°13°
5
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
19°11°
4
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
14°8°
3
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
10°5°
1
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
7°3°
1
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä noin 3 tuntia.

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Lontooseen reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Lontooseen voit matkustaa Tjäreborgin reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Lontoossa on useita lentokenttiä, yksi lähes joka ilmansuunnassa: Heathrow, Gatwick, Stansted ja London City Airport. Kuljetus lentokentän ja hotellin välillä ei sisälly hintaan, kuljetus tulee järjestää omatoimisesti. Lentokentiltä Lontoon keskustaan pääsee seuraavasti:

Heathrow sijaitsee noin 25 km Lontoosta länteen
- Metro: Keskustaan (Piccadilly Circus) pääsee Piccadilly Line -metrolla, joka liikennöi päiväsaikaan n. 10 minuutin välein. Matka-aika on n. 40 minuuttia. Metro on edullisin vaihtoehto. Ruuhka-aikoina metrojunat ovat erittäin täynnä.
- Heathrow Express: Junia lähtee päiväsaikaan 15 minuutin välein Paddingtonin asemalle. Juna on nopein vaihtoehto, matka kestää n. 15 min.
- Busseilla pääsee useimpiin Lontoon keskustassa sijaitseviin hotelleihin. Ajoaika n. 55–75 minuuttia (Liverpool Station- ja Victoria Station -asemille).
- Taksi voi olla mukava, mutta myös kallis vaihtoehto. Ruuhka-aikana taksimatka saattaa kestää kauan.

Gatwick sijaitsee n. 45 km Lontoosta etelään
- Juna: Gatwick Express -juna Victoria Station -asemalle. Juna lähtee 15 minuutin välein ja matka kestää n. 30 min.
- Juna London Bridge- tai St. Pancras -asemille lähtee 15 minuutin välein. Matka kestää n. 45 minuuttia. Edullisin vaihtoehto.
- Taksi voi olla mukava, mutta myös kallis vaihtoehto. Ruuhka-aikana taksimatka saattaa kestää kauan.

Stansted sijaitsee n. 50 km Lontoosta pohjoiseen
- Juna: Stansted Express -juna Liverpool Station -asemalle. Kulkee 15 minuutin välein ja matka kestää n. 45 minuuttia.
- Busseilla pääsee useimpiin Lontoon keskustassa sijaitseviin hotelleihin. Ajoaika n. 55–75 minuuttia (Liverpool Station- ja Victoria Station -asemille).
- Taksi voi olla mukava, mutta myös kallis vaihtoehto. Ruuhka-aikana taksimatka saattaa kestää kauan.

London City Airport sijaitsee n. 11 km Lontoosa itään
- Juna: DLR Line Bank -juna Underground Station -asemalle kulkee 8–15 minuutin välein, ja matka kestää n. 25 minuuttia.
- Taksi voi olla mukava, mutta myös kallis vaihtoehto. Ruuhka-aikana taksimatka saattaa kestää kauan.
Ostokset
Lontoossa on kaikkea mitä kuvitella saattaa, varsinkin kun puhutaan shoppailusta. Monet matkustavatkin tänne nimenomaan tekemään ostoksia, ja hyvällä syyllä. Kaupungissa on valtava valikoima erilaisia kauppoja ja markkinoita: Knightsbridgessä on suuria tavarataloja, kuten Harrods ja Harvey Nichols; Old Bond Streetillä ja New Bond Streetillä vuorottelevat tunnetut merkkiliikkeet, kuten Armani, Burberry ja Louis Vuitton; keskustassa on suuri ostoskatu Oxford Street, jolla voi olla lauantaisin tungosta; Hamleysin 7-kerroksinen lelutavaratalo on lasten unelmapaikka, ja joulun aikaan myös sen näyteikkunat ovat nähtävyys itsessään. Lisäksi ympäri kaupunkia on monenlaisia markkinoita, joista tunnetuimmat ovat Notting Hillin ja Camdenin katumarkkinat.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Lontoossa on valtava valikoima ravintoloita ja pubeja. Täältä saa ruokaa kaikkialta maailmasta.
Lontoon yöelämä tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia. Kaupungin kiihkeästä sykkeestä löydät loputtomasti teatteriesityksiä, konsertteja ja musikaaleja sekä perinteisiä pubeja, baareja ja klubeja.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Lontoossa riittää tekemistä ja nähtävyyksiä, kuten museoita, gallerioita, monumentteja ja historiallisia retkiä. Täällä kannattaa myös lähteä katsomaan jalkapallo-ottelua. Paikallinen jalkapallohuuma on kokemisen arvoinen elämys muillekin kuin jalkapallofaneille.
Lontoon kaupungin ylpeydenaiheita ovat sen monet kuuluisat nähtävyydet ja historialliset paikat, kuten Buckingham Palace, London Eye, Big Ben, Westminster Abbey, Piccadilly Circus ja Hyde Park.
Kulkuyhteydet
Lontoossa on monia vaihtoehtoja kaupungilla liikkumiseen, ja voit valita mieleisesi liikennevälineen. Kaupungissa on myös monia hyviä kävelyreittejä, jos haluat tutustua nähtävyyksiin jalan.

Bussit

Lontoon keskustassa liikennöivät punaiset kaksikerroksiset bussit ja Red Arrow -bussit, joista jälkimmäiset ajavat pikavuoroja ja pysähtyvät harvemmilla pysäkeillä. Vihreät bussit liikennöivät kaupungin ulommissa osissa.

Metro

Metro on Lontoossa kätevin tapa liikkua ympäriinsä.

Bussi- ja metroliput

Lontoon Travel Cardia eli matkakorttia voi käyttää sekä bussissa että metrossa. Matkakortteja voi ostaa metroasemien automaateista tai palvelutiskiltä.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde. Lontoossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Iso-Britannian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt, joten sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Iso-Britannian lähetystöstä
.... Iso-Britannian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 (0) 9 2286 5100.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Englannin punta (GBP). Luottokortit käyvät useimmissa paikoissa. Monet hotellit tekevät katevarauksen luottokortille sisäänkirjautumisen yhteydessä vakuudeksi mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten esim. puhelin, minibaari jne. Katevaraus poistuu automaattisesti uloskirjautumisen jälkeen.

Aikaero

Suomen aika - 2 tuntia.

Sähkö

220 V. Adapteri tarvitaan, englantilaiset pistokkeet.

Kieli

Englanti

Lisätiedot

Monet hotellit tekevät katevarauksen luottokortille sisäänkirjautumisen yhteydessä vakuudeksi mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten esim. puhelin, minibaari jne. Katevaraus poistuu automaattisesti uloskirjautumisen jälkeen.

Hyvä tietää ennen matkaa

Iso-Britannia ei kuulu Schengen-alueeseen, joten ota passi mukaan matkalle.
Iso-Britannia kerää mm. Suomesta tulevilta matkustajilta API (Advanced Passenger Information)- eli matkustajarekisteritietoja. Tiedot tulee antaa ennen matkaa lentoyhtiön verkkosivuille tai viimeistään lentokentän lähtöselvityksessä.

Alle 18-vuotiaat matkustajat

Iso-Britannian hotellit eivät majoita ilman huoltajaa tai muuta vastuuhenkilöä matkustavia alaikäisiä.
Jos matkaseurueessasi on alle 18-vuotiaita henkilöitä, joiden huoltaja et ole (vaan olet esimerkiksi sisarus, isovanhempi, muu sukulainen tai ystävä), tai sinun ei selvästi voida olettaa olevan lapsesi huoltaja esimerkiksi eri sukunimen vuoksi, varaudu mahdollisiin kysymyksiin saapumisen tai poistumisen yhteydessä. Matkalle kannattaa ottaa mukaan asiakirjat, jotka osoittavat sinun olevan alaikäisen huoltaja, jos teillä on eri sukunimi. Jos et ole huoltaja, mukana tulee olla kirjallinen todistus lapsen huoltajilta. Asiakirjojen tulee olla englanninkielisiä.
Lue myös Hyvä tietää- ja Matkaehdot-osiomme.
Monet hotellit tekevät katevarauksen luottokortille sisäänkirjautumisen yhteydessä vakuudeksi mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten, esim. puhelin, ravintola, minibaari jne. Katevaraus poistuu automaattisesti uloskirjautumisen jälkeen. Mikäli sinulla ei ole luottokorttia, veloitetaan sinulta saman suuruinen takuumaksu käteisenä.
Lue myös Hyvä tietää- ja Matkaehdot-osiomme. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Hintaesimerkkejä reittilennoilla – Lontoo
Ambassadors Hotel
Ambassadors Hotel
Lontoo, Iso-Britannia
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 15.6.2021, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 2 hotelliyötä
15.6.2021 lähtöpaikka Helsinki
Citadines Holborn-Covent Garden
 • Perheille
Citadines Holborn-Covent Garden
Lontoo, Iso-Britannia
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 8.8.2021, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 2 hotelliyötä
8.8.2021 lähtöpaikka Helsinki
K K Hotel George
K K Hotel George
Lontoo, Iso-Britannia
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 15.6.2021, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 2 hotelliyötä
15.6.2021 lähtöpaikka Helsinki

Vinkkejä – Lontoo

Viisi vinkkiä Lontooseen

Viisi vinkkiä Lontooseen

Lontoo pursuaa upeita, maailmankuuluja nähtävyyksiä, mutta tässä muutama valikoitu vinkki siltä varalta, että ihmispaljous ja jonot alkavat väsyttää.

Tee matkahaku – Lontoo
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.