Lomalähettiläät

Marikan 10 suosikkia

Lontoo

Marikan 10 suosikkia Lontoossa

Lontooseen voi matkustaa vaikka kuinka monta kertaa. Käyn itse Lontoossa useita kertoja vuodessa, ja tässä kaupungissa on aina jotain uutta ja mielenkiintoista koettavaa. Minulle Lontoo tarkoittaa musiikkia, taidetta, jalkapalloa, hyvää ruokaa ja hieman shoppailua. Tervetuloa mukaani matkalle!

Teksti & kuvat: Marika Winter

1. Jalkapalloa paikan päällä

Jalkapallo-ottelun seuraaminen paikan päällä Lontoossa kuuluu ehdottomasti lomaelämysten kärkeen. Suosittelen ostamaan liput Lontoon oman valioliigajoukkueen Chelsean tai Tottenhamin peleihin, mutta myös alemman divisioonan peleissä pääsee nauttimaan upeasta tunnelmasta. Liput on helppo ostaa joukkueiden omien nettisivujen kautta.

2. Ilmaiset kulttuurielämykset

Suosikkimuseoni Lontoossa on The Wallace Collection, joka sijaitsee City of Westministerissä. Tässä museossa on esillä upea kokoelma, johon kuuluu niin kauniita maalauksia kuin myös vanhoja aseita. Museon pysyvään näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy.

3. Olutta pankkiholvissa

Lontoo on tunnettu pubikulttuuristaan, ja täällä on joitakin todella ainutlaatuisia elämyksiä. The Old Bank of England on pubi, joka sijaitsee entisen pankin upeissa tiloissa.

4. Tunnelmallinen kirjakauppa

Rakastatko sinäkin kirjojen tuoksua? Siinä tapauksessa kannattaa ehdottomasti pistäytyä pienessä paikallisessa Daunt Books -kirjakaupassa, joka on erikoistunut matkailukirjallisuuteen. Näitä kirjakauppoja on muutamassa paikassa Lontoossa, ja ne ovat tunnettuja ammattitaitoisesta henkilökunnastaan.

5. Jazzin säveliä Sohossa

Lontoon yöelämä on täynnä upeita paikkoja. Oma suosikkialueeni on Soho, jossa tunnelmallinen paikka elävästä musiikista nauttimiseen on esimerkiksi Ronnie Scott's Jazz Club.

6. Illallinen yläilmoissa

Jos haluat nauttia herkullista illallista ja samalla ihastella Lontoota yläilmoista käsin, kannattaa varata pöytä Duck & Waffle -ravintolasta, joka sijaitsee Heron Towerin 40. kerroksessa.

7. Afternoon tea

Lontoossa ollessa on tietenkin nautittava iltapäiväteetä paikallisten tapaan. Mainio paikka on esimerkiksi Victoria & Albert Museum, jossa on maailman ensimmäinen museokahvila.

8. The Dickens Inn

The Dickens Inn -pubi voittaisi varmasti kauneimman julkisivun tittelin, jos sellainen kilpailu järjestettäisiin. Kyseessä on entisöity 1800-luvun pubi, jossa voi nauttia kylmän oluen ja pientä syötävää sekä istuskella kukilla koristelluilla parvekkeilla.

9. Hengähdystauko huikealla näköalalla

Tykkään etsiä kaupungista sellaisia paikkoja, joissa näköala on erityisen upea. Sky Garden on oivallinen paikka hetken hengähtämiseen ja kuin jättimäinen kasvihuone, joka sijaitsee pilvenpiirtäjän ylimmässä kerroksessa. Näköala on täältä huikea.

10. Urheilukaupat

Lontoo on todellinen shoppailun mekka, ja myös urheiluvarusteiden valikoimat ovat täällä valtavat. Suosikkikauppani on Lilly Whites, joka sijaitsee Piccadilly Circuksen luona. Täällä on useita kerroksia urheiluvarusteita hyvään hintaan ja mahdollisuus tehdä löytöjä.

Lomalähettiläs Marika Winter

Marikan matkoilla on enemmän aktiviteetteja kuin rantapäiviä, vaikka välillä Marikan voi löytää myös loikoilemasta auringosta. Lomallaan hän suuntaa mieluiten Euroopan suurkaupunkiin ja nauttii jalkapallosta, museoista ja hyvästä ruoasta yhdessä miehensä kanssa.