Matkat – Side

Tjäreborgilta matkoja joka makuun! Sidessä houkuttelevat lapsiystävällinen Sunwing-hotelli sekä aikuisille tarkoitettu Sunprime-hotelli.

Siden keskusta sijaitsee kauniilla paikalla pienen sataman läheisyydessä. Täällä on kauppoja, ravintoloita ja historiallisia rakennuksia. Iltaisin ihmiset viettävät täällä aikaa ja nauttivat viileydestä sekä turkkilaisesta vieraanvaraisuudesta. Suosittu ajanviete on myös kävelyretket rantapromenadilla – voit kävellä aina Kumköyhin asti. Jos Sideä pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se olisi sopiva. Täällä on yksinkertaisesti sopivasti kaikkea. Keskustassa on paljon kauppoja, joissa myydään mm. laukkuja, vaatteita ja koruja. Viihdeohjelmaa on tarjolla keskustan klubeilla, ja myös hotelleissa on ohjelmaa. Jokaiselle lomailijalle löytyy myös varmasti mieleinen ravintola. Aurinkoa Sidessä riittää – kuumina päivinä on hyvä suunnata jommalle kummalle Siden rannoista.

Lapsiystävälliset hotellit Sidessä

Sunwing Side Beach on erittäin lapsiystävällinen ja suosittu hotelli, joka sijaitsee itäisellä rannalla. Täällä vietät taatusti mukavan perheloman, ja tekemistä riittää aamusta iltaan. Lasten omat maskotit, Lollo & Bernie, viihdyttävät perheen pienimpiä. Tässä hotellissa on mahdollisuus valita All Inclusive.

Sunprime Dogan Side Beach - tyylikästä lomailua aikuisille

Kun matkustat ilman lapsia, suosittelemme upeaa Sunprime Dogan Side Beach -hotelliamme. Voit viettää lomaa tyylikkäässä ympäristössä aikuisten kesken, vain muutaman metrin päässä rannasta. Voit nauttia olostasi hotellin ihanalla spa-osastolla tai maistella hyviä viinejä.

Edullista ja hyvää

Upeiden kilometrejä pitkien aurinkorantojen lisäksi suurin syy matkustaa Sideen on hyvä ruoka ja erinomaiset ostosmahdollisuudet. Ulkona syöminen on täällä edullista, ja ennen kaikkea ruoka on todella herkullista. Suosittuja ostoksia ovat mm. turkkilaiset matot, korut, kankaat ja kaikenlaiset nahkavaatteet. Sidestä pääsee kätevästi dolmus-bussilla lähellä sijaitsevaan Manavgatin kaupunkiin, jossa pidetään markkinat maanantaisin ja torstaisin. Toinen suosittu retkikohde on Antalya, jossa on hieno keskiaikainen keskusta ja paljon erilaisia kauppoja.

Hyvä tietää
 • Sunwing Family Resorts -hotelli
 • Sunprime Hotels -hotelli
 • Family Garden -hotelleja
 • Rantahotelleja
 • Lapsiystävällisia rantoja
 • All Inclusive
 • Pitkä rantapromenadi
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Side

Rannat
Siden lähistöllä on useita upeita hiekkarantoja.

Kumköy

Kumköyn ranta on läntisen rannan jatke, ja vedenrajassa tai rantapromenadia pitkin on mahdollista kävellä keskustaan asti. Tämä ranta on yhtä loiva kuin läntinenkin ranta, ja täällä on samat palvelut.

Läntinen ranta

Läntinen ranta ja Kumköy-ranta ovat yhteensä lähes kymmenen kilometriä pitkät. Ranta jyrkkenee suhteellisen loivasti, joten tämä ranta on Siden rannoista lapsistävällisin. Aurinkotuoleja on tiheästi rannalla, ja ne kuuluvat yleensä vieressä olevalla baarille/ravintolalle. Tuoleja voi käyttää maksutta, jos syö tai juo ravintolassa. Rannalla on suihkuja, ja eniten ravintoloita on lähimpänä keskustaa olevalla alueella. Hiekka on tummaa ja hienoa, ja rannalla on kaikki tarvittavat palvelut: ruokaa, juomaa, hierontaa, vesiskoottereita ja muita vesiurheiluvälineitä.

Itäinen ranta

Läntiseen rantaan verrattuna itäinen ranta on pidempi ja hieman jyrkempi. Viiden metrin päässä rannasta vesi ulottuu jo aikuisen vyötärön yläpuolelle. Täällä on vähemmän palveluita, ja aurinkotuolitkin ovat harvemmassa, mutta palveluita on kuitenkin riittävästi. Syötävää ja juotavaa on mahdollista ostaa ja myös vesiurheilulajeja on tarjolla.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Sidessä on monipuoliset valikoimat ravintoloita. Kannattaa maistella paikallisia erikoisuuksia ja Välimeren antimia, kuten mustekalaa, piikkikampelaa tai meriahventa. Ruokapaikkoja on kaikkialla Sidessä, yksinkertaisista kebabpaikoista edullisiin ja maukkaisiin elämyksiin.
Siden itäisellä puolella on useita baareja sekä muutama yökerho. Myös sataman alueella on muutama baari. Paikalliset aloittavat illan syömällä hyvän illallisen ja jatkamalla sitten esim. johonkin sataman baareista. Jos haluat viettää rauhallisemman illan, useimmissa hotellien baareissa on myös elävää musiikkia tai muuta viihdeohjelmaa. Baarit sulkevat noin klo 2 ja diskot noin klo 3-4. Turkissa on paikallisia alkoholituotteita, ja tuontialkoholi on kalliimpaa. Kun tilaat esim. Gin & Tonic -drinkin, se on valmistettu paikallisesti ginistä. Jos haluat jotain tiettyä alkoholimerkkiä, mainitse siitä tilauksen yhteydessä.
Ostokset
Ostoksia kannattaa tehdä Vanhankaupungin pienissä putiikeissa tai rantapromenadin varrella olevissa kaupoissa. Voit ottaa myös minibussin ja matkustaa Manavgatin kaupunkiin, jossa on paljon kauppoja ja markkinoita. Kuten myös muualla Turkissa, kotimaiset tuotteet ovat halvempia, kun taas tuontitavarat ovat suunnilleen samaa hintaluokkaa kuin Suomessa. Myynnissä on paljon merkkituotteiden kopioita. Sidessä voi usein tinkinä myös silloin, kun tuotteissa on hintalaput, mutta ei Manavgatissa, jossa hintalapun osoittamasta hinnasta ei voi neuvotella. Turkissa lisenssivalmistetaan useiden merkkien, kuten esim. Billabongin, tuotteita, ja näiden tuotteiden hinnat saattavat olla hieman edullisempia kuin Suomessa.

taxfree

Tietyissä kaupoista on mahdollista tehdä verovapaita ostoksia. Kysy voimassaolevista säännöistä koskien verojen takaisinmaksua tehdessäsi ostoksia.
Liikunta ja treeni
Sidessä on runsaasti mahdollisuuksia aktiiviselle lomailijalle, niin maalla kuin merellä. Rannoilla on useita aktiviteettikeskuksia, jotka tarjoavat kaikkea parasailingistä vesiskoottereihin.

Koskenlasku

Matkalla Taurus-vuoristoon voit nauttia kauniista ympäröivästä luonnosta. Köprülün rotkossa sijaitseva Köprücay-joki on suosittu koskenlaskupaikka.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Siden ympäristössä on aktiviteetteja kaikenikäisille lomailijoille. Käytä tilaisuus hyväksesi ja nauti olostasi turkkilaisessa kylpylässä. Lasten kanssa lomaillessa hyvä vaihtoehto on suosittu Sunwing Side Beach -hotellimme, joka sijaitsee itäisellä rannalla. Voit vierailla myös vilkkaassa naapurikohteessa Alanyassa tai Antalyassa, joka on mielenkiintoinen suurkaupunki täynnä kulttuuria ja historiaa.
Siden vanhalle asutukselle tunnusomaista on ottomaanien valtakauden aikainen arkkitehtuuri, ja lähistöllä on useita mielenkiintoisia vierailukohteita. Sidessä vanha ja uusi kohtaavat viehättävällä tavalla. Rooman valtakunnan aikaiset rauniot ovat osa kaupungin modernia asutusta. Arkeologinen museo sijaitsee vanhan roomalaisen kylpylän paikalla. Kaupungin keskustaa ympäröi kaksi pitkää rantaa, ja keskusta sijaitsee kauniilla paikalla niemenkärjessä.

Roomalainen teatteri

Päiväsaikaan tähän mahtavaan Rooman valtakunnan ajoilta olevaan teatteriin voi tutustua omin päin. Kesäisin teatterissa järjestetään konsertteja ja festivaaleja. Teatteri sijaitsee ihan Siden sisääntuloväylän luona pääkadun alkupäässä.

Siden museo

Siden museo sijaitsee vanhassa roomalaisessa kylpylärakennuksessa, joten myös itse rakennus on antiikin aikainen. Täällä on nähtävänä Siden kaivauksista löytyneitä esineitä.

Manavgat

Suosittu vierailukohde niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Täältä saat takuuvarmasti upeita lomakuvia! Käy kiertelemässä Manavgat-joen varrella tai vieraile vesiputouksella. Voit myös istahtaa johonkin joenvarrella olevaan kahvilaan Manavgatin keskustassa ja nauttia kupillisen kahvia. Managvat sijaitsee vain 15 minuutin matkan päässä Sidestä. Dolmus-busseja kulkee vartin välein.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Antalyan alue on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa vuokra-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Dolmus-minibussilla kuljet kätevästi lyhyet matkat. Minibussit toimivat tavallisten bussien tapaan. Taksit ovat keltaisia, ja taksimatkojen hinnat ovat yleensä kiinteitä.
Lasten kanssa matkustaminen
Turkki on erinomainen matkakohde, kun matkustat lasten kanssa. Täällä on paljon lapsiystävällisiä hotelleja, ja perheen pienimmät saavat paljon huomiota ravintoloissa ja kaupoissa.

Lastenvaunut

Lastenvaunuilla on helppo liikkua, vaikka jalkakäytävän reunat ovat melko korkeita. Korkeasesongin aikaan heinä-elokuussa Siden keskusta on suljettu liikenteeltä, joten siellä voi kävellä vapaasti.

Lastenruoka

Sidessä on paljon erilaisia ravintoloita ja tarjolla on sekä perinteistä ruokaa että kansainvälisempiä vaihtoehtoja. Lähes kaikissa ravintoloissa voi tilata riisiä ja jogurttia, mikä on turkkilaislasten herkkua, perunasosetta tai jotain muuta lapsille sopivaa. Suosittuja ruokia ovat myös turkkilaiset köfte-lihapullat, nakit ja pizza. Joskus voi olla mahdollista päästä keittiöön tutkimaan kokin patoja, ennen tilauksen tekemistä.
Turkissa syödään paljon makeaa, ja ruokalistalla onkin usein paljon jälkiruokia.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Touko-syyskuussa tavoitat oppaamme mihin aikaan vuorokaudesta tahansa soittamalla palvelupuhelimeemme. Voit myös lähettää oppaille tekstiviestejä tai sähköpostia halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos vaikka haluat saada hyviä lomavinkkejä. Mikäli emme pysty ratkaisemaan asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla oppaamme ovat sinua vastassa lentokentällä ja ohjaavat sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut lentokenttäkuljetukset. Sunwing Side Beach- ja Sunprime Dogan Side Beach -hotelleissa Resort Service on avoinna 24 t/vrk.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia.
Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotuksesi ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Turkin liira (TRY). Eurot käyvät monin paikoin myös maksuvälineenä. Vaihtoraha annetaan usein paikallisessa valuutassa. Turkin liiran kurssi vaihtelee usein, joten vaihda rahaa pieniä määriä kerrallaan paikan päällä tai nostaa rahat pankkiautomaatista. Mikäli sinulla ei ole käteistä rahaa mukana, ota mukaan yksi ylimääräinen luottokortti. Sidessä on neljä pankkia: kaksi keskustassa ja kaksi suuren lipun luona. Pankit ovat avoinna ma–pe klo 09.00–17.00, mutta kaikki pankit ovat kiinni keskellä päivää. Sidessä on myös useita pankkiautomaatteja. Luottokortit hyväksytään periaatteessa lähes kaikissa tavallisissa kaupoissa ja ravintoloissa. Markkinoilla ostokset maksetaan käteisellä.

Retket maksetaan kohteessa käteisellä vain paikallisella valuutalla (TRY) tai luottokortilla (VISA ja MasterCard).

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Turkki. Useimmat matkailualalla työskentelevistä puhuvat myös jonkin verran englantia tai saksaa.

Muuta

Liikennekulttuuri on täysin erilainen kuin Suomessa! Sähkö on kallista. Ilmastointi on lisämaksusta, ja toisinaan se voi olla päällä rajoitetusti. Vesi lämmitetään usein aurinkoenergialla, joten vesi voi olla viileää alku- ja loppukaudesta. Sähkökatkokset mahdollisia. Läheisiltä rakennustyömailta kantautuvat äänet saattavat häiritä ajoittain. Moskeijoiden rukouskutsut kuuluvat hotelleihin. Kaupasta voi ostaa hyttyskarkottimia. Hotelliin ei saa viedä omia juomia/elintarvikkeita, mutta juomia voi ostaa minibaarista ja allasbaarista. Huoneistohotelleihin voi viedä omia eväitä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Istanbuliin on matkaa n. 850 km, Ankaraan n. 650 km ja Marmarikseen n. 465 km. Antalyaan alueella, Sidessä ja Alanyassa saksa on yleensä käyttökelpoisempi kieli kuin englanti.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Helsingistä suora lento n. 3 t 45 min.

Näin matkustat tänne

Sideen voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Sideen voit matkustaa myös reittilennoilla joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Antalyan kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Siden hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne erikseen lisämaksusta.
Matka Antalyan lentokentältä Siden hotelleihin kestää noin 1–2 tuntia (n. 65 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä. Lentokenttäbussin tarkka reittivalinta määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan, ja reitti päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoja saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
14°5°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
18°7°
7
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
21°10°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
25°14°
10
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°18°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
34°21°
13
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • elokuu
34°21°
12
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°18°
11
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°14°
8
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
20°10°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°7°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä

Hintaesimerkkejä – Side

Begonville Side
Begonville Side
Side, Antalyan alue, Turkki
 • Lento + majoitus Yksiö
 • 1 viikko
 • Lähtö 30.4.2022, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 1 viikko
30.4.2022 lähtöpaikka Helsinki
Sunwing Side Beach
sunwing
 • Perheille
Sunwing Side Beach
Side, Antalyan alue, Turkki
 • Lento + majoitus Kaksio, kampanjahinta
 • 1 viikko
 • Lähtö 23.4.2022, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 1 viikko
23.4.2022 lähtöpaikka Helsinki
Side Resort
familygarden
 • Perheille
Side Resort
Side, Antalyan alue, Turkki
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone allasalueelle päin
 • 1 viikko
 • Sis. All Inclusive
 • Lähtö 23.4.2022, lähtöpaikka Helsinki
All Inclusive
Lento + hotelli., 1 viikko
23.4.2022 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku – Side
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.