Hotellit (72)

Matkat – Antalyan alue

Antalyassa ja sen lähistöllä on kaikkea, mitä lomalta vain voi odottaa: hotelleja kaikissa hintaluokissa, mielenkiintoisia markkinoita, ihania rantoja, monipuoliset ostosmahdollisuudet ja paljon muuta.
Antalyan alueella Tjäreborgilla on neljä luonteeltaan erilaista matkakohdetta. Sidessä on yksi kaikkein parhaimmista perhehotelleistamme: Sunwing Side Beach, sekä yksi Sunprime-hotelli ilman lapsia matkustaville. Alanyassa on kymmeniä erilaisia hotelleja, joista kaksi on Sunprime-hotelleja. Nämä hotellit sijaitsevat rannalla ja niille on tyypillistä tarkkaan harkitut yksityiskohdat. Belekissä valikoimastamme löytyy muutamia rannikon tyylikkäimpiä hotelleja sekä kolme tasokasta golfkenttää. Antalya on aito turkkilainen suurkaupunki, jossa on todellisia luksushotelleja sekä aitoa paikallista elämänmenoa.

Tyylikästä asumista

Antalyan alueella on useampia luksushotelleja, joista monet sijaitsevat rannalla ja valittavana on myös All Inclusive – täydellinen vaihtoehto silloin, kun haluat keskittyä nauttimaan rennosta lomasta. Valikoimassamme on myös yksinkertaisempia hotelleja sekä huoneistoja, jos haluat mieluummin hyödyntää paikallisten markkinoiden antimia. Valitsemalla All Inclusiven vietät ihanan helppoa lomaa, sillä hintaan sisältyy silloin nimensä mukaisesti ihan kaikki.

Rantaelämää

Antalyan alueen rannat ovat yleensä kilometrien pituisia, vesi on kirkasta, palvelu hyvää ja säätkin suosivat. Kun nälkä yllättää, sinun ei tarvitse lähteä kauas, sillä täällä kaikki on kätesi ulottuvilla. Sesonki kestää huhtikuusta lokakuuhun, joten voit nauttia auringosta ja uimisesta pitkälle syksyyn.

Sunwing ja Sunprime

Jos matkustat lasten kanssa Antalyan alueelle, mainio hotellivaihtoehto on Sunwing Side Beach. Täältä löytyy kaikki, mitä lomalta voi odottaa: mukavia ja hyvin suunniteltuja asuntoja, paljon kaikenlaista tekemistä usein yhdessä Lollon&Bernien kanssa ja tietenkin ravintoloita, jotka tarjoilevat kaikenikäisille lomailijoille maistuvia herkkuja. Jos matkustat ilman lapsia, hyvä vaihtoehto on joku kolmesta Antalyan alueen Sunprime-hotellista. Nämä hotellit sopivat mainiosti aikuisille lomailijoille, jotka arvostavat tyylikästä ympäristöä ja erinomaista palvelua.

Koe Turkki

Antalyan alueella voit tehdä löytöjä paikallisten basaarien vilinässä tai nauttia rauhallisesta veneretkestä Manavgatjoella. Täällä on vilkas yöelämä, ja illallista voi syödä rauhassa auringonlaskua katsellen. Ravintoloiden valikoima on monipuolinen, voit ostaa kebabin katukojusta tai istua viettämään iltaa hienompaan ravintolaan valkoisine pöytäliinoineen. Turkkilainen keittiö on aivan omaa luokkaansa, ja tietenkin sen herkut maistuvat erityisen hyviltä paikan päällä. Ostostarjonta on monipuolinen – hyviä ja edullisia löytöjä voit tehdä paikallisissa basaareissa ja markkinoilla. Siksi onkin tapana sanoa, että Turkkiin kannattaa ottaa vähän matkatavaroita, mutta pakata ne suureen laukkuun.
Löydä hotellisi
Rannat

Rannat Antalyan alueella

Matkustaessasi Alanyaan pääset nauttimaan alueen kahdesta parhaasta rannasta. Toinen näistä on Kleopatra-ranta ja toinen Itäinen ranta. Antalyan vanhassa kaupungissa uimaan voi lähteä kallioilta, uimalaitureilta ja pienistä poukamista. Belekin ranta on noin kaksi kilometriä pitkä, hiekka on karkeaa ja ranta syvenee jyrkästi. Siden ympäristössä on useita ihania hiekkarantoja, joista Läntinen ranta on matala ja soveltuu lapsille.
Ruoka, juoma ja yöelämä

Turkkilainen keittiö

Turkkilainen keittiö on saanut vaikutteita sekä Aasiasta että Euroopasta, ja tarjolla on upeita aromeja ja makuja. Antalyan alueella on runsaat valikoimat sekä paikallista ruokaa että kansainvälisiä vaihtoehtoja, kuten tacoja, pizzaa, sushia jne. Alanyassa ja Antalyassa on runsaasti erilaisia ravintoloita ja ruokapaikkoja, ja tarjolla on kaikkea mahdollista yksinkertaisista katukeittiöistä hienoimpiin ilmastoituihin ravintoloihin, joissa on pöydillä valkoiset liinat ja monipuoliset viinilistat. Sidessä on kohtuullinen määrä erilaisia ravintoloita ja Belekissä monet ravintolat sijaitsevat korkealuokkaisissa hotelleissa. Ulkona syöminen on Turkissa yleisesti ottaen halvempaa kuin Suomessa, ja voit syödä maukkaan illallisen paikallisessa ravintolassa noin kymmenellä eurolla.

Turkkilainen ruoka

Pääruokana on usein kalaa tai lihaa, mutta kala voi olla täällä hyvin kallista. Tyypillisiä kaloja ovat esimerkiksi miekkakala (kilic), piikkikampela (kalkan), meriahven (levrek) ja tonnikala (palamut). Ruokalistoilla kalojen hinnat on yleensä ilmoitettu painon mukaan. Paikalliset liharuoat valmistetaan usein lampaanlihasta (kuzu), kanasta (tavuk) ja häränlihasta (dana), ja tunnettu paikallinen herkku on tietenkin kebabvarras.

Pide
Pide on turkkilainen litteä leipä, jota tarjoillaan ruoan lisukkeena.

Feta
Fetajuusto valmistetaan vuohen- tai lehmänmaidosta ja liotetaan lopuksi suolaliuoksessa. Fetajuusto on turkkilaisen keittiön peruselintarvike. Fetajuustoa on sekä miedompaa että vahvempaa, ja sitä käytetään erilaisiin ruokiin.

Meze
Mezet ovat pieniä alkupaloja tai naposteltavia, jotka valmistetaan esimerkiksi tuoreista vihanneksista, lihasta ja erilaisista mausteista. Mezejä on lukuisia erilaisia riippuen siitä, missä päin maata olet. Kannattaa maistella erilaisia makuja. Mezet katetaan keskelle pöytää ja nautitaan kaikkien pöydässä istujien kesken. Turkkilaiset juovat mezejen kanssa rakia, ja tämä kansallisjuoma onkin oivallinen lisä mezejen mahtavalle makujen sinfonialle. Ravintoloilla on omat meze-valikoimansa, ja usein ruokalistalta löytyy meze-lautanen, johon on koottu talon parhaat makupalat. Mezejä voi hyvin tilata myös erikseen oman maun mukaan, jolloin ne tarjoillaan pieniltä lautasilta.

Jälkiruuat

Illallisen jälkeen voit maistella makeita paikallisia herkkuja, joita ovat esimerkiksi baklava, kabak tatlisi, asure ja muhallebi. Baklava on makea siirapilla höystetty filotaikinaleivonnainen, kabak tatlisi on herkullinen kurpitsajälkiruoka, asure valmistetaan pähkinöistä, kuivatuista hedelmistä ja vehnänjyvistä, kun taas muhallebi on maitovanukas. Maistele jälkiruokia oman makusi mukaan.

Kebabkoulu

Döner-kebab on yleisin kebablaji ja Suomessakin tuttu. Se on valmistettu lampaan-, kanan- ja häränlihasta ja tarjoillaan pitaleivän sisällä, leipäpalasten kanssa tai kebabrullana. Döner-kebabin kanssa tarjoillaan salaattia ja sipulia.

Iskender-kebab on saanut nimensä Aleksanteri Suuren mukaan, ja siinä on periaatteessa samat ainesosat kuin Döner-kebabissa, mutta se tarjoillaan lautasella ja siihen kuuluu yleensä pitaleipäpaloja, tomaattikastiketta ja jogurttia.

Adana-kebab on valmistettu jauhetusta häränlihasta ja maustettu melko voimakkaasti. Tarjoillaan vartaassa yleensä grillatun tomaatin tai paprikan kanssa.

Sis-kebab sisältää suuria grillattuja lampaan-, härän ja kananlihan paloja vartaassa, jossa on myös paprikaa ja tomaattia.

Patlican-kebab on muuten kuin sis-kebab, mutta siinä on munakoison paloja.

Juomat

Turkissa valmistetaan useita paikallisia olutlajeja, jotka ovat laadultaan hyviä. Myös turkkilaiset viinit ovat hyviä, mutta ne eivät kuitenkaan ole paras valinta turkkilaisen ruuan kanssa. Raki on suosittu juoma, erityisesti mezejen kanssa, joiden runsas makumaailma häivyttää sopivasti rakin voimakasta makua. Raki on sukua kreikkalaiselle ouzolle, ranskalaiselle pastikselle ja Levantin arakille eli kyseessä on siis turkkilainen anisviina. Raki nautitaan jääpalojen kanssa, ja lasiin kaadetaan myös vettä, jolloin juomasta tulee maitomaisen sameaa. Vaikka raki maistuukin hyvältä, kannattaa muistaa, että sen alkoholipitoisuus on korkea. Kuumana päivänä virkistävä vaihtoehto on myös turkkilainen ayran-juoma, joka on jogurtista, vedestä ja suolasta valmistettu juoma.

Kahvi ja tee

Turkkilainen kahvi juodaan pienestä kupista ja se on koostumukseltaan melko paksua. Kahvista juodaan vain osa ja kupin pohjalle jäävät paksu sakka ja kahvinporot. Turkkilaisen perinteen mukaan kahvinporoista voi ennustaa tulevaisuuden. Turkissa kahvin voi tilata vähäsokerisena (az sakerli), keskimakeana (orta sekerli) tai makeana (sekerli), ja kahvin kanssa tulee yleensä myös lasillinen vettä.
Tee juodaan pienistä tulppaaninmuotoisista laseista, ja vaihtoehtona on tavallinen tee tai omenatee. Omenatee sopii hyvin pohjoismaalaiseen makuun, ja sitä juodaan sekä kuumana että kylmänä.

Yöelämä Antalyan alueella

Alanyassa on paljon baareja ja diskoja. Täällä tunnelma on vilkas läpi koko yön. Antalyassa on monipuolinen valikoima baareja ja yökerhoja. Keskikesällä myös Siden itäisessä osassa ja sataman alueella on vilkas yöelämä.
Ostokset

Ostosmahdollisuudet Antalyan alueella

Turkissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet, ja erityisesti paikallisten tuotteiden valikoimat ovat monipuoliset. Tuontitavaroiden hinnat eivät juurikaan poikkea Suomen hinnoista. Kannattaa tinkiä varsinkin kaupoissa, joissa ei ole hintalappuja esillä. Hintalaput ovat merkki kiinteistä hinnoista. Turkissa vallitsee nykyään voimakas inflaatio.

Turkissa valmistetaan lisenssillä tiettyjä tunnettuja merkkejä, kuten Levi's, Benetton ja Quicksilver, joten tällaisten tuotteiden hinnat saattavat olla hieman edullisempia. Kulta- ja hopeakorujen valikoimat ovat myös kattavat, ja osassa myymälöistä on oma kultaseppä. Myös nahkatuotteita on paljon, ja tuotteita valmistetaan useissa liikkeissä. Esimerkiksi housujen tai takin ompeleminen onnistuu parissa päivässä.

Basaareissa kannattaa tinkiä, ja tinkiminen jopa kuuluu tapoihin. Kauppakujilla tarjotaan usein kupillinen teetä tai muuta virkistävää juomaa ostosten lomassa. Turkkilaiset ovat erittäin vieraanvaraisia ja ystävällisiä, ja kaupoissa voi rauhassa kierrellä katselemassa, vaikka ei aikoisikaan tehdä ostoksia.

Matot

Mattojen hinnat vaihtelevat paljon riippuen laadusta, materiaalista, maton iästä ja koosta. Yleensä hinta perustuu solmujen määrään neliösenttimetrillä. Isompi matto voi olla halvempi kuin pieni, sillä hintaan vaikuttaa maton tekemiseen käytetty aika.

Merkkivaatteet

Turkissa on paljon kauppoja, joissa myydään tuotteita erittäin edulliseen hintaan. Kannattaa kuitenkin huomata, että suuri osa tuotteista on merkkituotteiden kopioita. Jos haluat olla täysin varma tuotteiden aitoudesta, ostokset kannattaa tehdä merkkien omissa liikkeissä, kuten Quiksilver ja Levi´s.

Silmälasit

Silmälasit ovat Turkissa edullisia, ja hinnat ovat noin puolet halvempia kuin Pohjoismaissa. Valikoimat ovat usein myös monipuolisia.

Nahkatuotteet

Nahkatuotteiden valikoimat ovat laajoja, hinnat edulliset ja laatu hyvää. Useimmat kaupat tarjoavat myös ompelupalveluita, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä, niin ehdit saada nahkatakkisi täydellisiin mittoihin lomasi aikana.

Kulta ja korut

Myytävät kultaesineet ovat 14-, 18- ja 22-karaattisia, joista yleisin on 14 karaattia. Valtio on asettanut kullalle kiinteän hinnan, ja hinta koostuu esineen valmistukseen käytetystä työajasta. Hinnoissa on paljon vaihtelua.

Basaarit ja markkinat

Turkkilaisilla markkinoilla käyvät sekä muualta tulevat lomailijat että paikalliset itse. Paikalliset täyttävät pienet vaununsa tuoreilla hedelmillä ja vihanneksilla, mutta lomakohteiden markkinoilla myydään paljon muutakin kuin päivittäistavaroita, kuten mm. vaatteita, kenkiä, mausteita, leikkikaluja, elokuvia, musiikkia jne.

Ostoskeskukset

Antalyan alueella on useita isoja ostoskeskuksia, jotka ovat hyvin samantyyppisiä kuin meillä Suomessa. Ostoskeskuksissa hinnat ovat kiinteitä ja valikoimissa on paljon tunnettuja merkkejä.

Piraattituotteet

Piraattituotteiden myynti on erittäin yleistä, ja niiden markkinat ovat maailmanlaajuiset. Kopioina myydään laukkuja, vaatteita, kenkiä, elokuvia, lääkkeitä ja tv-pelejä sekä paljon muuta. Kannattaa muistaa, että piraattituotteiden ostaminen ja myyminen on laitonta. Helpoin tapa tunnistaa piraattituote on hinta. Jos hinta on epätodellisen alhainen verrattuna aitoon tuotteeseen, kyseessä on todennäköisesti piraattituote.
Liikunta ja treeni

Liikunta ja treeni Antalyan alueella

Vesihiihtoa, parasailingiä, rantalentopalloa, vaellus- ja pyöräretkiä. Antalyan alueella on tarjolla paljon erilaisia aktiviteetteja, joten täällä voit halutessasi viettää aktiivista lomaa.

Maastopyöräily

Antalyan alueella on mäkistä maastoa, joka tarjoaa mahtavia elämyksiä maastopyöräilijöille.

Koskenlasku

Koskenlasku ammattimaisten ohjaajien opastuksella ja kaikki turvallisuusohjeet huomioiden on upea elämys. Yhteen veneeseen mahtuu 10–12 laskijaa, ja retken kesto on noin kaksi tuntia. Hintaan sisältyy yleensä lounas, joka syödään maissa. Halutessasi voit kokeilla myös body raftingiä eli koskenlaskua ilman venettä.

Sukellus

Antalyan alueella on monipuolinen tarjonta erilaisia sukellusretkiä eri hintaluokissa. Välimeri tarjoaa monenlaisia elämyksiä niin kokeneille sukeltajille kuin vasta-alkajille. Yleisesti ottaen sukellus on edullisempaa Turkissa kuin Pohjois-Euroopassa. Kannattaa siis käyttää tilaisuus hyväksesi lomallasi ja lähteä tutustumaan uskomattoman upeaan vedenalaiseen maailmaan.

Golf

Belek on todellinen golfaajien unelmakohde. Täällä on 10 golfklubia upeilla sijainneilla rannikolla, ja tarjolla on paljon erilaisia golfkenttiä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Aktiviteetit Antalyan alueella

Antalyan alueella on mahdollisuus nauttia hieman ylellisemmästä lomasta kohtuulliseen hintaan. Ihana elämys on esimerkiksi hamam, joka on turkkilainen vastine höyrysaunalle. Alanya Aquapark tarjoaa hauskoja elämyksiä koko perheelle.

Käy kampaajalla tai parturissa

Miehille tarjolla on perinteistä parranajoa, jossa käytetään partavaahtoa ja partaveistä. Parranajon jälkeen saat kevyen päähieronnan ja korva- ja nenäkarvojen trimmauksen. Naisille ylellinen lomaelämys voi olla pelkkä hiusten pesu ja föönaus, jos hiusten leikkaamiselle ei välttämättä ole tarvetta.

Hamam

Turkkilainen kylpylä hamam on ehdoton vierailukohde viettäessäsi lomaa Alanyassa. Kylpylässä kannattaa käydä heti loman aluksi, sillä saat siellä syväpuhdistavan hoidon ihollesi. Ensin tehdään kuorinta koko keholle, sen jälkeen seuraa saippuointi ja lopuksi vielä öljyhieronta.

Nähtävyydet Antalyan alueella

Antalyan alueella on paljon nähtävää ja koettavaa. Antalya on aito turkkilainen suurkaupunki, jossa on paljon historiaa. Antalyan rannikolla on myös paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Pamukkale

On vaikea uskoa, että nämä valkoiset kalkkikivimuodostumat ovat täysin luonnon itsensä luomia. Alueella olevat valkoiset tasanteet, tippukivet ja vesialtaat ovat muodostuneet kalkkipitoisen veden ansiosta pitkän ajan kuluessa. Tunnetuin näistä vesialtaista on Kleopatran allas, joka on todella ainutlaatuinen uimapaikka. Altaalle on pääsymaksu.

Manavgat

Suosittu vierailukohde niin paikallisten kuin turistien keskuudessa. Täältä saat takuuvarmasti upeita lomakuvia! Managvat-joen vesiputous sijaitsee noin neljän kilometrin päässä kaupungin keskustasta pohjoiseen ja on yksi maan tunnetuimmista vesiputouksista. Managvat-joella on myös mukava tehdä jokiretkiä ja nauttia kauniista maisemista. Joen alajuoksulla on ihana uida virkistävän kylmässä vedessä tai lyhyen matkan päässä täältä voit pulahtaa huomattavasti lämpimämpiin Välimeren vesiin.

Taurusvuoristo

Tämä vuoristoketju kulkee Turkin etelärannikkoa pitkin, ja sen kätköissä on kaikenlaista nähtävää – pieniä kyliä, turkkilaista arkielämää ja upeat näkymät ympäristöön.

Aspendos

Maailman parhaiten säilynyt roomalainen teatteri, jossa on tilaa 15 000 katsojalle. Rakennuksessa on useita kerroksia, mahtava akustiikka, ja se on arkkitehtuurisesti kerrassaan upea luomus. Seldžukkien aikakakaudella teatteria käytettiin karavaanien levähdyspaikkana.

Selge

Alanyan ja Siden välissä tie haarautuu, ja noin 40 kilometrin päässä tämän päätieltä erkanevan tien varrella on luonnonpuisto. Täällä on antiikin aikaisen kaupungin raunioita ja upeat näkymät mutkittelevalta tieltä. Selge on erityisesti tunnettu vaikuttavasta roomalaisesta sillastaan.

Dimcay-tippukiviluola

Dimcay on yksi maailman syvimmistä tippukiviluolista, jossa pääsee ihastelemaan uskomattoman upeita luonnon muodostelmia. Alueella on myös paljon nähtävää, sillä ympärillä on mahtavat vuoristomaisemat ja vehreää luontoa.

Perge

Perge on yksi parhaiten säilyneistä roomalaisista etelärannikon kaupungeista, jossa on paljon raunioita ja jäännöksiä. Mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat stadion, kylpylä, teatteri ja agora (tori). Apostoli Paavali vieraili Pergessä yhdellä lukuisista matkoistaan. Perge on ehdoton kohde historiasta kiinnostuneille.

Istanbul

Istanbul on Turkin suurin kaupunki, jossa asukkaita on noin 15 miljoonaa. Kaupungissa voit kokea kaiken mitä Turkilla on tarjottavanaan: 400-luvulta olevat katetut basaarit tuhansine kauppoineen, mahtava Hagia Sofia, Sininen moskeija sekä Topkapin ja Dolmabahçen palatsit sekä paljon muuta.
Kulkuyhteydet

Liikkuminen Antalyan alueella

Kohteiden välillä ja Antalyan rannikolla voit matkustaa bussilla ja taksilla.

Dolmus-minibussit

"Dolmus" tarkoittaa täpötäyttä, ja juuri sellaisia nämä bussit ovatkin. Dolmus-busseilla ei ole varsinaisia pysäkkejä eikä aikatauluja. Voit pysäyttää bussin tienvarteen kättäsi heiluttamalla. Lippu maksetaan kuljettajalle ja samalla kerrot mihin olet menossa. Kun haluat jäädä pois bussista, sano vain kuljettajalle "dur", joka tarkoittaa "pysähtyä". Dolmus-busseilla on edullista ja helppo liikkua paikasta toiseen. Dolmukset kulkevat myös pidempiä matkoja, esim. Alanyan ja Antalyan välillä.

Taksit

Takseja on hyvin saatavilla kaikissa kohteissa, ja taksit ovat keltaisia. Tarkista matkan alussa, että taksamittari on päällä ja taksa oikea. Päiväsaikaan mittarissa pitäisi näkyä "gündüs". Pidemmille matkoille hinnasta kannattaa neuvotella etukäteen. Puolenyön jälkeen hinnat ovat 50 prosenttia korkeammat. Kuljettajalle on tapana jättää tippiä, pyöristä summa ylöspäin.
Kohdefakta

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Helsingistä suora lento n. 3 t 45 min.

Näin matkustat tänne

Antalyan alueelle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Reittilennoilla voit matkustaa joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.

Helsingistä voit lentää sekä Antalyan kentälle että Gazipasan/Alanyan kentälle.

Kuljetuksista kerrotaan erikseen jokaisen lomakohteen kohdalla.
Sää
 • tammikuu
14°5°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
18°7°
7
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
21°10°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
25°14°
10
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°18°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
34°21°
13
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • elokuu
34°21°
12
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°18°
11
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°14°
8
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
20°10°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°7°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
Antalyan alueella, jossa sijaitsevat Tjäreborgin kohteet Antalya, Alanya, Side ja Belek, vallitsee Välimeren ilmasto. Korkeasesongin aikaan heinä-elokuussa voi olla todella lämmintä, toisinaan yli 35 astetta. Jos kaipaat mieluummin Suomen kesäsäätä muistuttavaa ilmastoa, sinulle sopii parhaiten syksy tai kevät.

Huhtikuu ja toukokuu

Kevät Antalyan alueella muistuttaa Suomen kesää ja päivälämpötilat ovat n. 20–25 astetta. Illat ovat hieman viileämpiä ja joitakin sadekuuroja voi myös esiintyä. Huhti-toukokuussa maisema on rehevämpää ja vihreämpää, ja meriveden lämpötila on hieman alle 20 astetta.

Kesäkuu, heinäkuu ja elokuu

Kesäisin on aurinkoista ja todella lämmintä, lämpötila voi kavuta 35 asteen tietämille. Ilmankosteus on ajoittain korkea, jonka vuoksi ilma voi tuntua kuumemmalta kuin oikeasti onkaan. Jopa illat ovat lämpimiä ja lämpötila pysyy öisin yli 20 asteessa. Heinä- ja elokuu ovat kuivimpia kuukausia, jolloin ei sada juuri lainkaan. Veden lämpötila on n. 25–27 astetta.

Syyskuu, lokakuu ja marraskuu

Syksyllä lämpötila on n. 22–30 astetta, mutta illat saattavat olla hieman viileämpiä ja ajoittain saattaa tulla sadekuuroja. Syys- ja lokakuussa vesi on lämmintä, n. 24–26 astetta. Marraskuussa sateen riski kasvaa hieman.

Joulukuu, tammikuu, helmikuu ja maaliskuu

Talvi on leuto, ilman lämpötila on n. 15–17 astetta ja veden lämpötila n. 16 astetta. Joulukuussa, tammikuussa ja helmikuussa on eniten sadepäiviä, mutta jo maaliskuusta alkaen on kuivempaa.

Matkakohteet – Antalyan alue

concept-logo
Alanya
 • Yleisarvosana
 • Ruoka & juoma
 • Ostokset
Alanyassa nautit pitkistä rannoista, hyvistä ostosmahdollisuuksista, nähtävyyksistä, ravintoloista ja baareista, sekä myös turkkilaisesta arkielämästä markkinoineen ja paikallisine kahviloineen.
concept-logo
concept-logo
Side
 • Ruoka & juoma
 • Yleisarvosana
 • Nähtävyydet
Sidessä on hienot rannat ja ostosmahdollisuuksia sekä historiallisia nähtävyyksiä keskellä kaupunkia. Rantakadun varrella on vieri vieressä ravintoloita ja näköalat merelle ovat verrattomat.
Antalya
 • Nähtävyydet
 • Ruoka & juoma
Nauti turkkilaisen suurkaupungin vilinästä ja rennosta rantalomailusta. Antalyassa on kulttuuria, nähtävyyksiä ja paikallista arkielämää sekä ostosmahdollisuuksia, uimista ja hienoja hotelleja.
Belek
 • Ruoka & juoma
 • Harrastukset
Golf ja Belek kuuluvat erottamattomasti yhteen. Pieni, hienostunut kohde tunnetaan tyylikkäistä All Inclusive -hotelleistaan, fantastisista golfkentistään sekä hienosta rannastaan.

Tee matkahaku – Antalyan alue
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.