Matkat – Antalya

Antalyassa, Turkin Rivieran pääkaupungissa, asut tasokkaassa hotellissa lähellä ravintoloita sekä ostos- ja huvittelumahdollisuuksia.

Antalya on yksi Turkin Rivieran suuremmista lomakohteista, jossa on kaikkea mahdollista vilkkaista baarikaduista historiallisiin kulttuurinähtävyyksiin. Antalya kannattaa valita kohteeksi silloin, kun haluat asua hyvin ja viettää aktiivista lomaa. Täällä on paljon ravintoloita, kulttuuria sekä ostos- ja huvittelumahdollisuuksia. Vilkkainta on sataman alueella ja Kaleicin Vanhassakaupungissa, joka sijaitsee muutaman korttelin päässä historiallisten muurien sisäpuolella. Täällä on mm. 1200-luvulta peräisin oleva Yivli Minare -minareetti, ja kapeilla kujilla on paljon pieniä viihtyisiä ravintoloita, baareja ja kahviloita, joissa tarjoillaan sekä turkkilaista kotiruokaa että kansainvälisiä herkkuja. Antalyassa on tasokas yöelämä ja hyvät ostosmahdollisuudet. Suositun Güllük-kadun kaupoissa myydään aitoja merkkivaatteita ja hinnat ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa.

Hotelleja vaativaan makuun

Tjäreborgilla on Antalyassa ja sen ympäristössä erittäin tasokkaita hotelleja: hieman keskustan ulkopuolella ja rannan tuntumassa sijaitseva luksushotelli Lara Barut Collection sekä ylellinen Hotel Su ovat hyviä valintoja sinulle, joka haluat asua tasokkaasti ja elegantisti. Halutessasi asua lähellä rantaa valittavanasi on useita erilaisia hotelleja, ja vaihtoehtoja on tarjolla myös kaupungin vanhemmalla puolella. Jos haluat asua tapahtumien keskipisteessä, suosittelemme Antalyan vanhemmassa osassa sijaitsevaa Alp Pasa Hotel -hotellia, jolla on pitkät perinteet.

Rannalle vai uima-altaalle?

Kun haluat vaihtelua Antalyan kaupunkielämään, valittavanasi on kolmea hienoa ranta-aluetta. Memerlin kiviranta on niistä pienin, ja se sijaitsee lähellä keskustaa pienen sataman vieressä. Konyaaltin kivestä ja sorasta koostuva ranta ulottuu kilometrin päähän keskustasta länteen, ja taustalla kohoaa Taurus-vuoristo. Uuden suositun Beach Park -rannan alueella on vilkasta elämää sekä ravintoloita, baareja ja vesipuisto. Paras ja pisin Lara Beachin hiekka- ja soraranta sijaitsee upean Barut Lara -hotellimme edustalla, ja rannalla on hyvät mahdollisuudet harrastaa vesiurheilulajeja. Alueella on myös pieniä ostoskeskuksia, elokuvateattereita ja keilahalleja.

Hyvä tietää
 • Rantahotelleja
 • Lyhyt lentokenttäkuljetus
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
 • All Inclusive
 • Kaupunki- ja rantaloma samalla matkalla
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Antalya

Rannat
Antalyan Vanhassakaupungissa on kalliorantoja ja pieniä poukamia, joissa voi uida. Hienoja rantoja on paljon. Muutaman kilometrin päässä keskustan ulkopuolella on Konyaaltin kiviranta, ja noin kymmenen kilometrin päässä on Lara Beach.

Konyalti Beach

Noin viiden kilometrin päässä oleva pitkä ranta, jossa voi harrastaa vesiurheilua. Rannalla on myös baareja.

Lara Beach

Lara Beach -ranta on noin 10 kilometriä pitkä, kaunis ranta, ja ranta-alueella Laran ja Belekin välissä virtaa myös joki. Rannalla on baareja.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Antalyassa on paljon erilaisia ravintoloita, kahviloita ja baareja. Täällä on ruokapaikkoja, jotta ovat pääasiassa suunnattu paikallisille, mutta kaupungissa on myös turisteille sopivia ravintoloita, joissa on kansainvälinen menu. Paikallisesta turkkilaisesta ruuasta on helppo pitää. Monet ruokalajit ovat tuttuja jo Suomesta, kuten meze ja kebabit, mutta täällä pääset maistelemaan alkuperäisiä makuja. Kuten muissakin Turkin Rivieran kaupungeissa, myös Antalyassa on hyviä kala- ja äyriäisravintoloita.

Turkkilainen keittiö

Turkkilaiset kutsuvat omaa keittiötään "maailman kolmanneksi parhaaksi keittiöksi" kiinalaisen ja italialaisen keittiön jälkeen. Vaikka ei olekaan täysin selvää mihin tämä järjestys perustuu, turkkilainen ruoka ansaitsee kuitenkin kaiken mahdollisen kunnian. Täällä Turkin rannikolla sinulla on hyvät mahdollisuudet maistella perinteistä kotiruokaa sekä hienostuneempia makuelämyksiä, jotka pohjautuvat keisarillisen keittiön erikoiskokkien loihtimiin kulinaarisiin nautintoihin.

Erilaisia ravintoloita ja ruokapaikkoja on Turkissa kaikkialla. Tarjolla on kaikkea mahdollista yksinkertaisista katukeittiöistä hienoimpiin ilmastoituihin ravintoloihin, joissa on pöydillä valkoiset liinat ja monipuoliset viinilistat. Useissa Antalyan lähellä olevissa turistikohteissa on runsaat valikoimat sekä paikallista ruokaa että kansainvälisiä vaihtoehtoja, kuten tacoja, pizzaa, sushia jne. Ulkona syöminen on Turkissa yleisesti ottaen halvempaa kuin Suomessa, ja voit syödä maukkaan illallisen paikallisessa ravintolassa noin kymmenellä eurolla.

Hygieniataso on Turkissa hyvä, eikä vatsataudin riski ole täällä sen suurempi kuin Suomessakaan varsinkin, jos vältät tavallisimpia ansoja, kuten majoneesia ja muita vastaavia kastikkeita, raakaa lihaa ja vesijohtovettä.

Kebab

Kebab on kaikessa yksinkertaisuudessaan grillattua lihaa, joka valmistetaan useista eri raaka-aineista. Kebabista löytyy paljon erilaisia versioita, katso kebabkoulu alla.

Pide

Turkkilainen pide on litteää leipää, jota tarjoillaan ruuan kanssa.

Feta

Vuohen- tai lehmänmaidosta valmistettu juusto, joka on säilötty suolaveteen. Fetajuusto on turkkilaisen keittiön perusainesosa, jonka maku voi olla hyvin lempeä tai myös todella intensiivinen riippuen siitä, mihin ruokaan sitä käytetään.

Mezet

Pieniä alkuruokia, joissa on mm. tuoreita vihanneksia, lihaa ja erilaisia mausteita ja jotka tarjoillaan leivän kanssa. Mezeistä löytyy loputtomasti eri variaatioita, joten kannattaa maistella ja etsiä omat suosikkimakunsa. Mezet jaetaan tyypillisesti koko pöytäseurueen kesken ja tarjoillaan yhdeltä lautaselta, jolloin kaikkien on helppo maistella niitä. Mezejen kanssa turkkilaiset juovat mielellään kansallisjuomaansa rakia, joka sopii erinomaisesti mezejen runsaaseen makumaailmaan. Kaikilla tavintoloilla on omat mezensä, ja usein ruokalistalla on mezelautanen, johon on valmiiksi koottu ravintolan parhaat mezevaihtoehdot. Voit tietysti myös koota omat suosikkimakusi ja tilata mezejä yksitellen.

Pääruuat

Pääruokana syödään usein kalaa tai lihaa. Kala voi tosin olla hyvin kallista. Tyypillisimpiä Turkissa syötäviä kaloja ovat miekkakala (kiliç baligi), piikkikampela (kalkan), meriahven (levrek) ja tonnikala (palamut). Kalan hinta ilmoitetaan ruokalistalla usein painon mukaan. Tyypillisiä liharuokia ovat lammas (kuzu), kana (tavuk), härkä (dana) sekä suosittu kebabliha vartaassa.

Jälkiruuat

Päivällisen jälkeen nautitaan usein filotaikinasta, pähkinöistä ja siirapista tai hunajasta valmistettua baklava-leivonnaista, turkkilaista kurpitsajälkiruokaa kabak-tatlisia, vanukasta, jossa on pähkinöitä, maissihiutaleita ja rusinoita tai muhallebi-maitovanukasta.
Afiyet olsun – hyvää ruokahalua!

Kebabkoulu

Döner-kebab on yleisin kebablaji ja Suomessakin tuttu. Se on valmistettu lampaan-, kanan- ja häränlihasta ja tarjoillaan pitaleivän sisällä, leipäpalasten kanssa tai kebabrullana. Döner-kebabin kanssa tarjoillaan salaattia ja sipulia.

Iskender-kebab on saanut nimensä Aleksanteri Suuren mukaan, ja siinä on periaatteessa samat ainesosat kuin Döner-kebabissa, mutta se tarjoillaan lautasella ja siihen kuuluu yleensä pitaleipäpaloja, tomaattikastiketta ja jogurttia.

Adana-kebab on valmistettu jauhetusta häränlihasta ja maustettu melko voimakkaasti. Tarjoillaan vartaassa yleensä grillatun tomaatin tai paprikan kanssa.

Sis-kebab sisältää suuria grillattuja lampaan-, härän ja kananlihan paloja vartaassa, jossa on myös paprikaa ja tomaattia.

Patlican-kebab on muuten kuin sis-kebab, mutta siinä on munakoison paloja.

Juomat

Turkissa valmistetaan useita paikallisia olutlajeja, jotka ovat laadultaan hyviä. Myös turkkilaiset viinit ovat hyviä, mutta ne eivät kuitenkaan ole paras valinta turkkilaisen ruuan kanssa. Paikalliset itse juovat rakia, erityisesti mezejen kanssa, joiden runsas makumaailma häivyttää sopivasti rakin voimakasta makua. Raki on sukua kreikkalaiselle ouzolle, ranskalaiselle pastikselle ja Levantin arakille eli kyseessä on siis turkkilainen anisviina. Raki nautitaan jääpalojen kanssa, ja lasiin kaadetaan myös vettä, jolloin juomasta tulee maitomaisen sameaa. Vaikka raki maistuukin hyvältä, kannattaa muistaa, että sen alkoholipitoisuus on korkea.
Kuumana päivänä virkistävä vaihtoehto on myös turkkilainen ayran-juoma, joka on jogurtista, vedestä ja suolasta valmistettu juoma.

Kahvi ja tee

Turkkilainen kahvi juodaan pienestä kupista ja se on koostumukseltaan melko paksua. Kahvista juodaan vain osa ja kupin pohjalle jäävät paksu sakka ja kahvinporot. Turkkilaisen perinteen mukaan kahvinporoista voi ennustaa tulevaisuuden. Turkissa kahvin voi tilata vähäsokerisena (az sakerli), keskimakeana (orta sekerli) tai makeana (sekerli), ja kahvin kanssa tulee yleensä myös lasillinen vettä.
Tee juodaan pienistä tulppaaninmuotoisista laseista, ja vaihtoehtona on tavallinen tee tai omenatee. Omenatee sopii hyvin pohjoismaalaiseen makuun, ja sitä juodaan sekä kuumana että kylmänä.
Antalyan yöelämä on vilkas ja tarjonta monipuolista. Baareja ja ravintoloita on paljon, ja niissä järjestetään kaikenlaista ohjelmaa. Täällä on myös useampia diskoja.
Ostokset
Antalyassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Täällä on kaikkea ostoskeskuksista, basaareista ja markkinoista kauppoihin ja kojuihin. Nahkatuotteiden ja korujen valikoimat ovat runsaat, ja myymälöissä on erinomainen palvelu. Tietyt kaupat järjestävät asiakkailleen myös kuljetukset hotelleilta.

Migros 5M

Läntisella rannalla sijaitseva suuri ostoskeskus, jossa on useita tunnettuja merkkiliikkeitä, kuten Zara, Levi's, Miss Sixty/Energie, Lacoste, Mango, Yves Rocher jne.

Deepo

Deepo on lähellä lentokenttää sijaitseva suuri outlet-keskus, jossa on paljon kauppoja ja ravintoloita. Täällä on myös elokuvateatteri, jossa osa elokuvista on englanninkielisiä. Keskellä keskustaa on luistinrata.

Ostosmahdollisuudet Turkissa

Turkissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet, ja erityisesti paikallisten tuotteiden valikoimat ovat monipuoliset. Tuontitavaroiden hinnat eivät juurikaan poikkea Suomen hinnoista. Kannattaa tinkiä varsinkin kaupoissa, joissa ei ole hintalappuja esillä. Hintalaput ovat merkki kiinteistä hinnoista. Turkissa vallitsee nykyään voimakas inflaatio.

Turkissa valmistetaan lisenssillä tiettyjä tunnettuja merkkejä, kuten Levi's, Benetton ja Quicksilver, joten tällaisten tuotteiden hinnat saattavat olla hieman edullisempia. Kulta- ja hopeakorujen valikoimat ovat myös kattavat, ja osassa myymälöistä on oma kultaseppä. Myös nahkatuotteita on paljon, ja tuotteita valmistetaan useissa liikkeissä. Esimerkiksi housujen tai takin ompeleminen onnistuu parissa päivässä.

Basaareissa kannattaa tinkiä, ja tinkiminen jopa kuuluu tapoihin. Kauppakujilla tarjotaan usein kupillinen teetä tai muuta virkistävää juomaa ostosten lomassa. Turkkilaiset ovat erittäin vieraanvaraisia ja ystävällisiä, ja kaupoissa voi rauhassa kierrellä katselemassa, vaikka ei aikoisikaan tehdä ostoksia.

Matot

Mattojen hinnat vaihtelevat paljon riippuen laadusta, materiaalista, maton iästä ja koosta. Yleensä hinta perustuu solmujen määrään neliösenttimetrillä. Isompi matto voi olla halvempi kuin pieni, sillä hintaan vaikuttaa maton tekemiseen käytetty aika.

Merkkivaatteet

Turkissa on paljon kauppoja, joissa myydään tuotteita erittäin edulliseen hintaan. Kannattaa kuitenkin huomata, että suuri osa tuotteista on merkkituotteiden kopioita. Jos haluat olla täysin varma tuotteiden aitoudesta, ostokset kannattaa tehdä merkkien omissa liikkeissä.

Silmälasit

Silmälasit ovat Turkissa edullisia, ja hinnat ovat noin puolet halvempia kuin Pohjoismaissa. Valikoimat ovat usein myös monipuolisia.

Nahkatuotteet

Nahkatuotteiden valikoimat ovat laajoja, hinnat alhaisia ja laatu hyvää. Useimmat kaupat tarjoavat myös ompelupalveluita, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä, niin ehdit saada nahkatakkisi täydellisiin mittoihin lomasi aikana.

Kulta ja korut

Myytävät kultaesineet ovat 14-. 18- ja 22-karaattisia, joista yleisin on 14 karaattia. Valtio on asettanut kullalle kiinteän hinnan, ja hinta koostuu esineen valmistukseen käytetystä työajasta. Hinnoissa on paljon vaihtelua.

Basaarit ja markkinat

Turkkilaisilla markkinoilla käyvät sekä muualta tulevat lomailijat että paikalliset itse. Paikalliset täyttävät pienet vaununsa tuoreilla hedelmillä ja vihanneksilla, mutta lomakohteiden markkinoilla myydään paljon muutakin kuin päivittäistavaroita, kuten mm. vaatteita, kenkiä, mausteita, leikkikaluja, elokuvia, musiikkia jne.

Ostoskeskukset

Antalyan alueella on useita isoja ostoskeskuksia, jotka ovat hyvin samantyyppisiä kuin meillä Suomessa. Ostoskeskuksissa hinnat ovat kiinteitä ja valikoimissa on paljon tunnettuja merkkejä.

Piraattituotteet

Piraattituotteiden myynti on erittäin yleistä, ja niiden markkinat ovat maailmanlaajuiset. Kopioina myydään laukkuja, vaatteita, kenkiä, elokuvia, lääkkeitä ja tv-pelejä sekä paljon muuta. Kannattaa muistaa, että piraattituotteiden ostaminen ja myyminen on laitonta. Helpoin tapa tunnistaa piraattituote on hinta. Jos hinta on epätodellisen alhainen verrattuna aitoon tuotteeseen, kyseessä on todennäköisesti piraattituote.
Liikunta ja treeni
Antalyassa on paljon erilaisia aktiviteetteja. Täällä on mahdollista harrastaa vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, vesihiihtoa ja parasailingia. Voit myös vuokrata polkuveneitä tai vesiskoottereita.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Antalyassa on paljon kaikenlaisia nähtävyyksiä. Voit kierrellä kaupungin vanhemmissa osissa, jossa jo pelkkä ilmapiiri ja tunnelma on eräänlainen nähtävyys itsessään.

Vanhakaupunki

Ehdottomasti yksi vierailemisen arvoinen kohde on Kaleicin Vanhakaupunki, jonka erottaa uudesta kaupunginosasta roomalaiset muurit. Täällä on mahtavia rakennuksia sekä perinteisiä 1700- ja 1800-lukujen turkkilaisia puutaloja, jotka on kunnostettu ravintoloiksi ja hostelleiksi.

Hadrianuksen portti

Hadrianuksen portti on mahtava marmoriportti, joka on rakennettu 130 jKr. kaupungissa vierailulla olleen Rooman keisari Hadrianuksen kunniaksi.

Cumhuriyet Meydani

Cumhuriyet Meydani eli tasavallan tori on myös ehdottomasti nähtävä. Täällä on Turkin tasavallan perustajan ja ensimmäisen presidentin Kemal Atatürkin suuri patsas.

Atatürk-puisto, Inönü-puisto ja Antalyan rannat

Molemmista puistoista on upeat näkymät Bey Deglarille ja Välimerelle. Antalyan molemmat rannat sijaitsevat keskustan ulkopuolella. Itäinen ranta on nimeltään Lara Beach ja läntinen Konyalti Beach.

Yivli-minareetti (kaunein minareetti)

Tämä minareetti on 37 metriä korkea tiilitorni ja Antalyan symboli nykyään. Seldžukin sulttaani Alladin Keykubat rakennutti tornin vuonna 1230. Alkuperäinen moskeijan minareetti purettiin ja korvattiin Alladin-moskeijalla 1337.

Antalyan museo

Museossa on monipuolinen kokoelma esihistoriallisia jäännöksiä Karainin luolista sekä patsaita Kreikan hellenistiseltä ja roomalaiselta kaudelta. Täällä voit myös tutustua etnografiseen vaatteita esittelevään näyttelyyn sekä paimentolaistelttaan, jota turkkilaiset nomadit käyttivät liikkuessaan vuoristossa.

Halk Bazar

Antalyan suurin basaarialue, jossa myydään mm. hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä ja matkamuistoja.

Minicity

Migros 5M -ostoskeskuksen takana läntisellä rannalla oleva alue, jossa on nähtävillä pienoismallit Turkin tärkeimmistä kohteista. Tämä nähtävyys sopii erityisesti lapsille.

Side

Side tai Selimye, jolla nimellä paikalliset tätä paikkaa kutsuvat, on nykyään suosittu rantakohde Turkin Rivieralla. Side tarkoittaa granaattiomenaa. Paikalta on löydetty jälkiä asutuksesta vuodelta 1300 eKr. Noin vuodesta 500 eKr. kaupunkia hallitsivat syyrialaiset, lyydialaiset ja persialaiset kuninkaat, ja Side oli suuri satamakaupunki. Merirosvot tekivät tuhojaan ja täällä harjoitettiin myös orjakauppaa. Merirosvoihin suhtauduttiin kuitenkin myönteisesti, sillä he toivat rahaa ja loivat kaupankäyntiä. Myös Aleksanteri Suuri vieraili Sidessä noin 300 eKr. Kun roomalaiset valloittivat kaupungin vuonna 200 jKr., siellä vallitsi kulttuurin ja kaupankäynnin kukoistuskausi. Tämän kauden jäänteitä on nykyäänkin nähtävillä Sidessä.

Siden moderni kaupunki on vain vähän yli 100 vuotta vanha, ja sen rakensivat Kreetalta 1800-luvun lopussa tänne muuttaneet muslimit. Alkujaan he saivat elantonsa maanviljelystä ja kalastuksesta, mutta vähitellen Siden asukkaat alkoivat ymmärtää myös turismin merkityksen. Ravintoloita ja hotelleja perustettiin, ja Sidestä alkoi kehittyä nykyisenlainen viihtyisä lomakohde.

Sidessä vanha ja uusi kohtaavat hyvin viehättävällä tavalla. Roomalaisia raunioita on modernien rakennusten sisällä. Vanhassa roomalaisessa kylpylässä toimii nykyään arkeologinen museo. Kaupungin keskusta sijaitsee niemellä, jota reunustaa kaksi pitkää rantaa. Läntisellä puolella on matala hiekkaranta, joka sopii erinomaisesti lapsiperheille. Itäpuolen ranta on hieman rauhallisempi hiekka- ja kiviranta. Pääkadulla ja pienillä kujilla elämä on vilkasta, ja täällä on matto-, kulta- ja nahkatavarakauppoja. Iltaisin on mukava istahtaa meren äärellä olevaan baariin katselemaan auringonlaskua.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Antalyan alue on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa vuokra-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.

Bussit

Jos haluat lähteä johonkin pidemmällä olevaan kohteeseen retkelle, kannattaa matkustaa yöbussilla. Varaa silloin kaksi vierekkäistä paikkaa, niin voit nukkua matkan ajan. Kaikki bussivuorot ovat savuttomia.

Dolmus-minibussit

Tyypillisin, edullisin ja ehkä myös hauskin tapa liikkua paikasta toiseen on dolmus-minibussi. Dolmus tarkoittaa "täyteen ahdettua" tai "ruuhkautunutta" ja Turkin busseissa onkin aina täyttä. Dolmus-busseilla ei ole varsinaisia pysäkkejä. Voit odottaa bussia tienvarressa ja pysäyttää sen kättäsi heilauttamalla. Bussin edessä olevassa kyltissä lukee mihin bussi on menossa. Maksu annetaan edessä istuvalle matkustajalle, joka lähettää rahat kuljettajalle. Vaihtorahat kuljettajalta tulevat samaa reittiä takaisin. Dolmus-bussit ovat yleensä ilmastoituja ja hinnat ovat edulliset. Myös Alanyaan, Sideen ja Istanbuliin voi matkustaa dolmus-minibussilla.

Taksi

Keltaisissa takseissa on taksamittarit, joiden tulee olla myös päällä. Hintatariffeja on kaksi: gündüs (päivä) ja gece (ilta). Iltataksa alkaa juosta klo 24.00 jälkeen, ja se on 50 % kalliimpi kuin päivähinta. Tarkista heti matkan alussa, että käytössä on oikea tariffi. Näet sen taksamittarista, jossa palaa valo "gündüs", mittarin ollessa päällä. Tippiä on tapana jättää – voit pyöristää loppusumman hieman ylöspäin. Kuljettajat eivät yleensä anna kuittia matkasta.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Antalya on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.

Tarvittaessa tavoitat oppaat kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia.
Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotuksesi ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Turkin liira (TRY). Eurot käyvät monin paikoin myös maksuvälineenä. Vaihtoraha annetaan usein paikallisessa valuutassa.

Antalya: useimmat kansainväliset luottokortit käyvät tietyissä kaupoissa ja ravintoloissa (ei Amex ja Diners). Pankkiautomaatteja on. Vaihda valuuttaa paikan päällä, pieniä määriä kerrallaan.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Turkki. Useimmat matkailualalla työskentelevistä puhuvat myös jonkin verran englantia tai saksaa.

Muuta

Sähkö on kallista. Ilmastointi on yleensä lisämaksusta, voi olla päällä rajoitetusti. Vesi lämmitetään usein aurinkoenergialla, joten vesi voi olla viileää keväällä/syksyllä. Sähkökatkokset mahdollisia. Moskeijoiden rukouskutsut kuuluvat hotelleihin. Kaupasta voi ostaa hyttyskarkottimia. Hotelliin ei saa viedä omia juomia/elintarvikkeita, mutta juomia voi ostaa minibaarista ja allasbaarista. Huoneistohotelleihin voi viedä omia eväitä. Jatkuvaa liikennettä. Liikennekulttuuri on täysin erilainen kuin Suomessa! Läheisiltä rakennustyömailta kantautuvat äänet saattavat ajoittain häiritä.
Istanbuliin on matkaa n. 850 km, Ankaraan n. 650 km ja Marmarikseen n. 465 km. Antalyaan alueella, Sidessä ja Alanyassa saksa on yleensä käyttökelpoisempi kieli kuin englanti.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Helsingistä suora lento n. 3 t 45 min.

Näin matkustat tänne

Antalyaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Reittilennoilla voit matkustaa joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lennot laskeutuvat Antalyan kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Antalyan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne erikseen lisämaksusta.
Minibussikuljetus lentokentältä Antalyan hotelleihin kestää noin 25–30 min (n. 12 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä. Tarkka reittivalinta määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan, ja reitti päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoja saat saavuttuasi perille.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
14°5°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
18°7°
7
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
21°10°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
25°14°
10
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°18°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
34°21°
13
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • elokuu
34°21°
12
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°18°
11
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°14°
8
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
20°10°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°7°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Antalya
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.