Retket, Belek

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Huom! Retkiohjelmaa on jouduttu supistamaan koronaviruksen vuoksi ja aktiviteetteihin saattaa tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Esim. kasvomaskien käyttö saattaa olla pakollista ja ravintolakäynnit saatetaan korvata ruokapaketeilla, jotka retkelle osallistujat saavat mukaansa. Lue lisää kohteen omilta https://mydestination.tjareborg.fi/.

Sinisillä aalloilla Antalyasta

Sinisillä aalloilla Antalyasta

Turkin Riviera on sekä lumoava että kutsuva kimaltavan sinisine merineen, valkoisine kalkkikivikallioineen ja vehreine luontoineen. Jos haluat nauttia auringosta ja uimisesta, silloin kannattaa ehdottomasti osallistua veneretkelle.

Lue lisää Pienennä

Retkelle lähdetään Antalyasta ja matka jatkuu pitkin rannikkoa. Vene liikkuu mukavaa nopeutta ja matkan varrella pidetään uimataukoja. Suurella ja hienolla puulaivalla on hyvin tilaa nauttia maisemista joko varjossa tai voit ottaa aurinkoa kannella.

Retken aikana on luonnollisesti tarkoitus ehtiä pitämään ihania uimataukoja, mutta myös nähdä mielenkiintoinen ja jännittävä historiallinen kohde. Jälkimmäinen tavoitteemme toteutuu, kun ohitamme kalkkikivimuodostelmissa sijaitsevat luolat. Aikoinaan merirosvot saivat tällä alueella paljon pahaa aikaan, sillä he syyllistyivät ryöstelyyn ja sieppauksiin. Kerrotaan, että merirosvot piilottivat siepatut naiset eri luoliin ja hakivat heidät sitten myöhemmin.

Veneretki Antalyasta on upea elämys, joka pitäisi jokaisen Turkin lomallaan kokea. Aurinko, pulahtaminen ihanaan meriveteen ja rento tunnelma ovat harvoin kenellekään pettymys!

Ateriat ja juomat:
Lounas tarjoillaan veneellä. Juomat eivät sisälly hintaan, vaan ne maksetaan erikseen.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 08.30-18.00.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, uimavarusteet, pyyhe, rahaa, vesipullo ja aurinkovoidetta.

Olymposvuori ja Ulupinar

Olymposvuori ja Ulupinar

Turkki voi olla ylpeä Olymposvuorestaan. Kaikkein tunnetuin, samanniminen vuori sijaitsee luonnollisesti Kreikassa, sillä Kreikan korkein vuori on tunnettu mielenkiintoisesta mytologistaan. Ei ole vaikea ymmärtää, että myös Turkin vuorelle on annettu sama nimi, sillä onhan vuori Turkin Rivieran korkein vuori.

Lue lisää Pienennä

Antiikin aikana itäisen Välimeren alueella oli runsaasti muuttoliikettä ja asutusta. Uskonto, perinteet ja elämäntapa olivat samanlaisia kaikkialla. Tästä syystä oli luonnollista, että myös täällä jumalille oli pyhitetty vuorenhuippu, joka oli nimeltään Olympos. Toisinaan vuorta kutsutaan myös nimellä Mount Tahtali. Tahtali tarkoittaa uskoa, ja tämä taas viittaa vuorenhuippuun, jolla uskotaan itse jumalien asuneen.

Muinaisina aikoina matka ylös vuorelle ei ollut mitenkään erityisen miellyttävä, mutta nykyään kävijät pääsevät ylös köysirataa pitkin. 4,5 kilometriä pitkä köysirata on yksi maailman pisimmistä. Köysiradalta avautuvat upeat näkymät yli Taurusvuoriston ja Turkin Rivieran. Köysirata kulkee jopa n. 2300 metriä merenpinnan yläpuolella.

Vuorenhuipulla vierailun jälkeen palaamme vuoren juurelle ja käymme Ulupinar-joella. Joen ympäristössä kasvaa rehevää metsää, joten kaunis paikka soveltuu erinomaisesti rentoutumiseen ja saamme myös hyvää ruokaa. Mielenkiintoisen päivä, jonka aikana olemme saaneet kokea mahtavia näköaloja ja kauniita maisemia, on mukava päättää maukkaalla lounaalla.

Ateriat ja juomat:
Lounas tarjoillaan Ulupinar-joen varrella. Juomat eivät sisälly hintaan, vaan ne maksetaan erikseen.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 08.30-18.00.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, rahaa, vesipullo ja lämmin pusero, sillä vuorella saattaa olla viileää.