Retket, Cape Panwa Beach

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Huom! Retkiohjelmaa on jouduttu supistamaan koronaviruksen vuoksi ja aktiviteetteihin saattaa tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Esim. kasvomaskien käyttö saattaa olla pakollista ja ravintolakäynnit saatetaan korvata ruokapaketeilla, jotka retkelle osallistujat saavat mukaansa. Lue lisää kohteen omilta https://mydestination.tjareborg.fi/.

Similan Islands, yhdeksän saarta - Voidaan varata ennen matkaa

Similan Islands, yhdeksän saarta - Voidaan varata ennen matkaa

Similan Islands on yksi Thaimaan tunnetuimmista saariryhmistä. Saaret tunnetaan kauniista rannoistaan sekä snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksistaan. Lounas ja virvokkeet sisältyvät hintaan. Tämä retki on varattavissa loka-huhtikuussa.

Lue lisää Pienennä

Vain puolentoista tunnin matkan päässä länteen Khao Lakin rannasta ja Phuket Yatch Havenista sijaitseva Similan Islands koostuu yhteensä 11 saaresta, jotka muodostavat kuin helminauhan Andamaanienmereen.

Yhdessä oppaamme kanssa ajelemme pikaveneellä merelle ja otamme suunnan kohti saaria. Venematkan aikana meille tarjoillaan hedelmiä ja juotavaa.

Päivän aikana pidetään useita taukoja, eli pääset uimaan suoraan veneestä ja snorklaamaan upealla riutalla, sekä rantaudumme yhdelle saarista, jolloin sinulla on mahdollisuus mennä uimaan rannalta. Sukellusvarusteita voit lainata ilmaiseksi laivalta. Näillä vesialueilla on runsaasti erilaisia kalalajeja, kaikkea mahdollista klovnikaloista miekkakaloihin. Hyvällä onnella saatamme nähdä myös suuria merikilpikonnia.

Päivän aikana nautimme lounaan yhdellä saarista.

Kun on tarpeeksi paistateltu päivää ja snorklattu, onkin jo aika lähteä paluumatkalle.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, snorklausvarusteet, lounas ja veneessä jotain pientä syötävää sekä virvokkeita.

Kesto:
n. klo 06.00–18.00.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, uimavarusteet, aurinkohattu ja aurinkovoidetta, jossa suuret suojakertoimet. Lämmin pusero on myös hyvä ottaa mukaan, sillä ilmastoidussa bussissa saattaa tulla kylmä.

Retki järjestetään ainoastaan talvikaudella.

MV Phuket Champagne -veneellä merellä

MV Phuket Champagne -veneellä merellä

Millainen on sinun mielestäsi loma paratiisissa? Varmaankin ajatuksissasi siintävät valkoiset hiekkarannat, sininen meri ja eksoottinen rannikko palmuineen ja vaahtoavine aaltoineen.

Lue lisää Pienennä

Monilla on todennäköisesti sama unelma, jonka he toivovat toteutuvan lomansa aikana. Mutta ainutlaatuisen elämyksen löytäminen voi olla vaikeaa. Siksi haluamme nyt esitellä retken, joka täyttää ainakin osan unemistasi.

Muutama vuosi sitten eräs pariskunta etsi jotain ainutlaatuista. He löysivät etsimänsä MV Phuket Champagne -veneen kyydissä. Reitti vaihtelee, mutta päämäärä on selkeä. Haluamme näyttää erilaisen Phuketin ja rannat, joilla ei ole tungosta. Kokemuksen tulee olla rentouttava ja kiireetön.

MV Phuket Champagne ja sen miehistö ovat valmiita tarjoamaan upean elämyksen. Lähes joka päivä vene suuntaa kohti uutta rannikkoa ja tuntemattomia rantoja, joiden veneen miehistö uskoo ilahduttavan retkelle osallistujia. Vene on suunniteltu siten, että vieraat huomioidaan kaikkialla. Aurinkokansi ja oleskelutilat ovat huippuluokkaa, kuten myös ruoka, joka valmistetaan vieraiden toiveiden mukaan.

MV Phuket Champagne -vene tekee retkiä useilla eri reiteillä. Olemme yhdessä valinneet sellaiset reitit, jotka parhaiten sopivat vieraillemme. Luvassa on monipuolinen päivä veneellä, johon sisältyy kaksi tai kolme uimataukoa. Pääset uimaan suoraan veneeltä rantaan, jossa harvoin on ketään muita. Liikumme Phuketin etelärannikkoa pitkin, ja vaikka melkein kaikki muut toimijat valitsevat Phuketin länsi- tai itäpuolella sijaitsevat saaret, tässä Phuketin osassa on runsaasti nähtävää ja koettavaa.

Elämystä täydentää veneellä tarjoiltava hyvä ruoka. Veneellä on runsaasti aikaa rentoutua ja nauttia aktiviteeteista, kuten snorklaamisesta ja uimisesta. Päätät itse, mikä sopii sinulle parhaiten ja mitä haluat tehdä. Kokenut miehistö tekee parhaansa, jotta päivästä tulee täydellinen.

Ruoka ja juoma: Lounas ja erilaiset snacksit sisältyvät hintaan.
Hyvä ottaa mukaan: Pyyhe, mukavat vaatteet, vesipullo, uimapuku, käteistä rahaa juomiin jne.
Kesto: Klo 07.30-15.00.
Opastus: Englanninkielinen opastus.
Muuta: Veneen reitti määräytyy sääolosuhteiden ja tuulen mukaan, joten reitti voi vaihdella. Reitti päätetään retkipäivänä.

Khao Sok - sademetsän keskellä

Khao Sok - sademetsän keskellä

Thaimaahan on saapunut jo useiden vuosien ajan paljon matkailijoita, joiden kiinnostuksen kohteita ovat olleet Thaimaan rannat, ruoka, kulttuuri ja luonto.

Lue lisää Pienennä

Mutta ajat muuttuvat, ja nyt kaivataan erilaisia nähtävyyksiä ja elämyksiä. Usein toivotaan jotain paikallista ja alkuperäistä. Nyt halutaan nähdä todellista, alkuperäistä Thaimaata, ja ollaan myös valmiita seikkailuun, jotta tavoitteet saavutetaan. Lyhyesti sanottuna, ihmiset etsivät jotain sellaista, jota voidaan kuvata sanoilla 'Love Local'. Eli toivotaan, että päästään tutustumaan alueelle ominaisiin kasveihin, eläimiin, kulttuuriin ja nähtävyyksiin.

Tällainen paikka on nyt löytynyt Khao Sokin ympäristöstä, joten olemme luoneet retken, joka vastaa ihmisten toiveisiin. Khao Sok tunnetaan vaikuttavasta sademetsästään, jossa on monipuolinen kasvisto ja eläimistö lintuineen, apinoineen ja muine eläimineen. Kaiken tämän pääset kokemaan parhaiten kävelyretkellä läpi sademetsän, ja pyrkimyksenämme on myös kiinnittää huomio sademetsän vaikuttavaan lajirikkauteen.

Ruoka ja juoma ovat aivan oma lukunsa. Lounaalla testaamme ja maistelemme paikallisia tuotteita. Tavoitteena on esitellä paikallisia hedelmiä ja ruokia kestävällä tavalla, ilman muovia ja kertakäyttöastioita. Lounaan syömisen lisäksi saamme myös seurata thaimaalaisen ruuan valmistusta, sillä osa ruuista valmistetaan silmiemme edessä.

Ruokailun jälkeen jatkamme matkaa vehreyden keskellä vettä pitkin. Bambulautat on valmistettu meitä varten ja lautoilla pääsemme lipumaan eteenpäin läpi sademetsän. Lauttojen ansiosta pääsemme etenemään hiljaa ja mukavasti, ja pääsemme lähemmäksi luontoa häiritsemästtä sitä. Tällaista matkustustapaa ei ole missään muualla lähialueella, joten siksi päivästä tulee entistäkin erityisempi.

Tällainen retki on ainutlaatuinen, ja yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa olemme asettaneet tavoitteeksi tehdä siitä kestävää kehitystä edistävän. Siksi haluamme nostaa esiin paikallisuutta, kuten hedelmämarkkinoita, temppeleitä, sademetsää ja paljon muuta. Haluamme myös olla konkreettisempia ympäristön vuoksi, ja siksi vältämme esimerkiksi muovi- ja kertakäyttöastioiden käyttöä.

Ruoka ja juoma: Hedelmä, snackseja ja paikallisia ruokia.
Hyvä ottaa mukaan: Hyvät kengät (vaelluskengät tai urheilukengät), mukavat vaatteet, selkäreppu, vesipullo, uimavarusteet, pyyhe ja rahaa.
Kesto: klo 07.30-15.00
Opastus: Englanninkielinen opas
Muuta: Kaikki vieraat noudetaan pikkubusseilla ja kuljetetaan retken ensimmäiseen pysähdyspaikkaan, jossa opas on odottamassa. Huomioithan, että bambulauttamatkan aikana tulet kastumaan. Sademetsässä kuljetaan lähinnä polkuja ja rappuja pitkin.