Matkat – Pariisi

Pariisin alue, Ranska

Kun varaat matkasi Pariisiin Tjäreborgilta, voit valita useista erilaisista, hyvällä paikalla sijaitsevista hotelleista, yksinkertaisesta ylelliseen.

Tjäreborgin hotellit sijaitsevat Latinalaiskorttelin tai Opéran alueella. Mikäli valitset hotellin Latinalaiskorttelista, asut kävelymatkan päässä Notre Damesta, Louvresta ja Seinen kauniista rantakadusta. Opéran alueella olet lähellä suuria Galeries Lafayette- ja Printemps-tavarataloja sekä muita ostospaikkoja. Tjäreborgilta voit varata matkoja myös Disneyland® Resort Paris -huvipuistoon.

Pariisi sopii kaikille

Varaamalla Tjäreborgilta matkasi Pariisiin voit matkustaa reittilennolla milloin haluat ja valita itse matkan pituuden. Viivyitpä sitten yhden viikonlopun tai pidempään, me autamme sinua suunnittelemaan unelmalomasi. Mieleisesi majoituksen voit valita laajasta hotellivalikoimastamme, johon kuuluu edullisia kahden sydämen hotelleja, kuten Notre Damen lähellä sijaitseva Mont Blanc, luksushotelleja lähellä Champs-Élysées-katua ja Riemukaarta, sekä kaikenlaisia majoitusvaihtoehtoja siltä väliltä. Mihin vaihtoehtoon päädytkin, meiltä voit varata koko matkan kätevästi yhdessä paketissa.

Pariisin lapsiystävälliset hotellit

Jos matkustat Pariisiin lasten kanssa, suosittelemme Citadines-hotellejamme, joissa koko perhe majoittuu mukavissa huoneistoissa. Niissä voi itse kokkailla aamiaista, ja jos nähtävyyksien katselu alkaa väsyttää, hotelliin on helppo tulla syömään välipalaa ja kenties nukkumaan pienet päiväunet.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Luksushotelleja
 • Edullisia hotelleja
 • Perhehotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
 • Matkoja Disneyland® Resort Paris -huvipuistoon
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Pariisi

Nähtävyydet
4,9
Yleisarvosana
4,3
Ostokset
4,2
Sää
 • tammikuu
6°1°
1
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
7°1°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°4°
5
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°6°
6
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
20°10°
7
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
23°13°
8
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
25°15°
7
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • elokuu
24°14°
7
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
21°12°
5
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
16°8°
4
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
10°5°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
7°2°
1
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä noin 3 tuntia

Näin matkustat tänne

Pariisiin voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Lennot laskeutuvat yleensä Charles de Gaullen lentokentälle (esim. SAS ja AY), Norwegian laskeutuu Pariisin ulkopuolelle, Orlyn lentokentälle. Ajoaika Charles de Gaullen kentältä Pariisin keskustaan on n. 30–45 min (n. 30 km) muusta liikenteestä riippuen. Orlysta ajoaika on n. 30 min (n. 20 km).

Charles de Gaullen lentokentältä pääsee kätevästi Pariisin keskustaan myös bussilla, lentokenttäbussilla, junalla, metrolla, RER-pikajunalla tai taksilla. Bussit ja RER-pikajunat liikennöivät yleensä 15 minuutin välein. Taksilla matka kentältä keskustaan kestää n. 30–45 minuuttia. Mikäli matkustajia on 3 tai useampia, kannattaa koko matka lentokentältä keskustaan ajaa taksilla.

Orlyn kentältä pääsee keskustaan myös esimerkiksi paikallisbussilla, lentokenttäbussilla, RER-pikajunalla tai taksilla. Les Cars -busseilla pääsee kätevästi koko matkan Pariisin keskustaan. Huomioithan, että RER-pikajunalla matkustaessasi sinun tulee vaihtaa junaa matkalla Pariisin keskustaan.
Ostokset
Pariisi on oikea shoppailijan paratiisi, sillä täällä on kaikkea antiikista viimeisimpään muotiin sekä pienistä putiikeista suuriin tavarataloihin.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Pariisissa on valtava valikoima ravintoloita, kahviloita, baareja, bistroja ja perinteisiä ranskalaisia brasserieita – siis jokaiselle jotakin!
Pariisin yöelämä on vilkasta ja monipuolista. Täällä on paljon erilaisia baareja, yökerhoja ja jazzklubeja. Voit myös lähteä katsomaan aitoa ranskalaista kabareeta Moulin Rougeen tai Le Lidoon.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Pariisissa ei tekemistä ja nähtävää puutu: kaupunki on pullollaan gallerioita, monumentteja, museoita ja historiallisia nähtävyyksiä. Lisäksi tarjolla on monenlaista viihdettä, kuten kabaree-esityksiä, balettia ja oopperaa.
Ranskan pääkaupungissa on paljon kuuluisa nähtävyyksiä, joista on nähtävä ainakin Eiffel-torni, Louvre, Notre Dame ja Riemukaari.
Kulkuyhteydet
Pariisissa kannattaa hankkia Paris Visite -turistilippu, jolla voi matkustaa rajattomasti metrossa ja busseissa. Lippu on voimassa 1–5 päivää valintasi mukaan. Jos et hanki turistilippua, sinun kannattaa joka tapauksessa ostaa usean päivän lippu yksittäislippujen sijaan.

Metro

Metro on ehdottomasti kätevin tapa liikkua Pariisissa.
Kohdefakta

Palvelumme

Pariisi on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.

Passi ja viisumi

Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of France. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Pariisin majoitusvero

Pariisin kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusvero, jonka suuruus vaihtelee hotelliluokituksen mukaan. Vero ei koske alle 12-vuotiaita. Veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina paikan päällä hotellissa.

Hinta per henkilö/yö:
2 tähden hotellit/huoneistohotellit: 1 euro/henkilö/yö
3 tähden hotellit/huoneistohotellit: 1,65 euroa/henkilö/yö
4 tähden hotellit/huoneistohotellit: 2,47 euroa/henkilö/yö
5 tähden hotellit/huoneistohotellit: 3,30 euroa/henkilö/yö

Huomioi, että Tjäreborgin tähtiluokitus saattaa poiketa hotellin virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Maksukortit käyvät useimmissa paikoissa. Monet hotellit tekevät sisäänkirjautumisen yhteydessä maksukortiltasi katevarauksen mahdollisten ylimääräisten kulujen varalta, esim. puhelin, minibaari jne. Katevaraus poistuu automaattisesti uloskirjautumisen jälkeen.

Aikaero

Aikaero Suomeen -1 tunti.

Sähkö

240 V. Eurooppalainen, kaksireikäinen standardi.

Kieli

Ranska
Matkatarjouksia – Pariisi
Hipotel Paris Gare du Nord Merryl
Hipotel Paris Gare du Nord Merryl
Pariisi, Pariisin alue, Ranska
 • 3 päivää
 • Lento + hotelli
 • Lähtö 19.8.2019, lähtöpaikka Helsinki
Helsinki, 19.8.2019, 3 päivää
Citadines Maine Montparnassefamilycomfort
 • Perheille
Citadines Maine Montparnasse
Pariisi, Pariisin alue, Ranska
 • 3 päivää
 • Lento + hotelli
 • Lähtö 13.8.2019, lähtöpaikka Helsinki
Helsinki, 13.8.2019, 3 päivää
Opera Cadet
Opera Cadet
Pariisi, Pariisin alue, Ranska
 • 3 päivää
 • Lento + hotelli
 • Sis. Aamiainen
 • Lähtö 19.8.2019, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Helsinki, 19.8.2019, 3 päivää

Vinkit – Pariisi

Tee matkahaku