Matkat – Pariisi

Pariisin alue, Ranska

Kun varaat matkasi Pariisiin Tjäreborgilta, voit valita useista erilaisista, hyvällä paikalla sijaitsevista hotelleista, yksinkertaisesta ylelliseen.

Tjäreborgin hotellit sijaitsevat Latinalaiskorttelin tai Opéran alueella. Mikäli valitset hotellin Latinalaiskorttelista, asut kävelymatkan päässä Notre Damesta, Louvresta ja Seinen kauniista rantakadusta. Opéran alueella olet lähellä suuria Galeries Lafayette- ja Printemps-tavarataloja sekä muita ostospaikkoja. Tjäreborgilta voit varata matkoja myös Disneyland® Resort Paris -huvipuistoon.

Pariisi sopii kaikille

Varaamalla Tjäreborgilta matkasi Pariisiin voit matkustaa reittilennolla milloin haluat ja valita itse matkan pituuden. Viivyitpä sitten yhden viikonlopun tai pidempään, me autamme sinua suunnittelemaan unelmalomasi. Mieleisesi majoituksen voit valita laajasta hotellivalikoimastamme, edullisista kahden sydämen hotelleista tunnettuihin viiden sydämen lukushotelleihin. Useat hotelleistamme sijaitsevat lähellä kaupungin suosittuja nähtävyyksiä, esimerkiksi Champs Elysées, Riemukaari ja Eiffeltorni. Mihin vaihtoehtoon päädytkin, meiltä voit varata koko matkan kätevästi yhdessä paketissa.

Pariisin lapsiystävälliset hotellit

Jos matkustat Pariisiin lasten kanssa, suosittelemme Citadines- ja Family Comfort -hotellejamme. Huoneistot ovat mukavat ja niissä voi itse kokkailla aamiaisen, lounaan ja illallisen juuri silloin kuin se teidän perheelle parhaiten sopii.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Luksushotelleja
 • Edullisia hotelleja
 • Perhehotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
 • Matkoja Disneyland® Resort Paris -huvipuistoon
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Pariisi

Nähtävyydet
5,0
Ruoka & juoma
4,0
Ostokset
3,8
Sää
 • tammikuu
6°1°
1
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
7°1°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°4°
5
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°6°
6
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
20°10°
7
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
23°13°
8
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
25°15°
7
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • elokuu
24°14°
7
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
21°12°
5
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
16°8°
4
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
10°5°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
7°2°
1
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä noin 3 tuntia

Näin matkustat tänne

Pariisiin voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Lennot laskeutuvat yleensä Charles de Gaullen lentokentälle (esim. SAS ja AY), Norwegian laskeutuu Pariisin ulkopuolelle, Orlyn lentokentälle. Ajoaika Charles de Gaullen kentältä Pariisin keskustaan on n. 30–45 min (n. 30 km) muusta liikenteestä riippuen. Orlysta ajoaika on n. 30 min (n. 20 km).

Charles de Gaullen lentokentältä pääsee kätevästi Pariisin keskustaan myös bussilla, lentokenttäbussilla, junalla, metrolla, RER-pikajunalla tai taksilla. Bussit ja RER-pikajunat liikennöivät yleensä 15 minuutin välein. Taksilla matka kentältä keskustaan kestää n. 30–45 minuuttia. Mikäli matkustajia on 3 tai useampia, kannattaa koko matka lentokentältä keskustaan ajaa taksilla.

Orlyn kentältä pääsee keskustaan myös esimerkiksi paikallisbussilla, lentokenttäbussilla, RER-pikajunalla tai taksilla. Les Cars -busseilla pääsee kätevästi koko matkan Pariisin keskustaan. Huomioithan, että RER-pikajunalla matkustaessasi sinun tulee vaihtaa junaa matkalla Pariisin keskustaan.
Ostokset
Pariisi on todellinen shoppailijan paratiisi. Tarjolla on kaikkea mahdollista antiikista viimeisimpään muotiin, kauppoja on kaikkialla pienistä putiikeista suuriin tavarataloihin. Kaksi tunnetuinta tavarataloa ovat Lafayette ja Le Bon Marché. Kuuluisan Avenue des Champs Elysées -kadun lisäksi on myös useita suosittuja ostoskatuja, kuten trendikäs Rue Saint Honoré, klassinen Rue de Rivoli sekä luksusputiikeista tunnettu Avenue Montaigne.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Pariisissa on valtava valikoima ravintoloita, kahviloita, baareja, bistroja ja perinteisiä ranskalaisia brasserieita – siis jokaiselle jotakin! Paris Marais'n kortteleissa sijaitsevat parhaimmat juutalaiset ravintolassa. Luksusta lomailuun kaipaaville Pariisissa on myös useita Michelin-ravintoloita, joilla on tähtiä yksi tai useampia.
Pariisin yöelämä on vilkasta ja monipuolista. Täällä on paljon erilaisia baareja, yökerhoja ja jazzklubeja. Voit myös lähteä katsomaan aitoa ranskalaista kabareeta Moulin Rougeen tai Le Lidoon.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Pariisissa ei tekemistä ja nähtävää puutu: kaupunki on pullollaan ostosmahdollisuuksia, gallerioita, monumentteja, museoita ja historiallisia nähtävyyksiä. Lisäksi tarjolla on monenlaista viihdettä, kuten kabaree-esityksiä, balettia ja oopperaa. Kannattaa myös käyttää tilaisuus hyväkseen ja lähteä katsomaan jokin esitys, kuten Le Lido -kabaree, baletti- tai oopperaesitys. Montmartren alueella sijaitsee klassinen Mouin Rouge räiskyvine showesityksineen. Voit myös kävellä pitkin suosittua kanaalia Saint-Martinin alueella tai lähteä veneellä kiertoajelulle, joita järjestetään Pariisissa Seine-joella. Pääset myös helposti Disneyland® Resort Paris -huvipuistoon – täydellinen huvikohde, varsinkin lasten kanssa matkustaville.
Ranskan pääkaupungissa on paljon kuuluisa nähtävyyksiä, joista on nähtävä ainakin Eiffel-torni, Louvre, Notre Dame ja Riemukaari. Kannattaa myös käydä tutustumassa Sacré Coeur -basilikaan Montmartressa, jossa kauniin monumentin lisäksi odottavat fantastiset panoraamanäköalat yli Pariisin. Tai tee päiväretki kuuluisaan Versaillesin linnaan ja tutustu linnan jännittävään historiaan.
Kulkuyhteydet
Pariisissa kannattaa hankkia Paris Visite -turistilippu, jolla voi matkustaa rajattomasti metrossa ja busseissa. Lippu on voimassa 1–5 päivää valintasi mukaan. Jos et hanki turistilippua, sinun kannattaa joka tapauksessa ostaa usean päivän lippu yksittäislippujen sijaan.

Metro

Metro on ehdottomasti kätevin tapa liikkua Pariisissa.
Kohdefakta

Palvelumme

Pariisi on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passimääräykset Ranskan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Ranskan lähetystöstä/konsulaatista. Ranskan suurlähetystö, Helsinki, p. 09 618 780.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Pariisin majoitusvero

Pariisin kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusvero, jonka suuruus vaihtelee hotelliluokituksen mukaan. Vero ei koske alle 12-vuotiaita. Veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina paikan päällä hotellissa.

Hinta per henkilö/yö:
2 tähden hotellit/huoneistohotellit: 1 euro/henkilö/yö
3 tähden hotellit/huoneistohotellit: 1,65 euroa/henkilö/yö
4 tähden hotellit/huoneistohotellit: 2,47 euroa/henkilö/yö
5 tähden hotellit/huoneistohotellit: 3,30 euroa/henkilö/yö

Huomioi, että Tjäreborgin tähtiluokitus saattaa poiketa hotellin virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Maksukortit käyvät useimmissa paikoissa. Monet hotellit tekevät sisäänkirjautumisen yhteydessä maksukortiltasi katevarauksen mahdollisten ylimääräisten kulujen varalta, esim. puhelin, minibaari jne. Katevaraus poistuu automaattisesti uloskirjautumisen jälkeen.

Aikaero

Aikaero Suomeen -1 tunti.

Sähkö

240 V. Eurooppalainen, kaksireikäinen standardi.

Kieli

Ranska

Vinkit – Pariisi

Tee matkahaku