MaisemaPariisin ylle Sacré-Coeur -kirkolta
Lomalähettiläät

Enemmän kuin Eiffel

Pariisi

Pariisin nähtävyyksiä, elämyksiä ja unohdettuja aarteita

On tosi houkuttelevaa suunnata Eiffel-tornille, Louvreen ja Riemukaarelle, kun kerran ollaan Ranskan pääkaupungissa. Olen samaa mieltä, että ne ovatkin aivan pakollisia vierailukohteita kaupunkien kaupungissa, eli Pariisissa. Samoin Sacré-Cœur auringonlaskun aikaan on näky, jota ei todellakaan kannata missata. Mutta entä muuta, missä ovat ne hienoimmat pienet aarteet ja elämykset? Tässä muutamia vinkkejä, joista toivottavasti muodostuu mieleenpainuvia elämyksiä sinullekin.

Teksti & kuvat: Maria Byskov

Sacré-Cœur

Sacré-Cœur

3 vinkkiä joita et välttämättä löydä matkaoppaista

1. Ostereita ja muita herkkuja

Herkuttele ostereilla kuten paikalliset Le Comptoir du Marché -ravintolassa Saint-Germainissa. Täällä seisoskellaan rennosti kadulla viinitynnyreistä tehtyjen pöytien ääressä – ja matkailijat ovat tervetulleita. Nauti ostereita samppanjan kera kuten paikallisetkin tekevät. Jos olet epävarma, miten ostereita syödään ranskalaisittain, saat taatusti perusteellisen ja ystävällisen opastuksen. Tämä paikka on minun tähän asti paras kohtaamiseni osterien kanssa!

PS Myös patonki ja sen kanssa tarjottu voi maistuu täällä täydelliseltä. Paikka on tosi viihtyisä ja täällä voi nauttia lasin viiniä pikkusuolaisen kera tai viihtyä vaikka koko illan. Tarjolla on monenlaisia pikkuruokia meren herkuista.

Lue lisää Le Comptoir du Marché
14, rue Lobineau, 75006 Paris

Ostereita ja samppanjaa

Ostereita Le Comptoir du Marché -ravintolassa

Baaritiski, Le Comptoir du Marché

Istahda baariin tai viinitynnyripöydän ääreen ja nauti

Ostereita

Bon appétit!

Juustovalikoima

2. Le Marché des Enfants Rouges

Pariisissa on useita herkullisia ruokatoreja ja yksi hienoimmista on Le Maraisin kaupunginosassa. Marché des Enfants Rouges on katettu tori, ja jo sisään tullessasi nenään leijailee vieno yrttien tuoksu. Kojuissa on tarjolla hedelmiä, vihanneksia, kukkia ja juustoja. Siellä täällä välissä on pieniä ravintoloita ja viinibaareja, joihin voit istahtaa hetkiseksi ja maistaa ranskalaisia herkkuja tai nauttia juotavaa.

Le Marché des Enfants Rouges, Rue de Bretagne, 75003 Paris

Sisäänkäynti, Le Marché des Enfants Rouges

Sisäänkäynti ei ulospäin näytä kummoiselta, mutta siitä ei kannata päätellä mitään.

Vihanneksia

Sisällä odottavat makuelämykset

Kaksi kahvikuppia, joissa on koristettu maitovaahto

... ja herkullinen kahvi!

3. Seinen vartta pyöräillen

Vuokraa polkupyörä ja tee sunnuntailenkki kaupunkia halkovan Seinen vartta pitkin. Koet suurkaupungin aivan toisella tavalla. Aamulla vastaan tulee lenkkeilijöitä, pyöräilijöitä ja muita treenailijoita. Lapset harjoittelevat rullaluistimillaan ja vanhemmat nauttivat aamun cafe au laitin. Täällä on jotenkin erityinen energia, ilmaa ja vihreitä puita. Kesäaikaan puut antavat myös kaivattua varjoa urheilijoille ja kahvittelijoille. Päivällä törmäät ehkä pieneen kirpputoriin tai taidemyyjään. Joen varrella on paljon viihtyisiä kahviloita, joissa on mukava istuskella päivällä ja nauttia ilmapiiristä tai nauttia drinkki kun aurinko alkaa laskea.

Vinkki: Kaupunkipyörän vuokraaminen Pariisissa on helppoa ja edullista: Vélib’. Viime vuosina on myös rakennettu lisää hyviä pyöräteitä.

Taidetta myytävänä Seinen varrella

Taidetta myytävänä

5 uniikkia maisemakorttia Pariisista

Ei ole kovinkaan vaikeaa löytää kauniita rakennuksia, nähtävyyksiä ja kuvauksellisia siltoja esittäviä maisemakortteja Pariisista. Mutta minne kannattaa suunnata täydellisten lomakuvien tai Instagram-otosten toivossa?

Kukan muotoisia jäätelötötteröitä

Amorino La Huchetten jäätelötötteröt

1. Rue Crémieux, 75012 Paris

Kaunis pikkukatu, jonka kaikki talot on maalattu eri väreillä. Joihinkin seiniin on maalattu myös kasvien ja jopa lemmikkien kuvia. Tällaista Pariisia et löydä muualta.

2. Le Marais

Minä voisin käyttää vaikka useamman päivän Maraisin kaduilla kiertelyyn. Osaksi siksi että täällä ovat mielestäni kiinnostavimmat putiikit, mutta myös siksi että täällä on NIIN monia viihtyisiä kahviloita ja viinibaareja. Ostoksien ja kahvittelun lomassa voit myös ihailla julkisivuja ja katutaidetta, mikä on elämys sekin!

Paperista tehdyjä kukkia putiikin oven yläpuolella

Useiden putiikkien julkisivuja koristavat paperiset kukkaset

3. Sacré-Cœur auringonlaskun aikaan

Sacré-Cœuristä on varmasti otettu kuva jos toinenkin, mutta siltikään tätä kaunista kirkkoa ei kannata jättää väliin. Sacré-Cœurin basilika sijaitsee Montmartren kukkulan laella, 129 metrin korkeudella. Kirkon edustalla olevalta aukiolta avautuu taianomainen näkymä Pariisin ylle. Suosittelet että ajoitat vierailusi kirkolle noin puoli tuntia ennen auringonlaskua silloin sinulla on hyvä mahdollisuus nähdä Pariisi joka hehkuu oranssin ja roosan sävyisessä valossa. Kun pimeys laskeutuu, kirkon valaistus syttyy ja näet ”pyhän sydämen” taas aivan uusissa sävyissä.

4. Ladurée

Kauniita ja värikkäitä ranskalaisia macaronseja on aivan pakko maistaa (ja valokuvata) Laduréella. Tämä taivaallinen suupala on monille Pariisin maku. Macaronseja on saatavilla kaikenvärisinä ja erilaisina makuyhdistelminä. Laduréella on yhdeksän kauniisti sisustettua myymälää, kahvilaa ja ravintolaa eri puolilla Pariisia.

Lue lisää Laduréesta tai kurkkaa Instagramiin

Erivärisiä makroneja

Yksi jokaista, s'il vous plait!

5. Dandy Hotel

Tämä pieni boutiquehotelli on todella instaystävällinen. Mutta se on myös tyylikäs ja toimiva. Jokainen yksityiskohta on huolellisesti valittu ja palvelu on huippuluokkaa.

Tutustu: Dandy Hotel

Hotellihuone. Kuva: Dandy Hotel

Näkymä hotellihuoneesta ei tuota pettymystä.

Aamiainen

Voiko sanoa käyneensä Pariisissa, jos ei ole syönyt croissantia (joka päivä)?

Maria Byskov

Lomalähettiläs Maria Byskov

Maria on työskennellyt Tjäreborgin tanskalaisessa sisaryrityksessä vuodesta 2004. Hän on työskennellyt ja asunut ulkomailla useita vuosia. Maria jakaa lomavinkkejään mm. Kyprokselle, Thaimaahan, Kreikkaan ja eurooppalaisiin kaupunkikohteisiin.