Retket, Hanian rannikko, Kolimbari

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Huom! Kesällä 2020 retkiohjelmaa on jouduttu supistamaan koronaviruksen vuoksi ja aktiviteetteihin saattaa tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Esim. ravintolakäynnit saatetaan korvata ruokapaketeilla, jotka retkelle osallistujat saavat mukaansa. Lue lisää kohteen omilta MySite-sivuilta

.

Samarian rotko - Voidaan varata jo ennen matkaa

Samarian rotko - Voidaan varata jo ennen matkaa

Kuuluisa 18 kilometriä pitkä Samarian rotko on pakko kävellä päästä päähän! Mielenkiintoinen vaellus kauniissa ympäristössä. Ruoka ja juomat sekä sisäänpääsy Samariarotkoon ja laivamatka Agia Roumelista eivät sisälly retken hintaan.

Lue lisää Pienennä

Lähdemme aamuvarhaisella ajelemaan länteen päin ylös Lefka Orin vuorille, Valkoiselle Vuorelle, ja vaelluksemme alkaa Omaloksen ylängöltä. Samarian rotkolla on ollut suuri merkitys aikojen kuluessa ja varsinkin kreetalaisten vapaussodan aikana. Se on myös synnyttänyt monia legendoja ja aikoinaan sanottiin, että pahat henget asuivat rotkon pohjalla.

Paikoitellen vuorenseinämät kohoavat luotisuoraan 600 metriä ylöspäin kohti taivasta ja kapeimmillaan solan pohjalla on leveyttä vain kolme metriä. Tälle rotkolle ei löydy vastinetta koko Euroopasta! Neljä ensimmäistä kilometriä ovat pelkkää alamäkeä rotkon pohjalle. Ohitamme matkan varrella pienen Agios Nikolaos -kirkon, ja muutaman kilometrin kävelymatkan jälkeen varsinaisen rotkon pohjalla näemme Samarian kylän rauniot. Täällä sinulla on mahdollisuus levähtää hetkeksi bysanttilaisen kirkon ympärillä olevien puiden varjossa.

Hyvällä onnella saatamme nähdä myös vilahduksen säikyistä Kri-Kri -vuorivuohista, jotka edelleen elävät täällä villeinä. Kaikki kasveista kiinnostuneet saavat nauttia täysin siemauksin korkeiden vuorenseinämien välillä kukoistavasta upeasta luonnosta. Vuorenseinämät kohoavat yhä korkeammalle ja rotko kapenee yhä kapeammaksi. Ohitettuamme kolmannen ja kapeimman solan, Sideroportes (Rautaportit), näemme jo meren siintävän edessämme. Agia Roumelin kylässä voit käydä uimassa ja halutessasi myös syödä lounaan, ennen kuin lähdemme paluumatkalle laivalla, joka vie meidät Sougiaan. Loppumatka takaisin hotelleille taittuu bussilla.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Ateriat ja juomat:
Ruoka ja juomat eivät sisälly retken hintaan, mutta sinulla on mahdollisuus ostaa syötävää joko ennen rotkoon menoa tai rotkon jälkeen. Agia Roumelissa on muutamia kreetalaisia ravintoloita.

Sisäänpääsymaksu:
Sisäänpääsy Samarian rotkoon (n. 5 e/henkilö) ja laivamatka Agia Roumelista (n. 10 e/henkilö) eivät sisälly hintaan.

Hyvä ottaa mukaan:
Jalkaan kannattaa laittaa kunnon kengät. Vesipullo on myös hyvä olla mukana. Juomapullon voi täyttää matkan varrella olevista lähteistä. Uimapuku.

Retken kesto:
Koko päivä, n. klo 06.30-20.00

Opastus:
Suomenkielinen opastus

Pukeutuminen:
Päälle kevyet ja mukavat vaatteet

Muuta:
Mikäli olet liikuntaesteinen, Samarian retki ei valitettavasti sovi sinulle. Ota yhteyttä oppaaseen ennen retken varaamista.

Elafonissi - Voidaan varata jo ennen matkaa

Elafonissi - Voidaan varata jo ennen matkaa

Kreetan paratiisi sijaitsee saaren lounaisosassa. Kokopäiväretki bussilla Elafonissin rannalle, joka on yksi Kreikan kauneimmista. Sisäänpääsymaksut, ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Houkutteleva laguuni ja kristallinkirkas vesi - upea paikka nauttia rannasta, uimisesta, rentoutumisesta ja snorklaamisesta.

Samalla kun ajelemme pitkin kiemuraisia teitä kohti määränpäätämme, voimme ihailla kauniita maisemia. Suuntaamme kohti etelärannikkoa ja samalla näemme Lefka Orin kaunista, vuoristoista luontoa. Ajelemme läpi pikkukylien ja oliivilehtojen, viini-, appelsiini- ja sitruunaviljelmien. Matkalla pysähdymme Eloksen kylässä, jossa voit ostaa juomista ja syötävää. Matka jatkuu pitkin kiemuraisia teitä ja läpi syvien vehreiden laaksojen. Lopulta saavumme satumaiselle Elafonissin rannalle.

Rantahiekka kimaltelee roosanvärisenä, ja sen kontrasti turkoosin meren kanssa on todella kaunis näky. Elafonissi on ehdottomasti yksi Kreetan kauneimmista rannoista. Rannan edustalla oleva saari on yhteydessä Elafonissin rantaan koralliriutan ansiosta. Halutessasi voit myös kahlata saarelle.

Vietämme päivän rannalla. Voit ottaa aurinkoa, upottaa varpaasi valkoiseen, pehmeään hiekkaan, uida, rentoutua ja nauttia olostasi paratiisissa.

Paluumatkan puolivälissä pysähdymme vielä ihailemaan kauniita näköaloja kauniin rotkon reunalla ja halutessasi sinulla on mahdollisuus myös nauttia vaikka kupillinen kahvia.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan

Sisäänpääsymaksu:
Sisäänpääsymaksut eivät sisälly hintaan

Hyvä ottaa mukaan:
Vesipullo, päähine, aurinkovoide, rantapyyhe ja uimavarusteet

Retken kesto:
Koko päivä, n. klo 07.30-17.30

Opastus:
Skandinaavinen opastus

Pukeutuminen:
Kevyet ja mukavat vaatteet päälle ja uimapuku mukaan

Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"

Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"

Vierailemme Gramvoussan saarella ja Balos-laguunin ihanalla rannalla, jossa on turkoosinsinistä vettä! Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Lähdemme matkaan veneellä Kissamosin satamasta kohti upeaa rantaa, joka sijaitsee Imeri Gramvoussan saarella. Luonto on muovannut upeat maisemat tuhansien vuosien saatossa. Perillä rantaudumme, ja meillä on mahdollisuus lähteä patikoimaan ylös venetsialaiselle linnoitukselle, joka on yksi Kreetan kolmesta parhaiten säilyneistä. 1800-luvun lopulla saarta asuttivat merirosvot. Näköalat täältä ovat huikeat. Meille jää aikaa myös uida ja nauttia auringosta.

Sen jälkeen jatkamme matkaamme veneellä kohti Baloun turkoosinsinistä laguunia
Meri, vuoret ja laguunin kristallinkirkas vesi säilyvät muistoissa pitkään! Veneellä voit ostaa lounasta, juotavaa ja jäätelöä, sieltä on myös mahdollisuus vuokrata aurinkovarjoja.

Ateriat ja juomat:
Eivät sisälly hintaan. Lounasta, juomia ja jäätelöä voi ostaa veneeltä.

Sisäänpääsymaksut:
Sisäänpääsymaksu Gramvoussan linnoitukseen ei sisälly hintaan, maksetaan oppaalle bussissa. 1 euro/henkilö.

Hyvä ottaa mukaan:
Jalkaan kannattaa laittaa kunnon kengät. Uimavarusteet ja vesipullo.

Retken kesto:
Koko päivä, n. klo 08.30-18.00

Opastus:
Skandinaavinen opastus

Pukeutuminen:
Päälle kevyet ja mukavat vaatteet

Boat trip daily - Voidaan varata jo ennen matkaa

Boat trip daily - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde mukaan upealle veneretkelle, joka säilyy mielessäsi pitkään. Saat nauttia auringosta, uimisesta ja snoklaamisesta Theodoroun saaren edustalla. Paikalliset juomat veneessä sisältyvät hintaan. Edestakaiset kuljetukset satamaan lisämaksusta.

Lue lisää Pienennä

Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä upealle veneretkelle, joka tulee varmasti säilymään mielessäsi pitkään. Saat nauttia auringosta, uimisesta ja snoklaamisesta Theodoroun saaren edustalla. Paikalliset juomat veneessä sisältyvät hintaan. Edestakaiset kuljetukset satamaan lisämaksusta.

"Boat trip daily" lähtee Plataniaksen satamasta joka päivä ja suuntaa kohti Theodoroun saarta. Perillä vene kiertää saaren ympäri ja toivottavasti saamme nähdä myös saaren ainoat asukkaat – kri-kri-vuohet. Kri-kri-vuohia on täällä vain kolmella saarella. Saari on luonnonsuojelualuetta ja maihin saa mennä vain yhtenä päivänä vuodessa, nimittäin 8. kesäkuuta. Saaren edustalla saa kuitenkin uida ja snorklata – mikä onkin tämän retken pääteema.

Laivan kapteeni ja hänen miehistönsä nostavat merestä mitä ihmeellisimpiä otuksia, joita he myös ylpeänä esittelevät kaikille halukkaille. Meren pohjassa lojuu myös kuuluisat lentokoneen hylyt, joka syöksyivät mereen toisen maailman sodan aikaan vuosina 1941–1944. Halutessasi voit myös snorklata hylkyjen yläpuolella.

Ateriat ja juomat:
Veneellä on tarjolla paikallisia juomia.

Kesto:
Puolipäiväretki, kaksi retkeä päivässä, toinen n. klo 13.00–16.00 ja toinen n. klo 17.00–auringonlaskuun.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet ja pyyhe sekä käteistä rahaa ja vaihtovaatteet. Snorkkelin, maskin ja uimaräpylät voit lainata veneeltä.

Muuta:
Retki alkaa Plataniaksen satamasta. Edestakaiset kuljetukset hotellin ja sataman välillä eivät sisälly hintaan, ja kätevimmin pääset satamaan paikallisbussilla. Sää- ja tuuliolosuhteiden vuoksi retken reitti Theodoroun saarelle ja takaisin päätetään vasta samana päivänä.

Loutraki – SUP & Snorkeling - Voidaan varata ennen matkaa

Loutraki – SUP & Snorkeling - Voidaan varata ennen matkaa

Lähde mukaan Loutraki-lahdelle ihanalle retkelle melontalaudalla. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Lähde mukaan Loutraki-lahdelle ihanalle retkelle melontalaudalla.

Loutraki on täydellinen paikka SUP-lautailuun (Stand Up Paddling) olit sitten aloittelija tai kokeillut lajia aiemminkin. Loutrakin tyyni vesi tarjoaa hyvät mahdollisuudet SUP-lautailuun. Retken aikana on myös mahdollisuus snorklata kristallinkirkkaassa vedessä.

Retki soveltuu kaikenikäisille ja saat kaikki välineet käyttöösi. Jotta voit meloa omalla laudalla, tulee sinun olla vähintään 8-vuotias. Aloittelijoiden kanssa teemme kierroksen ja tutustumme lahteen, jotta välineet tulevat tutuiksi ja sen jälkeen melomme pieneen luolaan, jossa on upeat värit. Retki on loistava mahdollisuus viettää aikaa vesillä yhdessä perheen kanssa.


Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Opastus ja SUP-ohjaus, snacksia ja vettä, SUP-varusteet (lauta, mela, karkuremmi ja pelastusliivit). Nouto ja kuljetus takaisin hotellille.

Vaikeustaso:
Aloittelijoista keskitasoisiin.

Pituus:
Noin 2 km.

Kesto:
2 ½ tuntia, nouto hotellilta noin klo 08.30–09.30. Paluu n. klo 13.00.

Opastus:
Englanninkielinen ohjaaja.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, pyyhe, aurinkovoide, rahaa lounasta ja juotavaa varten.

Knossos

Knossos

Lähde kokopäiväretkelle kuuluisaan Knossoksen palatsiin, jonka aikoinaan uskottiin olevan vain pelkkää kreikkalaista mytologiaa. Ateriat, juomat ja sisäänpääsymaksu Knossokseen ei sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Pitkään uskottiin, että Knossoksen palatsi oli pelkkä myytti, mutta myöhemmin se osoittautuikin minolaisen sivistyksen ja korkeakulttuurin keskukseksi.

Ajelemme bussilla Kreetan kaunista pohjoisrannikkoa pitkin, ja jo bussimatkan aikana pääset uppoutumaan historian syövereihin. Oppaamme kertovat mielenkiintoisia tarinoita ja pääset kurkistamaan kiehtovaan kreikkalaisten jumalten maailmaan. Myöhemmin kierrellessämme tässä aikoinaan niin mahtavassa palatsissa voimme vain ihmetellä, kuinka suurenmoinen kulttuuri Kreetalla vallitsi jo paljon ennen Kristuksen syntymää. Minolaisen kulttuurin huippukausi oli noin 2000–1500 eKr.

Palatsi rakennettiin 4000 vuotta sitten, sen pinta-ala oli 22 000 m² ja huoneita oli yhteensä noin 1500! Palatsissa oli esim. ilmastointi, vesikäymälät ja mahtavia kulta- ja keramiikkaesineitä. Seiniä koristivat kauniit freskomaalaukset.

Kuningas Minos hallitsi Knossosta ja täällä ovat myös syntyneet tarut vaarallisesta minotauruksesta. Olet saattanut myös kuulla ja lukea palatsin alla olevasta labyrintista, jossa tämän hirviön sanotaan asuneen. Ken tietää, ehkä saat jopa nähdä sen?

Sir Arthur Evansin johdolla palatsi rakennettiin uudelleen samanlaiseksi kuin sen kuviteltiin olleen ammoisina aikoina. Näin myös meillä on helpompi ymmärtää sen ajan tapahtumia ja tunnelmia.

Ateriat ja juomat:
Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Iraklionissa sinulla on aikaa tutustua kaupungin ostosmahdollisuuksiin tai syödä lounasta omin päin.

Sisäänpääsyt:
Sisäänpääsy palatsiin (15 euroa) ei sisälly hintaan. Alle 18-vuotiaat pääsevät palatsiin ilmaiseksi todistamalla henkilöllisyytensä. Eläkeläiset ja opiskelijat maksavat sisäänpääsystä 3 €.

Retken kesto:
Koko päivä, n. klo 07.30–18.00

Opastus:
Skandinaavinen opastus

Pukeutuminen:
Päälle kevyet ja mukavat vaatteet.

Hyvä ottaa mukaan:
Jalkaan kannattaa laittaa kunnon kengät ja ota vesipullo mukaan.

Muuta:
Kesäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin retki saatetaan joutua peruuttamaan kovan kuumuuden ja vähäisen kysynnän vuoksi. Kysy Tjäreborgin oppaalta kohteeseen saavuttuasi, järjestetäänkö retki vai ei.

Jeepsafari - White Mountain - Voidaan varata jo ennen matkaa

Jeepsafari - White Mountain - Voidaan varata jo ennen matkaa

Tervetuloa kokopäiväretkelle Kreetan "Valkoisele Vuorelle", jossa saaren ainutlaatuinen kulttuuri ja historia yhdistyvät. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.

Lue lisää Pienennä

Ajamme ylös White Mountain -vuorelle ja Mesklan kylään, joka lepää plataanipuiden varjossa Keritis-joen varrella. Mesklassa on mahdollisuus nauttia kupillinen kahvia tai vaikkapa tuorepuristettua mehua.

Jatkamme yhä ylöspäin kohti paimenen majaa "Mitatoa", jossa voimme nauttia upeista näköaloista yli Pohjois-Kreetan. Olemme saavuttaneet retken korkeimman kohdan, joka sijaitsee 1350 metriä merenpinnan yläpuolella. Jos meillä on onnea, saatamme nähdä kotkia ja villejä vuohia matkan varrella.

Laskeuduttuamme vuorelta alaspäin, saavumme Therisson kylään, jossa omistaja toivottaa meidät tervetulleeksi perinteiseen tavernaan. Saamme nauttia hyvästä ruuasta, viinistä ja lämpimästä kreetalaisesta vieraanvaraisuudesta. Paikallisoppaat kertovat meille kylän jännittävästä historiasta, ennen kuin on aika jatkaa matkaa. Teemme vielä matkan varrella lyhyen pysähdyksen ja saamme kokea kuinka Therissos on ollut kreetalaisille historiallisesti merkittävä vuoristo. Vuoristo on vuosisatojen ajan suojellut alueen asukkailta tunkeutujilta.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Lounas, paikallinen viini ja vesi sekä kahvitauon aikana kahvi tai mehu sisältyy hintaan.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 08.00-16.00

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas ja kuljettaja (et saa itse ajaa jeeppiä).

Vaatetus:
Mukavat vaatteet, jotka saattavat pölyyntyä päivän aikana.

Hyvä ottaa mukaan:
Vesipullo.

Muuta:
Emme suosittele retkeä vieraille, jotka kärsivät matkapahoinvoinnista ja huimauksesta tai huonokuntoisista teistä. Alaikäraja on 8 vuotta.

Huom! Tämä retki ei sovi myöskään raskaana oleville eikä selkävaivoista kärsiville, sillä retki saattaa olla fyysisesti vaativa.

Spinalonga

Spinalonga

Koko päivä aurinkoa, uimista ja historiaa! Spinalongan saarella sijaitsi aikoinaan Euroopan viimeinen spitaalisten siirtokunta. BBQ-lounas sisältyy hintaan. Sisäänpääsymaksu ei sisälly hintaan (henkilöllisuustodistus mukaan alennuksen saamiseksi).

Lue lisää Pienennä

Kun tämä hirvittävä sairaus, spitaali, levisi ympäri maailmaa, alettiin luoda siirtokuntia, jonne tartunnan saaneet voitiin eristää. Niihin aikoihin oltiin vakuuttuneita taudin herkästä tarttuvaisuudesta ja historiankirjoista voi lukea, kuinka monet laivat kiersivät Spinalongan kaukaa.

Spinalongan saari valittiin spitaalisiirtolaksi, sillä se sijaitsi sopivan matkan päässä, jotta taudin leviäminen voitaisiin estää, mutta kuitenkin heihin voitaisiin olla yhteyksissä.

Sana Spinalonga tarkoittaa "Pitkää piikkiä" ja saari on kuin aallonmurtaja, joka suojaa Eloundan lahtea. Nimeen liittyy traagisia muistoja lähimenneisyydestä ja saamme kuulla koskettavia tarinoita Euroopan viimeisestä spitaalisiirtolasta, joka suljettiin vasta vuonna 1957.

Retkemme kohteena oleva saari sijaitsee Agios Nikolaoksen, Kreetan neljänneksi suurimman kaupungin, edustalla. Venematka saarelle kestää noin tunnin. Teemme saarella kävelykierroksen, ja siellä on nähtävissä myös mielenkiintoisia vanhoja rakennuksia. Sen jälkeen siirrymme takaisin laivaan, jatkamme matkaa ja lopulta laskemme ankkurit pienessä uimapoukamassa, jossa pääsemme uimaan ja nautimme myös lounaan. Sen jälkeen palaamme takaisin Agios Nikolaokseen, joka sijaitsee pienen pohjattoman järven rannalla. Voit kierrellä kaupungissa tai vaikka istahtaa kahville tai jäätelölle satamaan, ennen kuin palaamme bussilla takaisin hotelliin.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
BBQ-lounas sisältyy, mutta kannattaa ehkä ottaa mukaan jotain pientä syötävää, sillä lounas nautitaan vasta n. klo 14.

Sisäänpääsymaksut:
8 euroa/henkilö. Ota henkilöllisyystodistus mukaan.

Kesto:
Koko päivän, Sunwing Makrigialos Beachista n. klo 08.30–18.00, Ierapetrasta n. klo 09.00–17.30, Agios Nikolaoksesta n. klo 09.30–16.00 ja Hersonissoksesta n. klo 08.30–18.00.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet ja tuulitakki tai pusero, jos merellä sattuu tuulemaan. Mahdollisesti jotain pientä välipalaa.

Muuta:
Retken hinta vaihtelee lähtöpaikkakuuna mukaan. Mikäli sinulla on liikkumisvaikeuksia, saattaa Spinalongan saarella liikkuminen olla hankalaa. Eloundassa asuvat vieraat voivat osallistua retkelle, mutta taksi Agios Nikolaokseen maksetaan erikseen, n. 24 euroa/meno-paluu.
Kesäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin retki saatetaan joutua peruuttamaan kovan kuumuuden ja vähäisen kysynnän vuoksi. Kysy Tjäreborgin oppaalta kohteeseen saavuttuasi, järjestetäänkö retki vai ei.

Jeeppisafari ja kreetalaisia makuja - Voidaan varata jo ennen matkaa

Jeeppisafari ja kreetalaisia makuja - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde mukaan jeeppisafarille, jossa opit lisää oliiveista sekä kreetalaisesta ruuasta. Lounas ja ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Aloitamme safarin vierailemalla oliivi- ja viinipuristamossa, ja saamme näin osallistua kreetalaisten pitkän iän salaisuuteen. Pysähdymme myös useita tuhansia vuosia vanhojen oliivipuiden luona sekä oliivien historiasta kertovassa näyttelyssä.

Kun olemme keränneet ruokahalua, suuntaamme pieneen kylätavernaan, jossa saamme kreetalaisen keittiön makuja: paljon ruokaa, viiniä ja aitoa kreetalaista vieraanvaraisuutta.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Lounas, paikallinen viini ja vesi sisältyy. Viininmaistiaiset.

Hyvä ottaa mukaan:
Vettä, rahaa, aurinkovoide, kamera, hattu ja aurinkolasit.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 08.00-16.00

Vaatetus:
Mukavat vaatteet, jotka saattavat pölyyntyä päivän aikana.

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas ja kuljettaja (et saa itse ajaa jeeppiä).

Muuta:
Emme suosittele retkeä vieraille, jotka kärsivät matkapahoinvoinnista, huimauksesta tai reagoivat herkästi, mikäli tiet ovat epätasaisia. Huom!Tämä retki ei sovi myöskään raskaana oleville eikä selkävaivoista kärsiville, sillä retki saattaa olla fyysisesti rasittava. Alaikäraja on 8 vuotta.

Kreetalaisia makuja - Voidaan varata jo ennen matkaa

Kreetalaisia makuja - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde mukaan bussilla puolipäiväretkelle tutustumaan Kreetan upeisiin maisemiin ja kulttuuriin! Kuulemme myös kreikkalaisten erikoisuuksien, kuten oliiviöljyn ja viinin tuotannosta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä


Kreeta on tunnettu oliivipuistaan, jotka ravitsevat ja antavat elinvoimaa koko saaren väestölle. Oliivit ovat parasta laatua ja niiden sanotaan pidentävän elinikää huomattavasti. Päivä on omistettu kreikkalaisille erikoisuuksille.

Ensiksi suuntaamme Anoskeliin ekologisiin oliivitehtaisiin. Täällä saamme kuulla lisää oliiviöljyn tuotannosta ja käsittelystä, ja saamme myös hieman maistiaisia.

Käymme myös Kreetan vanhimman oliivipuun luona Vouvesin kylässä. Puun on arvioitu olevan yli 3000 vuotta vanha. Kävelemme metsän läpi appelsiinipuiden lomassa Agios Stefanou -kirkolle. Täällä opas kertoo enemmän itse kirkosta ja saat myös hyvän kuvan yhden kreikkalaisten elämästä.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä vierailemme Karavitakis-viinitehtaassa, jossa tuotetaan joitakin Kreetan ehdottomasti parhaimmista viineistä. Täällä meillä on opastettu kierros ja tietenkin meillä on mahdollisuus sekä maistella että ostaa hyviä viinejä.

Vierailukohteiden järjestys voi vaihdella retken aikana riippuen esim. liikenteestä ja muista viini- ja oliivitehtaalla käyvistä ryhmistä.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Eivät sisälly hintaan.

Sisäänpääsymaksu:
3,50 euron maksu viininmaistelusta viinitilalla ja 1 euron maksu oliivitehtaalla. Maksetaan paikan päällä.

Kesto:
Puolipäiväretki, n. klo 07.30–13.00.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Vaatetus:
Kevyet ja mukavat vaatteet päälle ja jalkaan kengät, joilla on hyvä kävellä.

Hyvä ottaa mukaan:
Vesipullo.

Jeeppisafari - auringonlasku - Voidaan varata jo ennen matkaa

Jeeppisafari - auringonlasku - Voidaan varata jo ennen matkaa

Aurinko nousee idästä ja värjää taivaan kultaisiin sävyihin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aurinko laskee länteen, joten voit nyt nauttia upeasta auringonlaskusta saaren länsipuolella. Viininmaistelu ja pientä syötävää sisältyy hintaan.

Lue lisää Pienennä

Loma ei ole täydellinen ilman ainutlaatuisia elämyksiä. Jos haluat kokemuksen, joka on vertaansa vailla, lähde mukaan jeeppisafarille auringonlaskun aikaan. Tällä jeeppisafarilla pääset ilailemaan auringonlaskua samalla, kun huristelemme valkoisilla sorateillä. Näin voit kokea auringonlaskun Kreetalla parhaalla mahdollisella tavalla. Pääset paikkoihin, joihin ei pääse muuten kuin jeepillä.

Auringonlasku näyttää usein hyvältä kuvissa, ja siksi monet etsivätkin korkeita paikkoja veden ääreltä. Mutta monikaan paikka ei vedä vertojaan illan näköalapaikalle. Auringon laskeminen horisontin taakse on jo itsessään näkemisen arvoista, mutta me haluamme, että koet vielä jotain ekstraa. Sen vuoksi vierailemme myös Manousakin viinitilalla, jossa saamme maistaa hyvää viiniä ja paikallista pientä syötävää. Ihastuttava ympäristö, maukas ruoka ja juoma ovat auringonlaskun lisäksi mukavia muistoja, joita et hevillä unohda.

Ruoka ja juoma: Saamme maistella paikallisia viinejä ja pientä syötävää.

Hyvä ottaa mukaan: Vuoristossa voi olla hieman viileämpää, joten pitkähihainen kannattaa ottaa mukaan. Mukavat kengät jalkaan. Kamera ja käteistä rahaa.

Kesto: Iltaretki, n. klo 17.00-21.30

Opastus: Englanninkielinen opas/kuljettaja (et itse aja jeeppiä).

Huom! Tämä retki ei sovi raskaana oleville eikä selkävaivoista kärsiville, sillä retki saattaa olla fyysisesti vaativa.