Matkat – Agios Gordios

Agios Gordios on luonnonkaunis helmi Korfun parhaimpien rantojen äärellä.

Agios Gordioksen pääkadun varrella on ravintoloita, kauppoja ja minimarketteja. Täältä löydät varmasti kaikkea, mitä tarvitset rentouttavan loman viettoon. Laajemmat valikoimat kauppoja ja huvituksia on Korfun kaupungissa.

Rantaelämää

Agios Gordios houkuttelee matkailijoita pitkällä lapsiystävällisella rannallaan, jota pidetään yhtenä Korfun parhaista. Rannalla on mahdollisuus harrastaa eri vesiurheilulajeja tai voit vain keskittyä nauttimaan Agios Gordioksen ihanasta ja rauhallisesta tunnelmasta.

Tekemistä Agios Gordioksessa

Agios Gordioksen maisemat kuuluvat Korfun kauneimpiin. Täällä on vehreitä kukkuloita, sypressejä ja oliivilehtoja. Agios Gordios on erinomainen kohde sinulle, joka haluat nauttia rauhallisesta ympäristöstä, vaellusretkistä tai lähteä tutustumaan lähiympäristöön pyöräillen.

Tjäreborgin matkat Agios Gordiokseen

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Agios Gordiokseen tilauslennoilla sekä myös reittilennoilla, jolloin voit itse päättää matkasi pituuden ja ajankohdan. Valikoimassamme on useita hyviä hotelleja, jotka sijaitsevat lähellä rantaa ja joissa on uima-allas, ja osa hotelleista on suunnattu aikuisille.

Albania ja Kreikka

Haluaisitko nähdä kaksi maata lomasi aikana? Tjäreborgin matkalla voit yhdistää Agios Gordioksen lomaasi myös toisen viikon Albaniassa, pienessä Sarandan rannikkokaupungissa. Loman ensimmäinen viikko vietetään aina ensin Sarandassa ja jälkimmäinen viikko Agios Gordioksessa.

Hyvä tietää
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Edullisia hotelleja
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Lapsiystävällinen ranta
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Agios Gordios

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
14°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°8°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
7
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°13°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°19°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°19°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°11°
4
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°8°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
Rannat
Agios Gordios sijaitsee yhdellä Korfun parhaimmista rannoista. Ranta on matala ja lapsiystävällinen hiekkaranta, jonka vesirajassa on jonkin verran kiviä.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 3 t 30 min

Näin matkustat tänne

Korfulle voit matkustaa joko tilauslennoilla tai kesäkaudella myös reittilennoilla, jolloin voit suunnitella itse matkasi pituuden. Albaniaan voit matkustaa tilauslennoilla kesäkaudella.
Tjäreborgin kautta voit matkustaa Agios Gordiokseen tilauslennoilla (touko-syyskussa) sekä reittilennoilla, jolloin voit määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Korfun kaupungin ulkopuolelle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja turvallisesti Agios Gordioksen hotelliisi. Kuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne erikseen lisämaksusta matkavarauksen yhteydessä. Ajoaika Korfun Ioannis Kapodistrias -lentokentältä Agios Gordiokseen kestää noin 30 minuuttia (n. 15 km) riippuen muusta liikenteestä sekä hotellipydähdysten määrästä. Lentokenttäbussin reitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat perille saavuttuasi.
Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Reittilennolla matkustaessasi voit myös varata kuljetukset lentokentältä hotelliisi, ja silloin ne ovat yleensä taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Agios Gordioksessa on useita tavernoja sekä kansainvälisiä ravintoloita. Ruokalistoilla on kreikkalaisen keittiön herkkuja, jotka ovat saaneet vaikutteita italialaisesta ruokakulttuurista.
Agios Gordioksessa on muutamia baareja ja diskoja. Muuten yöelämä on täällä rauhallista.
Ostokset
Agios Gordioksen pääkadun varrella on useita pieniä matkamuistomyymälöitä ja minimarketteja. Saaren pääkaupungissa, Korfun kaupungissa on laajemmat valikoimat erilaisia kauppoja suuremmista kauppaketjuista pienempiin paikallisiin putiikkeihin, ja tarjolla on tyylikästä italialaista muotia ja kenkiä. Agios Gordioksesta on noin 20 minuutin ajomatka Korfun kaupunkiin. Suosittuja ostoksia ovat korut, kulta sekä laadukkaat kengät.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Agios Gordioksessa voit harrastaa vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, purjehdusta ja sukeltamista. Länsirannikolla sijaitsevassa Ermoneksessa on 18-reikäinen golfkenttä.
Kulkuyhteydet

Vuokra-auto

Haluatko lähteä tutustumaan ympäristöön omassa tahdissasi, löytää rauhallisen rannan, nauttia luonnosta tai katsella kaukaisempia kyliä? Silloin kannattaa vuokrata auto.
Avis-autovuokraamon palvelut ovat ensiluokkaisia, autot laadukkaita, hinnat kohtuullisia ja vakuutukset kattavia.
Vuokrataksesi auton sinun tulee olla 21 vuotta ja ajokortti sinulla tulee olla ollut vähintään vuoden ajan.
Mitä pidemmäksi aikaa vuokraat auto, sitä edullisemmaksi tulee päiväkohtainen vuokra.

Hintaan sisältyy:

Törmäysvakuutus (myös silloin, jos olet itse aiheuttanut vahingon), alv. ja vapaat kilometrit - voit ajaa niin paljon kuin haluat.

Lisäpalvelut:

Mahdollisuus ostaa omavastuun poisto. Lisämaksu silloin, jos kuljettajia on useampi kuin yksi. Voit myös ostaa henkilövakuutuksen, jos sinulla ei ole sellaista. Huomaa, että lisämaksu veloitetaan silloin, jos haluat, että Avis toimittaa auton hotellillesi.
Korfulla on kätevä liikkua paikasta toiseen taksilla tai paikallisbussilla.
Kohdefakta

Palvelumme

Touko-syyskuussa tavoitat oppaamme soittamalla palvelupuhelimeemme. Voit myös lähettää oppaille tekstiviestin tai sähköpostin, kun haluat varata retkiä, vuokrata auton tai muuten vaan kaipaat hyviä lomavinkkejä. Yhteystiedot löydät matkalipustasi tai Tjäreborg-sovelluksesta. Tilauslennolla matkustaessasi tapaat oppaamme myös lentokentällä, ja he ohjaavat sinut myös oikeaan bussiin, mikäli olet varannut etukäteen lentokenttäkuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Agios Gordioksessa on yksi pankkiautomaatti. Myös Dassiassa ja Gouviassa on pankkiautomaatteja (Mastercard ja Visa -korteille).

Aikaero

Korfu: Sama aika kuin Suomessa. Saranda: Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Mäkistä maastoa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku