Matkat – Moraitika

Moraitikassa on tarjolla hyvä valikoima ravintoloita, vilkas yöelämä ja upea ranta, joka ulotuu koko kylän alueelle.

Aikaisemmasta kalastajakylästä on kehittynyt viihtyisä lomakohde. Moraitikan pääkadun varrella on useita ravintoloita, baareja ja kauppoja. Kylän läpi virtaa Messonghi-joki, joka laskee Joonianmereen. Korkeammalla vuorilla sijaitsee Ano Moraitikan vanhempi kylänosa, jossa on mukava vaellella vanhojen, charmikkaiden talojen ja rehevän vehreyden keskellä. Välillä on hyvä levähtää jossakin paikallisessa tavernassa ja nauttia vaikkapa virkistäviä juomia.

Rantaelämää Moraitikassa

Moraitikan lomalla päivät kuluvat rauhallisesti omalla painollaan. Täällä pääosassa on rentouttava rantaelämä, ja vaihtelun vuoksi voi poiketa juomatauolla jossakin kylän tavernassa. Matala ranta alkaa Maraitikan pääkadun varrelta ja levittäytyy muutaman sadan metrin alueelle. Hiekasta ja kivistä koostuvalla rannalla voit puhaltaa kristallinkirkkaaseen meriveteen.

Tjäreborgin matkat Moraitikaan

Moraitika on omatoimikohde, mutta tavoitat Tjäreborgin oppaan ympäri vuorokauden palvelupuhelimesta. Tjäreborgin hotellit sijaitsevat lähellä rantaa ja keskustaa.

Koe Korfu

Moraitikasta vain 20 kilometrin päässä sijaitsee Korfun kaupunki, joka on saaren pääkaupunki. Korfun kaupunkiin pääset tutustumaan kätevästi paikallisbussilla. Korfun kaupungissa on kulttuuria, ostosmahdollisuuksia, hyviä ravintoloita sekä mahdollisuus viettää ihanaa rantaelämää. Kaupunki ei muistuta tavallisia kreikkalaisia kaupunkeja, sillä kaupunki on saanut vaikutteita Italiasta, Ranskasta ja Englannista. Muiden maiden vaikutus näkyy vielä tänäkin päivänä välimerellisessä arkkitehtuurissa, ja kaupungilla on oma viehättävä tyylinsä ja kiinnostava historia.

Jos haluat tutustua Moraitikan lähialueeseen tai Korfun saaren omaan tahtiisi, voit vuokrata joko polkupyörän, mopon tai auton.

Albania ja Kreikka

Voit yhdistää Kreikan lomaasi viikon Albaniassa, jolloin vietät ensimmäisen lomaviikosi pienessä Sarandan rannikkokaupungissa. Loman lopuksi vietät ihanan viikon Moraitikassa. Näin saat nähdä ja kokea kaksi erilaista maata saman loman aikana.

Hyvä tietää
 • Useira ravintoloita
 • Vilkas yöelämä
 • Lapsiystävällinen ranta
 • Hotelleja, joissa ilmainen WiFi
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Moraitika

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
14°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°8°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
7
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°13°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°19°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°19°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°11°
4
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°8°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
Rannat
Moraitikan ranta on matala ja lapsiystävällinen, ja vesi on kristallinkirkasta. Ranta koostuu hiekasta ja kivistä. Rannalla voi harrastaa erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja ja aurinkotuoleja on vuokrattavissa.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 3 t 30 min

Näin matkustat tänne

Korfulle voit matkustaa joko tilauslennoilla tai kesäkaudella myös reittilennoilla, jolloin voit suunnitella itse matkasi pituuden. Albaniaan voit matkustaa tilauslennoilla kesäkaudella.
Moraitikaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella. Lento laskeutuu Korfun kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset kätevästi Moraitikan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit lisätä ne varauksellesi lisämaksusta. Ajoaika Korfun Ioannis Kapodistrias -lentokentältä hotelliisi kestää n. 30-45 min (n. 20 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Moraitikassa on hyvä valikoima ravintoloita, kahviloita ja baareja.
Moraitikassa on useita baareja ja diskoja. Yöelämä alkaa myöhään ja useimmat menevätkin ulos vasta keskiyön aikoihin.
Ostokset
Moraitikaan ei tulla ostosten vuoksi. Parhaat ostosmahdollisuudet ovat Korfun kaupungissa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Moraitikassa voit nauttia rentouttavasta rantaelämästä. Rannalla on erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia.
Kulkuyhteydet

Vuokra-auto

Haluatko lähteä tutustumaan ympäristöön omassa tahdissasi, löytää rauhallisen rannan, nauttia luonnosta tai katsella kaukaisempia kyliä? Silloin kannattaa vuokrata auto.
Avis-autovuokraamon palvelut ovat ensiluokkaisia, autot laadukkaita, hinnat kohtuullisia ja vakuutukset kattavia.
Vuokrataksesi auton sinun tulee olla 21 vuotta ja ajokortti sinulla tulee olla ollut vähintään vuoden ajan.
Mitä pidemmäksi aikaa vuokraat auto, sitä edullisemmaksi tulee päiväkohtainen vuokra.

Hintaan sisältyy:

Törmäysvakuutus (myös silloin, jos olet itse aiheuttanut vahingon), alv. ja vapaat kilometrit - voit ajaa niin paljon kuin haluat.

Lisäpalvelut:

Mahdollisuus ostaa omavastuun poisto. Lisämaksu silloin, jos kuljettajia on useampi kuin yksi. Voit myös ostaa henkilövakuutuksen, jos sinulla ei ole sellaista. Huomaa, että lisämaksu veloitetaan silloin, jos haluat, että Avis toimittaa auton hotellillesi.
Korfulla pääsee liikkumaan kätevästi joko polkupyörällä tai mopolla. Myös paikallisbussit kulkevat eri puolelle saarta.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Yhteystiedot ovat matka-asiakirjassasi ja Tjäreborgin sovelluksessa.

Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR)

Aikaero

Korfu: Sama aika kuin Suomessa. Saranda: Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku