Matkat – Acharavi

Acharavi sopii sinulle, joka arvostat lapsiystävällisiä rantoja, rannan tuntumassa olevia hotelleja sekä ravintoloiden ja baarien runsautta.
Acharavi ja Roda sijaitsevat keskellä Korfun pohjoisrannikkoa, pitkän ja ihanan rannan tuntumassa. Nämä kaksi kylää ovat vuosien saatossa kasvaneet kiinni toisiinsa ja nykyään on lähes mahdotonta sanoa missä kohtaa kylien raja kulkee. Roda tunnettiin aikaisemmin kalastajakylänä, mutta nykyisin sen tunnusmerkkejä ovat hieno hiekkaranta, perinteiset tavernat, vilkkaat baarit ja viihtyisä tunnelma. Jos jatkat matkaa itään päin saavut Acharaviin. Se on suosittu turistikohde, joka sopii sinulle, joka haluat asua lomallasi lähellä ravintoloita, baareja, kauppoja ja huvittelumahdollisuuksia.

Hienot rannat

Kahdeksan kilometriä pitkä ja lapsiystävällinen ranta sitoo Acharavin ja Rodan toisiinsa. Ranta koostuu hiekasta ja kivistä, mutta muuttuu hiekkaisemmaksi ja loivemmaksi mitä lähemmäksi Rodaa tullaan. Agios Spiridonaksessa on kaksi pientä, loivasti syvenevää hiekkarantaa, jotka ovat molemmat omissa lahdenpoukamissaan. Nämä rannat sopivat erinomaisesti lapsiperheille.

Agios Spiridonas

Tjäreborgilla on hotelleja Acharavin ja Rodan lisäksi myös Agios Spiridonaksessa. Muutaman kilometrin päässä idempänä Acharavista sijaitsevassa pienessä Agios Spiridonaksessa on kourallinen ravintoloita ja pari baaria. Tjäreborgin Mareblu Beach -hotelli sijaitsee kylän kahden rannan välissä, hotelli sopii hyvin koko perheelle ja myös All Inclusive sisältyy matkan hintaan.

Kreikkalainen keittiö

Acharavissa on paljon ravintoloita, joista suurin osa sijaitsee pääkadun varrella. Täällä pääset nautisekemaan tuoreista kalaruuista sekä perinteisistä kreikkalaisista ruuista, esimerkiksi stifadosta ja pienistä meze-alkupaloista. Lasten kanssa matkustaville suosittelemme käyntiä Nautilus-ravintolassa, jossa on veneenmuotoinen baari. Täällä on myös keinut ja keinulaudat lapsille, jotka eivät malta olla hetkeäkään paikoillaan. Ja jos mahassa on vielä jälkiruualle tilaa, niin luvassa on jättiläismäiset jäätelöt.

Koe Korfu ja Albania

Jos haluat tutustua Korfun saareen myös omin päin Acharavin ulkopuolella, niin paikallisbussilla pääsee liikkumaan tai halutessasi voit myös vuokrata oman auton. Acharavista on noin 40 kilometriä Korfun kaupunkiin, saaren pääkaupunkiin, jossa kannattaa ehdottomasti käydä loman aikana. Kaupunkia halkovan upean esplanadin varrella on useita puistoja sekä paljon kahviloita ja ravintoloita, joissa pääset nauttimaan korkeatasoisista kulinaristisista sekä visuaalisista elämyksistä. Täällä on myös useita italialaisia ravintoloita, jotka ovat perintönä niiden 400 vuoden ajalta, kun kaupunki oli venetsialaisten hallinnassa.

Jos haluat kokea lomallasi vieläkin enemmän, yhdistä lomaasi ensin viikko Sarandassa, Albaniassa ja sen jälkeen viikko Acharavissa.
Hyvä tietää
 • Paljon ravintoloita
 • Lapsiystävällisia rantoja
 • All Inclusive
 • Hotelleja ja huoneistohotelleja
 • Hotelleja lähellä rantaa
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Acharavi

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Kahdeksan kilometriä pitkä, lapsiystävällinen ranta yhdistää Acharavin ja naapurikylän, Rondan, toisiinsa. Ranta koostuu hiekasta ja kivistä, mutta muuttuu hiekkaisemmaksi ja loivemmaksi mitä lähemmäs Rodaa tullaan. Agios Spiridonaksessa on kaksi pientä, loivasti syvenevää hiekkarantaa, jotka sopivat erittäin hyvin lapsiperheille. Rannoilla on aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattavissa.
Lue lisää Korfun rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Rodassa ja Acharavissa on paljon ravintoloita ja baareja. Agios Spiridonaksessa on kourallinen ravintoloita. Kreikassa lounas syödään yleensä melko myöhään. Tiettyihin ravintoloihin pöytävaraus kannattaa ehkä tehdä etukäteen, mutta useimpiin ruokapaikkoihin pääsee ilman varausta.
Iltaelämää kaipaaville Acharavissa ja Rodassa on useita baareja ja muutamia diskoja. Agios Spiridonaksessa on pari baaria.
Ostokset
Moottoritien varrella, rannan yläpuolella, on supermarketteja ja muutamia matkamuistomyymälöitä. Naapurikylä Rodassa on myös muutama matkamuistomyymälä.
Liikunta ja treeni
Saarella voit harrastaa sukellusta, vaellusta ja golfia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Acharaviin tullaan pääasiassa viettämään aikaa rannalla. Jos kaipaat enemmän aktiviteetteja, suosittelemme käymään Korfun kaupungissa.
Jos haluat nähdä lisää Korfua matkallasi Acharavissa, voit tutkia saarta omatoimisesti paikallisbussilla tai vuokra-autolla. Piipahdus Korfun kaupunkiin on suositeltavaa.

Folklore Museum Acharavi

Museossa saa tietoa miten ihmiset alueella ovat asuneet, syöneet, pukeutuneet ja viettäneet traditioitaan.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Korfu on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa vuokra-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Päätieltä pääsee paikallisbusseilla eri puolille saarta, esimerkiksi Sidariin, Kassiopiin sekä Korfun kaupunkiin. Voit myös vuokrata mopon tai moottoripyörän, jos haluat lähteä tutustumaan lähemmin Korfun nähtävyyksiin ja maisemiin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Kesäkaudella tavoitat oppaamme vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan, ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1–2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR).

Aikaero

Korfu: Sama aika kuin Suomessa. Saranda: Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin koskien esim. ohjelmaa, retkiä, hintoja jne.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 3 t 30 min

Näin matkustat tänne

Acharaviin voit matkustaa reittilennoilla ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Korfun kaupungin ulkopuolelle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Acharavissa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Korfun Ioannis Kapodistrias -lentokentältä hotelliisi kestää n. 1,5-2 tuntia (n. 30-55 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Paras reitti Acharaviin on rannikkoa pitkin Kalamin kautta. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
14°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°8°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
7
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°13°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°19°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°19°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°11°
4
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°8°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Acharavi
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.