Matkat – Playa del Cura

Playa del Cura on yksi Gran Canarian aurinkovarmimmista lomakohteista, jossa pääset nauttimaan perheesi kanssa leppoisasta lomatunnelmasta vuoden ympäri avoinna olevassa Ocean Beach Clubissa.
Tervetuloa Playa del Curan rauhalliseen ja pieneen lomakohteeseen Gran Canarian aurinkovarmalle etelärannikolle, josta on suunnilleen yhtä pitkä matka sekä Puerto Ricoon että Puerto de Mogániin. Playa del Curan pienessä lahdenpoukamassa vesi on kirkasta, sillä ranta on karkeahiekkainen ja pikkukivinen. Lähellä on myös yksi koko saaren hienoimmista rannoista, Playa de Amadores.

Playa del Curan pienessä keskustassa on pieni ostoskeskus, jossa on muutamia ravintoloita, baareja sekä muita illanviettomahdollisuuksia. Jos jonain iltana kaipaat enemmän vaihtoehtoja, pääset helposti Puerto Ricoon tai vaikka hieman pidemmälle, Playa del Inglésiin. Playa del Curassa on muutamia Gran Canarian parhaimmista perhehotelleista sekä hotelleja, joissa myös All Inclusive sisältyy hintaan.

Lapsiystävällistä asumista Tjäreborgilla

Tjäreborgin matkalla Playa del Curassa asut mukavasti. Paras hotellimme lapsiperheille on Ocean Beach Club, todellinen keidas, josta avautuvat upeat näkymät Atlantille päin. Hotelli on suunniteltu erityisesti lapsiperheitä ajatellen ja se tarjoaa luksuksen tuntua perhelomailuun. Hotellissa järjestetään runsaasti erilaisia aktiviteetteja, jotka sopivat niin pienille kuin vähän isommillekin vieraille. Ja tietenkin paikalla ovat myös suositut maskottimme Lollo & Bernie. Halutessasi voit varata sviitin, jonka terassilta voit pulahtaa suoraan uima-altaaseen, nk. Swim out. Toinen hyvä perhehotelli on rannalla sijaitseva Riviera Marina, jossa on lastenallas sekä leikkipaikka. Huoneistot ovat hyvin varusteltuja ja niissä on kaikki tarpeellinen perheen lomailua silmällä pitäen.

Rantoja ja huvittelumahdollisuuksia

Playa del Curasta on lyhyt matka Amadoresin rannalle, joka on yksi saaren hienoimmista. Amadoresin keskustassa on pieni ostoskeskus, jossa on muutamia ravintoloita ja baareja. Enemmän vaihtoehtoja on tarjolla Puerto Ricossa, ja jos kaipaat vielä enemmän elämää ympärillesi, kannattaa suunnistaa Playa del Inglésiin, jossa ravintoloita, kauppoja ja erilaisia huvittelumahdollisuuksia on rajattomasti.

Puerto de Mogán ja Puerto Rico

Playa del Curan lähellä on paljon retkikohteita. Puerto de Mogán on hurmaava pieni kalastajakylä, jossa on myös moderneja vaikutteita. Kylän luonnollisena keskuksena toimii satama, jossa värikkäät kalastusveneet ja vierailevat purjeveneet tuovat alueelle omaleimaisuutta. Puerto Rico on yksi Gran Canarian suosituimmista lomakohteista, joka on kasvanut viime vuosina paljon. Ranta on hyvin hoidettu ja siellä on aurinkotuoleja sekä pieniä mukavia lounaspaikkoja. Kaksi laituria suojaavat rantaa suurimmilta aalloilta, joten ranta soveltuu myös pienille lapsille.
Hyvä tietää
 • Ocean Beach Club -hotelli
 • Rantahotelleja
 • Erittäin tyytyväisiä asiakkaita
 • Matkoja ympäri vuoden
 • Swim out -hotelleja
 • Aurinkoinen kohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Playa del Cura

Rannat
Playa del Curassa on pieni uimapoukama, joka koostuu karkeajakoisesta hiekasta ja pikkukivistä. Täällä voit rentoutua ja nauttia lomasta. Aivan Playa del Curan lähellä sijaitsee Amadores, jossa on yksi saaren upeimmista rannoista. Lähistöllä on myös Puerto Rico, jonka hyvin hoidetulla rannalla on aurinkotuoleja ja mukavia pieniä lounaspaikkoja.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Playa del Curan ravintolavalikoima on melko rajallinen. Useimmat niistä sijaitsevat paikan keskustassa. Jos haluat enemmän vaihtoehtoja, voit mennä Puerto Ricoon tai Playa del Inglésiin, joissa on paljon ravintoloita.

Makuelämykset Gran Canarialla

Voi kuulostaa uskomattomalta, että näin kuivalla saarella, joka sijaitsee samalla leveysasteella Miamin kanssa, tuotetaan viiniä. Tällä saarella on kuitenkin noin 70 viinitilaa ja useilla viineillä on alkuperämerkintä. Useimmat viinitilat sijaitsevat saaren koillisosassa, joten ne ovat matkan varrella, kun suunnataan etelässä sijaitsevista turistikohteista Las Palmasiin. Viinitiloilla on mahdollista osallistua maksullisiin viininmaisteluihin, ja viinejä voi tietenkin halutessaan ostaa vaikka tuliaisiksi. Useimmilla viinitiloilla myydään myös muita paikallisia tuotteita, kuten hunajaa, juustoja ja oliiviöljyä.
Playa del Curan oma yöelämä on melko rajallista, mutta varsinainen yöelämän keskus alueella on Puerto Rico, jossa on paljon baareja, pubeja ja tanssipaikkoja. Täällä on musiikkiesityksiä, pohjoismaista tanssimusiikkia ja tanssipubeja, joissa soivat uusimmat hitit. Useimmat baarit ovat keskittyneet Puerto Ricon ostoskeskuksen tuntumaan. Kuten muuallakin Espanjassa, yöelämä alkaa myöhään ja jatkuu auringonnousuun saakka.
Ostokset
Playa del Curan keskustassa on pieni ostoskeskus, jossa on supermarket ja apteekki.

Ostokset Playa del Curan ulkopuolella

Noin viiden kilometrin päässä Playa del Curasta sijaitsee Puerto Rico, jonka ostoskeskuksessa on monenlaisia kauppoja ja supermarketteja. Myös pääkaupungissa Las Palmasissa kannattaa käydä, sillä siellä on esimerkiksi suurin ostoskeskus, Las Arenas, jossa tunnettuja liikkeitä on vieri vieressä.
Liikunta ja treeni
Playa del Curassa on tarjolla muutamia vesiurheilulajeja, ja täällä on hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn ja vaeltamiseen. Lähellä Playa del Curaa sijaitsee myös suosittu golfkenttä. Ocean Beach Club -perhehotellissa on mahdollista osallistua ryhmäliikuntatunneille ja joogaan tai treenata kuntosalilla.

Anfi Tauro Golf

Anti Tauro Golf sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Playa del Curasta. Täällä pelaat golfia täysin ainutlaatuisella mestaruusradalla, jossa on myös 9-reikäinen silmukka. Golfkenttä sijaitsee keskellä mahtavaa maisemaa, jota ympäröivät palmut sekä vaikuttavat vulkaaniset kalliot. Kentän ovat suunnitelleet tunnetut amerikkalaiset arkkitehdit von Hagge, Smelek ja Baril, ja se on rakennettu Arizona-tyyliin. Kenttä soveltuu mainiosti keskitason pelaajille ja single-pelaajille. Tällä kentällä golfin pelaaminen on viihdyttävä elämys.

Meloneras Golf

Upea 18-reikäinen golfkenttä, joka sijaitsee Maspalomasin majakan länsipuolella, noin 17 km Playa del Curasta. Tällä palmujen koristamalla kentällä golfin pelaaminen on todellinen luontoelämys – kentän taustalla siintää vuori ja vieressä aukeaa mahtava merimaisema. Viimeistä yhdeksän reiän silmukkaa pidetään koko Gran Canarian parhaimpana! Useat reiät kulkevat rantaviivaa pitkin ja näkymät ovat yli Atlantin. Osa rei'istä asettaa taidot ja keskittymiskyvyn todelliselle koetukselle, sillä joudut pelatessasi huomioimaan raviinit ja laaksomaisen maaston. Meloneras Golf -kentän on suunnitellut golfarkkitehti Ron Kirby, ja se soveltuu hyvin keskitasoisille ja taitaville pelaajille.

Pelaa golfia lomalla

Katso lisätiedot golfauksesta sekä golfaikojen varaamisesta Gran Canarialla täältä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Playa del Curassa on rajoitetusti aktiviteetteja. Enemmän aktiviteetteja on tarjolla läheisessä Puerto Ricossa. Ocean Beach Clubissa on tarjolla mielenkiintoisia aktiviteetteja ja viihdeohjelmaa koko perheelle.
Playa del Curan lähistöllä on paljon mielenkiintoisia retkikohteita. Voit myös lähteä Tjäreborgin retkille tutustumaan lähemmin Gran Canariaan.
Retket
Kippis Gran Canarialle!
Kippis Gran Canarialle!
Tervetuloa viettämään iltapäivää ruuan ja juoman merkeissä. Retken hintaan sisältyy viinien maistelu ja paikallista pikkusyötävää.
Lisätietoa retkestä
Afrikat 69 -katamaraani
Afrikat 69 -katamaraani
Ihana päivä merellä Afrikat 69 -katamaraanilla. Ilmaiset juomat koko päivän sekä kevyt lounaslautanen.
Lisätietoa retkestä
Manner pienoiskoossa
Manner pienoiskoossa
Suosittu kokopäiväretki Gran Canarian kauniissa maisemissa, jonka aikana pääset kokemaan mahtavia luontoelämyksiä. Lounas ja ruokajuoma sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Idyllinen Mogan
Idyllinen Mogan
Hieno puolipäiväretki Puerto de Mogániin, Gran Canarian Venetsiaan! Retkipäivä on samalla myös markkinapäivä, joten pääset myös ostoksille. Lounas ja ruokajuoma sisältyy talvikaudella.
Lisätietoa retkestä
Multiacuatics
Multiacuatics
On ainutlaatuinen elämys nähdä delfiinejä ja valaita niiden oikeassa elinympäristössään. Nyt sinulla on siihen mahdollisuus Multiacuatic-katamaraanilla. Yksi juoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Vuoristovaellus Santa Lucia
Vuoristovaellus Santa Lucia
Vaellusretkellä vapauden tunne on suunnaton! Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua Gran Canarian uuteen puoleen. Lähde mukaan vaellukselle Santa Lucian kylään. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Retki järjestetään lokakuun puolivälistä kesäkuun loppuun.
Lisätietoa retkestä
Vaellusretki Camino de la Plata
Vaellusretki Camino de la Plata
Vaellusretkellä vapauden tunne on suunnaton, ja saat nähdä Gran Canarian uudesta näkökulmasta! Lähde vaeltamaan pitkin Camino de la Platan reittiä, 'Hopeatietä', jonka historia ulottuu aina guanchien aikaan asti. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Retki järjestetään lokakuun puolivälistä kesäkuun loppuun.
Lisätietoa retkestä
Shopping & Sightseeing Las Palmasissa
Shopping & Sightseeing Las Palmasissa
Lähde mukaan kokopäiväretkelle provinssin pääkaupunkiin Las Palmasiin, joka sykkii kulttuuria, historiallisia nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja mukavia kahviloita.
Lisätietoa retkestä
Itapäiväristeily Afrikat 69 -katamaraanilla
Itapäiväristeily Afrikat 69 -katamaraanilla
Ihana iltapäivä merellä hienolla katamaraanilla. Retki sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat lähteä retkelle myöhemmin päivällä. Ilmaiset juomat koko risteilyn ajan sekä kevyt ateria sisältyy. Retki jäjrestetään kesäkaudella - viimeinen päivä on 28.10.2022.
Lisätietoa retkestä
Perchel Beach Club
Perchel Beach Club
Perchel Beach Clubissa voit nauttia mahtavasta merinäköalasta, uinnissa lämmitetyssä infinityaltaassa ja maukkaista ruoista ja juomista alueen ravintoloista ja baareista.
Lisätietoa retkestä
Tulivuoriretki
Tulivuoriretki
Nauti auringonlaskusta Gran Canarian korkeimmalta huipulta. Tällä retkellä pääset kokemaan, että saari on paljon muutakin kuin aurinkoa ja rantaa. Koe henkeäsalpaavia rotkoja, tulivuoren kraattereita, suuria kivimuodostelmia ja rehevää metsää.
Lisätietoa retkestä
Canyoning-retki Gran Canarian sademetsässä
Canyoning-retki Gran Canarian sademetsässä
Tällä retkellä saat kokea jännitystä, iloa ja luontoa. Canyoning on seikkailu-urheilulaji, joka sopii hyvin sekä ryhmille ja perheille. Tällä retkellä saat unohtumattoman lomakokemuksen.
Lisätietoa retkestä
Gran Canarian sademetsä
Gran Canarian sademetsä
Tällä retkellä pääset tutustumaan Gran Canarian vihreimpään puoleen, muinaiseen Bosque de Doramasiin. Nauti virkistävästä pulahduksesta luonnonaltaassa, vesiputousten lomassa, tutustu alueen eläimiin ja kasveihin sekä maistele paikallisia tuotteita.
Lisätietoa retkestä
The Red Canyon
The Red Canyon
Täällä pääset kokemaan eteläisen Gran Canarian vuoristomaisemaa, vierailemaan historiallisilla raunioilla, nauttimaan upeista maisemista ja maistelemaan paikallisia tuotteita. Koe Gran Canarian luonnon ja historian parhaat puolet.
Lisätietoa retkestä
Via Ferrata
Via Ferrata
Nauti jännittävästä luontoelämyksestä, jossa yhdistyy kiipeily ja patikointi upeissa maisemissa.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Gran Canaria on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Playa del Curasta pääsee saaren suurimpiin lomakohteisiin bussilla, taksilla tai vuokra-autolla.

Bussit

Linja-autoasema sijaitsee liikenneympyrän kohdalla Playa del Curan yläosassa.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Karnevaalit ja Pride-festivaalit

Jokavuotiset karnevaalit Gran Canarialla ovat suuret kansanjuhlat. Las Palmasissa karnevaalit järjestetään yleensä helmi-maaliskuussa ja Maspalomasissa/Playa del Inglésissä maaliskuussa. Juhlahumua on luvassa vuorokauden ympäri. Musiikki ja muut juhlimisen äänet häiritsevät. Katuja suljetaan ajoittain, jolloin lentokenttäbussit eivät pääse ajamaan hotelliin asti ja vieraat joutuvat kävelemään matkatavaroiden kanssa loppumatkan. Etenkin Avenida Tirajanan varrella olevien hotellien ympäristössä on meluisaa, myöhään yöhön asti.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Pankkiautomaatteja, sirullinen luottokortti ei välttämättä toimi kaikissa automaateissa.

Aikaero

Suomen aika - 2 tuntia.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Saarella rakennetaan paljon ja rakennustyömaiden ääniä kuuluu varsinkin Puerto Ricon uudella puolella, Playa de Amadoreksessa, Costa Meloneraksessa sekä Puerto Moganissa. Uusia rakennustyömaita saatetaan käynnistää lyhyelläkin aikataululla, ja läheskään kaikista ei ole tietoa ennen kauden alkua. Laaksoissa sijaitsevista baareista ja discoista saattaa kuulua häiritsevää musiikkia ym. ääniä.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä ja Turusta n. 6 tuntia, Kuopiosta n. 7 t ja Vaasasta n. 6 t 40 min.

Näin matkustat tänne

Playa del Curaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla talvikaudella.

Reittilennoilla voit matkustaa Playa del Curaan joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Gandon lentokentälle, Las Palmasin ulkopuolelle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Playa de Amadoreksessa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Las Palmasin lähellä olevalta Gandon lentokentältä Playa del Curan hotelleihin kestää noin 1 h 15 min - 2 h 15 min (n. 52 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Easy Travel

Jos asut Ocean Beach Club – Gran Canaria -hotellissamme ja lennät Sunclass Airlinesilla Helsingistä, sisältyy hintaan Easy Travel, joka tarkoittaa muun muassa 10 kg ylimääräistä matkatavaraa ja lähtöselvitys jo hotellissa. Jos olet varannut lentokenttäkuljetuksen, pääset suoraa reittiä hotellillesi ilman pysähdyksiä.
Sää
 • tammikuu
21°16°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
21°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
22°17°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°18°
9
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
24°19°
10
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
25°21°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
26°22°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°22°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°21°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
24°18°
5
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
22°17°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Playa del Cura
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.