Matkat – Pisa

Tervetuloa Pisaan, Toscanan luoteisosassa sijaitsevaan kaupunkiin, jossa ruokakulttuuri on aivan omaa luokkaansa ja shoppailumahdollisuudet monipuoliset.
Kaunista, keskiaikaista ydinkeskustaa ympäröi muuri, ja sen keskellä virtaa Arnojoki. Täällä voit ihastella upeita arkkitehtonisia mestariteoksia, ja monet niistä 10 000 tornista, jotka hallitsivat kaupunkikuvaa 1200-luvulla, ovat edelleen paikoillaan. Historian- ja kulttuurinnälkäiselle Pisa on todellinen paratiisi. Kannattaa tietenkin käydä katsomassa kuuluisaa tornia, joka sijaitsee Piazza dei Miracolilla, kaupungin pohjoisosassa. Kaltevan tornin vieressä on tuomiokirkko Duomo di Pisa, kastekappeli Battistero di San Giovanni sekä Camposanto Monumentalen hautausmaa, jotka ovat myös vierailemisen arvoisia kohteita.

Ostokset Pisassa

Pisan kaltevan tornin alueella on useita matkamuistomyymälöitä. Jos haluat lähteä shoppailemaan muuta kuin matkamuistoja, kannattaa suunnata Corso Italian ja Borgo Stretton ostoskaduille. Näillä kaduilla on kaikenlaisia italialaisia muotiliikkeitä. Borgo Stretto on kaunis keskiaikainen katu, jonka varrella on upeita kaarikäytäviä, viihtyisiä kahviloita ja baareja sekä tyylikkäitä muotiliikkeitä. Toisella puolella Arnojokea on Corso Italia -katu, jonka varren kaupoista voit tehdä edullisempia löytöjä. Myös Via Mercantilla ja Via Rigattierilla on paljon kauppoja.

Ruoka ja juoma

Toscanan alue on tunnettu ruoka- ja viinikulttuuristaan, jolle luonteenomaista on korkealuokkaiset raaka-aineet ja yksinkertaisesti valmistettu ruoka. Pisassa on luonnollisesti lukuisia ravintoloita, joista monet ovat erikoistuneet kala- ja liharuokiin. Pisassa ollessasi kannattaa ehdottomasti maistaa paikallista maukasta kala-ja äyriäispataa eli cacciuccoa. Leikkeleiden ystävän mieleen on varmasti taglieri eli lautanen, jolle on koottu Toscanan parasta salamia, kinkkua ja pateita. Keskiaikaisen Pisan sydämessä on Piazza delle Vettovaglien tori, jonka ympärillä olevissa ulkoilmakahviloissa viihtyvät erityisesti läheisen yliopiston opiskelijat. Myös Piazza Chiara Gambacortilla on mukavia ulkoilmakahviloita, joihin voit istahtaa lepäämään kierreltyäsi koko päivän katselemassa Pisan nähtävyyksiä. Vaikea valita? Lähde mukaan ruokakierrokselle tutustumaan Pisan monipuolisiin mahdollisuuksiin. Saat nopeasti selville, mikä on suosikkiruokasi ja mikä on ehkä kaikkein mielenkiintoisin tuttavuus.

Suunnittele oma matkasi Pisaan

Matkustaessasi Pisaan Tjäreborgin reittilennoilla päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Pisassa vierähtää mukavasti viikonloppu tai vaikka pidempikin loma. Monipuolisesta hotellivalikoimastamme löydät varmasti juuri itsellesi ja matkaseurueellesi sopivan vaihtoehdon.

Tutustu Pisan ympäristöön

Pisa on erinomainen kohde lähteä tutustumaan myös muualle Toscanan alueelle. Pisasta on hyvät junayhteydet esimerkiksi Firenzeen, Luccaan, Viareggioon ja Livornoon. Lucca on keskiaikainen kaupunki, joka sijaitsee noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Pisasta. Lucca on tunnettu mahtavista kaupunginmuureistaan, jotka ovat peräisin 1500-luvulta. Jos kaipaat rantaelämää, mainio kohde on Viareggio, jossa voit nauttia 15 kilometriä pitkästä, upeasta hiekkarannasta, joka yhdistää Viareggion ja Forte dei Marmin. Vuokra-autolla pääset kätevästi tutustumaan Toscanan alueen viinitiloihin, ja joskus vierailijat pääsevät osallistumaan rypäleiden poimimiseen syksyllä.
Hyvä tietää
  • Suorat lennot kesäkaudella Helsingistä
  • Hotelleja keskustassa
  • Hyviä ravintoloita
  • Hyvät ostosmahdollisuudet

Muiden mielipiteet kohteesta Pisa

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Tee matkahaku – Pisa