Matkat – Pisa

Tervetuloa Pisaan, Toscanan luoteisosassa sijaitsevaan kaupunkiin, jossa ruokakulttuuri on aivan omaa luokkaansa ja shoppailumahdollisuudet monipuoliset.
Kaunista, keskiaikaista ydinkeskustaa ympäröi muuri, ja sen keskellä virtaa Arnojoki. Täällä voit ihastella upeita arkkitehtonisia mestariteoksia, ja monet niistä 10 000 tornista, jotka hallitsivat kaupunkikuvaa 1200-luvulla, ovat edelleen paikoillaan. Historian- ja kulttuurinnälkäiselle Pisa on todellinen paratiisi. Kannattaa tietenkin käydä katsomassa kuuluisaa tornia, joka sijaitsee Piazza dei Miracolilla, kaupungin pohjoisosassa. Kaltevan tornin vieressä on tuomiokirkko Duomo di Pisa, kastekappeli Battistero di San Giovanni sekä Camposanto Monumentalen hautausmaa, jotka ovat myös vierailemisen arvoisia kohteita.

Ostokset Pisassa

Pisan kaltevan tornin alueella on useita matkamuistomyymälöitä. Jos haluat lähteä shoppailemaan muuta kuin matkamuistoja, kannattaa suunnata Corso Italian ja Borgo Stretton ostoskaduille. Näillä kaduilla on kaikenlaisia italialaisia muotiliikkeitä. Borgo Stretto on kaunis keskiaikainen katu, jonka varrella on upeita kaarikäytäviä, viihtyisiä kahviloita ja baareja sekä tyylikkäitä muotiliikkeitä. Toisella puolella Arnojokea on Corso Italia -katu, jonka varren kaupoista voit tehdä edullisempia löytöjä. Myös Via Mercantilla ja Via Rigattierilla on paljon kauppoja.

Ruoka ja juoma

Toscanan alue on tunnettu ruoka- ja viinikulttuuristaan, jolle luonteenomaista on korkealuokkaiset raaka-aineet ja yksinkertaisesti valmistettu ruoka. Pisassa on luonnollisesti lukuisia ravintoloita, joista monet ovat erikoistuneet kala- ja liharuokiin. Pisassa ollessasi kannattaa ehdottomasti maistaa paikallista maukasta kala-ja äyriäispataa eli cacciuccoa. Leikkeleiden ystävän mieleen on varmasti taglieri eli lautanen, jolle on koottu Toscanan parasta salamia, kinkkua ja pateita. Keskiaikaisen Pisan sydämessä on Piazza delle Vettovaglien tori, jonka ympärillä olevissa ulkoilmakahviloissa viihtyvät erityisesti läheisen yliopiston opiskelijat. Myös Piazza Chiara Gambacortilla on mukavia ulkoilmakahviloita, joihin voit istahtaa lepäämään kierreltyäsi koko päivän katselemassa Pisan nähtävyyksiä. Vaikea valita? Lähde mukaan ruokakierrokselle tutustumaan Pisan monipuolisiin mahdollisuuksiin. Saat nopeasti selville, mikä on suosikkiruokasi ja mikä on ehkä kaikkein mielenkiintoisin tuttavuus.

Suunnittele oma matkasi Pisaan

Matkustaessasi Pisaan Tjäreborgin reittilennoilla päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Pisassa vierähtää mukavasti viikonloppu tai vaikka pidempikin loma. Monipuolisesta hotellivalikoimastamme löydät varmasti juuri itsellesi ja matkaseurueellesi sopivan vaihtoehdon.

Tutustu Pisan ympäristöön

Pisa on erinomainen kohde lähteä tutustumaan myös muualle Toscanan alueelle. Pisasta on hyvät junayhteydet esimerkiksi Firenzeen, Luccaan, Viareggioon ja Livornoon. Lucca on keskiaikainen kaupunki, joka sijaitsee noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Pisasta. Lucca on tunnettu mahtavista kaupunginmuureistaan, jotka ovat peräisin 1500-luvulta. Jos kaipaat rantaelämää, mainio kohde on Viareggio, jossa voit nauttia 15 kilometriä pitkästä, upeasta hiekkarannasta, joka yhdistää Viareggion ja Forte dei Marmin. Vuokra-autolla pääset kätevästi tutustumaan Toscanan alueen viinitiloihin, ja joskus vierailijat pääsevät osallistumaan rypäleiden poimimiseen syksyllä.
Hyvä tietää
 • Suorat lennot kesäkaudella Helsingistä
 • Hotelleja keskustassa
 • Hyviä ravintoloita
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Pisa

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Ruoka, juoma ja yöelämä
Pisassa, kuten muuallakin Toscanan alueella, syöt ja juot hyvin. Täällä on lukuisia ravintoloita, joista monet ovat erikoistuneet liha- ja kalaruokiin. Alue on tunnettu hyvistä viineistään ja leikkeleistään, kuten salamista ja kinkusta. Keskiaikaisen Pisan sydämessä on Piazza delle Vettovaglien tori, jonka ympärillä olevissa ulkoilmakahviloissa viihtyvät erityisesti lähistöllä sijaitsevan yliopiston opiskelijat.

Ruokakierrokset Pisassa

Antipasti, dolce, pesci…Pisassa makuelämyksiä on tarjolla runsaasti. Mainio tapa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin on osallistua ruokakierrokselle, jonka aikana pääset oppaan johdolla kokemaan Pisan parhaita makuja.

Paikalliset tuottajat

Pisasta on helppo lähteä tutustumaan Toscanan tarjontaan. Täällä on useita viinitiloja, joilla voi vierailla ja jotka tarjoavat viininmaistelua. Myös paikalliset tuottajat esittelevät mielellään oman tilansa tuotteita.
Pisa on opiskelijakaupunki, minkä ansiosta kaupungissa on rento tunnelma ja todella hyvä yöelämä. Kaupungissa on paljon viihtyisiä ulkoilmakahviloita ja baareja, joissa on mukava hengailla. Suurin osa Pisan yöelämän paikoista on keskittynyt kaupungin eri aukioiden ympärille. Piazza delle Vettovaglie on erityisen suosittu opiskelijoiden keskuudessa, koska se sijaitsee lähellä yliopistoa.

Aperitivo-baarissa käyminen on Italiassa melkeinpä pakollista niin nuorille kuin vanhoillekin, ja se on mukava tapa kokoontua ja nauttia drinkki alkuillasta ennen illallista. Jos kaipaat vilkkaampaa menoa, useissa baareissa on tarjolla livemusiikkia tai DJ soittamassa menevää musiikkia ja usein järjestetään myös erilaisia teemailtoja. Jos viihdyt parhaiten yökerhossa, useimmat suuret diskot sijaitsevat Versilian rannikolla, noin 10 km päässä Pisasta.
Ostokset
Pisassa on runsaasti ostosmahdollisuuksia ja sopivaa ostettavaa löytyy jokaisen kukkaroille. Suurimmat ostoskadut ovat Corso Italia ja Borgo Stretto. Näiden katujen varsilla on kaikenlaisia kauppoja ja paljon italialaista muotia. Corso Italia -kadun kaupoista voit tehdä hieman edullisempia löytöjä, kun taas tunnettujen merkkien liikkeet ovat Borgo Stretto -kadulla.
Liikunta ja treeni
Pisan alueella on erinomaiset mahdollisuudet vaeltaa ja kokeilla vesiurheilulajeja.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Pisan kuuluisin nähtävyys on luonnollisesti Torre Pendente eli torni, josta sattuman kaupalla tuli kalteva.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Toscana on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Pisassa on helppo liikkua jalkaisin, junalla tai bussilla. Junalla pääsee kätevästi Toscanan muihin kohteisiin, kuten Firenzeen, Viareggioon ja Forte dei Marmiin. Pisan rautatieasema sijaitsee keskeisellä paikalla, ja rautatieasemalta kaltevalle tornille (joka sijaitsee keskustan toisella puolella) on vajaan kahden kilometrin matka. Myös bussilla pääsee noin 100 metrin päähän rautatieasemasta. Pisan suurin taksifirma on Radiotaxi Pisa.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Pisa on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Pisan majoitusvero

Italian viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta Pisan kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusvero pääsiäisen ja marraskuun välisenä aikana. Vero ei koske alle 10-vuotiaita lapsia.

Hinta per henkilö/yö:
1 ja 3-tähden hotellit/huoneistohotellit: 1,5 euroa/henkilö/yö
4 ja 5-tähden hotellit/huoneistohotellit: 2 euroa/henkilö/yö

Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Jos majoitus yli 5 yötä, tulee sinun maksaa vero vain viideltä ensimmäiseltä yöltä.

Huomioi myös, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta italialaisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR).

Aikaero

Suomen aika - 1 tunti

Sähkö

220 V. Eurooppalainen standardi.

Kieli

Italia

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä noin 3 t 15 min

Näin matkustat tänne

Pisaan matkustat Tjäreborgin kautta reittilennoilla vuoden ympäri ja voit itse päättää, kuinka kauan lomailet.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Pisan ulkopuolelta Galileo Galilein lentokentältä Pisan hotelleihin on n. 10 min (n. 5 km), riippuen muusta liikenteestä.

Lentoasemalla lähtöhallin ulkopuolelta pääsee myös junalla keskustaan, ja liput voi ostaa lähtöselvityshallista Infopisteestä. Myös bussit liikennöivät lentokentän ja keskustan välillä, ja liput on ostettavat ennen bussiin menoa.
Sää
 • tammikuu
10°2°
3
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
12°3°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
14°5°
5
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
18°8°
6
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°11°
8
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°14°
9
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°17°
10
Aurinkotuntia/pv
25
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°17°
9
Aurinkotuntia/pv
23
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°15°
7
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°11°
6
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
15°6°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
11°3°
3
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Pisa
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.