Matkat – Pisa

Tervetuloa Pisaan, Toscanan luoteisosassa sijaitsevaan kaupunkiin, jossa ruokakulttuuri on aivan omaa luokkaansa ja shoppailumahdollisuudet monipuoliset.

Kaunista, keskiaikaista ydinkeskustaa ympäröi muuri, ja sen keskellä virtaa Arnojoki. Täällä voit ihastella upeita arkkitehtonisia mestariteoksia, ja monet niistä 10 000 tornista, jotka hallitsivat kaupunkikuvaa 1200-luvulla, ovat edelleen paikoillaan. Historian- ja kulttuurinnälkäiselle Pisa on todellinen paratiisi. Kannattaa tietenkin käydä katsomassa kuuluisaa tornia, joka sijaitsee Piazza dei Miracolilla, kaupungin pohjoisosassa. Kaltevan tornin vieressä on tuomiokirkko Duomo di Pisa, kastekappeli Battistero di San Giovanni sekä Camposanto Monumentalen hautausmaa, jotka ovat myös vierailemisen arvoisia kohteita.

Ostokset Pisassa

Pisan kaltevan tornin alueella on useita matkamuistomyymälöitä. Jos haluat lähteä shoppailemaan muuta kuin matkamuistoja, kannattaa suunnata Corso Italian ja Borgo Stretton ostoskaduille. Näillä kaduilla on kaikenlaisia italialaisia muotiliikkeitä. Borgo Stretto on kaunis keskiaikainen katu, jonka varrella on upeita kaarikäytäviä, viihtyisiä kahviloita ja baareja sekä tyylikkäitä muotiliikkeitä. Toisella puolella Arnojokea on Corso Italia -katu, jonka varren kaupoista voit tehdä edullisempia löytöjä. Myös Via Mercantilla ja Via Rigattierilla on paljon kauppoja.

Ruoka ja juoma

Toscanan alue on tunnettu ruoka- ja viinikulttuuristaan, jolle luonteenomaista on korkealuokkaiset raaka-aineet ja yksinkertaisesti valmistettu ruoka. Pisassa on luonnollisesti lukuisia ravintoloita, joista monet ovat erikoistuneet kala- ja liharuokiin. Pisassa ollessasi kannattaa ehdottomasti maistaa paikallista maukasta kala-ja äyriäispataa eli cacciuccoa. Leikkeleiden ystävän mieleen on varmasti taglieri eli lautanen, jolle on koottu Toscanan parasta salamia, kinkkua ja pateita. Keskiaikaisen Pisan sydämessä on Piazza delle Vettovaglien tori, jonka ympärillä olevissa ulkoilmakahviloissa viihtyvät erityisesti läheisen yliopiston opiskelijat. Myös Piazza Chiara Gambacortilla on mukavia ulkoilmakahviloita, joihin voit istahtaa lepäämään kierreltyäsi koko päivän katselemassa Pisan nähtävyyksiä.

Suunnittele oma matkasi Pisaan

Matkustaessasi Pisaan Tjäreborgin reittilennoilla päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Pisassa vierähtää mukavasti viikonloppu tai vaikka pidempikin loma. Monipuolisesta hotellivalikoimastamme löydät varmasti juuri itsellesi ja matkaseurueellesi sopivan vaihtoehdon.

Tutustu Pisan ympäristöön

Pisa on erinomainen kohde lähteä tutustumaan myös muualle Toscanan alueelle. Pisasta on hyvät junayhteydet esimerkiksi Firenzeen, Luccaan, Viareggioon ja Livornoon. Lucca on keskiaikainen kaupunki, joka sijaitsee noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Pisasta. Lucca on tunnettu mahtavista kaupunginmuureistaan, jotka ovat peräisin 1500-luvulta. Jos kaipaat rantaelämää, mainio kohde on Viareggio, jossa voit nauttia 15 kilometriä pitkästä, upeasta hiekkarannasta, joka yhdistää Viareggion ja Forte dei Marmin. Vuokra-autolla pääset kätevästi tutustumaan Toscanan alueen viinitiloihin, ja joskus vierailijat pääsevät osallistumaan rypäleiden poimimiseen syksyllä.

Hyvä tietää
 • Suorat lennot kesäkaudella Helsingistä
 • Hotelleja keskustassa
 • Hyviä ravintoloita
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Pisa

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
10°2°
3
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
12°3°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
14°5°
5
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
18°8°
6
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°11°
8
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°14°
9
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°17°
10
Aurinkotuntia/pv
25
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°17°
9
Aurinkotuntia/pv
23
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°15°
7
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°11°
6
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
15°6°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
11°3°
3
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä noin 3 t 15 min

Näin matkustat tänne

Pisaan matkustat Tjäreborgin kautta reittilennoilla vuoden ympäri ja voit itse päättää, kuinka kauan lomailet.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Pisan ulkopuolelta Galileo Galilein lentokentältä Pisan hotelleihin on n. 10 min (n. 5 km), riippuen muusta liikenteestä.
Lentoasemalla lähtöhallin ulkopuolelta pääsee myös junalla keskustaan, ja liput voi ostaa lähtöselvityshallista Infopisteestä. Myös bussit liikennöivät lentokentän ja keskustan välillä, ja liput on ostettavat ennen bussiin menoa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Pisassa on lukuisia ravintoloita, joista monet ovat erikoistuneet liha- ja kalaruokiin. Keskiaikaisen Pisan sydämessä on Piazza delle Vettovaglien tori, jonka ympärillä olevissa ulkoilmakahviloissa viihtyvät erityisesti lähistöllä sijaitsevan yliopiston opiskelijat.
Pisassa on useita viihtyisiä ulkoilmakahviloita ja baareja, joissa yöelämä on mukavan leppoisaa. Jos kaipaat vilkkaampaa menoa, useissa baareissa on tarjolla livemusiikkia tai DJ:itä soittamassa sekä järjestetään erilaisia teemailtoja.
Ostokset
Pisan suurimmat ostoskadut ovat Corso Italia ja Borgo Stretto. Näiden katujen varsilla on kaikenlaisia kauppoja ja paljon italialaista muotia. Corso Italia -kadun kaupoista voit tehdä hieman edullisempia löytöjä, kun taas tunnettujen merkkien liikkeet ovat Borgo Stretto -kadulla.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Pisan kuuluisin nähtävyys on luonnollisesti Torre Pendente eli torni, josta sattuman kaupalla tuli kalteva. Pisan alueella on erinomaiset mahdollisuudet vaeltaa, viettää rantaelämää sekä kokeilla eri vesiurheilulajeja.
Kulkuyhteydet
Pisassa on helppo liikkua jalkaisin, junalla tai bussilla. Junalla pääsee kätevästi Toscanan muihin kohteisiin, kuten Firenzeen, Viareggioon ja Forte dei Marmiin. Pisan rautatieasema sijaitsee keskeisellä paikalla, ja rautatieasemalta kaltevalle tornille (joka sijaitsee keskustan toisella puolella) on vajaan kahden kilometrin matka. Myös bussilla pääsee noin 100 metrin päähän rautatieasemasta. Pisan suurin taksifirma on Radiotaxi Pisa.
Kohdefakta

Palvelumme

Pisa on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Italian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Italian lähetystöstä/konsulaatista
.... Italian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 681 1280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Pisan majoitusvero

Italian viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta Pisan kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusvero pääsiäisen ja marraskuun välisenä aikana. Vero ei koske alle 10-vuotiaita lapsia.

Hinta per henkilö/yö:
1 ja 3-tähden hotellit/huoneistohotellit: 1,5 euroa/henkilö/yö
4 ja 5-tähden hotellit/huoneistohotellit: 2 euroa/henkilö/yö

Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Jos majoitus yli 5 yötä, tulee sinun maksaa vero vain viideltä ensimmäiseltä yöltä.

Huomioi myös, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta italialaisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR).

Aikaero

Suomen aika - 1 tunti

Sähkö

220 V. Eurooppalainen standardi.

Kieli

Italia

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku