Matkat – Viareggio

Viareggio on mainio lomakohde Toscanan alueella, ja tänne matkailijoita houkuttelevat upea, leveä ranta sekä helmikuussa järjestettävät karnevaalit.

Viareggio oli loistelias rantalomakohde jo 1950- ja 1960-luvuilla, ja vielä nykyäänkin se on suosittu matkakohde myös italialaisten itsensä keskuudessa. Kun on kerran astunut jalallaan Lido di Camaioren rannan pehmeällä hiekalle, ymmärtää varmasti Viareggion suosion. Tämä ihanan kutsuva hiekkaranta on leveä ja ulottuu 15 kilometrin päähän vieressä sijaitsevaan Forte dei Marmiin asti. Rantaa kiertää rantapromenadi, jonka varrella on ravintoloita ja kauppoja. Rantapromenadilla pidetään myös kuuluisat vuosittain järjestettävät karnevaalit.

Tjäreborgin matkat Viareggioon

Viareggioon matkustat Tjäreborgin reittilennoilla joustavasti. Päätät siis itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Sääolosuhteet ovat parhaimmat touko-lokakuussa, ja silloin myös ravintola- ja huvitarjonta ovat monipuolisimmat. Ilman lapsia matkustaville aikuisille mainio vaihtoehto on Prime Select -hotelli Best Western Grand Royal. Tämä suuri ja italialaiseen tapaan tyylikäs hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla aivan rantapromenadin ja meren tuntumassa.

Toscanan viinitilat

Toscanan alue on luultavasti kaikkein tunnetuin Italian alue, mitä tulee viinintuotantoon ja viinitiloihin. Vaikka viiniä tuotetaankin koko maassa, parhaimmat ja hienoimmat viinit tulevat juuri Pohjois-Italiasta, johon myös Toscana kuuluu. Täältä ovat kotoisin muun muassa sellaiset viinit kuin Chianti ja Brunello. Jos olet kiinnostunut viineistä, kannattaa lähteä tutustumaan Toscanan alueen viinitarhoihin. Useilla viinitiloilla järjestetään viininmaistajaisia sekä myydään viinejä, ja joillain tiloilla vierailijat pääsevät mukaan korjaamaan syksyn viinirypälesatoa. Suurin osa uusista viineistä lanseerataan syksyllä, jolloin myös järjestetään ruoka- ja viinifestivaaleja.

Hyvä tietää
 • Hotelleja aikuisille
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
 • Kilometrien pituinen hiekkaranta
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Viareggio

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
9°3°
4
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
10°4°
4
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°6°
5
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
15°8°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
19°12°
7
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
22°15°
8
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
26°18°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • elokuu
26°18°
9
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
23°15°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
18°12°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°8°
4
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
10°5°
3
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
Rannat
Viareggiossa on 15 kilometriä pitkä upea hiekkaranta, joka ulottuu viereiseen Forte dei Marmiin asti. Rannalla on kahviloita ja mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä noin 3 t 15 min

Näin matkustat tänne

Viareggioon voit matkustaa Tjäreborgin kautta vuoden ympäri reittilennoilla, ja voit itse valita matkasi pituuden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit ostaa erikseen myös lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika lentokentältä Pisan eteläpuolella sijaitsevaan Viareggion hotelliisi on noin 35 min (n. 30 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Toscanan alue on tunnettu ruoka- ja viinikulttuuristaan, jolle luonteenomaisia ovat korkealuokkaiset raaka-aineet ja yksinkertaisesti valmistettu ruoka. Kuten myös useissa muissakin rannikkokaupungeissa, myös Viareggiossa monet ravintolat ovat erikoistuneet kala- ja äyriäisruokiin. Viareggiossa ollessasi kannattaa ehdottomasti maistaa paikallista kala- ja äyriäispataa eli cacciuccoa. Leikkeleiden ystävän mieleen on varmasti taglieri eli lautanen, jolle on koottu Toscanan parasta salamia, kinkkua ja pateita. Muutaman korttelin päässä rannalta on markkinat, joilla voit maistella herkullista kalapataa kohtuulliseen hintaan.
Viareggio on erinomainen kohde sinulle, joka kaipaat yöelämältä hieman enemmän. Täällä on monipuolinen valikoima ravintoloita, ulkoilmakahviloita, baareja ja huvielämää. Viareggio on tunnettu myös karnevaaleistaan, joita on järjestetty vuodesta 1873.
Ostokset
Viareggiossa on monipuoliset ostosmahdollisuudet ja paljon erilaisia kauppoja, joissa on tarjolla muun muassa muotia ja paikallisia käsitöitä. Monet kaupat ovat avoinna myöhään iltaan. Keskustassa on markkinat, joita ympäröivillä kävelykaduilla on paikallisia putiikkeja ja ravintoloita.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Viareggiossa on tarjolla erilaisia aktiviteetteja. Täällä voit vaeltaa, viettää leppoisaa rantaelämää ja kokeilla vesiurheilulajeja.
Kulkuyhteydet
Viareggiosta on helppo lähteä junalla muihin mielenkiintoisiin kohteisiin, kuten Firenzeen, Pisaan tai Forte dei Marmiin. Myös bussilla voi matkustaa muihin Toscanan kaupunkeihin.
Kohdefakta

Palvelumme

Viareggio on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Italian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Italian lähetystöstä/konsulaatista
.... Italian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 681 1280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR).

Aikaero

Suomen aika - 1 tunti

Sähkö

220 V. Eurooppalainen standardi.

Kieli

Italia

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku