Neljä lajivinkkiä liikunnalliselle lomalle

Mallorcalla ja Gran Canarialla

Niin kesäisen Mallorcan kuin talvisen Gran Canariankin ystävät saavat nauttia kaikista niistä ihanuuksista, joita Espanjan-lomaan kuuluu: pitkistä hiekkarannoista, sinisestä merestä ja viehättävistä kylistä. Nämä lomasaaret tarjoavat myös liikunnallisia aktiviteetteja sekä isoille että pienille lomailijoille ja yhtä lailla aloittelijoille kuin kokeneille harrastajille. Löydä sinäkin uusi suosikkilaji ja treenaa Espanjan-lomallasi juuri niin paljon (tai vähän) kuin haluat.

Tässä jutussa: JoogaSATS-hotellitPyöräilyPadel

1. Jooga – rauhaa ja tasapainoa

Tjäreborgin konseptihotelleissa voit osallistua myös joogatunnille – maksutta totta kai.

Ingrid nauttii joogatreeneistä myös lomalla.

Joogaamalla tasapainoon

Jooga on yhtä aikaa vahvistava ja rentouttava liikuntamuoto, ja nauttii suurta suosiota ympäri maailman. Jooga kehittää tasapainoa ja keskittymiskykyä sekä vähentää stressiä, levottomuutta ja jopa masennusta. Ja tekee erityisen hyvää sekä keholle että mielelle, kun voit viedä joogatreenisi uusille levysasteille.

Ingrid Osa työskentelee Tjäreborgin norjalaisen sisaryhtiön Vingin Brand Managerina, ja hän on lomaillut useita kertoja Gran Canarialla. Ingrid suosittelee lämpimästi joogatunteja, joita on tarjolla Tjäreborgin konseptihotelleissa (Sunwing Family Resorts, O.B.C. ja Sunprime Hotels). Joogatunteja on ohjelmassa useita viikoittain ja ne tarjoavat mukavan hetken rauhoittumiseen.

– Osallistujien ei suinkaan tarvitse olla kokeneita joogaharrastajia, vaan tunnit sopivat kaikentasoisille. Vain muutama minuutti matolla ja tunnet jo, kuinka mielesi kevenee, Ingrid sanoo.

Jos olet jo harrastanut joogaa pidmpään, voit tietysti treenata myös omatoimisesti. Siinä tapauksessa Ingridillä on hyvä vinkki, missä Gran Canarialla kannattaa tervehtiä aurinkoa.

– Maspalomasin hiekkadyyneillä tietysti! Ole liikkeellä aikaisin aamulla niin voit vangita instakuviin hienon auringonnousun. Auringonnousu tekee joogahetkestä aivan erityisen.

2. SATS-liikuntatunteja hotellissa

SATS-ryhmäliikuntatunti Tjäreborgin lomahotellissa

Potkua treeniin ryhmäliikuntatunneilta

Tjäreborgin omissa konseptihotelleissa (Sunwing Family Resorts, O.B.C. ja Sunprime Hotels) voit osallistua SATS-ryhmäliikuntatunneille täysin maksutta. Viikoittain konseptihotelleissammeon yli 20 SATS-tuntia eli tarjolla on monta tilaisuutta nostaa pulssia lomallakin. Sitä pitäisi vain saada itsensä liikkeelle... lomallakin.

Siv Randi Vinsrygg, on arkisin Ving Norjan Creative Webmaster, ja hänen mielestään lomalla kuuluu ottaa rennosti. Samalla hän kuitenkin kaipaa enemmän liikuntaa jokapäiväiseen elämäänsä ja päätti siksi kokeilla ryhmäliikuntatunteja pääsiäislomallaan Mallorcalla.

– Lasten saamisen jälkeen olen saanut huomata, että aika ei vain usein riitä kaikkeen. Lomalla sitä vastoin on enemmän aikaa tehdä mitä haluaa (vaikka ehkä eniten haluaisi vain ottaa rennosti), sanoo Siv Randi.

Ehkä sinäkään et ole ihan vakuuttunut että liikunnallinen loma on sinua varten? Kokeile ja vakuutu ryhmäliikuntatuntien monista positiivisista vaikutuksista: stressitason laskusta, paremmasta verenkierrosta ja itseluottamuksen vahvistumisesta.

– Treenaat ryhmässä yhdessä muiden kanssa, ohjaaja on suunnitellut sen valmiiksi ja aikaa menee vain tunti. Tartu tilaisuuteen ja kokeile SATS-tuntia lomalla – lupaan että se on kivaa, sanoo Siv Randi.

Tiesitkö, että…

valikoimassa on useita erilaisia ryhmäliikuntatunteja, kuten Core, Tabata ja Crosstraining?

Kokeile vaikka näitä SATS-tunteja:
😅 Core: Tehokasta voimaharjoittelua vatsalle ja selälle
💪🏼 Tabata: 20/10-intervalleja oman kehon painoilla
🏋🏼 Crosstraining: Kiertoharjoittelu, joka kehittää voimaa ja kestävyyttä

Siv Randi kokeili ryhmäliikuntatunteja Mallorcan-lomallaan.

3. Näe ja koe lomakohteesi pyöräillen

Pyöräily Gran Canarialla tai Mallorcalla on elämys sekä keholle että mielelle.

– Pyöräily itsessään on elämyksellistä, ja näet lomakohteesi hieman eri silmin, sanoo Rasmus.

Pyöräilyä Gran Canarialla

Yksi myös mainiosti lomaan yhdistyvä urheilulaji on pyöräily. Pääset liikkumaan hieman pidemmälle, näet enemmän maisemia ja saat nauttia viilentävästä tuulesta alamäessä. Haasta jalkalihaksesi kunnon vuoristonousuissa tai nautiskele vaihtelevista pyöräilyreiteistä. Tietä riittää jokaiselle, vasta-alkajista maantiekiitureihin.

Tanskalainen Rasmus Panduro vastaa nettisivuistamme ja on pyöräillyt Gran Canarian kauniissa maisemissa. Hänen suosituksensa pyöräilyloman tukikohdaksi Arguineguín .

– Pyöräily itsessään on elämyksellistä, ja näet lomakohteesi hieman eri silmin. Jos vuokraat sähköpyörän, voit tehdä pitkiäkin päiväretkiä. Free Motion Arguineguínissä vuokraa sähköpyöriä ja voit tehdä varauksen jo ennakkoon, Rasmus kertoo.

Teiden varsilla on monia upeita näköalapaikkoja, mutta Rasmuksella on oma suosikkinsa.

– Viehättävä Sorian vuoristokylä on vierailun arvoinen. Erinomainen mago- ja appelsiinimehu maistuu taivaalliselta muutaman tunnin polkemisen jälkeen. Nousu on jyrkkä, mutta sähkömoottori auttaa.

Gran Canaria sähköpyöräillen

4. Padel

Padel on hauska ja sosiaalinen laji, ja alkuun pääsee helposti.

4. Padel – treeniä mukavassa seurassa

Suuren suosion saavuttanut Padelon varsinainen lomien hittilaji. Ehkä sinäkin olet jo taitava pelaaja? Tai olet ainakin harkinnut lajin kokeilemista ystävien kanssa? Suosittelemme padelia lämpimästi ja sekä Gran Canarialla että Mallorcalla on pelikenttiä.

Pelin juju ja suola on siinä että sitä pelataan joukkueittain. Ja jos olet joskus pelannut tennistä tai squashia, alkaa peli sujua tosi nopeasti. Erona tennikseen padelmaila on huomattavsti kevyempi. Peliin ei myöskään tarvita erityisesti voimaa tai teknistä taitoa, joten aloittamisen kynnys on matala.

Tiesitkö, että…

Padel on yksi nopeimmin kasvavista urheilulajeista juuri nyt?

Padel tarjoaa monia terveyshyötyjä, kuten:
Parantaa tasapainoa , koordinaatiota, kestävyyttä, kognitiivista päätöksentekokykyä, keskittymistä ja mielen hyvinvointia.
Vähentää korkeaa verenpainetta ja laskee stressiä.

Espanjan lomakohteissa padelkentät ovat varsin yleisiä ja monissa hotelleissakin on oma kenttä.