Pyöräilijöitä maantiellä Gran Canarialla
Lomalähettiläät

Sähköpyörällä

Gran Canarialla

Koe Gran Canaria sähköpyörällä

Lähde ihastelemaan Gran Canarian appelsiinipuita ja kiemurtelevia vuoristoteitä. Sähköpyörän selässä matka taittuu mukavasti, eikä haittaa, vaikka et olisikaan treenannut pyöräilyä ennen lomaasi. Mainio pysähdyspaikka on esimerkiksi pieni viehättävä Sorian vuoristokylä, jossa voit nauttia tuoretta mango- ja appelsiinimehua.

Teksti & kuvat: Rasmus Panduro

Espanja on Spiesillä työskentelevän Rasmus Panduron suosikkikohde pyöräilyyn.

Aktiivinen lomailu on monien mieleen ja yhä useampi lähtee tutustumaan Gran Canariaan pyörän selässä. Hyvällä ja modernilla sähköpyörällä on mukava liikkua paikasta toiseen, ja pyörän selästä koet tämän hurmaavan saaren ihan eri tavalla kuin autolla tai bussilla.

Voit vuokrata laadukkaan pyörän useista etelärannikon kohteista tai vaikka lähteä päivän mittaiselle pyöräretkelle. Esimerkiksi Arguineguín on hyvä kohde pyöräilijälle ja täällä suositeltava pyörävuokraamo on Free Motion. Pyörä kannattaa varata etukäteen, niin se odottaa sinua valmiina ja pääset heti aloittamaan matkan kohti Soriaa.

Espanjassa pyöräileminen on helppoa, sillä täällä sinun ei tarvitse miettiä liikennettä. Espanjalaiset autoilijat ovat hyvin huomaavaisia pyöräilijöitä kohtaan ¬– täällä on esimerkiksi sellainen sääntö, että pyöräilijän ja auton välissä on oltava 1,5 metriä. Huomaat pian, että kaikki sujuu täällä loistavasti. Arguineguínissa liikenne soljuu rauhallisesti ja kun tulet kylän ulkopuolelle, voit kokea vapauden tunteen pyörän selässä ja lähteä suunnistamaan kohti Soriaa. Tie on merkitty kylteillä ja soveltuu erinomaisesti pyöräilyyn, eikä läpikulkuliikennettä ole, sillä tie kulkee laaksossa.

Sähköpyörä auttaa pitämään nopeuden tasaisena 20 km/tunti ja matkalla näet maisemia, jotka ovat kuin suoraan lännenelokuvasta ja vaihtelevat karuuden ja vehreyden välillä. Matkan varrella pääset ihastelemaan myös avokadopuita sekä mango- ja papaijaviljelmiä. Ja appelsiinipuut tuoksuvat ihanasti lähes ympäri vuoden.

Sähköpyöräily sopii mainiosti kaikenikäisille ja sähköpyörä on oivallinen jyrkillä vuoristoteillä.

Noin 16 kilometrin kuluttua alkaa jyrkkä nousu kohti Soriaa. Kylään on matkaa noin 6 kilometriä kiemurtelevia vuoristoteitä pitkin, ja näillä teillä sähköpyörästä on todella paljon iloa, sillä energiaa jää myös maisemien katseluun. Juuri ennen huippua kohtaat appelsiinilehdon mahtavan tuoksun ja sitten poljet enää vain kylän läpi ja olet päätepisteessä – täällä on pieni kahvila, joka tarjoilee herkullista mango- ja appelsiinimehua.

Pysähdy nauttimaan mahtavista maisemista.

Matka alaspäin on myös upea elämys, ja nyt näköalat avautuvat yli koko laakson. Pyörällä, jossa on hyvät levyjarrut, alaspäin meneminen on helppoa ja turvallista. Laaksossa luonto on todella kaunista, joten kannattaa ehdottomasti pysähtyä jollain monista näköalapaikoista. Jos ajat paluumatkan leppoisassa tahdissa, ehdit nautiskella rauhallisesta tunnelmasta ennen laaksoon ja Arguineguíniin saapumista.

Pyöräily on mainio tapa tutustua lähemmin tähän saareen. Se on upea ja hieman erilainen kokemus, joka tarjoaa varmasti hauskoja hetkiä, mahtavia maisemia ja mieleenpainuvia lomaelämyksiä – pyöräretken jälkeen myös ruoka ja paikalliset makuelämykset maittavat.

Vinkkejä:

  • Hyvä pyörävuokraamo on Free Motion, ja kohde [Arguineguín](Arguineguín. Pyörävuokraamolla on useita liikkeitä etelärannikolla.
  • Pyörän vuokra-aika on usein 3-4 päivää. Tarkista vuokraamosta, onko pyörän vuokraaminen esimerkiksi vain yhdeksi päiväksi mahdollista.
  • Älä laita aurinkovoidetta otsaan, sillä hikoillessasi voide valuu helposti silmiin. Pyöräilykypärä suojaa otsaasi.
Maastopyöräilyä Gran Canarialla
Voit vuokrata myös maastopyörän ja lähteä pyöräilemään lähimaastoon.
Lomalähettiläämme Rasmus Panduro

Rasmus Panduro

Rasmus suosii aktiivisuutta lomallakin ja erityisesti pyöräily on lähellä sydäntä. Kun hän ei pyöräile Mallorcan tai Gran Canarian vuoristoteillä, löydät hänet yleensä jostain suurkaupungista kaupunkilomailemassa ystävien kanssa tai perheen kanssa viettämässä aurinkoista rantalomaa.