Matkat – Sanibel/Captiva Island

Sanibelin ja Captivan saaret lumoavat sinut upeilla rannoillaan, kauniilla luonnollaan sekä Karibiaa muistuttavalla tunnelmallaan. Tänne voit matkusta yhtä hyvin perheen kuin kaveriporukankin kanssa.

Sanibel ja Captiva ovat sisarsaaria, jotka sijaitsevat Fort Myers Beachin edustalla, Meksikonlahden kauneimmalla alueella. Saarilta on siltayhteys mantereelle, ja saarten sisäiset välimatkat ovat niin lyhyitä, että kohteessa pääsee helposti liikkumaan pyörällä – rento mutta samalla liikunnallinen lisä lomaasi!

Lapsiystävällisiä rantoja ja luontoelämyksiä

Sanibelin ja Captivan rannat ovat todellakin erinomaisia: valkoisen hiekan ja turkoosin veden ansiosta on helppoa kuvitella olevansa Karibialla Floridan sijaan. Rannat ovat kuin tehtyjä kaikenikäisille lapsille sopivaksi. Sekä Sanibel että Captiva ovat ainutlaatuisia saaria, jotka tarjoavat upeiden rantojen lisäksi vaikuttavia luontoelämyksiä. Sanibelilla sijaitsevassa J. N. Darling National Wildlife Refuge -luonnonpuistossa voit meloa mangrovekasvillisuuden keskellä ja hyvällä onnella nähdä haikaroita, pelikaaneja ja manaatteja.

Lapsiystävällinen hotelli Captivalla

Jos matkustat tänne lasten kanssa, suosittelemme Captivalla sijaitsevaa Tween Waters Inn -hotellia, jossa koko perhe majoittuu mukavassa huoneessa tai huoneistossa vain kivenheiton päässä rannalta. Mikäli haluat rentoutua oikein perusteellisesti, voit varata hotellista myös spa-hoitoja.

Löytöretkiä Floridassa

Sanibel ja Captiva soveltuvat hyvin pienten löytöretkien tekemiseen joko pyörällä tai vuokra-autolla. Autolla voit myös helposti lähteä tutustumaan Floridan muihin osiin. Tjäreborg tekee yhteistyötä tunnettujen ja luotettavien autovuokraamojen kanssa, joten voit vuokrata auton hyvään hintaan. Suosittelemme varaamaan auton jo matkavarauksesi yhteydessä.

Hyvä tietää
 • Perhehotelleja
 • Rantahotelleja
 • Upeita rantoja
 • Edullinen autonvuokraus
 • Lapsiystävällisiä rantoja
 • Hotelleja ja huoneistohotelleja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Sanibel/Captiva Island

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
24°14°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
25°15°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
27°16°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
28°19°
9
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
30°21°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°24°
9
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°24°
8
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
29°22°
6
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
25°15°
7
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
Rannat
Saarilla on paljon hyviä rantoja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan; esim. yhdellä vaihdolla Chicagon kautta noin 13 t 30 min.

Näin matkustat tänne

Sanibel & Captiva Islandille voit matkustaa Tjäreborgin mukana reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja voit määritellä itse matkasi pituuden.

Sanibel & Captiva Islandille pääset parhaiten lentämällä Fort Myersiin. Voit myös lentää Miamiiin ja vuokrata auton – ajomatka kestää noin 3 tuntia.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Fort Myersin lentokentältä Sanibeliin on noin 40 min (n. 45 km) muusta liikenteestä riippuen. Captiva Islandille ajoaika on n. 1 tunti (n. 60 km).
Ruoka, juoma ja yöelämä
Saarilla on pieni mutta monipuolinen ravintolavalikoima, johon kuuluu kaikkea pienistä pubeista hienoihin illallispaikkoihin.
Saarten yöelämä on rajallista. Jos kaipaat vilkkaampaa iltaelämää, suosittelemme vierailemaan lähellä sijaitsevalla Fort Myers Beachillä.
Ostokset
Sanibelilla ja Captivalla on joitakin kauppoja, mutta jos haluat enemmän valikoimaa, suosittelemme retkeä Fort Myersin ulkopuolella sijaitsevaan Mirador Outlet Mall -ostoskeskukseen.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kohteessa on aktiviteetteja, kuten vesiurheilua, tennistä ja golfia.
Kulkuyhteydet
Kätevin tapa liikkua Floridassa loman aikana on vuokra-auto, mutta Sanibelilla ja Captivalla välimatkat ovat tarpeeksi lyhyitä myös pyöräilyyn. Täällä voi myös liikkua taksilla, mikä on yleensä hieman halvempaa kuin Suomessa valuuttakursseista riippuen. Kaikissa takseissa käytetään taksamittaria.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa koko oleskelun ajan, mutta suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.
Paluulentolippu joko Suomeen tai johonkin toiseen maahan tulee esittää pyydettäessä.

USA:han matkustavilla henkilöillä täytyy olla koko matkan ajan voimassa olevan passin lisäksi:
• voimassa oleva viisumi tai
• elektroninen ESTA-matkustuslupa tai
• pysyvään oleskelulupaan oikeuttava Permanent resident card (nk
.... Green Card)

Alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset. Poikkeuksena Suomen kansalaiset, jotka ovat oleskelleet Iranissa, Irakissa, Syyriassa tai Sudanissa 1.11.2011 jälkeen. Heidän tulee ottaa yhteyttä Yhdysvaltojen suurlähetystöön tai konsulaattiin, vaikka heillä jo olisi aikaisemmin hyväksytty ESTA.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Myös kaksoiskansallisuuden omaavien henkilöiden tulee tarkistaa viisumin tarve Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Lisätietoja Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöstä p. (09) 616 250 sekä osoitteesta http://finland.usembassy.gov.

Yhdysvaltoihin matkustavalta vaaditaan sähköinen matkustuslupa ESTA
Jokaisella Yhdysvaltoihin matkustavalla tulee olla hyväksytty sähköinen matkustuslupa eli ESTA. Myös lapsille on iästä riippumatta hankittava oma ESTA-hyväksyminen. ESTA-anomus tulee tehdä viimeistään kolme vuorokautta eli 72 tuntia ennen matkaa internetissä sivulla ESTA.
(Lomakkeesta on myös suomenkielinen versio). ESTA -hakemuksesta peritään 14 USD:n maksu, joka tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. ESTA:n hyväksymisestä saatu viitenumero on otettava talteen ja se on hyvä pitää matkalla mukana.

Matkustajan tiedot Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla
USA:n turvallisuusviranomaisilla on käytössä ns. Secure Flight-ohjelma, jolla kerätään lentovarausten avulla ennakkotietoja jokaisesta Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta muualle matkustavasta henkilöstä.
Lentovarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- täydellinen nimi kuten se on kirjoitettu passissa
- sukupuoli
- syntymäaika
- kansallisuus
- passin numero, voimassaoloaika ja myöntämispaikka
- osoitetiedot kotimaassa sekä osoitetiedot USA:ssa (ensimmäinen yö)
Tiedot on oltava varauksissa viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä ja voit lisätä ne lentovarauksellesi suoraan lentoyhtiöiden internetsivuilla. Tiedot eivät korvaa ESTA–hakemusta. Mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut edellä mainittuja tietoja tai hyväksyttyä ESTA- lomaketta, voidaan matkustus USA:han evätä.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Resort fee – ylläpitomaksu hotelleissa

Useissa Floridan alueen hotelleissa veloitetaan asiakkaalta paikan päällä ns. resort fee -maksu, joka on n. 20–50 USD/huone/päivä. Maksu kattaa yhteiset palvelut, kuten WiFin, ja se on pakollinen kaikille vieraille. Tarkka summa ilmoitetaan saavuttaessa.

Valuutta ja maksaminen

US-dollarit (USD).

Aikaero

Suomen aika -7 tuntia.

Sähkö

110 V, adapteri tarvitaan.

Kieli

Amerikan englanti

Lisävuoteet

Mikäli USA:ssa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size –vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit –vuoteessa, kahdessa queen size –vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Huomioithan, että USA:n hotelleissa on yleensä 21 vuoden ikäraja, mikä tarkoittaa, että ainakin yhden matkaseurueesta tulee olla vähintään 21-vuotias. Mahdollisista poikkeuksista voit tiedustella myyntivirkailijoiltamme numerosta 09 123 71.
Kirjautuessasi sisälle hotelliin luottokortiltasi tehdään katevaraus mahdollisia kuluja varten (esim. puhelin, ravintola jne.). Mahdolliset kulut veloitetaan kortiltasi kuitenkin vasta hotellista uloskirjautumisen yhteydessä. Matkalla on hyvä olla mukana luottokortti, sillä käteisellä voi maksaa hyvin harvassa hotellissa.
Useimmat hotellit on rakennettu 1950-luvulla. Paikallisten hotellien taso ei ole verrattavissa esim. Välimeren maiden hotelleihin (varsinkaan kahden ja kolmen tähden hotelleissa). Tv ja ilmastointi sisältyvät huoneiden perusvarustukseen.
Tee matkahaku