Matkat – Praha

Prahassa on kaikkea mitä vain eurooppalaiselta suurkaupungilta voi odottaa. Hyvät ostosmahdollisuudet, lukuisia pubeja ja ravintoloita, joissa tarjoillaan ruokaa kaikista maailman kolkista sekä monipuolinen kulttuurielämä.

Tjäreborgin hotellit sijaitsevat keskeisillä paikoilla, lähellä Vanhaakaupunkia, Kaarlen siltaa ja Václavin aukiota, jota pidetään kaupungin keskustana. Alueella on useita viihtyisiä ravintoloita, kahviloita ja oluttupia – täällä voit syödä ja juoda todella hyvin ja todella kohtuulliseen hintaan. Metro ja raitiovaunu toimivat hyvin, joten jos haluat asua hieman rauhallisemmalla sijainnilla, julkisilla kulkuneuvoilla pääset nopeasti ja kätevästi Prahan keskustaan.

Ruoka ja juoma

Viehättävässä ja tunnelmallisessa Prahassa on ravintola joka korttelissa. Kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen ja nauttia maittava kolmen ruokalajin illallinen todella kohtuulliseen hintaan. Täällä on lähes kaikkien maailman keittiöiden ravintoloita, mutta kannattaa maistella myös paikallisen keittiön antimia – tšekkiläinen ruoka koostuu suureksi osaksi lihasta, mehevistä padoista ja friteeratuista ruokalajeista, ja tšekkiläiset oluet ovat maailmankuuluja. Hyviä olutmerkkejä ovat esimerkiksi Staropramen, Pilsner Urquell ja Gambrinus, ja ehkä nämä maukkaat juomat ovat osa syy siihen, miksi tšekkiläisillä on halussaan maailmanennätys oluenjuonnissa.

Prahan yöelämä

Prahassa ollessasi kannattaa ehdottomasti maistella kuuluisia tšekkiläisiä oluita jossain kaupungin yli 8000 pubista. Tarjoilu pelaa täällä käänteisesti: uusi tuoppi ilmestyy eteesi edellisen tyhjennyttyä, kunnes itse sanot stop. Jos haluat jatkaa iltaa vielä muualla, Prahan vilkkaassa yöelämässä on lukuisia rockbaareja ja yökerhoja, joista suuri osa sijaitsee Václavin aukion ja Kaarlensillan lähettyvillä.

Hotelleja keskeisellä sijainnilla Prahassa

Matkustaessasi Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla Prahaan päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Prahaan on mukava lähteä viikonloppulomalle tai vaikka muutamaksi päiväksi keskellä viikkoa. Valikoimassamme on useita erilaisia hotelleja, joten löydät varmasti juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon. Jos matkustat lasten kanssa, mainio vaihtoehto on Family Comfort -hotellimme Residence Belgicka. Tämä huoneistohotelli sijaitsee kävelymatkan päässä useista nähtävyyksistä. Ilman lapsia matkustaville aikuisille hyvä vaihtoehto on Prime Select -hotellimme Hoffmeister, jonka sijainti on myös erinomainen ja jossa on omaperäinen ja näkemisen arvoinen kylpylä.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Luksushotelleja
 • Eritasoisia hotelleja
 • Paljon ravintoloita
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Praha

Sää
 • tammikuu
0-5°
1
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
1°-4°
3
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
7°-1°
4
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
12°3°
6
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
18°8°
7
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
21°11°
8
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
23°13°
8
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • elokuu
22°13°
7
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
18°10°
6
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
12°5°
3
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
5°1°
1
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
1°-3°
1
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä noin 2 t 15 min

Näin matkustat tänne

Prahaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa kuljetukset erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat yleensä taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ruzyne International Airport -lentokenttä sijaitsee noin 17 km (n. 30 min) päässä Prahan keskustasta. Prahan keskustaan pääsee myös lentokenttäbussilla.
Ostokset
Parasta Prahassa shoppailemisessa ovat hinnat. Täällä lähes kaikki on edullisempaa kuin muualla Euroopassa, lukuunottamatta kodinelektroniikkaa ja merkkivaatteita. Suosittuja ostoskatuja ovat esimerkiksi Parizska, jonka varrella on useita hienostuneita liikkeitä, trendikäs Na Prikope sekä pääkatu Vaclavske Namestin ja Vaclavin aukion rarrella olevat tunnetuimmat liikkeet. Praha on tunnettu myös second hand -kaupoistaan ja suurista kirpputoreista. Hyvä shoppailupaikka on myös suuri Kotvan tavaratalo, joka on Prahan ensimmäisiä tavarataloja.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Prahassa on monipuolinen valikoima tšekkiläisiä ravintoloita. Täällä voit maistella erilaisia tyypillisiä tšekkiläisiä ruokia, kuten knöödeleitä, paistettua sianlihaa, erilaisia schnitseleitä, hapankaalia sekä makeita leivonnaisia. Ruokajuomana maistuu edullinen paikallinen olut Urquell, Staropramen tai Krušovice. Jos kaipaat välillä vaihtelua paikalliseen ruokaan, Prahassa on myös esimerkiksi indonesialaisia, japanilaisia, brittiläisiä ja monia muita ravintoloita.
Prahassa on vilkas ja monipuolinen yöelämä ja paljon erilaisia oluttupia ja yökerhoja. Václavin aukiota ja Kaarlen siltaa ympäröivien katujen varsilla on baareja ja yökerhoja vieri vieressä. Borivojova-katu Zizkovin alueella houkuttelee nuorempaa väkeä ja sieltä löytyy jokaiseen makuun sopivia vaihtoehtoja. Konsertteja ja erilaisia festivaaleja järjestetään vuoden ympäri, ja paikkana on usein kaupungin lukuisat kauniit palatsit.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Prahassa on kaikkea mitä suurkaupungilta voi odottaa: teatteria, opperaa, museoita ja hyvät shoppailumahdollisuudet. Lisäksi täällä on todella monipuolinen musiikkitarjonta, tarjolla on kaikkea klassisesta musiikista teknoon. Kaupunkiin on helppo tutustua bussikiertoajelulla, omin oäin polkupyörällä tai Vltavan jokiristeilyllä.
Praha on yksi Euroopan suosituimmista pääkaupungeista, eikä ihme, sillä kaupungissa on todella paljon nähtävää ja koettavaa. Prahan tunnetuimpia paikkoja on 1300-luvulta peräisin oleva kaunis Kaarlen silta, joka on 520 metriä pitkä. Päivisin ja iltaisin sillalla on katumuusikoita, miimikkoja, kauppiaita ja luonnollisesti turisteja. Jos haluat tutustua siltaan ja sen kolmeenkymmeneen patsaaseen kaikessa rauhassa, paikalle kannattaa tulla aikaisin aamulla. Prahan linna on kaupunki keskellä kaupunkia, ja linnan alueella on muun muassa palatsi, useita kirkkoja sekä luostari. Staromestské námestí eli Vanhankaupungin aukio sijaitsee Týnin Mariankirkon ja raatihuoneen välissä, ja täällä voit seurata astronomisen kellon lyöntejä. Václavin aukio, joka on Prahan historiallinen ja poliittinen keskus, on bulevardin ja torin välimuoto. Tämä aukio on toiminut useiden Prahan ja Tšekkien historian tärkeiden tapahtumien näyttämönä.
Kulkuyhteydet
Prahan paikallisliikenne on erittäin toimiva. Täällä voit matkustaa busseilla, metrolla ja raitiovaunuilla. Matkalipulla voi matkustaa rajattomasti tunnin sisällä. Voit myös hankkia kolmen päivän lipun, joka on voimassa kaikissa kulkuneuvoissa.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Tsekin lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Tsekin lähetystöstä/konsulaatista. Tsekin suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 6120880

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Verot ja maksut hotelleissa

Prahassa hotellivierailta peritään veroja ja maksuja yhteensä 0,85 euroa/hlö/yö. Maksu peritään kaikilta 18–70-vuotiailta. Tätä maksua ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä.

Valuutta ja maksaminen

Koruna (CZK). 1 koruna = 100 halerua. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Vuokratessasi auton sinulta yleensä veloitetaan takuumaksu luottokortiltasi. Myös monet hotellit varaavat luottokortiltasi tietyn takuusumman mahdollisia lisäkuluja varten, esim. puhelimen avaus, ravintolalaskut yms. Mahdolliset kulut veloitetaan luottokortiltasi vasta hotellista poiskirjautuessasi.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Suomalainen kosketin sopii sähköpistokkeeseen.

Kieli

Tsekki

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku