Matkat – Praha

Prahassa on kaikkea mitä eurooppalaiselta suurkaupungilta voi odottaa - edullisia ostoksia, pubeja, ravintoloita sekä monipuolinen kulttuurielämä.
Tjäreborgin Prahan hotellit sijaitsevat keskeisillä paikoilla, lähellä Vanhaakaupunkia, Kaarlensiltaa ja Václavin aukiota, jota pidetään kaupungin keskustana. Alueella on useita viihtyisiä ravintoloita, kahviloita ja oluttupia – täällä voit syödä ja juoda todella hyvin ja todella kohtuulliseen hintaan. Metro ja raitiovaunu toimivat hyvin, joten jos haluat asua hieman rauhallisemmalla sijainnilla, julkisilla kulkuneuvoilla pääset nopeasti ja kätevästi Prahan keskustaan.

Ruoka ja juoma

Viehättävässä ja tunnelmallisessa Prahassa on ravintola joka korttelissa. Kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen ja nauttia maittava kolmen ruokalajin illallinen todella kohtuulliseen hintaan. Täällä on lähes kaikkien maailman keittiöiden ravintoloita, mutta kannattaa maistella myös paikallisen keittiön antimia – tšekkiläinen ruoka koostuu suureksi osaksi lihasta, mehevistä padoista ja friteeratuista ruokalajeista. Tšekkiläiset oluet ovat maailmankuuluja. Hyviä olutmerkkejä ovat esimerkiksi Staropramen, Pilsner Urquell ja Gambrinus, ja ehkä nämä maukkaat juomat ovat osasyy siihen, miksi tšekkiläisillä on halussaan maailmanennätys oluenjuonnissa. Ruokakierros on suositeltavaa tehdä heti loman alussa, niin saat hyvän yleiskuvan tarjonnasta ja saat kokeilla eri makuja.

Prahan yöelämä

Prahassa ollessasi kannattaa ehdottomasti maistella kuuluisia tšekkiläisiä oluita jossain kaupungin yli 8000 pubista. Tarjoilu pelaa täällä käänteisesti: uusi tuoppi ilmestyy eteesi edellisen tyhjennyttyä, kunnes itse sanot stop. Jos haluat jatkaa iltaa vielä muualla, Prahan vilkkaassa yöelämässä on lukuisia rockbaareja ja yökerhoja, joista suuri osa sijaitsee Václavin aukion ja Kaarlensillan lähettyvillä.

Hotelleja keskeisellä sijainnilla Prahassa

Matkat Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla Prahaan ja päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Prahaan on mukava lähteä viikonloppulomalle tai vaikka muutamaksi päiväksi keskellä viikkoa. Valikoimassamme on useita erilaisia hotelleja, joten löydät varmasti juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon. Kaksi kohtuuhintaista ja suosittua hotelliamme ovat Hotel Ariston & Ariston Patio ja Carlton, jotka molemmat sijaitsevat pittoreskissä Zizkovin kaupunginosassa. Jos haluat asua Vanhankaupungin sydämessä, Monastery Garden on hyvä vaihtoehto. Jost etsit hienoa ja ainutlaatuista hotellia, kannattaa tutustua Iron Gate Hotel and Suites -hotelliin tai NH Collection Prague Carlo IV -hotelliin. Matkat lasten kanssa sujuvat mukavasti hotellissa, joka on lapsiystävällinen, suosituksemme on Mamaison Residence Belgicka. Tämä huoneistohotelli sijaitsee kävelymatkan päässä useista nähtävyyksistä. Ilman lapsia matkustaville aikuisille hyvä vaihtoehto on ainutlaatuinen Hotel Hoffmeister & Spa, jonka sijainti on myös erinomainen ja jossa on omaperäinen ja näkemisen arvoinen kylpylä.
Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Luksushotelleja
 • Eritasoisia hotelleja
 • Paljon ravintoloita
 • Vapaasti valittava matkan pituus

Muiden mielipiteet kohteesta Praha

Hae matka – Praha

Hintaesimerkkejä reittilennoilla – Praha

Prague Centre Plaza
Prague Centre Plaza
Praha, Tsekki
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 12.11.2024, lähtöpaikka Helsinki
Sis. aamiainen
Sisältää kirjatut matkatavarat
Sis. aamiainen
Lento ja 2 hotelliyötä
12.11.2024 lähtöpaikka Helsinki
Belvedere
Belvedere
Praha, Tsekki
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 5.11.2024, lähtöpaikka Helsinki
Sis. aamiainen
Sisältää kirjatut matkatavarat
Sis. aamiainen
Lento ja 2 hotelliyötä
5.11.2024 lähtöpaikka Helsinki
Iron Gate Hotel and Suites
Unique Selection
Iron Gate Hotel and Suites
Praha, Tsekki
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 12.11.2024, lähtöpaikka Helsinki
Sisältää kirjatut matkatavarat
Lento ja 2 hotelliyötä
12.11.2024 lähtöpaikka Helsinki

Vinkit ja kokemukset – Praha

Mitä tehdä Prahassa? Minne mennä Prahassa? Lue parhaat kokemukset ja ota talteen ammattilaisten vinkit matkalle Prahaan.

Nainen kävelee soratiellä

Viikonloppuloma Prahassa

Lähde mukaan lomalähettiläämme Kacin viikonloppumatkalle Prahaan ja ota talteen parhaat ravintolavinkit, suositukset nähtävyyksiin ja museoihin.

Praha, näkymä kaupunkiin Vltava-joelta

Löytöretki Prahaan

Prahassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Lue vinkit matkalle ja koe ja näe Prahasta parhaat puolet matkalla.

Mamaison Residence Belgicka

Kaupunkihotelli perheille Prahassa

Prahassa voi viettää myös kaupunkilomaa perheen kanssa. Täydelliset puitteet koko perheen yhteiselle kaupunkilomalle saat valitsemalla hyvän hotellin!

Romanttinen kaupunkiloma Prahassa

Romanttinen kaupunkiloma Prahassa

Hurmaavan Prahan halki virtaa Vltava-joki, jossa voit jokilaivan kyydissä kokea Prahan kaupungin romanttisesti joelta käsin.

Onko Praha kallis?

Praha on Suomalaiseen hintatasoon verrattuna hyvin edullinen.

Milloin matkustaa Prahaan?

Suosituimmat matkustuskuukaudet ovat kesä- ja elokuu sekä juhlapyhät, kuten joulu, uusi vuosi ja pääsiäinen. Edullisinta aikaa matkustaa Prahaan on tammi- ja helmikuu.

Mihin mennä Prahassa?

Prahassa on paljon nähtävää. Suosituimpia kohteita ovat: Prahan linna. Prahan linna, Vanhankaupungin aukio ja astronominen kello, Kaarlensilta, Josefovin juutalainen kortteli ja Petřínin kukkula, josta on upeat maisemat yli Prahan kaupungin.