Mies ja nainen katsovat toisiaan hymyillen, taustalla vehreä puu ja vaalea kaupunkitalo takorautaparvekkeineen.

Anna rakkauden kukoistaa

Romanttisia matkavinkkejä

Romanttisia matkavinkkejä

Onko mielessäsi joku erityinen, jota haluaisit hemmotella mieleenpainuvalla matkaelämyksellä? Tässä muutama romanttinen ehdotus meiltä.

♥ Jokiristeily Vltavalla

Hurmaavan Prahan halki virtaa Vltava, Tšekin pisin joki. Hyppää jokilaivan kyytiin ja koe romanttinen kaupunki joelta käsin. Venetsiassa sanotaan, että Huokausten sillan alla suuteleva pari pysyy ikuisesti yhdessä – pätisiköhän sama myös Kaarlensiltaan?

Jokilaiva lipuu Vlatavajoella Prahassa, etualalla valkoisia joutsenia.

Nauti romanttisesta jokiristeilystä tunnelmallisessa Prahassa.

♥ Blue Lagoon -kylpylä Islannissa

Islanti on eksoottinen ja hurjan kaunis. Saari on täynnä villiä luontoa, vulkaanisia kallioita, mustia rantoja ja turkoosinsinisiä kuumia lähteitä. Reykjavikin ulkopuolella sijaitsee Blue Lagoon, joka on vierailemisen arvoinen kylpylä. Höyryävä, maitomainen vaaleansininen vesi tekee hyvää kropalle ja mielelle. Veden lämpötila on ympäri vuoden noin 37–40 astetta. Rentouttavan kylpylävierailun jälkeen kannattaa suunnata johonkin Reykjavikin trendikkäistä ravintoloista. Esimerkiksi 101 Reykjavik Street Food ja Matarkjallarinn ovat suosittuja vaihtoehtoja.

Islantilainen höyryävä turkoosinsininen laguuni, jota ympäröi vulkaaninen musta kiviaines.

Nauti ulkoilmakyvystä Islannin uniikeissa laguuneissa. Kuva: Frank Denney | Unsplash

♥ Luksushotelli Lissabonissa

Monet sanovat, että kaupunkilomalla hotellin taso ei ole niin tärkeää, koska pääosa ajasta kuluu kuitenkin kaupungilla. Mutta hitsi miten mahtavaa on palata kaupunkiretkiltä oikein hulppeaan hotellihuoneeseen. Väsymys on kuin poispyyhkäisty! Perinteinen ja tunnettu Lissabonin Avenida Palace sopii täydellisesti hemmotteluun ja romanttiseen tunnelmaan. Hidas aamu ja huoneeseen tilattu aamiainen on hyvä aloitus lomapäivään hurmaavassa Lissabonissa.

Katso lisää romanttisia hotellivinkkejä.

♥ Piknik New Yorkissa

Keskellä New Yorkin Manhattanin kaupunkiviidakkoa on yksi maailman hienoimmista ja suurimmista kaupunkipuistoista – Central Park. Puisto ulottuu 59. kadulta aina 110. kadulle, ja se pitää sisällään kaikkea mahdollista linnoista järviin ja kutsuviin nurmikkoalueisiin, jotka sopivat mainiosti romanttiseen piknikiin. Poikkea ruokakaupan tai take away -paikan kautta ja poimi mukaan syötävää ja juotavaa. Piknikpaikaksi sopii esimerkiksi Great Lawn tai Belvedere Castle.

Central Park on todella suuri (noin 4 km pitkä) eli jos haluatte nähdä mahdollisimman paljon, polkupyörät ovat hyvä vaihtoehto kävelylle. Puiston ympäristössä on moni pyörävuokraamoja, esim. 56. ja 58. kadulla.

Ihmiset nauttivat auringosta ja istuskelevat puiston vihreällä nurmikolla ja taustalla on keväisiä kukkivia puita.

Piknik upeassa Central Parkissa on mieleenpainuva elämys.

♥ Klassista musiikkia Venetsiassa

Ikoninen Venetsia kuuluu tietysti jokaiselle listalle, jonka aiheena on romantiikka. Perinteiset kiiltävän mustat gondolit lipuvat kaupungin kanavia myöten raitapaitaisten laulavien gondolieerien ohjaamina. Hintavan gondoliajelun voi myös jättää väliin, ellei se erityisesti kiinnosta. Sen sijaan voi suunnata vaikka johonkin kaupungin vanhoista kauniista kirkoista. Niissä järjestetään paljon klassisen musiikin konsertteja, esim. Vivaldia tai barokkimusiikkia, ja liput ovat edullisia.

♥ Makuelämyksiä Marrakechissa

Vie mielitiettysi Marrakechin Jemaa el Fna -torin eksoottiseen vilinään. Torilla on satoja pieniä ruokakojuja, jossa valmistetaan avotulella esim. lihaa, vihanneksia ja leipää. Osoita sitä, mikä näyttää hyvältä! Mieleenpainuvasta ateriasta voi nauttia yksinkertaisilla penkeillä Marokon tähtitaivaan alla.

Jemaa el Fna -tori Marrakechin tunnelmallisessa iltahämärässä. Valaistujen ruokakojujen ympärillä on paljon ihmisiä.

Seikkailujen Marrakech on aivan omaa luokkaansa.

♥ Bottomless Brunch Lontoossa

Hyvin nukutun hotelliyön jälkeen samppanjabunssi onkin paikallaan! Monissa Lontoon hotelleissa ja ruokapaikoissa on tarjolla Bottomless Brunch eli herkullinen brunssi jonka saatteeksi voi nauttia samppanjaa tai muuta kuplivaa niin paljon kuin haluaa. Ja muista, jos juuri nyt ei ole mahdollista lähteä Lontooseen, erityinen aamiainen ja lasillinen kuplivaa on ylellistä myös kotona.

♥ Luistimilla pitkin Amsterdamin kanavia

Myönnettäköön, että tämä ei ole joka talvi mahdollista, mutta kun kohdalle sattuu tarpeeksi kylmä jakso, Amsterdamin joella ja kanavilla voi luistella. Kanavilla järjestetään silloin myös paljon erilaisia tapahtumia ja kilpailuja. Jos mahdollisuus aukeaa, tätä elämystä ei kannata jättää väliin. Kuvittele, miten romanttista on viilettää luistimilla käsi kädessä ristiin rastiin Amsterdamin kanavia!

Luisteilijoita ja kävelijöitä jäätyneellä kanavalla, jota asuntolaivat reunustavat.

Aina silloin tällöin Amsterdamin kanavat jäätyvät. Kuva: Robbert Esser | Unsplash

♥ Kävele käsi kädessä – ihan missä vaan

Jos ajattelet että sinun pitäisi useammin osoittaa tärkeälle ihmiselle hieman ekstra huomiota ja näyttää, miten paljon hänestä tykkäät, muista että aina on hyvä hetki ja hyvä paikka. Juuri tänään on suorastaan täydellinen päivä siihen! Eläköön rakkaus ♥

Kaksi nuorta naista kävelee käsi kädessä graffitien peitossa olevien seinien reunustamaa nupukivikatua.

Aina on hyvä hetki pitää kädestä kiinni.