Retket, Khao Lak

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Aito Thaimaa polkupyörällä Phuketista - Voidaan varata jo ennen matkaa

Aito Thaimaa polkupyörällä Phuketista - Voidaan varata jo ennen matkaa

Jos haluat kokea aidon Thaimaan, päästä lähelle luontoa ja viettää samaan aikaan aktiivisen päivän - tämä retki on sinulle! Lounas ja virvoitusjuoma sisältyvät hintaan. Retki on varattavissa talvikaudella.

Lue lisää Pienennä

Aamulla ajamme bussilla Bang Rong Pieriin, josta meidät kuljetetaan veneellä Koh Yao Noi -saarelle. Lyhyen matkan päässä Koh Yao Noin satamasta alkaa seikkailumme. Aamupäivän aikana ajamme noin yhdeksän kilometriä läpi riisi- kumipuu- ja kookospähkinäviljelysten sekä sademetsien. Matkalla teemme useita pysähdyksiä, joiden aikana pääsemme mm. lähemmin näkemään mangrovepuiden kiehtovaa kasvutapaa. Jos meillä on onnea, pääsemme myös vierailemaan vanhan thaimaalaisen perheen kotona. He elättävät itsensä tuottamalla päivän aikana tarvitsemansa ruuan itse - aivan kuten Thaimaassa tehtiin ennen vanhaan.

Lounasaikaan hyppäämme yksityisen pitkähäntäveneen kyytiin, joka vie meidät kansallispuistossa sijaitsevalle Koh Nokin saarelle. Saavuttuamme perille kätketylle rannalle, otamme esille picnic-tarvikkeet ja syömme lounaan. Sinulla on mahdollisuus uida ja kiivetä näköalapaikalle, josta on upeat näkymät yli Phang Nga Bayn.

Paluumatkalla pyöräilemme noin yhdeksän kilometriä rannikkoa pitkin ja edessämme avautuvat Phang Nga Bayn vaikuttavat näkymät. Teemme useita pysähdyksiä matkalla, jotta voimme nauttia ympäröivästä luonnosta.

Satamasta palaamme veneellä takaisin Phuketiin, jonka jälkeen jatkamme busseilla takaisin hotelleille.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, polkupyörä, pyöräilykypärä, lounas, hedelmä sekä juotavaa. Sisäänpääsymaksu kansallispuistoon.

Kesto:
Noin klo 08.00–18.30.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku, pyyhe, aurinkovoide, kamera ja hieman käteistä rahaa.

Muuta:
Pyöräretki voi osittain tuntua haastavalta, mahdollisuus myös kävellä, mutta hyvä peruskunto on suositeltava.

Similan Islands, yhdeksän saarta - Voidaan varata ennen matkaa

Similan Islands, yhdeksän saarta - Voidaan varata ennen matkaa

Similan Islands on yksi Thaimaan tunnetuimmista saariryhmistä. Saaret tunnetaan kauniista rannoistaan sekä snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksistaan. Lounas ja virvokkeet sisältyvät hintaan. Tämä retki on varattavissa loka-huhtikuussa.

Lue lisää Pienennä

Vain puolentoista tunnin matkan päässä länteen Khao Lakin rannasta ja Phuket Yatch Havenista sijaitseva Similan Islands koostuu yhteensä 11 saaresta, jotka muodostavat kuin helminauhan Andamaanienmereen.

Yhdessä oppaamme kanssa ajelemme pikaveneellä merelle ja otamme suunnan kohti saaria. Venematkan aikana meille tarjoillaan hedelmiä ja juotavaa.

Päivän aikana pidetään useita taukoja, eli pääset uimaan suoraan veneestä ja snorklaamaan upealla riutalla, sekä rantaudumme yhdelle saarista, jolloin sinulla on mahdollisuus mennä uimaan rannalta. Sukellusvarusteita voit lainata ilmaiseksi laivalta. Näillä vesialueilla on runsaasti erilaisia kalalajeja, kaikkea mahdollista klovnikaloista miekkakaloihin. Hyvällä onnella saatamme nähdä myös suuria merikilpikonnia.

Päivän aikana nautimme lounaan yhdellä saarista.

Kun on tarpeeksi paistateltu päivää ja snorklattu, onkin jo aika lähteä paluumatkalle.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, snorklausvarusteet, lounas ja veneessä jotain pientä syötävää sekä virvokkeita.

Kesto:
n. klo 06.00–18.00.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, uimavarusteet, aurinkohattu ja aurinkovoidetta, jossa suuret suojakertoimet. Lämmin pusero on myös hyvä ottaa mukaan, sillä ilmastoidussa bussissa saattaa tulla kylmä.

Retki järjestetään ainoastaan talvikaudella.

Siam Adventure Surin National Park - Voidaan varata jo ennen matkaa

Siam Adventure Surin National Park - Voidaan varata jo ennen matkaa

Surin Islands on luonnonreservaatti, jossa on luvassa kauniita saaria, hienoja rantoja sekä erinomaiset snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet. Hintaan sisältyy lounas ja laivalla jotain pientä syötävää sekä virvokkeita. Tämä retki on varattavissa loka-huhtikuussa.

Lue lisää Pienennä

Surin Islandsin luonnonreservaatti koostuu yhteensä viidestä kauniista saaresta. Lähempänä rantaa koralliriutta on hieman matalampaa, joten sen vuoksi snorklausmaisemat ovatkin todella hyvät. Surin Islandsilla on enemmän paikallista luonnetta ja koskematonta luontoa verrattuna esimerkiksi Similan Islandsiin, ja valkoiset hiekkarannat sekä vihreät sademetsät antavat todella hyvän kuvan todellisesta Thaimaasta. Alue tunnetaan myös suurista hummereistaan!

Surin Islandsin saarista lähes kaikki ovat asumattomia, paitsi yksi, joka tunnetaan nimellä Torina Island. Tällä saarella asuvaa etnistä Moken-kansanryhmää kutsutaan merimustalaisiksi. Aikoinaan he asuivat veneissä, mutta vuoden 2004 tsunamin jälkeen he asettuivat asumaan saarelle. Merimustalaiset ovat alun perin kotoisin sekä Myanmarista että Thaimaasta, he puhuvat omaa kieltään, eivätkä varsinaisesti ole minkään maan kansalaisia. Heillä ei ole minkään maan passia, ja he saavat elantonsa kalastuksesta. Osa heistä saattaa käydä silloin tällöin töissä mantereella, jonne matka pitkähäntäveneellä kestää noin neljä tuntia. Merimustalaiset elävät hyvin vaatimatonta elämää, mutta tietyistä luksusasioista hekään eivät halua luopua. Monilla on puumajassaan televisio! Merimustalaiset, tai Sea Gypsies, kuten heitä kutsutaan, juontaa juurensa siitä, että he muuttivat pois mantereelta elääkseen harmoniassa eläinten ja luonnon kanssa.

Päivän aikana saat hyvän käsityksen merimustalaisten arkipäivän elämästä. Lisäksi saat kokea monia muistorikkaita elämyksiä. Retken aikana on kaksi pidempää snorklaustaukoa - Ao Mae Yai ja Ao Chong Kaad tai Ao Suthep. Teemme myös pienen luontokävelyn Ao Mai Ngamissa, ja ehdimme myös tutustua rantaan jollakin saarella. Matkan varrella syömme hyvän lounaan. Retken tarkempi ohjelma päätetään vasta retkipäivän aamuna sää- ja tuuliolosuhteiden mukaan.

Lähde mukaan kokopäiväretkelle nauttimaan auringosta, uimisesta ja maailmanluokan snorklaamisesta!

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy: Lounas National Park Restaurang -ravintolassa ja laivalla jotain pientä syötävää sekä virvokkeita.

Kesto: Kokopäiväretki, n. klo 07.00–18.00

Opastus: Skandinaavinen ja englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan: Mukavat vaatteet ja kengät. Uimavarusteet, pyyhe, aurinkovoidetta (korkeat suojakertoimet), kamera ja vähän rahaa. Tuulisella säällä kannattaa ottaa mukaan jotain pitkähihaista paluumatkaa varten.

Muuta:
Snorklausvarusteeet voi lainata laivalta.
Retki ei sovi raskaana oleville eikä alle 3-vuotiaille.

Phang Nga, A Taste of Thailand, Khao Lakista - Voidaan varata ennen matkaa

Phang Nga, A Taste of Thailand, Khao Lakista - Voidaan varata ennen matkaa

Mielenkiintoinen kokonainen päivä Thaimaan kauniissa maisemissa. Bussilla ja pitkähäntäveneellä pääset näkemään esimerkiksi Phang Ngan lahden sekä Koh Pin Kan -saaren, joka tuli tunnetuksi Bond-filmistä, 007 ja kultainen ase. Lounas, vesi ja tee tai kahvi sisältyvät. Retki järjestetään loka-huhtikuussa.

Lue lisää Pienennä

Ajamme bussilla läpi hedelmällisten maisemien Phang Ngan lahdelle. Matkan varrella kasvillisuus on vaihtelevaa ja tietä reunustavat kookospalmut, kumipuuviljelmät sekä riisi- ja ananaspellot. Pysähdymme eräällä kumipuuviljelmällä, jossa pääsemme tutustumaan myös lähemmin erilaisiin työmenetelmiin. Päivän aikana vierailemme myös kolmiosaisessa kultaisessa luolatemppelissä, jossa on 12 metriä pitkä ja yli 200 vuotta vanha lepäävän Buddhan patsas. Luolan suulla asustaa joukko makaki-apinoita, jotka paikallisten mukaan ovat pyhiä eläimiä.

Saavuttuamme Phang Ngan lahdelle siirrymme pitkähäntäveneisiin, jotka kuljettavat meidät läpi mangroverämeikön. Alue on puiden ja yhteen punoutuneiden juurien kiehtova maailma, jossa on ainutlaatuinen eläimistö. Hetken kuluttua saavumme merelle, jossa meitä odottaa suurenmoinen näky. Turkoosinsinisestä merestä kohoaa kalkkikivisiä saarimuodostelmia, joista useimmat ovat puiden ja pensaiden peitossa. Veneemme liukuu yhden merestä nousevan kalliomuodostelman alitse - mikäli vuorovesi on suosiollinen -, ja kallion alapuoli on stalaktiitti-tippukivien peitossa. Kallionkieleke on myös lepakoiden suosima piilopaikka, mutta moottoriveneen äänet säikyttävät lepakot ja ne lentävät nopeasti pois.

Laivaretki jatkuu ohi Koh Ping Kan -saaren, jota kutsutaan myös nimellä James Bond Island. Tällä saarella kuvattiin vuonna 1974 joitakin kohtauksia "007 ja kultainen ase" -elokuvaan. Tämä kaunis saari on yksi suosituimmista valokuvauskohteista. Pysähdymme Koh Panyissa, muslimien kalastajakylässä, joka on rakennettu paalujen varaan veden päälle. Täällä saamme käsityksen kylän arkielämästä, ja nautimme lounaan yhdessä kylän ravintoloista. Päivän aikana kuulet lisää Thaimaan sosiaalisesta elämästä.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, lounas, vesi ja tee tai kahvi. Muut ruokajuomat lisämaksusta.

Kesto:
n. klo 07.00–17.00.

Opastus:
Skandinaavinen opas sekä englanninkielinen paikallisopas.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, vähän rahaa, aurinkohattu/huivi ja aurinkovoidetta, jossa on korkeat suojakertoimet. Ota mukaan myös olkapäät ja polvet peittävät vaatteet temppelissä käyntiä varten. Paluumatkalla on hyvä olla lämmin pusero mukana, sillä ilmastoidussa bussissa saattaa tulla kylmä.

Muuta:
Sisäänpääsy temppeliin, lisämaksu n. 20 THB. Retken toteutumiseksi tarvitaan vähintään kuusi osallistujaa.

Sukellus

Sukellus

Kristallinkirkkaita vesiä, kauniita koralleja ja värikkäitä kaloja! Tämä retki on varattavissa vain talvikaudella.

Lue lisää Pienennä

Phuket on tunnettu hienoista rannoistaan ja kristallinkirkkaista vesistään, joissa on kauniita koralleja ja eksoottisia, värikkäitä kaloja. Mikäli haluat tutustua lähemmin vedenalaisen maailman ihmeisiin, suosittelemme Raya Divers -sukelluskeskusta!

Raya Divers on englanninkielinen lomapalveluketju, jossa on usein suomalaista/skandinaavista henkilökuntaa, jotka opettavat perustekniikat sukelluksesta. Sen jälkeen voit ostaa lisäsukelluksia ohjaajan kanssa.

PADI Open Water Diver -peruskurssin hinta Thaimaassa on hieman edullisempi kuin Suomessa. Vesi on lämmintä ja ihanaa, ja vedenalainen maailma sanoinkuvaamattoman kaunis. Sukeltaminen Thaimaassa on kokemus, jota et hevillä tule unohtamaan!

Lisätietoja Raya Divers -sukelluskoulusta, päivittäisistä sukellusretkistä ja kursseista saat oppaaltasi.

Mikäli olet jo suorittanut sukelluskurssin, voit osallistua upeille sukellusretkille.

Elephant Hills - Khao Sok

Elephant Hills - Khao Sok

Thaimaa tuo monille mieleen eksoottiset rannat ja vilkkaat turistikohteet. Harvempi kuitenkin tietää, että Phuketin lähellä voi kokea vaikuttavia luontoelämyksiä, kuten sademetsiä, kalkkikivimuodostelmia sekä tutustua ainutlaatuiseen kasvillisuuteen ja eläimistöön, jokiin ja järviin. Khao Sok ja yksi maailman vanhimmista sademetsistä sijaitsevat Phuketin pohjoispuolella. Täällä mahtavat puut kohoavat kohti taivaita, ja vaaleat kalkkikivikalliot reunustavat vehreää luontoa. Aamuisin alueelle laskeutuu sumu, ja silloin näkymä on todella maaginen. Khao Sokissa on myös Elephant Hills, jonne kannattaa ehdottomasti lähteä, jos haluat kokea aimo annoksen Thaimaan luontoa. Varaa retki Elephant Hillsiin osoitteesta www.elephanthills.com. Tämä retki on varattavissa vain talvikaudella.

Lue lisää Pienennä

Elephant Hills haluaa tarjota kävijöille ainutlaatuisia elämyksiä, ja alueella panostetaan kestävään matkailuun sekä kasvi- ja eläinlajien suojeluun. Suojeluhanke on saanut ympäristötyöstään useita palkintoja, kuten vuonna 2018 myönnetty PATA Grand Award sekä muun muassa National Geographicin myöntämän tunnustuksen. Vuonna 2017 Global Spirit -organisaatio, joka työskentelee matkailuun liittyvän eläintensuojelun parissa, teki kolmipäiväisen tarkastuksen Elephant Hillsissä, ja tuloksena oli, että Elephant Hills täyttää vaatimukset 100 %:sesti.

Elephant Hillsissä viivytään yleensä kaksi päivää ja yksi yö tai vaihtoehtoisesti kolme päivää ja kaksi yötä. Yöpyminen tapahtuu Khao Sokissa olevassa luksustelttaleirissä. Retkiohjelmat ovat monipuolisia ja tarjoavat varmasti jokaiselle jotain. Elephant Hills perustettiin alun perin alueen elefanteille, mutta myöhemmin toimintaa on laajennettu muilla aktiviteeteilla, joiden myötä vierailijat pääsevät tutustumaan myös paikalliseen elämään ja upeaan sademetsään. Kaikista aktiviteeteista vastaavat telttaleirin paikalliset oppaat, jotka puhuvat englantia ja tuntevat hyvin alueen sekä sen kasvillisuuden ja eläimistön. Elephant Hills on loman todellinen kohokohta niin uusille kuin kokeneemmillekin Thaimaan matkailijoille.

Päivä 1:
Retki alkaa kuljetuksella hotellilta Elephant Hillsin telttaleiriin. Perillä on tarjolla virvokkeita. Päivän ohjelmassa on useita aktiviteetteja, ja lisäksi saamme osallistua ruuan valmistukseen lounaalla ja illallisella. Ohjelmassa on muun muassa melominen kanootilla Sokjokea pitkin lähellä sijaitsevaan elefanttikeskukseen. Täällä on mahdollisuus nähdä elefantteja luonnollisessa ympäristössään. Alueen elefantteja on aikaisemmin käytetty työvoimana puuteollisuudessa, mutta nykyään ne elävät vapaina Sokjoen alueella. Autamme valmistelemaan elefanteille illallista ja pääsemme seuraamaan myös niiden kylpemistä. Päivän päätteeksi palaamme teltoille, jossa syömme illallista ja seuraamme paikallisten lasten tanssi- ja musiikkiesityksiä.

Päivä 2:
Aamiaisen jälkeen lähdemme Takhuun ja käymme markkinoilla, joilla voimme seurata paikallista elämää ja paikallisten valmistautumista tulevaan päivään. Sen jälkeen suuntaamme kohti Cheow Lan -järveä, joka sijaitsee keskellä sademetsää. Järven keskellä on myös keinotekoinen saari, ja alue on nykyään suojeltua aluetta. Seilaamme pitkähäntäveneellä Rainforest Campiin. Tämä kelluva leiri koostuu useista teltoista ja yhteisistä tiloista. Leiriltä lähdemme melomaan rauhallisessa tahdissa järvelle ja tutustumme sen eläimistöön. Täällä voi nähdä erilaisia sarvinokkalintuja ja puiden latvoissa roikkuvia gibbon-apinoita, jotka ääntelevät omalaatuisella tavalla. Sademetsän kokeminen näin läheltä on ikimuistoinen ja ainutlaatuinen kokemus. Lopuksi palaamme takaisin Khao Sokiin, jossa luvassa on illallinen ja ohjelmaa.

Päivä 3:
Viimeisenä retkipäivänä tutustumme lähemmin sademetsään. Aamiaisen jälkeen lähdemme vaellukselle metsään katselemaan sen monipuolista kasvillisuutta, ja todennäköisesti kohtaamme myös sademetsän eläimiä. Vaellus on erinomainen tapa kokea alueen luonto. Palaamme takaisin leirille syömään lounasta, jonka jälkeen on kuljetus takaisin hotellille.


Elephant Hills järjestää useita erilaisia retkiä, joten kätevintä on, että varaat retken suoraan heidän sivujensa kautta osoitteesta www.elephanthills.com. Thomas Cook on tehnyt yhteistyötä Elephant Hillsin ja lähellä olevien koulujen kanssa useiden vuosien ajan. Olemme iloisia voidessamme tukea tätä aluetta, mutta vielä suurempi apu tulee siitä, kun matkailijat haluavat osallistua Elephant Hillsin järjestämille retkille.

Hyvä tietää:
Matkapuhelinverkon kuuluvuus on Elephant Hillsissä hyvin heikko, eikä täällä ole WiFiä. Siksi vierailu on todella autenttinen ja voit keskittyä täysin sademetsän tarjoamiin elämyksiin ja rentoutumiseen.

Teltat ovat hyvin varustettuja, toimivia ja niissä on sähköt, kylpyhuone, WC, hiustenkuivaaja sekä kahvin- ja teenkeittomahdollisuus. Hintaan sisältyy myös yksi vesipullo henkilöä kohti per päivä.

Teltoissa on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta sekä kokoontaitettava lisävuode.

Elephant Hillsin ikäraja on aktiviteettien vuoksi 4 vuotta.
Aktiviteetit eivät sovellu liikuntaesteisille tai pyörätuolilla liikkuville.

Hintaan sisältyy:
Kuljetus hotellilta Khao Sokiin

Ruoka ja juoma:
Täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen), juomat ostetaan erikseen.

Opastus:
Englantia puhuvat oppaat.

Kesto:
Kaksi päivää ja yksi yö tai kolme päivää ja kaksi yötä.

Hyvä ottaa mukaan:
Aurinkovoide, hyttyskarkote, mukavat kengät ja vaatteet, sadetakki, uimavarusteet, kamera ja passi.

Beach Cleaning Day - Voidaan varata ennen matkaa

Beach Cleaning Day - Voidaan varata ennen matkaa

Jotta rakastamistamme matkakohteista voisivat nauttia myös tulevat sukupolvet, on matkanjärjestäjien, turistien ja viranomaisten tehtävä kaikkensa matkailun myönteisten vaikutusten lisäämiseksi ja kielteisten vaikutusten vähentämiseksi. Beach Cleaning Day on yksi tapa auttaa, ja silloin siivoamme yhdessä kohteen rantoja.

Lue lisää Pienennä

Sekä Tjäreborgilla että sisaryhtiöissämme (Ving ja Spies) työskentelemme aktiivisesti ympäristöasioiden parissa. Tiedämme, että joskus voimme olla osa ongelmaa, ja siksi teemme kaikkemme ympäristöasioiden hyväksi. 1990-luvun puolivälissä perustimme ensimmäisen ympäristöneuvoston.

Haluamme tehdä Beach Cleaning Day -siivouspäivästä toistuvan tapahtuman, johon voivat osallistua vieraamme, paikalliset yhteistyökumppanimme ja kaikki muutkin asiasta kiinnostuneet. Olemme järjestäneet useita siivouspäiviä ympäri maailmaa ja tavoitteenamme on vakiinnuttaa käytäntö kaikissa matkakohteissamme.

Talvella järjestetään Beach Cleaning Day -siivouspäiviä useissa kohteissamme:
Thaimaassa Khao Lakissa, Bangtao Beachillä, Kamala Beachillä ja Karon Beachillä: 25.2.2020

Hyvä ottaa mukaan: Mukavat vaatteet ja kengät. Tarjoamme tarvittavat välineet, kuten hansikkaat, roskapussit jne.
Aika: Vaihtelee, mutta useimmiten aamupäivällä, jolloin on viileämpää.
Muuta: Tämä aktiviteetti on kaikille osallistujille ilmainen.

MV Phuket Champagne -veneellä merellä

MV Phuket Champagne -veneellä merellä

Millainen on sinun mielestäsi loma paratiisissa? Varmaankin ajatuksissasi siintävät valkoiset hiekkarannat, sininen meri ja eksoottinen rannikko palmuineen ja vaahtoavine aaltoineen.

Lue lisää Pienennä

Monilla on todennäköisesti sama unelma, jonka he toivovat toteutuvan lomansa aikana. Mutta ainutlaatuisen elämyksen löytäminen voi olla vaikeaa. Siksi haluamme nyt esitellä retken, joka täyttää ainakin osan unemistasi.

Muutama vuosi sitten eräs pariskunta etsi jotain ainutlaatuista. He löysivät etsimänsä MV Phuket Champagne -veneen kyydissä. Reitti vaihtelee, mutta päämäärä on selkeä. Haluamme näyttää erilaisen Phuketin ja rannat, joilla ei ole tungosta. Kokemuksen tulee olla rentouttava ja kiireetön.

MV Phuket Champagne ja sen miehistö ovat valmiita tarjoamaan upean elämyksen. Lähes joka päivä vene suuntaa kohti uutta rannikkoa ja tuntemattomia rantoja, joiden veneen miehistö uskoo ilahduttavan retkelle osallistujia. Vene on suunniteltu siten, että vieraat huomioidaan kaikkialla. Aurinkokansi ja oleskelutilat ovat huippuluokkaa, kuten myös ruoka, joka valmistetaan vieraiden toiveiden mukaan.

MV Phuket Champagne -vene tekee retkiä useilla eri reiteillä. Olemme yhdessä valinneet sellaiset reitit, jotka parhaiten sopivat vieraillemme. Luvassa on monipuolinen päivä veneellä, johon sisältyy kaksi tai kolme uimataukoa. Pääset uimaan suoraan veneeltä rantaan, jossa harvoin on ketään muita. Liikumme Phuketin etelärannikkoa pitkin, ja vaikka melkein kaikki muut toimijat valitsevat Phuketin länsi- tai itäpuolella sijaitsevat saaret, tässä Phuketin osassa on runsaasti nähtävää ja koettavaa.

Elämystä täydentää veneellä tarjoiltava hyvä ruoka. Veneellä on runsaasti aikaa rentoutua ja nauttia aktiviteeteista, kuten snorklaamisesta ja uimisesta. Päätät itse, mikä sopii sinulle parhaiten ja mitä haluat tehdä. Kokenut miehistö tekee parhaansa, jotta päivästä tulee täydellinen.

Ruoka ja juoma: Lounas ja erilaiset snacksit sisältyvät hintaan.
Hyvä ottaa mukaan: Pyyhe, mukavat vaatteet, vesipullo, uimapuku, käteistä rahaa juomiin jne.
Kesto: Klo 07.30-15.00.
Opastus: Englanninkielinen opastus.
Muuta: Veneen reitti määräytyy sääolosuhteiden ja tuulen mukaan, joten reitti voi vaihdella. Reitti päätetään retkipäivänä.

Khao Sok - sademetsän keskellä

Khao Sok - sademetsän keskellä

Thaimaahan on saapunut jo useiden vuosien ajan paljon matkailijoita, joiden kiinnostuksen kohteita ovat olleet Thaimaan rannat, ruoka, kulttuuri ja luonto.

Lue lisää Pienennä

Mutta ajat muuttuvat, ja nyt kaivataan erilaisia nähtävyyksiä ja elämyksiä. Usein toivotaan jotain paikallista ja alkuperäistä. Nyt halutaan nähdä todellista, alkuperäistä Thaimaata, ja ollaan myös valmiita seikkailuun, jotta tavoitteet saavutetaan. Lyhyesti sanottuna, ihmiset etsivät jotain sellaista, jota voidaan kuvata sanoilla 'Love Local'. Eli toivotaan, että päästään tutustumaan alueelle ominaisiin kasveihin, eläimiin, kulttuuriin ja nähtävyyksiin.

Tällainen paikka on nyt löytynyt Khao Sokin ympäristöstä, joten olemme luoneet retken, joka vastaa ihmisten toiveisiin. Khao Sok tunnetaan vaikuttavasta sademetsästään, jossa on monipuolinen kasvisto ja eläimistö lintuineen, apinoineen ja muine eläimineen. Kaiken tämän pääset kokemaan parhaiten kävelyretkellä läpi sademetsän, ja pyrkimyksenämme on myös kiinnittää huomio sademetsän vaikuttavaan lajirikkauteen.

Ruoka ja juoma ovat aivan oma lukunsa. Lounaalla testaamme ja maistelemme paikallisia tuotteita. Tavoitteena on esitellä paikallisia hedelmiä ja ruokia kestävällä tavalla, ilman muovia ja kertakäyttöastioita. Lounaan syömisen lisäksi saamme myös seurata thaimaalaisen ruuan valmistusta, sillä osa ruuista valmistetaan silmiemme edessä.

Ruokailun jälkeen jatkamme matkaa vehreyden keskellä vettä pitkin. Bambulautat on valmistettu meitä varten ja lautoilla pääsemme lipumaan eteenpäin läpi sademetsän. Lauttojen ansiosta pääsemme etenemään hiljaa ja mukavasti, ja pääsemme lähemmäksi luontoa häiritsemästtä sitä. Tällaista matkustustapaa ei ole missään muualla lähialueella, joten siksi päivästä tulee entistäkin erityisempi.

Tällainen retki on ainutlaatuinen, ja yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa olemme asettaneet tavoitteeksi tehdä siitä kestävää kehitystä edistävän. Siksi haluamme nostaa esiin paikallisuutta, kuten hedelmämarkkinoita, temppeleitä, sademetsää ja paljon muuta. Haluamme myös olla konkreettisempia ympäristön vuoksi, ja siksi vältämme esimerkiksi muovi- ja kertakäyttöastioiden käyttöä.

Ruoka ja juoma: Hedelmä, snackseja ja paikallisia ruokia.
Hyvä ottaa mukaan: Hyvät kengät (vaelluskengät tai urheilukengät), mukavat vaatteet, selkäreppu, vesipullo, uimavarusteet, pyyhe ja rahaa.
Kesto: klo 07.30-15.00
Opastus: Englanninkielinen opas
Muuta: Kaikki vieraat noudetaan pikkubusseilla ja kuljetetaan retken ensimmäiseen pysähdyspaikkaan, jossa opas on odottamassa. Huomioithan, että bambulauttamatkan aikana tulet kastumaan. Sademetsässä kuljetaan lähinnä polkuja ja rappuja pitkin.