Upeat luontomaisemat lähellä Funchalia
Lomalähettiläät

Madeiran monipuolinen pääkaupunki

Funchal

Kaupungin sykettä ja luontoa Funchalissa

Madeira on ehdottomasti suosikkilomalentokohteeni. Erityisesti minua viehättää pääkaupunki Funchal, ja kerron tässä miksi.

Teksti & kuvat: Tomas Alexandersson

Ponchabarer, utomhusdans och mysiga restauranger

Ponchabaareja, tanssia ulkoilmassa ja viihtyisiä ravintoloita.

Pico Ruivo on Madeiran korkein huippu

Pico Ruivo on Madeiran korkein huippu.

Funchalin lämmin tunnelma

Funchal on aivan mahtava, olen todella ihastunut tähän monipuoliseen pääkaupunkiin. Täällä toisiaan täydentävät vilkkaat kadut, kaakeleilla koristellut talot baareineen ja kasvitieteelliset puutarhat. Vaikka Funchal on pieni, se on kuitenkin moderni ja kosmopoliittinen kaupunki, joka sijaitsee kuin amfiteatteri kohti Atlanttia. Kaikki on täällä kaunista, siistiä ja hyvin hoidettua. Täällä on kivoja kauppoja, museoita, portviinin tuottajia ja innovatiivisia ravintoloita. Ja ihanaa ihmisvilinää.

Tervetuloa Funchalin keskustaan

Tervetuloa Funchalin keskustaan.

Vinprovning på Pereira D'Oliveira i Funchal

Viininmaistelua Pereira D'Oliveiran tilalla Funchalissa.

Ensiluokkaisia herkkuja Kampo by Chef Julio Pereira -ravintolassa Funchalissa

Ensiluokkaisia herkkuja Kampo by Chef Julio Pereira -ravintolassa Funchalissa.

Kaikille aisteille

Funchalin vanhakaupunki Zona Velha on historiallinen alue, jossa on kapeita mukulakivikatuja. Katuja reunustavat ravintolat, houkuttelevat ponchabaarit ja kauniit ovimaalaukset. Poncha on perinteinen madeiralainen juoma, jossa on rommia, hunajaa ja hedelmämehua (sitruunasta, appelsiinista tai muista hedelmistä). Ponchabaarissa voit valita oman suosikkimakusi ja istahtaa sitten tuolille mukulakivikadulle nauttimaan sitä.

Funchalin historiallinen kaupunginosa Zona Velha

Funchalin historiallinen kaupunginosa Zona Velha.

Poncha – valitse oma suosikkimakusi

Poncha – valitse oma suosikkimakusi.

Vehreä kaupunki

Zona Velhan alkupäässä on myös kauppahalli Mercado do Lavradores, jossa on mahtava kukkien ja hedelmien väriloisto sekä mielenkiintoisia kaloja. Funchalin keskustan yläpuolella kohoavat vuoret ja vehreä Monten kukkula, jonne pääset köysirataa pitkin. Montesta löydät kuuluisan kasvitieteellisen puutarhan (Jardim Botânico da Madeira) ja satumaisen puutarhan (Monte Palace Madeira). Montessa voit kokeilla myös perinteistä kelkkalaskua rinnettä pitkin alas kohti keskustaa. Todellinen klassikko ja hauska elämys!

Maista eksoottisia hedelmiä Funchalissa - Mercado dos Lavradores (Farmers' Market)

Maista eksoottisia hedelmiä Mercado dos Lavradores -markkinoilla (Farmers' Market).

Tutustu Funchaliin yläilmoista käsin

Tutustu Funchaliin yläilmoista käsin.

Klassinen Monten kelkka Funchalissa

Klassinen Monten kelkka Funchalissa.

Merivesialtaita ja erinomaisia hotelleja

Funchalin ydinkeskustan ulkopuolella sijaitsee Lidon alue, jossa on paljon tasokkaita hotelleja ja viehättäviä puiden reunustamia katuja. Tällä alueella vietät rennon loman uima-altaan äärellä ja lisäksi lähellä ovat Lidon merivesialtaat. Lidon alueen ja Funchalin hotellit ovat saaneet korkeat arvosanat Tjäreborgin asiakkailta, ja on helppo ymmärtää miksi. Muutamia esimerkkejä ovat upea designhotelli NEXT, ylellinen The Cliff Bay ja oma suosikkini Vila Vicencia – pieni ja todella viihtyisä hotelli, joka vie ajatukset Melrose Placeen.

Aurinkoloma Lidossa ja pulahdus mereen

Aurinkoloma Lidossa ja pulahdus mereen.

Pieni vihreä keidas Lidon alueella, hotelli Vila Vicencia

Pieni vihreä keidas Lidon alueella, hotelli Vila Vicencia.

Porto Monizin merivesialtaat

Porto Monizin merivesialtaat

Retkiä upeaan luontoon

Madeira on tunnettu erityisesti luonnonkauniista vaellusreiteistä, mäkisestä maastosta, merivesialtaista ja upeasta kukkaloistosta. Funchal on hyvä kohde, kun haluat nauttia kaupungin tarjonnasta ja tehdä retkiä upeaan luontoon.
Lomalähettiläs Tomas Alexandersson

Tomaksen lomaelämyksiin kuuluu arkkitehtuuria, näyttelyitä sekä baari- ja ravintolakäyntejä. Mieluiten Euroopan itäisissä suurkaupungeissa. Tallinnaa Tomas pitää toisena kotinaan.