PART OF THE THOMAS COOK GROUP

Matkatavarat tilauslennoilla

Matkatavarat

Lentoyhtiö Matkatavarasäännöt

Thomas Cook Airlines 20 kg sisältäen käsimatkatavaran, jonka enimmäispaino on 6 kg. Käsimatkatavaran maksimimitat: 55 x 40 x 20 cm. Pelkillä lennoilla tai Matkajokerina matkustavan matkatavarat ovat maksullisia. Yksittäinen matkalaukku (esim. kahden henkilön yhteinen laukku) maks. 32 kg. 4 vkon tai pidemmän ajan matkoilla 30 kg. Sunwing tai Sunprime-hotelliin majoittuva 30 kg. Alle 2-vuotiailla 10 kg (ei käsimatkatavaroita) sekä yhdet vaunut/rattaat.
Samsung Galaxy Note7 -laitteet kielletty lennoilla.
Finnair 1 matkalaukku max 23 kg, ulkomittojen summa (korkeus+pituus+leveys) korkeintaan 158 cm. Lisäksi käsimatkatavara max 8 kg, maksimimitat: 56 x 45 x 25 cm. Alle 2-vuotiailla 23 kg ja yhdet kokoontaitettavat rattaat. Pelkillä lennoilla tai Matkajokerina matkustavan matkatavarat ovat maksullisia.
Samsung Galaxy Note7 -laitteet kielletty lennoilla.
Jet Time Max 20 kg sisältäen käsimatkatavaran max. 5 kg. Käsimatkatavaran enimmäismitat ovat 55 x 40 x 20 cm. Yksittäinen matkalaukku (esim. kahden henkilön yhteinen laukku) maks. 32 kg. Kolme viikkoa ja sitä pidemmillä matkoilla saa matkatavaraa olla 30 kg sisältäen käsimatkatavaran 5 kg
Samsung Galaxy Note7 -laitteet kielletty lennoilla.

Reittilennoilla lentoyhtiöiden matkatavarasäännöt vaihtelevat. Tarkista lentoyhtiön internetsivuilta omaa lentoasi koskevat määräykset.
Yleisimmin käytettyjen lentoyhtiöiden matkatavarasäännöt

Matkatavarat pelkillä lennoilla (tilauslennot) tai Matkajokerin ostaneille

Matkatavarat eivät sisälly hintaan. Matkatavarat kunkin lentoyhtiön määräämissä kilo- ja kokorajoituksissa maksavat pelkillä lennoilla tai Matkajokerina matkustavalle etukäteen varattuna 30,-/meno-paluu tai 15,-/ lento yhdensuuntaisilla matkoilla. Matkatavaroiden hinta lähtöselvitystiskiltä ostettuna on 50,-/20 kg.

Erikoismatkatavarat

Lentoyhtiölle tulee ilmoittaa etukäteen erikoismatkatavaroista, kuten polkupyöristä, suksista, surffilaudoista tai golfvarusteista, jotta saat ottaa ne mukaan lennolle. Erikoismatkatavarasta peritään lisämaksu. Erikoismatkatavaroiden kuljetuksesta ja hinnoista löydät lisätietoja lentoyhtiön sivuilta.
Lisätietoja Golfvarusteiden kuljetuksesta.
Mikäli olet tilauslennoilla varannut lentokenttäkuljetukset, huomaa, että erikoismatkatavarat eivät yleensä mahdu matkakohteessa bussiin, joten kuljetus lentokentän ja hotellin välillä tulee järjestää itse.

Osoitetiedot matkatavaroihin

Matkatavaroihin on hyvä laittaa näkyviin oma nimi ja yhteystiedot. Postitettavan matka-asiakirjan (lisämaksullinen) mukana tulevat matkalaukkulaput soveltuvat tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Matkatavarat voidaan myös merkitä hyödyntämällä muita nimilappuja.

Lennolla vahingoittuneet matkatavarat

Mikäli matkalaukkusi vahingoittuu lennon aikana, on asia ilmoitettava lentoyhtiön edustajalle jo lentokentällä ja asiasta on täytettävä vahinkoilmoitus (PIR). Säilytä ilmoitus huolellisesti lentoyhtiölle/vakuutusyhtiölle mahdollisesti tehtävää korvaushakemusta varten. Arvoesineet ja erikoismatkatavarat pitää vakuuttaa erikseen, koska lentoyhtiön korvausvastuu on rajoitettu. Lentoyhtiö ei vastaa arvoesineiden vahingoittumisesta lennon aikana. Rahat, arvopaperit, korut, avaimet, tietokoneet, kännykät ja kamerat täytyy pakata käsimatkatavaroihin.

Tuontirajoitukset

Jokainen on itse vastuussa tullimääräysten noudattamisesta. Lomakohteissa saat tietoa tullimääräyksistä Tjäreborgin hotellikansioista tai oppailtamme ja lennon aikana matkustamohenkilökunnalta. Tietoja tullimääräyksistä ja tuontirajoituksista löydät myös www.tulli.fi-sivuilta. Huomaa, että vaikka alkoholia saa tuoda EU-maista ilman rajoituksia tullin puolesta, täytyy tuonnin tapahtua kuitenkin lentoyhtiöiden painorajoitusten puitteissa, ellet halua maksaa ylipainomaksuja.

Lemmikkieläimet

Jotkut lentoyhtiöt kuljettavat lemmikkieläimiä koneen ruumassa. Lemmikkieläimet on ilmoitettava matkan varausvaiheessa, sillä paikkoja on rajoitettu määrä. Palvelu- ja opaskoirat otetaan aina kuitenkin maksutta matkustamoon. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan lemmikkieläimen rahtipapereista sekä noudattamaan lemmikkieläinten matkustusta koskevia terveys- ja muita määräyksiä. Vain harvat hotellit hyväksyvät lemmikkieläimiä vieraakseen.