Matkatavarasäännöt > Ruumaan menevät matkatavarat

Sunclass Airlines ruumassa kuljetettavat matkatavarat

Ruumaan menevien matkatavaroiden paino

Kun varaat matkan näet matkatavaroiden sallitun määrän varausta tehdessäsi.
Varattuasi matkan näet sovelluksestamme tai Omilta sivuilta paljonko matkatavaraa voit ottaa mukaan. Omilta sivuilta voit myös varata lisäkiloja jos tarvitset niitä.

Lentoluokat, joissa matkatavarat sisältyvät hintaan

Plus
15 kg lähtöselvitettävää matkatavaraa ja 5 kg käsimatkatavaroita

Premium
20 kg lähtöselvitettävää matkatavaraa ja 5 kg käsimatkatavaroita

Laukun maksimipaino

Yksittäinen laukku ei saa koskaan painaa yli 32 kg. Jos olet varannut lisäkiloja, jotka ylittävät tuon maksimipainon, tulee tavarat pakata kahteen laukkuun.

Alle 2-vuotiaat lapset

Alle 2-vuotiaalle voi ottaa mukaan 10 kg ruumaan menevää matkatavaraa (ei käsimatkatavaroita) sekä yhdet vaunut, lastenrattaat tai auton turvaistuimen.

Lastenvaunut/rattaat

Lastenvaunuja/rattaita ei voi viedä koneen portille asti. Useimmilla lentokentillä on muutamia rattaita, joita voi lainata. Lisätietoa saat ottamalla suoraan yhteyttä kyseiselle lentoasemalle.

Alle 2-vuotiaalle voi ottaa yhdet vaunut/rattaat/turvaistuimen autoon, jotka kuljetetaan ruumassa maksutta. Yli 2-vuotiaalle voidaan ottaa mukaan rattaat tai turvaistuimen, mutta niiden tulee mahtua matkatavaroiden kilomääriin.

Jos kuljetat kokontaitettavat rattaat käsimatkavarana, tulee niiden kasattuna mahtua Sunclass Airlinesin käsimatkatavaran maksimimittoihin ja painoon: 55 x 40 x 20 cm ja maksimipaino 5 kg.

Muista suojata vaunut/rattaat ja irrottaa irtoavat osat, kuten pyörät ja kuomu. Usemmilla lentokentillä voi ostaa vahvaa suojamuovia vaunuen suojaksi.

Vältä kalliit lisäpainomaksut

Useimmille Sunclass Airlinesin lennoille on mahdollista ostaa lisäkiloja matkatavaroille. Näet matkaa varatessasi tai Omilta sivuilta matkan jo varattuasi mahdolliset lisäkilot matkatavaroille.

Jos olet jo matkalla ja haluat ostaa lisäkiloja paluulennolle, saat ne lisättyä täältä viimeistään 4 päivää ennen kotimatkaa.

Matkatavaroiden merkitseminen

Lentokentällä matkalaukkuusi kiinnitetään matkalaukkutagi. Suosittelemme kuitenkin merkitsemään matkatavarat myös omalla nimellä ja yhteystiedolla

Vahingoittuneet/myöhästyneet matkatavarat

Jos matkatavarasi eivät saavu perille, täytyy sinun ilmoittaa siitä lentoyhtiön edustajalle heti lentokentällä. Silloin sinun täytyy täyttää niin kutsuttu PIR- eli vahinkoilmoitusraportti, josta saat kopion itsellesi. Lentoyhtiö on yhteydessä sinuun heti, kun matkatavarasi ovat saapuneet perille.

Myös tapauksissa, joissa matkatavarasi on vahingoittunut, tulee sinun tehdä PIR-raportti välittömästi saavuttuasi lennolta. PIR-lomakkeen lisäksi on tehtävä vahinkoa koskeva kirjallinen ilmoitus lentoyhtiölle. Tee kirjallinen ilmoitus viimeistään 7 päivän kuluessa, koska muuten menetät oikeutesi saada korvausta.

Jos matkatavarasi vahingoittuivat tai myöhästyivät ota yhteyttä lentoyhtiöön. Tiedon matkasi lentoyhtiöstä löydät matka-asiakirjasta, Omilta sivuilta tai sovelluksestamme.

Lentoyhtiöiden yhteystiedot

Asiakaspalvelu

Etkö saanut vastausta kysymykseesi?

Mikäli et löytänyt hakemaasi tietoa suosittelemme vielä katsomaan Kaikki matkastasi -sivua josta löytyvät myös yhteystietomme.