Mukaanotettava käsidesi tulee pakata käsimatkatavaroihin. Nesteenkuljetussääntöjen mukaisesti maksimissaan 100 ml pullo on sallittu. Joillain lentokentillä sallitaan myös suurempi määrä. Lisätietoa löydät lentoaseman sivuilta. Käsidesiä on myynnissä myös matkakohteissa.

Matkatavarasäännöt > Ruumaan menevät matkatavarat

Ruumaan menevät matkatavarat

Sunclass Airlines

Ruumaan menevien matkatavaroiden paino

Kun varaat matkan päätät itse paljonko matkatavaroita otat mukaasi.
Varattuasi matkan näet sovelluksestamme tai Omilta sivuilta paljonko matkatavaraa voit ottaa mukaan. Voit myös varata lisäkiloja jo etukäteen.

Omat sivut

Jaa matkatavarapainoa

Päätät itse miten jaat matkatavaroiden painon käsimatkatavaroiden ja ruumaan menevien matkatavaroiden välillä, kunhan käsimatkatavaroiden paino ei ylitä 6 kg. Mikäli käsimatkatavaraa on alle 6 kg, voit pakata enemmän ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Esimerkkejä:
Matkustat yksin ja olet varannut 14 kg matkatavaraa + 6 kg käsimatkatavaraa. Käsimatkatavarasi painaa 3 kg, joten voit pakata 17 kg ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Kaksi aikuista matkustaa yhdessä ja molemmille on varattu 14 kg matkatavaraa + 6 kg käsimatkatavaraa. Molemmilla on 6 kg käsimatkatavaraa. Yksi matkatavaroistamme painaa 21 kg, jolloin toinen ruumaan menevä laukku voi painaa maksimissaan 7 kg. Laukkujen yhteispaino ei saa ylittää 28 kg.

Kaksi aikuista, 5-vuotias ja alle 2-vuotias matkustavat yhdessä ja aikuisille sekä 5-vuotiaalle on varattu 14 kg matkatavaraa + 6 kg käsimatkatavaraa. Alle 2-vuotias voi ottaa 10 kg ruumaan menevää matkatavaraa, mutta ei käsimatkatavaraa. Mikäli aikuisilla ja 5-vuotiaalla on kaikilla 6 kg käsimatkatavaroita, voi ruumaan meneviä matkatavaroita olla yhteensä 52 kg.


Laukun maksimipaino

Kansainvälisten sääntöjen mukaan yksittäinen laukku ei voi koskaan painaa yli 32 kg. Sääntö pätee myös silloin kun useampi henkilö matkustaa yhteisen laukun kanssa.


Alle 2-vuotiaat lapset

Alle 2-vuotiaalle voi ottaa mukaan 10 kg ruumaan menevää matkatavaraa (ei käsimatkatavaroita) sekä yhdet vaunut tai lastenrattaat.


Yli 4 viikon matkalla?

Oletko varannut matkatavaroita varauksellesi? Voit ottaa mukaan 10 kg ylimääräistä matkatavaraa. Tämä sääntö on voimassa myös silloin kun olet varannut jonkun hotelleistamme joissa matkatavarat siältyvät matkan hintaan.

Vältä kalliit lisäpainomaksut

Sallitun matkatavaramäärän ylittävistä kiloista peritään kentällä lisämaksu.

Varatessasi lisäkiloja jo etukäteen säästät jopa 50% lentokentän hintoihin verrattuna. Voit varata lisäkiloja matkavarauksen yhteydessä tai myöhemmin Omilta sivuilta tai sovelluksesta. Voit myös soittaa Sunclass Airlines -lentoyhtiön asiakaspalveluun +358 (0)9 5658 2727.

Hintaan sisältyvä matkatavara

Varatessasi matkan valitset itse paljonko matkatavaraa haluat ottaa mukaasi. Mikäli et halua maksaa matkatavaroiden kuljetuksesta lisämaksua, valitse jokin matkoistamme joissa matkatavarat sisältyvät jo hintaan.

Hotellit, joissa matkatavarat siältyvät hintaan

30 kg matkatavaraa (sis. 6 kg käsimatkatavaraa) sisältyy matkan hintaan seuraavissa hotelleissamme:

Lentoluokat, joissa matkatavarat sisältyvät hintaan

Plus
20 kg matkatavaraa (sis. 6 kg käsimatkatavaraa) sisältyy matkan hintaan.

Lasten vaunut tai -rattaat

Lastenvaunut tai-rattaat voi kuljettaa maksutta lennoilla.

Alle 2-vuotiaat, yhdet vaunut tai rattaat sallitun matkatavaramäärän lisäksi.
2-vuotiaat tai vanhemmat lapset vaunujen tai rattaiden paino otetaan mukaan matkatavaran määrään. Mikäli matkatavaroita ei ole varattuna tulee vaunujen tai rattaiden painon mahtua sallittuun käsimatkatavaran painoon (6 kg).

Ruumassa kuljetettavat lastenvaunut ja -rattaat tulee lentokentällä jättää/noutaa erikoismatkatavaratiskiltä tai hihnalta.

Omien vaunujen tai rattaiden kanssa ei voi tulla koneeseen asti. Useimmilla lentokentillä on rattaita lainattavana. Lisätietoa löydät kyseisen lentokentän infosivuilta.

Suoja vaunuille

Muista suojata vaunut tai rattaat ja irroittaa renkaat sekä kuomu. Useimmilla lentokentillä on myös myytävänä muovisuojia vaunujen tai rattaiden kuljetukseen.

Jos haluat hyvän suojan vaunuillesi, suosittelemme vuokraamaan Airshell-suojalaukun: Varaa Airshell-suojalaukku joka toimitetaan lentokentälle valmiiksi.

Lastenvaunut /-rattaat käsimatkatavarana

Käsimatkatavarana kuljetettavat vaunut tai rattaat tulee olla Sunclass Airlinesin sääntöjen mukaiset. Maksimimitat 55 x 40 x 20 cm ja maksimipaino 6 kg.

Matkatavaroiden merkitseminen

Lentokentällä matkalaukkuusi kiinnitetään matkalaukkutagi. Suosittelemme kuitenkin merkitsemään matkatavarat myös omalla nimellä ja osoitteella.

Matkatavarat myöhässä tai vahingoittuneet

Jos matkatavarasi vahingoittuivat tai myöhästyivät ota yhteyttä lentoyhtiöön. Tiedon matkasi lentoyhtiöstä löydät matka-asiakirjasta, Omilta sivuilta tai sovelluksestamme.

Asiakaspalvelu

Etkö saanut vastausta kysymykseesi?

Mikäli et löytänyt hakemaasi tietoa suosittelemme vielä katsomaan Kaikki matkastasi -sivua josta löytyvät myös yhteystietomme.