Ruumaan menevien matkatavaroiden paino

Kun varaat matkan päätät itse paljonko matkatavaroita otat mukaasi.
Varattuasi matkan näet sovelluksestamme tai Omilta sivuilta paljonko matkatavaraa voit ottaa mukaan. Voit myös varata lisäkiloja jo etukäteen.

Omat sivut

Jaa matkatavarapainoa

Päätät itse miten jaat matkatavaroiden painon käsimatkatavaroiden ja ruumaan menevien matkatavaroiden välillä, kunhan käsimatkatavaroiden paino ei ylitä 6 kg. Mikäli käsimatkatavaraa on alle 6 kg, voit pakata enemmän ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Esimerkkejä:
Matkustat yksin ja olet varannut 14 kg matkatavaraa + 6 kg käsimatkatavaraa. Käsimatkatavarasi painaa 3 kg, joten voit pakata 17 kg ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Kaksi aikuista matkustaa yhdessä ja molemmille on varattu 14 kg matkatavaraa + 6 kg käsimatkatavaraa. Molemmilla on 6 kg käsimatkatavaraa. Yksi matkatavaroistamme painaa 21 kg, jolloin toinen ruumaan menevä laukku voi painaa maksimissaan 7 kg. Laukkujen yhteispaino ei saa ylittää 28 kg.

Kaksi aikuista, 5-vuotias ja alle 2-vuotias matkustavat yhdessä ja aikuisille sekä 5-vuotiaalle on varattu 14 kg matkatavaraa + 6 kg käsimatkatavaraa. Alle 2-vuotias voi ottaa 10 kg ruumaan menevää matkatavaraa, mutta ei käsimatkatavaraa. Mikäli aikuisilla ja 5-vuotiaalla on kaikilla 6 kg käsimatkatavaroita, voi ruumaan meneviä matkatavaroita olla yhteensä 52 kg.


Laukun maksimipaino

Kansainvälisten sääntöjen mukaan yksittäinen laukku ei voi koskaan painaa yli 32 kg. Sääntö pätee myös silloin kun useampi henkilö matkustaa yhteisen laukun kanssa.


Alle 2-vuotiaat lapset

Alle 2-vuotiaalle voi ottaa mukaan 10 kg ruumaan menevää matkatavaraa (ei käsimatkatavaroita) sekä yhdet vaunut tai lastenrattaat.


Yli 4 viikon matkalla?

Oletko varannut matkatavaroita varauksellesi? Voit ottaa mukaan 10 kg ylimääräistä matkatavaraa. Tämä sääntö on voimassa myös silloin kun olet varannut jonkun hotelleistamme joissa matkatavarat siältyvät matkan hintaan.

Hintaan sisältyvä matkatavara

Varatessasi matkan valitset itse paljonko matkatavaraa haluat ottaa mukaasi. Mikäli et halua maksaa matkatavaroiden kuljetuksesta lisämaksua, valitse jokin matkoistamme joissa matkatavarat sisältyvät jo hintaan.

Hotellit joissa matkatavarat siältyvät hintaan

30 kg matkatavaraa (sis. 6 kg käsimatkatavaraa) sisältyy matkan hintaan seuraavissa hotelleissamme:

Lentoluokat joissa matkatavarat sisältyvät hintaan

Economy Plus
20 kg matkatavaraa (sis. 6 kg käsimatkatavaraa) sisältyy matkan hintaan.

Lasten vaunut tai -rattaat

Lastenvaunut tai-rattaat voi kuljettaa maksutta lennoilla.

Alle 2-vuotiaat, yhdet vaunut tai rattaat sallitun matkatavaramäärän lisäksi.
2-vuotiaat tai vanhemmat lapset vaunujen tai rattaiden paino otetaan mukaan matkatavaran määrään. Mikäli matkatavaroita ei ole varattuna tulee vaunujen tai rattaiden painon mahtua sallittuun käsimatkatavaran painoon (6 kg).

Ruumassa kuljetettavat lastenvaunut ja -rattaat tulee lentokentällä jättää/noutaa erikoismatkatavaratiskiltä tai hihnalta.

Omien vaunujen tai rattaiden kanssa ei voi tulla koneeseen asti. Useimmilla lentokentillä on rattaita lainattavana. Lisätietoa löydät kyseisen lentokentän infosivuilta.

Suoja vaunuille

Muista suojata vaunut tai rattaat ja irroittaa renkaat sekä kuomu. Useimmilla lentokentillä on myös myytävänä muovisuojia vaunujen tai rattaiden kuljetukseen.

Jos haluat hyvän suojan vaunuillesi, suosittelemme vuokraamaan Airshell-suojalaukun: Varaa Airshell-suojalaukku joka toimitetaan lentokentälle valmiiksi.

Lastenvaunut /-rattaat käsimatkatavarana

Käsimatkatavarana kuljetettavat vaunut tai rattaat tulee olla Sunclass Airlinesin sääntöjen mukaiset. Maksimimitat 55 x 40 x 20 cm ja maksimipaino 6 kg.

Matkatavaroiden merkitseminen

Lentokentällä matkalaukkuusi kiinnitetään matkalaukkutagi. Suosittelemme kuitenkin merkitsemään matkatavarat myös omalla nimellä ja osoitteella.