Matkat – Reykjavik

Reykjavikissa ollessasi kannattaa ehdottomasti pistäytyä elämyksellisessä Blue Lagoon -kylpylässä sekä ihastelemassa upeita jäätiköitä ja geysireitä. Reykjavikissa on myös todella vilkas yöelämä, trendikkäitä ja mielenkiintoisia kauppoja sekä hyviä ravintoloita.
Tjäreborgin valikoimassa on hotelleja, jotka sijaitsevat keskellä Reykjavikia, jolloin olet lähellä klubeja, baareja ja ravintoloita. Reykjavikista kannattaa lähteä retkille tutustumaan lähemmin ihmeelliseen Islantiin. Mainioita kohteita ovat esimerkiksi Blue Lagoon -kylpylä, jossa voit kylpeä mineraalipitoisessa vedessä taivasalla sekä vesiputoukset ja kansallispuistot. Kesäisin voit myös lähteä ratsastusretkelle tai katselemaan valaita.

Ruoka ja ravintolat

Islantilaiset ruokalistat ovat täynnä toinen toistaan herkullisempia kala- ja äyriäisruokia. Myös lampaanliha on tärkeä osa islantilaista keittiötä, ja tarjolla on myös paljon kansainvälisiä ruokia. Reykjavikissa on useita hyviä ravintoloita, ruoka on tasokasta ja raaka-aineet tuoreita. Illallista syödään täällä samaan aikaan kuin muissakin Pohjoismaissa, ja pöytävarauksen tekeminen etukäteen on suositeltavaa.

Tekemistä Reykjavikissa

Islannissa on reilu 300 000 asukasta, ja suunnilleen puolet väestöstä asuu Reykjavikissa. Vaikka väkiluku ei ole tämän suurempi, pääkaupunki Reykjavikissa on todella vilkas yöelämä, ja keskusta on täynnä trendikkäitä baareja ja yökerhoja. Mieleenpainuvia nähtävyyksiä Reykjavikissa sekä sen ympäristössä tarjoaa Islannin mahtava ja ainutlaatuinen luonto. Voit lähteä esimerkiksi jäätikköretkelle skootterilla, katselemaan ihmeellisen karuja ja kauniita maisema islanninhevosen selästä tai miten olisi koskenlasku joella tai valassafari merellä? Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä kaikista niistä eksoottisista aktiviteeteista, joita Reykjavikilla on tarjota. Tietenkään unohtamatta islantilaisia kuumia lähteitä!

Tjäreborgin matkat Reykjavikiin

Tjäreborgilla matkustat Reykjavikiin joustavilla reittilennoilla, ja päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Reykjavikissa vierähtää mukavasti viikonloppu tai pidempikin loma. Valikoimassamme on useita hyviä hotelleja, jotka kaikki sijaitsevat keskeisellä paikalla. Esimerkiksi suosittu Reykjavik Centrum -hotelli sijaitsee yhdessä kaupungin vanhimmista osoitteista.
Hyvä tietää
 • Vilkas yöelämä
 • Hyviä ravintoloita
 • Hotelleja keskustassa
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Reykjavik

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
2°-2°
-
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
3°-2°
2
Aurinkotuntia/pv
10
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
4°-1°
3
Aurinkotuntia/pv
11
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
6°1°
4
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
10°4°
5
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
12°7°
6
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
14°9°
5
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • elokuu
14°8°
5
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
11°6°
3
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
7°3°
2
Aurinkotuntia/pv
11
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
4°-
1
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
2°-2°
-
Aurinkotuntia/pv
11
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Reykjavikiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja voit itse määritellä matkasi pituuden.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Lento laskeutuu Keflavikin lentokentälle. Ajoaika Reykjavikin keskustaan on n. 45 min (n. 50 km), muusta liikenteestä riippuen.

Lentokenttäbussit Keflavikin lentoaseman ja Reykjavikin keskustan välillä on ajastettu lähtevien ja saapuvien lentojen lentoaikataulujen mukaan. Bussit menevät aina Hotel Loftleidiriin ja sieltä edelleen myös moniin muihin Reykjavikin hotelleihin. Kun olet lähdössä bussilla lentokentälle, tarkista lähtöajat hotellisi vastaanotosta edellisenä päivänä.
Ostokset
Reykjavikissa on helppo shoppailla, sillä kaupungissa on yksi ainoa pääkatu, Laugavegur. Voit aloittaa kierroksen Bankastraeti-kadulta ja kävellä sitten koko Laugavegurin läpi. Laugavegurilla sekä sen sivukaduilla on useita designkauppoja. Reykjavik on trendikäs kaupunki, ja täältä voit löytää muotimaailman uusimpia virtauksia. Koska Islanti ei ole EU-maa, voit tehdä verottomia ostoksia. Reykjavikissa on myös Islannin suurin ostoskeskus Kringlan.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Reykjavikissa on useita hyviä ravintoloita, joissa ruoka valmistetaan raikkaista ja korkeatasoisista raaka-aineista. Kalaa, karitsaa ja lammasta on yleensä ravintoloiden ruokalistalla, mutta täällä voit myös maistella lähes kaikkien maailman keittiöiden antimia. Reykjavikissa kannattaa lähteä ruokakierrokselle ja tutustua mielenkiintoisiin ravintoloihin, joissa esitellään islantilaista kulttuuria ja perinteisiä ruokia. Tunnettu islantilainen snapsi on Brennivín, jota kutsutaan myös "mustaksi kuolemaksi".
Reykjavikin yöelämästä puhutaan paljon ja se onkin jo yksistään hyvä syy matkustaa Islantiin. Kaupungissa on laaja valikoima baareja, ravintoloita ja yökerhoja. Monet baarit toimivat päiväsaikaan kahviloina tai ravintoloina ja muuttuvat myöhemmin tanssilattiaksi. Reykjavikin yöelämässä on helppo suunnistaa, sillä melkeinpä kaikki menopaikat sijaitsevat Laugavegur-kadun ja sen sivukatujen varrella. Alueella on hyvin erilaisia baareja ja ravintoloita, kaikkea aidosti islantilaisista paikoista mikropanimoihin, ginibaareihin, kattobaareihin ja musiikkibaareihin. Koska baarit ovat kävelyetäisyydellä toisistaan, on suosittua lähteä baarikierrokselle ja käydä useammassa paikassa saman illan aikana.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Reykjavikissa on paljon tekemistä ja näkemistä, kuten esimerkiksi näyttelyitä sekä hyvät ostosmahdollisuudet. Mielenkiintoisia vierailukohteita ovat esimerkiksi Islannin kansallismuseo sekä Reykjavikin taidemuseo. Upeassa Harpan konsertti- ja oopperatalossa voit käydä tutustumassa erilaisiin näyttelyihin. Reykjavikista on hyvä lähteä tutustumaan saaren luontoon, kuten ihaniin vaellusreitteihin, luoliin, vesiputouksiin ja lämpimiin lähteisiin. Useat firmat järjestävät myös meriretkiä.
Reykjavikissa lähes kaikki on kävelyetäisyydellä, ja mahtava luonto odottaa aivan kulman takana. Nähtävyyksiä ja elämyksiä täällä on yllin kyllin, ja tähän on koottu muutamia vierailemisen arvoisia kohteita.

Sininen laguuni - Blue Lagoon

Reykjavikin ulkopuolella, keskellä autiota laavakenttää sijaitseva laguuni, jonka vesi on mineraalipitoista ja turkoosia. Täällä voit kylpeä laavalohkareiden ympäröimänä kaikkina vuodenaikoina.

Hallgrímskirkja

Tämän vaikuttavan betonikirkon tornista aukeaa mahtavat näkymät ympäröivään vuorimaisemaan.

Islannin kansallismuseo

Täällä voit tutustua Islannin mielenkiintoiseen historiaan viikinkien ajoista nykypäivään asti.

Gullfoss ja Geysir

Reykjavikin ulkopuolella sijaitsevat Gullfoss ja Geysir ovat ehdottomasti vierailemisen arvoisia kohteita. Gullfoss on kaunis ja mahtava vesiputous, ja Geysirin alueella voit ihailla islantilaisia kuumia lähteitä.

Sólfarin veistos

Valokuvauksellinen ja ikoninen veistos vuodelta 1986
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Islanti on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Reykjavikissa on helppo liikkua kävellen paikasta toiseen. Paikallisbussit kulkevat Hlemmurin bussiasemalta. Taksilla voi myös liikkua, ja takseissa on käytössä taksamittarit.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

HUOM! Matkailijoiden COVID-19-testaus Islannissa
Islannin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikille Islantiin saapuville matkailijoille tehdään koronatesti lentokentällä 4.7.2020 alkaen. Testauksen jälkeen matkailijat voivat jatkaa matkaa hotelliinsa normaalisti ilman muita rajoituksia. Testitulokset valmistuvat 24 tunnin sisällä, ja lentokenttähenkilökunta antaa tarkemmat ohjeet jatkotoimenpiteistä. Kaikki ennen vuotta 2005 syntyneet testataan. Testi on maksullinen (15000 ISK, n. 115 EUR) ja se maksetaan suoraan luottokortilla lentokentällä. Ennen maahan saapumista (korkeintaan 72 tuntia aikaisemmin) kaikkien tulee täyttää "Ennakkorekisteröintilomake" -lomake netissä osoitteessa https://www.covid.is/english.
Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Islannin kruunu. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Mikäli vuokraat auton, vuokraamo veloittaa takuumaksun luottokortiltasi. Myös monet hotellit varaavat luottokortiltasi takuumaksun mahdollisia lisäkuluja varten, esim. ravintolalaskut, puhelimen avaaminen jne.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Sähkö

220 V

Kieli

Islanti

Lisätiedot

Lue myös Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tee matkahaku – Reykjavik
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.