Pariskunta SUP-laudoilla turkoosinsinisellä merellä Malediiveilla

Romanttisia lomakohteita

Täydellinen loma kahden kesken

Yhdessä matkustaminen on mainio tapa pitää huolta parisuhteesta ja panostaa yhteiseen aikaan. Yhteiset lomakokemukset luovat myös uutta kipinää suhteeseen.

Millainen loma kuulostaisi mieluisimmalta: viikonloppuloma suurkaupungissa vai rantaloma auringossa? Elämyksiä vai rentoutumista? Lyhyt lentomatka vai mahdollisimman kaukainen kohde? Sinä ja kumppanisi tiedätte parhaiten, mikä sopii juuri teille. Katso tästä vinkit täydelliseen lomanviettoon kahden kesken.

Rooma

Romanttisten kaupunkilomakohteiden ykkösvaihtoehto on tietenkin Rooma. Italiaksi kaupungin nimi on Roma, joka on takaperin ”amor” eli kyseessä on siis todellinen rakkauden kaupunki. Mihin tässä viehättävässä kaupungissa kannattaa suunnistaa perinteisten nähtävyyksien lisäksi?

Trastevere on viihtyisä kaupunginosa, joka sijaitsee hieman kauempana turistialueiden menosta ja meiningistä. Täällä voitte nauttia upeasta tunnelmasta, joka on kuin suoraan romanttisesta elokuvasta. Kapeita viehättäviä mukulakivikatuja, parvekkeiden kukkaloistoa, pieniä toreja kauniine suihkulähteineen, pikkuputiikkeja ja mahtavia ruokapaikkoja, joissa paikallisetkin viihtyvät. Trasteveren suosio kasvaa jatkuvasti, mutta edelleen täällä on paljon vähemmän turisteja kuin muualla Roomassa.

Näkymä Rooman ylle

Pariisi

Pariisi kuuluu epäilemättä romanttisten matkakohteiden kärkeen, mutta ei ole täysin selvää, mistä lempinimi rakkauden kaupunki juontaa juurensa. Kenties siihen ovat vaikuttaneet lukemattomat Eiffel-tornin juurella lausutut rakkaudentunnustukset tai romanttiset elokuvat. Tosiasia kuitenkin on, että Pont des Arts -silta oli vaarassa romahtaa siltaan kiinnitettyjen lemmenlukkojen painosta, joten lukot oli poistettava viranomaisten toimesta.

Ranskalainen romantiikka ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään, vaan on täydessä kukoistuksessaan. Pariisi on täydellinen matkakohde monestakin syystä ja varsinkin silloin, jos sinä ja kumppanisi olette hyvän ruoan ystäviä.

Ranskan pääkaupungissa gourmetkauppoja on jokaisessa kadunkulmassa, ja täällä pääsette maistelemaan niin simpukoita, ostereita kuin ankkaa sekä sipulikeittoa ja muutamia maailman parhaista juustoista. Nauttikaa romanttinen lounas paikallisessa puistossa nappaamalla mukaan mieleistänne syötävää loputtomasta herkkuvalikoimasta sekä pullo hyvää juotavaa – helppoa ja suhteellisen edullista. Puistolounas on varmasti ainutlaatuinen lomaelämys.

Seinejoki ja Eiffel-torni Pariisissa

Dubrovnik

Dubrovnikin Vanhakaupunki on täydellinen kohde romanttiseen lomanviettoon. Kävely lähes kaksi kilometriä pitkällä kaupunginmuurilla on ainutlaatuinen elämys, ja ylhäältä voitte ihastella näkymää marmorinvalkoiselle Stradun-pääkadulle, joka kiemurtelee korallinpunaisten tiilikattojen välissä sekä azurinsinistä Adrianmerta.

Kävelyn jälkeen on mukava nauttia virkistävää juotavaa jollain kaupungin viehättävistä toreista. Jos haluatte mieluummin viettää kahdenkeskistä aikaa kaikessa rauhassa, hyvä vaihtoehto on ottaa lautta Vanhastakaupungista autottomalle Lopudin saarelle. Tällä upealla saarella asukkaita on vain noin 250, joten elämä on täällä todellakin rauhallista.

Kaksi naista istuu puistonpenkillä ja katsoo edessä kohoavaa Dubrovnikin Vanhaakaupunkia.

Malediivit

Monille Malediivit on synonyymi häämatkalle ja muille erityisille lomille, mutta Malediivit on mainio kohde ihan tavalliseenkin lomanviettoon. Tai no, kyseessä on kyllä kaikkea muuta kuin ”tavallinen” kohde, sillä täällä lomapäivät kuluvat ainutlaatuisen mahtavissa ja eksoottisissa maisemissa.

Malediivit on erinomainen kohde kahden kesken matkustaville, jotka arvostavat mukavaa ja rentoa luksusta. Kun kirjaudutte sisään Komandoo Island Resort & Spa -hotelliin, teille tarjoillaan tuoretta kookospähkinää ja kehotetaan riisumaan kengät jalasta ja unohtamaan ne koko loman ajaksi. Silkinpehmeää hiekkaa on kaikkialla – myös hotellin vastaanotossa, baareissa ja ravintolassa lattiat ovat ihanan pehmeää hiekkaa.

Malediivien vetonauloja ovat rannat ja koralliriutat, mutta kaikissa hotelleissa on tarjolla paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten sukellusta, snorklausta ja kalastusta. Valashaikalojen kanssa uiminen on mahtava elämys, joka on mukava jakaa rakkaan kanssa.

Kaksi aurinkotulia valkoisellarantahiekalla Malediiveilla.

Jos haluatte kokea jotain täysin ainutlaatuista, kannattaa harkita vierailua vedenalaisessa ravintolassa 5.8 Hurawalhilla. Ravintola sijaitsee suuren lasikupolin alla melkein kuusi metriä merenpinnan alapuolella, ja sitä ympäröivät korallit ja värikkäät riuttakalat. Tämä omaa luokkaansa oleva ravintolavierailu ei luonnollisestikaan ole kaikkein edullisin, mutta elämys on taatusti ikimuistoinen.

Malediiveille matkustaessa valittavana on useita eri saarivaihtoehtoja. Pienet saaret soveltuvat erinomaisesti rentoon ja romanttiseen lomanviettoon, sillä koko saarella ei todennäköisesti ole muuta kuin yksi hotelli.

Meren pinnan alla sijaitseva ravintola 5.8 Hurawalhilla, Malediiveilla.

Madeira

Madeira on mainio valinta, jos etsitte ainutlaatuista ja hieman harvinaisempaa romanttista lomakohdetta. Tämä Atlantin äärellä sijaitseva Portugalin helmi on aivan suotta joutunut tunnettujen turistikohteiden varjoon.

Madeira on vehreä ja kukoistava saari, joka on tunnettu upeasta luonnostaan. Yksi romanttisimmista lomaelämyksistä tällä saarella on klassinen levadavaellus, joka kulkee vanhoja kastelukanavia pitkin vehreillä vuorenrinteillä. Suosittuihin reitteihin kuuluu esimerkiksi Rabacal, joka alkaa lähes 1300 metrin korkeudesta merenpinnan yläpuolelta. Täältä korkeuksista lähdetään kulkemaan alaspäin kiemurtelevia polkuja pitkin kanavien varsilla, ja matkan varrella on mahdollisuus ihailla useita vesiputouksia ja mahtavia maisemia yli kauniin rannikon ja korkeiden vuorenhuippujen.

Jos taas urbaanit lomaelämykset ovat enemmän mieleenne, oivallinen on valinta Madeiran viehättävä pääkaupunki Funchal. Toisin kuin monet turistikohteet tämä kaupunki on onnistunut säilyttämään omaleimaisuutensa, ja täällä paikallinen kulttuurielämä kukoistaa. Joka vuosi Madeiralla järjestetään suuret kukkafestivaalit, joiden perinne ulottuu 1950-luvulle saakka ja helmikuussa täällä pääsee aistimaan mahtavien karnevaalien tunnelmaa. Jos sinä ja kumppanisi olette taiteen ystäviä, voitte lähteä kierrokselle moniin mielenkiintoisiin museoihin.

Vehreä vuoristomaisema Madeiralla.

Kanariansaaret

Kanariansaarten Sunprime Hotels -hotellit ovat kuin luotuja romanttiseen lomanviettoon. Sunprime Atlantic View -hotellissa astutte upeasti sisustetussa sviitissä ja nautitte olostanne modernissa ympäristössä. Hotellissa on ihanat sängyt, joissa on mukava nukkua pitkään ja tarkkaan harkittuja yksityiskohtia kylpypyyhkeistä ja aamutakeista tohveleihin. Jos haluatte viettää hieman ylellisemmän loman, kannattaa valita Prime Pool Suite eli yhden huoneen sviitti, jonka terassilta on suora pääsy uima-altaaseen.

Kuten kaikissa Sunprime-hotelleissa, myös Sunprime Atlantic View -hotellissa ikäraja on 16 vuotta. Täällä voitte siis keskittyä nauttimaan rennon rauhallisesta olemisesta kahden kesken.

Swim Out-huoneita Sunprime Atlantic View -hotellissa, Gran Canaria

Jos kontrastien Teneriffa houkuttelee enemmän, kannattaa tutustua Sunprime Coral Suites & Spa -hotelliin. Myös tässä hotellissa on upeita sviittejä, ja hotellin kattoterassi tarjoaa huikeat puitteet ihailla auringonlaskuja Playa de las Américasin, rannan ja meren yllä.

Kuten kaikissa Sunprime-hotelleissa, myös Sunprime Coral Suites & Spa -hotellissa on ihana spa-osasto. Spa Together tarjoaa teille mahdollisuuden nauttia erilaisista hoidoista yhdessä, ja valituissa Sunprime-hotelleissa valittavana on Luksusta kahdelle -paketti, johon hoitojen lisäksi sisältyy lasilliset kuohuvaa, laadukasta tummaa suklaata sekä tuoreita hedelmiä.

Kattoterassi ja aurinkotuoleja Sunprime Coral Suites -hotellissa Teneriffalla

Täydellinen lahja rakkaallesi

Matkalahjakortti on askel kohti unelmamatkaa ja tietenkin voit yllättää rakkaasi myös hankkimalla valitsemasi matkan. Matkan hankkiminen käy helposti, vaikka se ehkä saattaakin tuntua monimutkaiselta. Paljon vaikeampaa on olla paljastamatta yllätystä.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi romanttinen viikonloppuloma johonkin Euroopan upeista kaupungeista? Tarkista matkaseurasi kalenteri ja valitse sopiva ajankohta matkalle. Tulosta liput, kääri rullalle ja koristele kauniilla nauhalla. Matka on taatusti mieleinen yllätys ja ikimuistoinen elämys.

Kaiksi miestä ihailee rantamaisemaa ja toinen valokuvaa sitä

Lisää lomainspiraatiota