Retket, Ayia Napa

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ostoksia Nikosiassa ja Troodosvuoriston lumoa - Voidaan varata jo ennen matkaa

Ostoksia Nikosiassa ja Troodosvuoriston lumoa - Voidaan varata jo ennen matkaa

Paikallista elämää ja huikeita maisemia. Mielenkiintoinen kokopäiväretki, jonka aikana kuulet saaren historiasta, voit tehdä ostoksia ja näet kaunista luontoa. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Lähde mukaan tutustumaan Kyproksen mielenkiintoisimpaan kaupunkiin ja ihastele saman päivän aikana myös kauniita vuoristomaisemia.

Saavuttuamme Nikosiaan ensimmäinen pysähdyksemme on Kyproksen arkkipiispan palatsi, ja sen vieressä sijaitseva 1600-luvulta peräisin oleva Johanneksen katedraali. Vierailemme katedraalissa ihailemassa kirkon ainutlaatuisia ja kauniita seinämaalauksia.

Nikosia tunnetaan jaettuna kaupunkina, sillä osa kaupungista on saaren miehitetyllä puolella. Kaupunki on suuri ja täynnä historiaa, mutta siellä myös nykyajan ostosmahdollisuudet ovat lähellä. Parhaimmat löydöt voi tehdä vanhalla ja restauroidulla Laiki Yitonian asuinalueella, jossa on runsaasti kauppoja, paikallisia käsityöputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Aikaa jää myös tuliaisten hankkimiseen tai vaikkapa kahvitteluun. Kaupungin pääkauppakatu jatkuu rajan pohjoispuolelle, jossa halukkaat voivat piipahtaa passia näyttämällä.

Kypros on kautta tunnetun historiansa tuottanut viinejä, ja matka vilkkaasta Nikosian kaupungista jatkuukin kohti Troodosvuoristoa. Vuoristossa pysähdymme ihailemaan maisemia ja käymme myös kävelyllä kuvauksellisessa Pano Lefkaran kylässä. Kylä tunnetaan käsitöistään, erityisesti pitsistä ja hopeaesineistä. Pano Lefkarasta suuntaamme kohti paikallista viinitilaa. Täällä saamme maistella paikallisia viinejä ja niitä on myös mahdollista ostaa tilalta tuliaisiksi.

Vuoriston luonto on hyvin vaihtelevaa. Talvella sekä metsä että tiet ovat usein lumen peitossa. Kesäisin saarelaiset vetäytyvät ylös vuoristoon nauttimaan raittiista ilmasta ja puiden suomasta varjosta.

Päivän aikana saat paljon mielenkiintoista tietoa saaresta ja sen asukkaista, historiasta ja nykypäivästä.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Hintaan sisältyy: Kuljetus ja opastus sekä viinien maistelu.

Ruoka & juoma: Eivät sisälly hintaan.

Kesto: Kokopäiväretki, n. klo 07.30–18.00.

Opastus: Suomenkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan: Kamera ja käteistä rahaa lounasta ja mahdollisia ostoksia varten.

Muuta: Muistathan, että kirkoissa ja luostareissa käydessäsi olkapäät ja polvet tulee olla peitettyinä. Tälle retkelle voivat osallistua myös Larnakassa asuvat vieraamme.

Kyproksen helmiä - Troodosvuoriston parhaat palat

Kyproksen helmiä - Troodosvuoriston parhaat palat

Monipuolinen kokopäiväretki Troodosvuoristoon - viinitarhoja, vanhoja kyliä sekä henkeäsalpaavia näköaloja Kyproksen kauneimmissa maisemissa. Sisäänpääsy viinitarhalle sisältyy hintaan. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Bussimatka saaren kaakkoisrannikolta kulkee Limassolin ja Fassourin läpi, ja matkan aikana ohitamme myös useita hedelmäviljelmiä. Matka jatkuu ylös Troodosvuoristoon ja kauniiseen Omodhosiin, joka sijaitsee keskellä viinintuottajakyliä. Teemme pienen kävelykierroksen mukulakivikatuja pitkin vanhojen, perinteisten rakennusten keskellä ja saamme nähdä vilauksen siitä, miltä Kypros näytti ennen vanhaan. Vierailemme myös Pyhän Ristin kirkossa ja kylän toriaukiolla, jossa voit nauttia vaikkapa kupillisen kahvia viihtyisässä kahvilassa tai maistella paikallista viiniä jossakin aukion varrella sijaitsevassa kaupassa.

Seuraavaksi suuntaamme Platreksen vanhaan kylään, jossa nautimme lounaan perinteisessä ravintolassa. Maukkaan aterian jälkeen on vuorossa vierailu viinitilalla, jossa pääsemme tutustumaan viininvalmistusprosessiin. Saamme myös maistella useita erilaisia viinilaatuja, joista voit löytää uuden suosikkisi. Moderni viiniteollisuus Kyproksella alkoi 1800-luvun puolivälissä, mutta viininvalmistuksen perinteet juontavat juurensa jopa 5000 vuotta ajassa taaksepäin.

Paluumatkalla takaisin hotelleille voit nauttia kauniista maisemista ja ohitamme myös muutamia pieniä vuoristokyliä.

Retken aikana opit enemmän elämästä Kyproksella, sen vehreästä luonnosta sekä viininvalmistuksesta.

Ruoka & juomat:
Eivät sisälly hintaan.

Sisäänpääsy:
Sisäänpääsy viinitilalle sisältyy hintaan.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 07.30–17.00.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera ja rahaa lounaaseen ja juomiin.

Muuta: Huomioitahan, että kirkoissa ja luostareissa vierailtaessa täytyy olkapäät ja polvet olla peitettyinä.

Jeeppisafari Troodosvuoristossa - Voidaan varata jo ennen matkaa

Jeeppisafari Troodosvuoristossa - Voidaan varata jo ennen matkaa

Erilainen ja vauhdikas tapa kokea saarta. Jeeppisafarilla saat nauttia luonnosta, hyvästä ruoasta ja kauniista maisemista. Kyproslainen meze ja yksi juoma per henkilö sisältyy hintaan.


Lue lisää Pienennä

Tällä jeeppisafarilla on luvassa vauhdikkaita luontokokemuksia sekä upeita ja aitoja Kyproksen maisemia. Pääset ihailemaan mahtavia näköaloja sellaisissa paikoissa, joihin muuten on lähes mahdotonta edes päästä käymään. Päivän aikana vieraillaan myös yhdessä luostarissa.

Matkaamme läpi koskemattomien maisemien ja pienten pittoreskien yhdyskuntien, kunnes saavumme Lefkaran kylään. Sinulla on mahdollisuus kierrellä Lefkaran kapeilla kaduilla ja kujilla, ja ennätät vaikka ostaa matkamuistoksi jonkin kauniin hopeakorun tai kenties pöytäliinan kaupasta, jossa vierailemme. Täällä valmistetaan maailmankuuluja Lefkara-liinoja todella vanhojen perinteiden mukaisesti.

Palaamme takaisin jeepeille ja jatkamme matkaa Arakapasin kylään. Sen jälkeen jatkamme matkaa pinjametsän kautta perinteiseen vuoristokylään, jossa nautimme lounaan. Täällä olemme korkeammalla vuoristossa ja saamme nauttia hieman alhaisemmasta lämpötilasta ja samalla ihailla upeita vuoristomaisemia.

Platres-kylän ulkopuolella on Kyproksen suurin ja kaunein vesiputous, Kaledonian, joka on tunnettu kirkkaasta ja raikkaasta vedestään sekä kauniista ympäristöstään. Perille pääsee vain tiuhan metsän läpi kulkemalla.

Paluumatkalla takaisin hotelliin ajelemme läpi kylien, joiden talot on rakennettu kivistä. Monet talot ovat jo satoja vuosia vanhoja.

Tällä retkellä pääset tutustumaan Kyproksen kauniiseen luontoon lähietäisyydeltä.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka & juoma: Kyproslainen meze ja yksi juoma per henkilö.

Kesto: Kokopäiväretki, n. klo 07.30–18.00.

Opastus: Englanninkielinen paikallisopas (Tjäreborgin opas ei ole mukana retkellä).

Hyvä ottaa mukaan: Mukavat kengät jalkaan. Uimapuku ja pyyhe.

Muuta: Huomioitahan, että kirkoissa ja luostareissa vierailtaessa täytyy olkapäät ja polvet olla peitettyinä. Jeepeissä on tilaa yhdeksälle hengelle, ja autot ovat katettuja, jotta aurinko ei pääse porottamaan suoraan. Retken sisältö saattaa vaihdella sääolojen mukaan.

Merellinen seikkailu katamaraanilla & All Inclusive - Voidaan varata jo ennen matkaa

Merellinen seikkailu katamaraanilla & All Inclusive - Voidaan varata jo ennen matkaa

Rentouttava meriretki mukavalla katamaraanilla, ja All Inclusive sisältyy hintaan. Sopii hyvin koko perheelle!

Lue lisää Pienennä

Kun haluat nauttia tosi mukavasta ja rennosta lomapäivästä, suosittelemme sinulle meriretkeä katamaraanilla. Mukana on myös suomenkielinen opas.

Bussilla ajetaan aluksi Agia Triadaan, Protaraksen naapuriin, jossa katamaraani on jo valmiina odottamassa. Lähdemme purjehtimaan katamaraanilla Famagustanlahdelle, ja päivän aikana pääset nauttimaan auringosta, lämmöstä ja ihanasta vilvoittavasta merituulesta. Mereltä käsin näet Kyproksen aivan uudesta perspektiivistä, ja katamaraanin pysähtyessä pääset halutessasi myös snorklaamaan kristallinkirkkaaseen veteen. Koko retken ajan henkilökunta on baaritiskin takana tarjoilemassa virkistäviä juomia ja hedelmiä, ja he myös valmistavat laivalla nautittavan lounaan.

Katamaraanilla on lainattavissa snorklausvarusteita, kanootteja sekä aurinkopatjoja.

Merellä vietetyn kokemusrikkaan päivän jälkeen palataan bussilla takaisin hotelliin.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
All Inclusive, kuljetukset ja opastus.

Ruoka & juoma:
Lounas ja valikoima paikallisia juomia.

Kesto:
Puolipäiväretki, n. klo 08.00–14.30.

Opastus:
Suomenkielinen opastus keskiviikkoisin. Sunnuntaisin skandinaavinen/englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku, pyyhe ja kamera.

Auringonlasku merellä - Voidaan varata ennen matkaa

Auringonlasku merellä - Voidaan varata ennen matkaa

Lähde suositulle veneretkelle! Rentoudu kannella auringosta nauttien tai pulahda meriveteen ennen kuin on aika syödä maukas illallinen auringonlaskua ihaillen. All Inclusive sisältyy hintaan. Retki on ohjelmistossa kesä-syyskuussa.

Lue lisää Pienennä

Tästä veneretkestä on tullut niin suosittu, että retki on ohjelmistossa vähintään kerran viikossa, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan nauttimaan auringonlaskusta merellä.

Sinut tullaan noutamaan bussilla hotellisi lähellä olevalta tapaamispaikalta ja matka jatkuu katamaraanille Protarakseen. Lähdemme seilaamaan Famagustan lahdelle, ja sinulla on myös mahdollisuus käydä uimassa ja snorklata turkoosinsinisessä meressä. Kannella on runsaasti tilaa mikäli haluat paistatella päivää.

Vähän ajan kuluttua aurinko lähtee laskemaan ja meren pinnasta heijastuu kaunis auringonlasku. Lämpötila on nyt ihanteellinen ja voit nauttia mukavasta illan viileydestä hikisen päivän jälkeen.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, opastus ja illallinen.

Ruoka & juoma:
Hintaan sisältyy All Inclusive, buffetruokailu – kyproslaista ja kansainvälistä ruokaa sekä olut, viini tai mineraalivesi.

Kesto:
Iltapäivä-/iltaretki, n. klo 15.30–20.30.

Opastus:
Englantia puhuva paikallisopas.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku, pyyhe ja kamera.

Muuta:
Retkelle lähdetään Sunwing Resortista, Ayia Napasta. Limassolissa ja Larnakassa asuvat vieraat voivat myös osallistua retkelle, mutta he järjestävät itse edestakaisen kuljetuksen Ayia Napaan.

Pohjois-Kypros - Famagusta ja Salamis

Pohjois-Kypros - Famagusta ja Salamis

Tervetuloa mielenkiintoiselle matkalle Pohjois-Kyprokselle! Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Kypros on yksi maailman harvoista kahtia jaetuista maista, mikä onkin suuresti vaikuttanut nykyisen Kyproksen muodostumiseen. Pääset kanssamme vierailemaan saaren pohjoispuolella, joka on ollut miehitettynä vuodesta 1974 lähtien.

Aluksi ylitämme rajan Strovilian kohdalla ja jatkamme matkaa kohti Famagustaa. Tämä nimi herättää suuria tunteita kyproslaisten keskuudessa, sillä kaupunki oli aikoinaan tärkeä Kyproksen kreikkalaisten taloudellinen keskus. Famagusta oli suosittu skandinaavien lomakohde aina vuoden 1974 miehitykseen saakka.

Famagustassa on monia hienoja esimerkkejä itäisen Välimeren keskiaikaisesta arkkitehtuurista. Kaupungin suojana olivat sekä vallihaudat että alhaalla satamassa oleva linnoitus. Venetsialaiset rakensivat linnoituksen 1500-luvun alkupuolella ja antoivat sille nimeksi Othello.

Päivän aikana vierailemme myös antiikinaikaisessa Salamiksen rauniokaupungissa. Sen historia ulottuu aina vuoteen 1100 eKr. ja se oli Kyproksen pääkaupunki noin vuoteen 670 jKr., jolloin asukkaat muuttivat Famagustaan, jonkin matkan päähän etelän suuntaan.

Tervetuloa kiehtovalle matkalle Famagustaan ja Salamikseen!

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset (ei Larnakasta) ja opastus.

Ruoka & juomat:
Eivät sisälly hintaan.

Kesto:
Puolipäiväretki, n. klo 08.00–15.00

Opastus:
Skandinaavinen opastus

Hyvä ottaa mukaan:
Rahaa ruokailua varten. Muista myös passi!

Veneretki - San Antonio - Voidaan varata ennen matkaa

Veneretki - San Antonio - Voidaan varata ennen matkaa

Ihastuttava päivä merellä kauniiden maisemien ja kirkkaansinisen veden ympäröimänä yli 18-vuotiaille vieraillemme. Ruoka ja ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Haluatko viettää yhden lomapäivistäsi Välimeren puhtailla aalloilla ilmaisten juomien kera ikärajan ollessa 18 vuotta? Sitten tämä retki on hyvä valinta. Veneemme San Antonio vie meidät rentouttavalle matkalle rannikkoa pitkin kohti Famagustan aluetta.

Famagusta on tunnettu aavekaupunki, joka ennen levottomuuksia oli kuuluisa ja suosittu lomakohde. Vuoden 1974 Turkin miehityksestä johtuen on turistien suosiossa ollut kaupunginosa, Varosha, nykyään autio ja tyhjä.

Ohitamme myös Cape Grecon, joka tunnetaan siitä, että täällä aurinko nousee ensimmäisenä Euroopassa.

Päivän aikana pysähdymme useaan otteeseen, jotta pääsemme kaikki uimaan ja snorklaamaan. Juomia sekä lounas tarjoillaan veneessä.

Iltapäivällä lähdemme paluumatkalle ja kapteeni ohjaa veneen takaisin Protarakseen.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Buffet, jossa on tarjolla kyproslaisia ja kansainvälisiä ruokia sekä valikoima paikallisia juomia.

Kesto:
Puolipäiväretki, n. klo 08.30–15.30.

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku, pyyhe, kamera ja aurinkovoidetta.

Muuta:
Snorklausvarusteita lainattavissa veneessä.
Retkelle lähdetään Sunwing Sandy Bay Beachistä, Ayia Napasta. Larnakassa asuvat vieraat voivat osallistua retkelle, mutta he maksavat itse edestakaisen kuljetuksen Ayia Napaan.

”Black Pearlin” merirosvot

”Black Pearlin” merirosvot

Tartu tilaisuuteen ja ryhdy merirosvoksi yhden päivän ajaksi! Tänä kesänä Jack Sparrow on ankkuroitunut "Balck Pearl" -laivansa Ayia Napan satamaan, jossa miehistö on valmis ottamaan päivittäin vastaan uusia merirosvoja.

Lue lisää Pienennä

Päivän aikana pääset purjehtimaan seitsemän "pienen" meren yli Ayia Napan edustalla ja saat nähdä, kuka on kaikkien merimiesten kauhu. Päivä vietetään aitoon merimiestyyliin laivan kapteenin sekä miehistön johdolla. "Black Pearlin" merirosvona saat varautua vauhdikkaaseen päivään sekä auringonottoon ja uintiin. Retken aikana tehdään useita uintipysähdyksiä ja moni paikka tulee tutkittua – jopa aarre saattaa lymytä piilotettuna jonnekin. Myös merirosvot tulevat joskus nälkäisiksi, joten lounaaksi tarjoillaan maukas merirosvomenu.

Sinun täytyy olla koko ajan varautunut muiden vaarallisten merirosvojen mahdollisiin hyökkäyksiin. Aikaa ei ole hukattavaksi, kun kapteeni Mustaparta ja Davy Jones yhtäkkiä ilmestyvät paikalle ja yrittävät varastaa aarteen. Ja kukapa tietää, ehkä juuri sinä pääset esiintymään vaarallisena merirosvona. Retki "Black Pearlillä" on sekä viihdyttävä että jännittävä kokemus, ja koko perhe pääsee osallistumaan kaikkien aikojen merirosvoseikkailuun.

Bussi noutaa retkeläiset hotelleilta ja kuljettaa edes takaisin Ayia Napan satamaan. Jos asut sataman lähellä, siirtyminen satamaan ja takaisin hotellille tapahtuu kävellen.

Ruuat ja juomat:
Lounas sisältyy hintaan. Snacksejä ja juotavaa voi ostaa laivalta.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 09.00–16.30.

Opastus:
Englantia puhuvia merirosvoja.

Vaatetus:
Rennot vaatteet – mielellään merirosvotyyliin!

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, aurinkovoidetta, kamera ja taskurahaa.

Kyproksen makuja

Kyproksen makuja

Koe mitä kaikkea Kyproksella on tarjottavanaan! Tämän bussilla tehtävän puolipäiväretken aikana pääset ihailemaan saaren kaunista luontoa, tutustut paikallisiin perinteisiin ja saat myös maistella muutamia saaren omia tuotteita. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Retkipäivän aluksi vierailemme paikallisen ruukuntekijän luona, jossa näet itse ja kuulet myös lisää saviruukkujen, karahvien ja uunivuokien valmistuksesta. Näitä tuotteita käytetään päivittäin lähes kaikissa kyproslaisissa keittiöissä. Halutessasi sinulla on myös mahdollisuus itse luoda oma uniikki taideteoksesi, jonka voit pienestä lisämaksusta myös saada mukaasi
Matka jatkuu kohti Lisan maatilaa, jossa kauden hedelmät odottavat poimijaa puissa ja pensaissa. Täällä meillä on mahdollisuus nauttia ympärillä levittäytyvästä kauniista luonnosta ja eläimistöstä. Halutessasi voit kerätä mukaan tuoreita hedelmiä pientä maksua vastaan. Lisalla on myös pieni markkinapaikka, jossa on myynnissä paikallisia tuotteita ja matkamuistoja, joten voit ostaa jotain pientä tuliaisiksi.

Seuraavaksi on vuorossa pieni museo, jossa saamme hyvän kuvan siitä, miten Kyproksella aikoinaan elettiin ja asuttiin. Vierailemme eri huoneissa, joissa on esillä kyproslaisten aikoinaan käyttämiä esineitä ja tavaroita. Vierailun jälkeen sinulla on mahdollisuus nauttia kupillinen pakallista kahvia museon kahvilassa.

Retken lopuksi pysähdymme vielä Frenarosin kylässä ja käymme myllymuseossa. Täällä näet kuinka vilja jauhetaan jauhoksi sekä minkälaisia työkaluja ja työkoneita on käytetty aina 1900-luvun alusta näihin päiviin asti. Voit myös laittaa esiliinan eteesi ja paistaa itsellesi oman leivän.

Hotellille palataan hyvissä ajoin iltapäivällä, joten ennätät hyvin vielä vaikkapa uimaan.

Ruoka & juomat:
Eivät sisälly hintaan.

Kesto:
Puoli päivää, n. klo 08.00–13.30.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Vaatetus:
Rento pukeutuminen.

Hyvä ottaa mukaan:
Vettä, kamera ja hieman käteistä.

Ayia Napa WaterWorld - Voidaan varata jo ennen matkaa

Ayia Napa WaterWorld - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde koko perheen voimin Ayia Napa WaterWorldiin – Euroopan suurimpaan teemavesipuistoon. Sisäänpääsyliput voit varata jo ennen matkan alkua. Kuljetukset ja ateriat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Vettä, vettä ja vielä enemmän – vettä, aurinkoa, uimista, viihdettä ja aktiviteetteja. Kaikkea tätä on luvassa Ayia Napassa sijaitsevassa WaterWorldissä – Euroopan suurimmassa teemapuistossa. Puiston teema ei ole mitenkään yllättävä – "kreikkalainen mytologia ja kreikkalaiset jumalat". Legendan mukaan Kypros oli aikoinaan kreikkalaisten jumalten leikkipaikka ja luultavasti puiston suunnittelijoilla oli legendan tarinat mielessään puistoa suunnitellessaan.

Puistossa riittää tekemistä kaikenikäisille, sillä tarjolla on runsaasti erilaista toimintaa ja aktiviteetteja, kuten Kamikaze Slides, Zephyrs Breeze, Icarus Fall ja paljon muuta. Testaa jokin monista vesiliukumäistä ja uima-altaista, tai pulahda hulppeaan aaltoaltaaseen. Jos haluat vain ottaa rauhallisesti, voit loikoilla varjossa vaikkapa kirjaa lukien.

Lapset rakastavat tätä puistoa. Pienemmille lapsille on erityinen, lapsiystävällinen alue, jolla on turvallisia liukumäkiä ja kiipeilytelineitä sekä lasten oma ravintola, jossa on pienikokoiset huonekalut.

Keskikesällä voi vesipuistoon olla pitkät jonot, joten sisäänkäynnillä voi vierähtää jopa useampi tunti. Mutta, jos olet ostanut sisäänpääsylipun Tjäreborgilta, sinun ei tarvitse jonottaa. Etukäteen ostetulla lipulla pääset koko jonon ohi, ja voit mennä sisään VIP-sisäänkäynnin kautta.

Päivän aikana on luvassa vauhtia ja jännitystä koko perheelle tai ystäväporukalle.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Eivät sisälly hintaan, mutta vesipuistossa on ravintoloita.

Kesto:
Voit viettää puistossa koko päivän. Puisto on avoinna huhti- ja lokakuussa klo 10.00-17.00. Muina kesäkuukausina klo 10.00-18.00. Muutokset mahdollisia.

Sisäänpääsy:
Lipun hintaan sisältyy sisäänpääsy puistoon sekä aurinkotuolien ja kaikkien liukumäkien käyttö.

Opastus:
Omatoimiretki. Tjäreborg myy vain sisäänpääsylippuja.

Hyvä ottaa mukaan:
Pyyhe, uimapuku, aurinkovoide sekä rahaa ruokaan ja juomiin.

Muuta:
WaterWorldiin pääsee kätevästi paikallisbussilla nro 101/102, joka kulkee 20 minuutin välein koko päivän. Hinta 1,5-2,50 euroa. Bussi kulkee WaterWorldistä ja Ayia Napasta Capo Grecon ja Paralimnin kautta Protarakseen. Puistoon pääsee myös taksilla tai polkupyörällä. Kuljetus ei sisälly hintaan.

Joissakin laitteissa on pituusraja 1,20 tai 1,40 m. Laitteissa ja liukumäissä noudatetaan EU:n turvallisuusmääräyksiä sekä lasten että aikuisten osalta.

Veneretki Afrodite II -veneellä

Veneretki Afrodite II -veneellä

Kesä, aurinkoa ja raikasta ilmaa! Lähde rentouttavalle meriretkelle. Kevyt lounas sisältyy hintaan. Juomat ostetaan erikseen.

Lue lisää Pienennä

Mikä onkaan ihanampaa kuin kaunis lomapäivä merellä auringosta, uimisesta ja virkistävästä meri-ilmasta nauttien? Kapteeni odottaa satamassa ja ottaa sitten kurssin sinisille aalloille, kohti saaren eteläisintä pistettä, Capo Grecoa.

Matkan varrella maiseman luonne muuttuu kallioiden salaperäisistä luolista ja onkaloista upeisiin hiekkarantoihin. Ohitamme Fig Tree Bayn, jossa ovat alueen suosituimmat rannat.

Jatkamme matkaa Pohjois-Kyproksen rajan tuntumaan ja näemme aavekaupunki Famagustan, joka ennen vuoden 1974 levottomuuksia oli kuuluissa ja suosittu lomakohde. Turkkilaisten miehityksen vuoksi Varoshan hotellialue on edelleen autio ja tyhjä.

Päivän aikana teemme useita pysähdyksiä, jolloin sinulla on erinomaiset mahdollisuudet uida ja snorklata. Iltapäivällä kapteeni ohjaa veneen takaisin Ayia Napan satamaan.

Ruoka ja juoma:
Kevyt lounas sisältyy hintaan ja lounas tarjoillaan veneellä. Juomat ostetaan erikseen.

Kesto:
Kokopäivärekti, n. klo 11.00-15.00.

Opastus:
Englantia puhuva paikallisopas.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapyyhe, uimavarusteet, kamera ja aurinkovoidetta sekä rahaa juomiin. Snorklausvarusteet kannattaa myös ottaa mukaan, sillä vesi on kristallinkirkasta.

Muuta:
Retki alkaa Ayia Napan satamasta. Voit tulla satamaan omatoimisesti tai ostaa kuljetuksen erikseen.

Koe vedenalainen maailma Undersea Adventuren kanssa

Koe vedenalainen maailma Undersea Adventuren kanssa

Merenalainen elämä on kiehtonut ihmisiä ja aikojen alusta lähtien. Se tosiasia, että emme voi hengittää veden alla, ja että emme voi viipyä kauan maagisessa ympäristössä ilman apuvälineitä, tekee siitä entistäkin houkuttelevamman.

Lue lisää Pienennä

Vaikka nykyään on monissa paikoissa mahdollista kokeilla sukeltamista, vaaditaan yleensä oikeat varusteet, koulutus ja ennen kaikkea kokemusta. Mutta – ei enää!

Undersea Adventures tarjoaa nyt mahdollisuuksia, jotka tekevät kaikista vedenalaisen maailman asiantuntijoita. Nyt voit nimittäin tutustua jännittävään vedenalaiseen maailmaan joko käyttämällä sukelluskypärää tai vedenalaista skootteria. Tämä tarkoittaa, että sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tai omia laitteita voidaksesi ihailla Välimeressä piileskelevää kasvistoa ja eläimistöä.

Käytännön asiat ovat yksinkertaisia. Undersea Adventures järjestää kuljetuksen sukelluskeskukseen, jossa saat opastuksen helppokäyttöisten laitteiden käyttöön. Sukelluskypärä on yhdistetty happisäiliöön, joten pääset kaikessa rauhassa kävelemään meren pohjassa. Vapauden tunne on ainutlaatuinen, eikä rajoituksia juurikaan ole.

Jos kaipaat vauhdikkaampaa menoa merenpohjassa, kannattaa valita ajelu vedenalaisella skootterilla. Opit nopeasti, miten skootteri toimii ja kokemuksesta tulee entistäkin jännittävämpi. Saat tutustua vedenpinnan alaiseen maisemaan ja nauttia upeista näkymistä.

Nyt sinulla on mahdollisuus kokea merenalainen rikas elämä aivan uudella tavalla.

Ruoka ja juoma:
Eivät sisälly hintaan.

Kesto:
Noin 2 tuntia. Voit valita useista aloitusajoista sopivimman.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, hieman käteistä, pyyhe ja uimapuku.

Muuta:
Retken varausvaiheessa valitset, haluatko sukeltaa sukelluskypärää käyttäen vai ajella vedenalaisella skootterilla. Sukeltaminen sukelluskypärän kanssa maksaa 47 euroa/aikuinen ja 37 euroa/lapsi. Lapsen tulee olla yli 6-vuotias ja vähintään 120 cm pitkä. Sukeltaminen vedenalaisella skootterilla maksaa 57 euroa, ja sinun tullee olla vähintään 13-vuotias ja vähintään 140 cm pitkä. Märkäpuvun lainaus sisältyy hintaan. Retken aikana otetaan osallistujista valokuvia ja valokuvia voi ostaa retken päättymisen jälkeen.