Retket, Ayia Napa

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ostoksia Nikosiassa ja Troodosvuoriston lumoa - Voidaan varata jo ennen matkaa

Ostoksia Nikosiassa ja Troodosvuoriston lumoa - Voidaan varata jo ennen matkaa

Paikallista elämää ja huikeita maisemia. Mielenkiintoinen kokopäiväretki, jonka aikana kuulet saaren historiasta, voit tehdä ostoksia ja näet kaunista luontoa. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Lähde mukaan tutustumaan Kyproksen mielenkiintoisimpaan kaupunkiin ja ihastele saman päivän aikana myös kauniita vuoristomaisemia.

Saavuttuamme Nikosiaan ensimmäinen pysähdyksemme on Kyproksen arkkipiispan palatsi, ja sen vieressä sijaitseva 1600-luvulta peräisin oleva Johanneksen katedraali. Vierailemme katedraalissa ihailemassa kirkon ainutlaatuisia ja kauniita seinämaalauksia.

Nikosia tunnetaan jaettuna kaupunkina, sillä osa kaupungista on saaren miehitetyllä puolella. Kaupunki on suuri ja täynnä historiaa, mutta siellä myös nykyajan ostosmahdollisuudet ovat lähellä. Parhaimmat löydöt voi tehdä vanhalla ja restauroidulla Laiki Yitonian asuinalueella, jossa on runsaasti kauppoja, paikallisia käsityöputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Aikaa jää myös tuliaisten hankkimiseen tai vaikkapa kahvitteluun. Kaupungin pääkauppakatu jatkuu rajan pohjoispuolelle, jossa halukkaat voivat piipahtaa passia näyttämällä.

Kypros on kautta tunnetun historiansa tuottanut viinejä, ja matka vilkkaasta Nikosian kaupungista jatkuukin kohti Troodosvuoristoa. Vuoristossa pysähdymme ihailemaan maisemia ja käymme myös kävelyllä kuvauksellisessa Pano Lefkaran kylässä. Kylä tunnetaan käsitöistään, erityisesti pitsistä ja hopeaesineistä. Pano Lefkarasta suuntaamme kohti paikallista viinitilaa. Täällä saamme maistella paikallisia viinejä ja niitä on myös mahdollista ostaa tilalta tuliaisiksi.

Vuoriston luonto on hyvin vaihtelevaa. Talvella sekä metsä että tiet ovat usein lumen peitossa. Kesäisin saarelaiset vetäytyvät ylös vuoristoon nauttimaan raittiista ilmasta ja puiden suomasta varjosta.

Päivän aikana saat paljon mielenkiintoista tietoa saaresta ja sen asukkaista, historiasta ja nykypäivästä.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Hintaan sisältyy: Kuljetus ja opastus sekä viinien maistelu.

Ruoka & juoma: Eivät sisälly hintaan.

Kesto: Kokopäiväretki, n. klo 07.30–18.00.

Opastus: Suomenkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan: Kamera ja käteistä rahaa lounasta ja mahdollisia ostoksia varten.

Muuta: Muistathan, että kirkoissa ja luostareissa käydessäsi olkapäät ja polvet tulee olla peitettyinä. Tälle retkelle voivat osallistua myös Larnakassa asuvat vieraamme.

Kyproksen helmiä - Troodosvuoriston parhaat palat

Kyproksen helmiä - Troodosvuoriston parhaat palat

Monipuolinen kokopäiväretki Troodosvuoristoon - viinitarhoja, vanhoja kyliä sekä henkeäsalpaavia näköaloja Kyproksen kauneimmissa maisemissa. Sisäänpääsy viinitarhalle sisältyy hintaan. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Bussimatka saaren kaakkoisrannikolta kulkee Limassolin ja Fassourin läpi, ja matkan aikana ohitamme myös useita hedelmäviljelmiä. Matka jatkuu ylös Troodosvuoristoon ja kauniiseen Omodhosiin, joka sijaitsee keskellä viinintuottajakyliä. Teemme pienen kävelykierroksen mukulakivikatuja pitkin vanhojen, perinteisten rakennusten keskellä ja saamme nähdä vilauksen siitä, miltä Kypros näytti ennen vanhaan. Vierailemme myös Pyhän Ristin kirkossa ja kylän toriaukiolla, jossa voit nauttia vaikkapa kupillisen kahvia viihtyisässä kahvilassa tai maistella paikallista viiniä jossakin aukion varrella sijaitsevassa kaupassa.

Seuraavaksi suuntaamme Platreksen vanhaan kylään, jossa nautimme lounaan perinteisessä ravintolassa. Maukkaan aterian jälkeen on vuorossa vierailu viinitilalla, jossa pääsemme tutustumaan viininvalmistusprosessiin. Saamme myös maistella useita erilaisia viinilaatuja, joista voit löytää uuden suosikkisi. Moderni viiniteollisuus Kyproksella alkoi 1800-luvun puolivälissä, mutta viininvalmistuksen perinteet juontavat juurensa jopa 5000 vuotta ajassa taaksepäin.

Paluumatkalla takaisin hotelleille voit nauttia kauniista maisemista ja ohitamme myös muutamia pieniä vuoristokyliä.

Retken aikana opit enemmän elämästä Kyproksella, sen vehreästä luonnosta sekä viininvalmistuksesta.

Ruoka & juomat:
Eivät sisälly hintaan.

Sisäänpääsy:
Sisäänpääsy viinitilalle sisältyy hintaan.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 07.30–17.00.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera ja rahaa lounaaseen ja juomiin.

Muuta: Huomioitahan, että kirkoissa ja luostareissa vierailtaessa täytyy olkapäät ja polvet olla peitettyinä.

Merellinen seikkailu katamaraanilla & All Inclusive - Voidaan varata jo ennen matkaa

Merellinen seikkailu katamaraanilla & All Inclusive - Voidaan varata jo ennen matkaa

Rentouttava meriretki mukavalla katamaraanilla, ja All Inclusive sisältyy hintaan. Sopii hyvin koko perheelle!

Lue lisää Pienennä

Kun haluat nauttia tosi mukavasta ja rennosta lomapäivästä, suosittelemme sinulle meriretkeä katamaraanilla. Mukana on myös suomenkielinen opas.

Bussilla ajetaan aluksi Agia Triadaan, Protaraksen naapuriin, jossa katamaraani on jo valmiina odottamassa. Lähdemme purjehtimaan katamaraanilla Famagustanlahdelle, ja päivän aikana pääset nauttimaan auringosta, lämmöstä ja ihanasta vilvoittavasta merituulesta. Mereltä käsin näet Kyproksen aivan uudesta perspektiivistä, ja katamaraanin pysähtyessä pääset halutessasi myös snorklaamaan kristallinkirkkaaseen veteen. Koko retken ajan henkilökunta on baaritiskin takana tarjoilemassa virkistäviä juomia ja hedelmiä, ja he myös valmistavat laivalla nautittavan lounaan.

Katamaraanilla on lainattavissa snorklausvarusteita, kanootteja sekä aurinkopatjoja.

Merellä vietetyn kokemusrikkaan päivän jälkeen palataan bussilla takaisin hotelliin.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
All Inclusive, kuljetukset ja opastus.

Ruoka & juoma:
Lounas ja valikoima paikallisia juomia.

Kesto:
Puolipäiväretki, n. klo 08.00–14.30.

Opastus:
Suomenkielinen opastus keskiviikkoisin. Sunnuntaisin skandinaavinen/englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku, pyyhe ja kamera.

Kyproksen makuja

Kyproksen makuja

Koe mitä kaikkea Kyproksella on tarjottavanaan! Tämän bussilla tehtävän puolipäiväretken aikana pääset ihailemaan saaren kaunista luontoa, tutustut paikallisiin perinteisiin ja saat myös maistella muutamia saaren omia tuotteita. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Retkipäivän aluksi vierailemme paikallisen ruukuntekijän luona, jossa näet itse ja kuulet myös lisää saviruukkujen, karahvien ja uunivuokien valmistuksesta. Näitä tuotteita käytetään päivittäin lähes kaikissa kyproslaisissa keittiöissä. Halutessasi sinulla on myös mahdollisuus itse luoda oma uniikki taideteoksesi, jonka voit pienestä lisämaksusta myös saada mukaasi
Matka jatkuu kohti Lisan maatilaa, jossa kauden hedelmät odottavat poimijaa puissa ja pensaissa. Täällä meillä on mahdollisuus nauttia ympärillä levittäytyvästä kauniista luonnosta ja eläimistöstä. Halutessasi voit kerätä mukaan tuoreita hedelmiä pientä maksua vastaan. Lisalla on myös pieni markkinapaikka, jossa on myynnissä paikallisia tuotteita ja matkamuistoja, joten voit ostaa jotain pientä tuliaisiksi.

Seuraavaksi on vuorossa pieni museo, jossa saamme hyvän kuvan siitä, miten Kyproksella aikoinaan elettiin ja asuttiin. Vierailemme eri huoneissa, joissa on esillä kyproslaisten aikoinaan käyttämiä esineitä ja tavaroita. Vierailun jälkeen sinulla on mahdollisuus nauttia kupillinen pakallista kahvia museon kahvilassa.

Retken lopuksi pysähdymme vielä Frenarosin kylässä ja käymme myllymuseossa. Täällä näet kuinka vilja jauhetaan jauhoksi sekä minkälaisia työkaluja ja työkoneita on käytetty aina 1900-luvun alusta näihin päiviin asti. Voit myös laittaa esiliinan eteesi ja paistaa itsellesi oman leivän.

Hotellille palataan hyvissä ajoin iltapäivällä, joten ennätät hyvin vielä vaikkapa uimaan.

Ruoka & juomat:
Eivät sisälly hintaan.

Kesto:
Puoli päivää, n. klo 08.00–13.30.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Vaatetus:
Rento pukeutuminen.

Hyvä ottaa mukaan:
Vettä, kamera ja hieman käteistä.