Retket, Supetar

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Huom! Kesällä 2020 retkiohjelmaa on jouduttu supistamaan koronaviruksen vuoksi ja aktiviteetteihin saattaa tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Esim. ravintolakäynnit saatetaan korvata ruokapaketeilla, jotka retkelle osallistujat saavat mukaansa. Lue lisää kohteen omilta MySite-sivuilta

.

Omis ja Zadvarjen paikallismarkkinat

Omis ja Zadvarjen paikallismarkkinat

Jännittävä päivä entisessä merirosvojen tukikohdassa Omisissa. Teemme myös jokikierroksen ja käymme paikallisilla markkinoilla. Perinteinen lounas sisältyy hintaan, juomat maksetaan erikseen.

Lue lisää Pienennä

Kroatiassa paikallinen maatalous tuottaa runsaasti hedelmiä ja vihanneksia. Tämän huomaavat myös lomailijat erityisesti käydessään paikallisilla markkinoilla, joita järjestetään viikoittain useimmissa alueen kylissä. Aloitamme retken vierailemalla markkinoilla. Markkinakojut oikein pursuavat vihanneksia, hedelmiä, oliiveja, yrttejä, juustoa ja monia muita tuotteita. Markkinat voivat ylpeillä valikoimillaan, hinnallaan ja laadullaan. Mitä todennäköisemmin et tarvitse kuljeskella kojujen välissä kauaakaan, kun jokin erityinen jo houkuttelee. Kysymys kuuluukin – mitä tekisi mieli? Ehkäpä laukkuun sujahtaa mehukas vesimeloni tai maukkaat, paikalliset oliivit.

Markkinoilta matkaamme kohti Omisin kaupunkia, joka on syntynyt Cetina-joen suulle. Aikoinaan se oli tukikohtana pelottaville Omis-merirosvoille, jotka vaanivat ohikulkevia kauppalaivoja joella, jossa he saartoivat laivat ja palasivat aarteiden ja kauppatavaroiden kanssa. Omisin yläpuolella valvoo vanha linnoitus ja etuvartio Mirabella. Teemme paikallisoppaan johdolla kierroksen Omisissa nähdäksemme kaupungin ja sen vanhat rakennukset. Omisin historia sijoittuu antiikin aikoihin, mutta useimmat rakennukset ovat keskiajalta. Sitten menemme veneellä ylös kristallinkirkkaassa joessa, jota reunustavat vehreät vuoret ja kalliot.

Vajaan tunnin kuluttua pidämme lounastauon ja meille tarjoillaan perinteistä dalmatialaista pekaa - pitkään kypsennettyä lihaa ja vihanneksia, jotka valmistetaan padassa tai syvässä vuoassa, joka on sijoitettu takan loimuun. Lounaan jälkeen on aikaa uida joessa tai vain rentoutua kauniissa luonnossa ennen kuin lähdemme bussilla takaisin hotelleille. Lähdemme bussilla paluumatkalle n. klo 15.00. Kun saavumme bussimatkan jälkeen Brelaan, sinulla on noin kolme tuntia omaa aikaa ennen kuin laiva lähtee takaisin Supetariin.

Ruoka ja juomat:
Menu: papukeittoa, pekaa, jossa vasikanlihaa ja kanaa, salaattia, leipää, dalmatialainen jälkiruoka. Juomat eivät sisälly hintaan.

Kesto:
kokopäiväretki, klo 08.00–16.00

Opastus:
Suomenkielinen opastus.
Englanninkielinen opastus kaupunkikierroksella.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku, pyyhe ja aurinkovoide, jossa on korkea suojakerroin.

Krkan vesiputoukset ja kansallispuisto - Voidaan varata jo ennen matkaa

Krkan vesiputoukset ja kansallispuisto - Voidaan varata jo ennen matkaa

Päivän retkikohde on Krkan vesiputoukset, jotka sijaitsevat Krkan kansallispuistossa. Putoukset ylittävät yli 17 estettä matkallaan kohti merta. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Aamulla ajelemme kohti Splitiä ja edelleen Krkan kansallispuistoon, jossa siirrymme itse vaellusreitille. Meillä on paljon aikaa tutustua ympäristöön, uida putouksen kirkkaassa vedessä, vierailla paikallisessa museossa, jossa näemme miten ihmiset elivät ennen vanhaan, syödä lounasta ja rentoutua varjossa. Kotimatkalla pysähdymme paikassa, jossa voit tutustua kroatialaisiin herkkuihin ja ostaa mukaasi paikallista hunajaa, laventelia, mausteita, viiniä ja muuta mukavaa.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juomat:
Eivät sisälly hintaan.

Sisäänpääsy:
Sisäänpääsy kansallispuistoon.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 07.00-17.00/18.00.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku ja pyyhe sekä sandaalit tai mukavat urheilu- tai vaelluskengät.

Opastus:
Suomenkielinen opastus.

Muuta:
Bracilla asuville vieraille on venekuljetus mantereelle, joten retken hinta on sen vuoksi hieman kalliimpi, 650 HRK.

 Helppo vaellus Blaca-luostarille

Helppo vaellus Blaca-luostarille

Miksipä et viettäisi muutamaa tuntia lomallasi helpolla ja antoisalla vaelluksella Blaca-luostarille ja sitä ympäröivälle museoalueelle.

Lue lisää Pienennä

Retki alkaa puolen tunnin kuljetuksella Blacaan läpi Bracin kaltevien, kauniiden maisemien. Kun bussi pysähtyy, pääsemme aloittamaan vaelluksen. Kävellen meiltä menee vajaa tunti alas luostarille, jossa meitä odottaa opastettu kierros. Sinulla on myös aikaa nauttia rauhallisuudesta ja hiljaisuudesta. Kun olemme riittävästi levänneet, palaamme takaisin bussille. Tällä kertaa etenemme ylämäkeen, joten aikaa kuluu pidempään päästäksemme bussille, joka vie meidät takaisin Supetariin. Vaellus vaatii vain kohtalaista kuntoa; koko kierros kestää n. neljä tuntia ja vaellus on n. 2,5 km yhteen suuntaan.

Hintaan sisältyy:
Opastus, kuljetukset, sisäänpääsymaksu.

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas.

Kesto:
Noin 4 tuntia.

Hyvä ottaa mukaan:
Mukavat kengät, vesipullo.

Biking Olive Route

Biking Olive Route

Tutustu Bracin kulttuuriperintöön. Tämä opettavainen ja mielenkiintoinen retki vie meidät halki saaren kauniimpien kylien.

Lue lisää Pienennä

Lyhyen ajomatkan jälkeen itse pyöräilykierros alkaa tyypillisestä sisämaankylästä Nerežišcasta. Aloitamme perehtymällä pyöriimme, varusteisiin sekä turvallisuusnäkökulmiin. Opas vastaa kaikkiin kysymyksiisi ja auttaa tarvittaessa. Nerežišcasta pyöräilemme Donji Humaciin, jossa huomiosi kiinnittyy suurella todennäköisyydellä viehättäviin kivitaloihin sekä kauniisiin kirkkoihin. Käymme kivenhakkaajan galleriassa ja jatkamme matkaamme kivilouhosten valkoista tietä Dracevicaan.

Dracevicassa tuntuu siltä kuin aika olisi pysähtynyt. Sinulle tulee epätodellinen tunne, sillä kylän tiiviisti yhteen rakennetut talot ovat kuin kuva tarunomaisesta Välimeren maisemasta. Pysähdymme täällä hetkiseksi ennen kuin jatkamme kohti Ložizaa, joka on tunnettu yhdestä saaren kauneimmista rannoista.

Viimeinen pysähdyspaikka on Sutivanin kalastajakylässä ja täällä kahvi tai jäätelö saattaisi maistua erityisen hyvältä jossakin lukuisista rantakahviloista.

Kokonaismatka on noin 20 km ja vaikeustaso helposta keskivaikeaan.

Hintaan sisältyy:
Englanninkielinen opas, varusteet (maastopyörä ja kypärä), kuljetukset minibussilla.

Kesto:
n. 3,5 tuntia.

Hyvä ottaa mukaan:
Käteistä rahaa pikkuostoksia varten, aurinkovoide ja kamera.

Hvar ja Bol - Kaksi Kroatian helmeä

Hvar ja Bol - Kaksi Kroatian helmeä

Kroatian saaristossa on yli tuhat saarta, joista vain 50 on asuttuja. Jokainen saari on omanlaisensa ja niillä on omat vetonaulansa: luonto, arkkitehtuuri, kulttuuri. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Hvarin saarella sijaitsee samanniminen kaupunki. Saari on yleisesti tunnettu Kroatian aurinkoisimpana saarena, mikä tekee saaresta jo yksistään mielenkiintoisen. Antiikinaikaisessa kaupungissa on useita nähtävyyksiä, jotka houkuttelevat poikkeamaan saarella. Vanha katedraali on saanut nimensä kaupungin suojeluspyhimys Stefanoksen mukaan. Kristinuskon mukaisesti Pyhä Stefan (Pyhä Tapani) oli ensimmäinen marttyyri, mutta hänet tunnetaan myös muilla nimillä, kuten ruotsinkielisessä laulussa "Staffan stalledräng". Katedraali on vain yksi niistä paikoista, joissa vierailemme Hvarin saarella käydessämme. Se on yksi alueen vanhimmista kirkoista, ja sen juuret juontavat 1300-luvulle saakka.

Hvarin saari on tunnettu myös laventelintuotannostaan ja se onkin alueen yksi tärkeimmistä tulonlähteistä. Kuten muinaiset roomalaiset jo ilmaisivat asian: "Ruusu on sydämen tuoksu, mutta laventeli on sielun tuoksu". Tästä on helppo olla samaa mieltä, sillä laventelin vangitseva tuoksu leijailee ilmassa suurimmassa osassa saarta.

Päivään sisältyy myös käynti Bracin saarella ja viehättävässä ja pienessä Bolin kylässä, jossa on enemmän vanhemman kylän tunnelmaa kuin missään muussa Bracin kylässä. Käymme vielä myös suositulla Zlatni Rat -rannalla, joka on kuuluisa kaikkialla Kroatiassa.

Ruoka ja juomat:
Ateriat eivät sisälly hintaan. Hvarissa on paljon ravintoloita ja sinulla on aikaa nauttia lounas kaupunkikierroksen jälkeen.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 07.00-19.00.

Opastus:
Skandinaavinen opastus bussissa. Englanninkielinen opastus Hvarissa.

Muuta:
Mahdolliset sisäänpääsymaksut eivät sisälly hintaan.