Retket, Massouri & Mirties

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Huom! Retkiohjelmaa on jouduttu supistamaan koronaviruksen vuoksi ja aktiviteetteihin saattaa tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Esim. kasvomaskien käyttö saattaa olla pakollista ja ravintolakäynnit saatetaan korvata ruokapaketeilla, jotka retkelle osallistujat saavat mukaansa. Lue lisää kohteen omilta https://mydestination.tjareborg.fi/.

Kalymnoksen saarikierros - Voidaan varata jo ennen matkaa

Kalymnoksen saarikierros - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde mukaan retkelle ja näet mitä kaikkea mielenkiintoista Kalymnoksella on tarjottavanaan – kirkoista, museoista ja pittoreskeista kylistä kristallinkirkkaaseen veteen ja upeisiin rantoihin. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Saarella on paljon erilaista nähtävää. Ensimmäinen pysähdyksemme on viihtyisässä Vathin kylässä, joka sijaitsee piiloutuneena vuorten ja laaksojen keskelle. Kylässä on muutamia tyypillisiä kreikkalaisia ravintoloita, joihin voit piipahtaa ja nauttia vaikka lasillisen frappé-kahvia.

Kalymnos tunnetaan luonnonsienistään ja sen vuoksi käymmekin tutustumassa erääseen pesusieniputiikkiin Pothiassa. Kuulemme myös hieman tarinaa sienten eri vaiheista siitä hetkestä, kun ne poimitaan merestä, puhdistetaan ja lopuksi valkaistaan. Sinulla on myös mahdollisuus ostaa itsellesi oma pesusieni, ja hinnatkin ovat aivan kohtuulliset.

Seuraavaksi otamme suunnan kohti nunnaluostaria ja suurta Agios Savvas -kirkkoa, joka sijaitsee kauniilla paikalla vuorenrinteellä Pothian yläpuolella. Vieraillessamme tässä rauhallisessa luostarissa muistutamme myös asiallisesta pukeutumisesta. Eli olkapäät ja polvet tulee olla peitettyinä – naisilla hame tai pitkät housut ja miehillä pitkät housut.

Seuraava pysähdyspaikkamme on "Kalymnoslainen talo". Tämä viihtyisä pieni perhemuseo, jonne on koottu suvun esineitä, johdattaa meidät ajassa taaksepäin, ja saamme pienen käsityksen elämästä saarella ja sen perinteistä.

Retkipäivän päätteeksi poikkeamme vielä rannalle, joka sijaitsee Vlyhadian kylässä. Halutessasi voit käydä lounaalla jossakin rannan tuntumassa olevista tavernoista. Ja ruokailun jälkeen ennätät vielä myös uimaan kirkkaassa merivedessä.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Eivät sisälly retken hintaan, mutta yhden pysähdyksen aikana sinulla on mahdollisuus nauttia lounasta.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 09.30–15.00

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas.

Muuta:
Ota mukaan rahaa lounasta sekä sisäänpääsymaksua varten, jos haluat poiketa Vlyhadian pienessä museossa. Uimavarusteet sekä aurinkohattu.

Lazy Day - picknic merellä - Voidaan varata ennen matkaa

Lazy Day - picknic merellä - Voidaan varata ennen matkaa

Upea päivä merellä koko perheelle Mikro Kosmos -puuveneellä! Mielenkiintoisia kokemuksia kolmella kauniilla saarella: Kalymnoksella, Pserimoksella ja Platilla. Lounas sisältyy hintaan, mutta ruokajuomat maksetaan erikseen.

Lue lisää Pienennä

Ajelemme aluksi bussilla saaren pääkaupunkiin, Pothiaan, jossa siirrymme Mikro Kosmos -puuveneeseen, joka kuljettaa meidät merelle. Täällä odottaa upea päivä koko perheelle! Mielenkiintoisia kokemuksia kolmella kauniilla saarella.

Kreikan saaristo koostuu monista saarista, joilla jokaisella on oma luonteensa. Isoja, pieniä, vuoristoisia, karuja, idyllisiä, autioita, väkirikkaita... Tällä retkellä pääset Dodekanesian saariryhmän kolmelle kauneimmalle saarelle Kalymnokselle, Pserimokselle ja Platiin.

Purjehdimme Pserimoksen poukamaan, jossa on hieno hiekkaranta. Pserimos onkin yksi suosituimmista retkikohteista Kalymnoksella lomailevien keskuudessa. Täällä sinulla on hyvää aikaa ottaa aurinkoa, käydä uimassa ja nauttia virvokkeita. Saaren kaksi pientä kirkkoa kannattaa myös käydä katsomassa.

Pserimoksen jälkeen matka jatkuu ja jonkin ajan kuluttua ankkuroidumme Platin saaren tuntumaan, jonka ainoat asukkaat ovat vuohia. Herkullinen barbeque-lounas nautitaan laivalla. Ruokailun jälkeen voit vielä käydä uimassa ja snorklaamassa suoraan laivalta.

Iltapäivällä rantaudumme Vathin pieneen satamaan. Vathi sijaitsee kauniilla paikalla vehreässä ja hedelmällisessä mandariinilaaksossa. Halutessasi voit käydä uimassa tai lähteä pienelle kävelykierrokselle ja tutustua kylään ja sen kujiin. Vathissa on muutamia kauppoja, mutta valikoimat ovat suhteellisen suppeat. Voit myös istahtaa alas baariin ja nauttia vaikkapa kupillisen kahvia.

Paluumatka Vathista Pothian satamaan kestää noin tunnin, ja samalla voit nauttia ihanan suolaisista aaltojen loiskeesta.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Lounas sisältyy hintaan, mutta ruokajuomat maksetaan erikseen.

Kesto:
Kokopäiväretki.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Pyyhe, uimapuku ja aurinkovoide. Snorklausvarusteet kannattaa ottaa mukaan.

Leros - Voidaan varata jo ennen matkaa

Leros - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde tutustumaan omin päin Kalymnoksen naapurisaareen Lerokseen. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Lähde laivalla Myrtieksen satamasta ja seilaa Lerokselle. Laivamatka kestää noin tunnin. Saavuttuasi perille pääset halutessasi Hop-On Hop-Off -bussilla tutustumaan eri puolilla saarta oleviin pieniin kalastajakyliin. Leroksella voit syödä hyvin, nauttia auringosta ja käydä uimassa. Leroksen historia on yhtä pitkä kuin Kalymnoksenkin, joten päivän aikana voit tutustua myös saaren moniin kirkkoihin ja raunioihin. Retkipäivän aikana sinulla on mahdollisuus tutustua oman lomasaaresi lisäksi myös toiseen kreikkalaiseen saareen, sen viehättäviin pikku kyliin ja kristallinkirkkaaseen uimaveteen.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Eivät sisälly hintaan, mutta voi ostaa paikan päällä.

Kesto:
Kokopäiväretki; n. klo 09.30-17.00.

Opastus:
Omatoimiretki.

Hyvä ottaa mukaan:
Aurinkohattu/aurinkovoidetta, uimavarusteet, rahaa.

Hintaan sisältyy:
Edestakaiset kuljetukset Lerokselle, ei aterioita. Mikäli haluat osallistua Leroksella opastetulle kierrokselle taksilla, taksimatkan hinta on 50 euroa/auto.