Retket, Santa Maria

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Salin saarikierros - Voidaan varata jo ennen matkaa

Salin saarikierros - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde puolipäiväretkelle tutustumaan saaren mielenkiintoisimpiin paikkoihin! Päivän aikana kuulet lisää saaren kulttuurista, historiasta, tavoista ja tottumuksista. Sisäänpääsy suolakaivokseen sisältyy hintaan. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Lähdemme liikkeelle Santa Mariasta ja suuntaamme kohti pohjoista ja Murdeiran kylää. Matkan varrella näemme Monte Leão -vuoren, joka ei ole saaren korkein vuori, mutta kaikkein kuvatuin. Murdeirasta matkamme jatkuu läpi viehättävän ja pienen Palmeiran kalastajakylän, jonka jälkeen ajelemme pitkin kuivaa ja karua länsirannikkoa, aina Buraconaan saakka. Perillä näemme The Natural Pool -luonnonaltaan, jonka voimakkaat aallot ovat muovanneet. Täällä viimeistään käy selväksi, että olemme tuliperäisellä saarella.

Buraconasta jatkamme matkaa kohti saaren suurinta kaupunkia – Espargosia. Mutta ennen kuin saavumme pääkaupunkiin, pysähdymme keskellä "ei mitään" ja saamme nähdä Fata Morgana -kangastuksen, optisen harhan, joka saa meidät uskomaan, että keskellä kuivaa autiomaata on meri. Perillä Espargosissa sinulla on hieman omaa aikaa tutustua paikalliseen kaupunkielämään.

Päivän päätteeksi käymme Pedra de Lumessa ja Salinasin suolakaivoksessa, joka sijaitsee miljoonia vuosia vanhassa tulivuoren kraatterissa. Täältä on kerätty suolaa jo 1800-luvun alusta alkaen ja kerätään edelleen vielä tänäkin päivänä. On mahtava tunne maata 26-prosenttisessa suolavedessä ja kellua kuin korkki. Väkevällä suolalla on parantava vaikutus kehoon, ja sanotaan, että nuorrut 10 vuotta, kun uit täällä…

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Eivät sisälly hintaan.

Sisäänpääsymaksut:
Sisäänpääsy suolakaivokseen sisältyy hintaan.

Kesto:
Puolipäiväretki, n. klo 08.15-13.30

Opastus:
Suomenkielinen opastus

Hyvä ottaa mukaan:
Vettä, vähän käteistä rahaa, päähine, uimavarusteet ja pyyhe.

Missä ovat hait? - Voidaan varata ennen matkaa

Missä ovat hait? - Voidaan varata ennen matkaa

Tämä kysymys on helppo esittää Kap Verden lomalla. Ja vastaaminenkin on suhteellisen helppoa, sillä hait vierailevat usein Salin saaren itäosassa olevassa lahdenpoukamassa. Lähde mukaan retkelle, pidetään peukkuja ja bongaillaan lahdella uiskentelevia haikaloja. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Kyseessä eivät kuitenkaan ole valkohait, vasarahait tai muut hailajit, joilla yleensä on huono maine. Lahdella vierailevat hait ovat sitruunahaita, jotka viihtyvät matalissa rannikkovesissä. Nimi tulee hain keltaruskeasta väristä, joka osittain muistuttaa sitruunan väriä. Värin ansiosta hait voivat naamioitua ja niitä on vaikea erottaa, kun ne uivat merenpohjassa. Sitruunahait voivat kasvaa jopa 3,5 metriä pitkiksi, mutta vain harvat tämän alueen hait ovat niin isoja.

Alue ei ole aidattu ja hait uivat vapaana omassa, luonnollisessa elinympäristössään. Siksi on hieman epävarmaa, näemmekö haikaloja päivän aikana. Jos emme ole onnekkaita ja hait pysyttelevät näkymättömissä, tarjoamme sinulle uuden tilaisuuden lomasi aikana.

Päivän aikana sinulla on mahdollisuus osallistua kahteen erilaiseen aktiviteettiin. Ensimmäinen aktiviteetti on vierailu lahdella, jossa voimme joko nähdä haiden uivan meressä tietyn matkan päässä, tai kävellä matalassa vedessä, jossa pienet hait uiskentelevat jalkojen ympärillä. Vedessä kävellessä tulee käyttää umpinaisia uimakenkiä.

Lahdella vierailun lisäksi käymme näköalapaikalla "Pedra de la lume" -tulivuorella.

Tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen elämys, jota ei kannata jättää väliin Salin lomallasi.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Eivät sisälly hintaan.

Kesto:
Retki tehdään useamman kerran päivässä ja retken pituus on n. 2 tuntia.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimakengät, vaatteet, jotka saavat likaantua, kamera, käteistä rahaa ja vesipullo. Jalkaan kannattaa laittaa mukavat kengät.

Muuta:
Ikäraja 8 vuotta.
Lapsen tulee olla vedessä käveltäessä aikuisen seurassa.
Retki ei valitettavasti sovellu liikuntaesteisille.
Uimakenkiä vuokrattavissa, hinta 2-3 euroa/pari.

Quad/Mönkijäsafari - Voidaan varata jo ennen matkaa

Quad/Mönkijäsafari - Voidaan varata jo ennen matkaa

Kokeile jotain, mitä et välttämättä voi tehdä kotona! Lähde nelipyöräisellä tutustumaan kauniisiin rantoihin ja koe saari toisella tavalla. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan. Muista ottaa ajokortti mukaan!

Lue lisää Pienennä

Quad-mönkijän selässä voit kokea todellista ajamisen iloa samalla kun tutustut saaren toisesta näkövinkkelistä. Retken aikana käymme paikoissa, joihin ei pääse tavallisella autolla tai bussilla. Hieno mahdollisuus heittäytyä mielenkiintoiseen seikkailuun koko perheen voimin taitavan paikallisoppaan johdolla. Paikallisopas kertoo päivän aikana enemmän Salin saaresta ja pysähdyspaikoista. Lähde mukaan upealle retkelle pitkin hienoja rantoja ja poikki dyynien. Mielenkiintoinen kokemus sinulle, joka et pelkää pölyä ja hiekkaa vaatteissa.

Tarjolla on eripituisia retkiä, riippuen siitä, kuinka kauan ja kuinka pitkälle haluat ajaa.

Sinulla tulee olla ajokortti, jos haluat ajaa Quad-mönkijää. Quad Bike-mönkijällä voi istua kaksi henkeä.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma: Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Opastus: Englanninkielinen opastus.

Kesto: Voit valita itsellesi sopivan retken: 2 tuntia tai 4 tuntia.

Hyvä olla mukana: Päälle kannattaa laittaa vaatteet, jotka voivat likaantua.

Muuta: Alaikäraja matkustajalle, joka istuu Quadin kuljettajan kyydissä, on 8 vuotta.

Katamaraaniretki - Voidaan varata jo ennen matkaa

Katamaraaniretki - Voidaan varata jo ennen matkaa

Astu katamaraani Odyssean kannelle Santa Marian satamassa ja lähde rentouttavalle meriretkelle. Snacksit ja yksi virvoitusjuoma sisältyy hintaan.

Lue lisää Pienennä

Odyssealla katamaraanin henkilökunta pitää sinusta hyvää huolta. Retken aikana tarjoillaan virvoitusjuoma sekä snackseja.

Matkaamme pitkin rannikkoa samaan suuntaan lentokalojen kanssa ja yritämme saada delfiinit näköpiiriimme. Pysähdymme myös uimaan ja snorklaamaan. Toisinaan virtaukset ovat voimakkaita, joten lapsia on hyvä pitää silmällä. Snorklausvarusteet voi lainata katamaraanilta. Hintaan sisältyy virvoitusjuoma ja snackseja.

Hyvä tilaisuus nähdä Salin saari myös mereltä päin!

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Snackseja ja yksi virvoitusjuoma sisältyy hintaan.

Kesto:
Ammu- tai iltapäivällä. Noin 3 tuntia.

Opastus:
Englanninkielinen henkilökunta katamaraanilla.

Hyvä ottaa mukaan:
Päähine, aurinkovoidetta, uimavarusteet ja pyyhe. Snorklausvarusteet lainattavissa.

Muuta:
Emme voi taata, että retkellä näkyy delfiinejä.

Kalastusretki

Kalastusretki

Kap Verde on erittäin suosittu kalastajien keskuudessa. Eikä mikään ihme. Lähde sinäkin nauttimaan elämästä merellä!

Lue lisää Pienennä

Salin saarta ympäröivä meri on täynnä kaikenlaisia kaloja, miekka- ja tonnikaloista aina sinimarliineihin ja pienempiin kaloihin. Etukäteen ei voi koskaan tietää, mitä kaloja saat napattua, sillä kalasaalis vaihtelee hieman vuodenajan mukaan. Vaikka mitään takuita tietystä kalalajista ei olekaan, voit olla varma siitä, että koukkuun varmasti tarttuu jotain ympäri vuoden. Jos haluat kalastaa suurempia kaloja, silloin kannattaa lähteä uistelemaan, mutta jos olet kiinnostunut enemmän pienemmistä kaloista, niin silloin suosittelemme syvänmerenkalastusta.

Lisätietoja voit kysellä Tjäreborgin oppaalta.

Ruoka ja juoma:
Ateriat eivät sisälly hintaan.

Opastus:
Englanninkielinen henkilökunta veneillä.

Kesto:
4 tuntia.

Hyvä olla mukana:
Vesipullo, hedelmiä tai muuta pientä purtavaa, aurinkovoide.

Sukellus ja snorklaus

Sukellus ja snorklaus

Salin saarta ympäröivät vedet ovat oikea sukeltajien paratiisi.

Lue lisää Pienennä

Cabo Verde Diving on perheomisteinen yritys, joka on toiminut Salilla useita vuosia. Cabo Verde Divingin järjestämällä retkellä sinulla on mahdollisuus kokea Kap Verden upea, vedenalainen maailma.

Täällä on runsaasti hylkyjä, luolia ja laavakanavia, joita on mielenkiintoista tutkia lähemmin. Trooppisessa, runsaassa vedenalaisessa kasvistossa piileskelee mitä erilaisempia kaloja, haita, kilpikonnia ja delfiinejä.

Cabo Verde Diving järjestää myös PADI-sukelluskursseja kaiken tasoisille sukelluksen harrastajille – aina vasta-alkajista edistyneimpiin.

Cabo Verde Diving tarjoaa ilmaisen koesukelluksen Vila do Farol -hotellin uima-altaassa joka perjantai klo 11.00-12.00. Mikäli päivä ei sovi muuhun lomaohjelmaasi, ota yhteyttä oppaaseen niin voimme järjestää sinulle ilmaisen koesukelluksen jonakin toisena päivänä tai ajankohtana.

Useimmat Salin ympäristön sukellukset tehdään laivalta. Sukelluksen opettajat puhuvat englantia ja he ovat erittäin päteviä, sertifioituja Dive Masters -ohjaajia.

Cabo Verde Diving järjestää myös opastettuja snorklausretkiä sinulle, joka haluat tutustua mahtavaan merenalaiseen maailmaan, menemättä kuitenkaan liian syvälle pinnan alle. Retkellä on mukana ammattitaitoinen englanninkielinen snorklausopas.

Hinnat vaihtelevat sen mukaan, kuinka monta sukellusta haluat tehdä.

Esimerkkihinta:
Discovery Scuba 85 euroa per henkilö.

Hike and Bike - Voidaan varata jo ennen matkaa

Hike and Bike - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde kokemaan Salin upeat maisemat aktiivisemmalla tavalla? Sähköpyörällä näet enemmän, eikä sinun tarvitse rasittaa itseäsi liiaksi. Ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Hyppäämme sähköpyörän satulaan Santa Mariassa ja lähdemme polkemaan rivakkaa tahtia kohti autiomaata. Asiantunteva paikallisopas johdattaa pyöräilijät ohi suola-altaiden, ylös hiekkadyyneille. Suositulla Kite Beachillä on lyhyt pysähdys, ja sinulla on mahdollisuus ostaa jotain juotavaa ja nauttia rannan näkymistä sekä ihailla aamuvirkkujen surffaajien taitoja.

Pyöräretki jatkuu Serra Negra -rannalle, joka kesäkaudella on kuuluisa merikilpikonnistaan, jotka tulevat munimaan rantahiekkaan. Saavuttuamme Serra Negran rannalle, laskeudumme pyöriltä ja kävelemme loppumatkan kallioisessa ympäristössä. Matkan varrella paikallisopas kertoo ympäröivästä luonnosta. Täällä on myös mahdollisuus ottaa ainutlaatuisia kuvia, sillä alueelle, jonne vaellamme, pääsee vain jalkaisin.

Parin tunnin vaelluksen jälkeen on taas aika hypätä pyörän selkään ja lähteä kohti saaren länsiosaa ja Ponta Pretaa, jossa poljemme liidunvalkoisten hiekkadyynien yli.

Unohtumaton päivä niille, jotka haluavat kokea Salin koskemattoman luonnon aktiivisella ja erilaisella tavalla.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Eivät sisälly hintaan.

Kesto:
Noin klo 08.00-13.00

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Käteistä rahaa, vesipullo, mukavat kengät ja aurinkovoidetta.

Kapverdeläinen ilta - Voidaan varata jo ennen matkaa

Kapverdeläinen ilta - Voidaan varata jo ennen matkaa

Tervetuloa viettämään mukavaa iltaa rannan tuntumassa, hyvästä ruuasta, kitaramusiikista ja tunnelmallisista tulisoihduista nauttien ja samalla alltojen pauhua kuunnellen. Illallinen ja tietyt juomat sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Historiallisen Odjo d' Agua -hotellin rannalla henkilökunta on valmistanut meille upean illanvieton. Tarjolla on buffet, jossa on tuoreita vihanneksia ja paikallisia herkkuja, kuten kansallisruoka Catchupaa, riisiä, bataattia, grillattua kanaa ja kalaa, joten et varmasti jää nälkäiseksi. Jälkiruuaksi tarjoillaan makeita herkkuja ja tuoreita hedelmiä.

Vietämme iltaa kuunvalossa, räiskyvistä tulista ja meren kohinasta nauttien. Trubaduuri viihdyttää meitä tunnelmallisella musiikilla, sekä paikallisella että kansainvälisellä. Illan aikana on luvassa myös pieni tulishow, ja niille, jotka pitävät kalastamisesta, muutamat Santa Marian kalastajat ovat paikalla opastamassa ja lainaamassa vapojaan, joten voit kokeilla onneasi rannalta.

Mukava ja suosittu illanvietto.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Illallinen. Kaksi juomaa ja tervetulojuoma sisältyy hintaan.

Kesto:
Noin klo 19.00-21.00

Opastus:
Suomenkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Hieman käteistä rahaa ja jokin pitkähihainen pusero.

Luksusta merellä - Voidaan varata jo ennen matkaa

Luksusta merellä - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde viettämään rentouttavaa päivää merellä 12-15 metriä pitkällä purjeveneellä. Lounas, juomat ja snacksit sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Tämä retki sopii sinulle, joka haluat viettää meripäivän tyylikkäästi ja mukavasti. Veneeseen mahtuu vain 10 matkustajaa kerrallaan, joten veneellä on ylellinen tunnelma ja saat miehistöltä henkilökohtaista palvelua.

Päivän aikana pysähdytään uimaan ja snorklaamaan. Snorklausvarusteet voi lainata veneeltä.

Veneellä sisältyy All Inclusive, joten päivän aikana voit nauttia virvoitusjuomia, mehua, olutta ja muita juomia sekä snackseja.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Ruoka ja juoma:
Juomat, snacksit ja lounas sisältyvät hintaan.

Opastus:
Englanninkielinen henkilökunta veneellä.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. 8 tuntia.

Hyvä olla mukana:
Aurinkovoide, pyyhe ja uimavarusteet.

Muuta:
Päivä vietetään joko Cuba Libre tai Vahine -purjeveneellä, joille molemmille mahtuu enintään 10 matkustajaa.

Beach Cleaning Day - Voidaan varata ennen matkaa

Beach Cleaning Day - Voidaan varata ennen matkaa

Jotta rakastamistamme matkakohteista voisivat nauttia myös tulevat sukupolvet, on matkanjärjestäjien, turistien ja viranomaisten tehtävä kaikkensa matkailun myönteisten vaikutusten lisäämiseksi ja kielteisten vaikutusten vähentämiseksi. Beach Cleaning Day on yksi tapa auttaa, ja silloin siivoamme yhdessä kohteen rantoja.

Lue lisää Pienennä

Sekä Tjäreborgilla että sisaryhtiöissämme (Ving ja Spies) työskentelemme aktiivisesti ympäristöasioiden parissa. Tiedämme, että joskus voimme olla osa ongelmaa, ja siksi teemme kaikkemme ympäristöasioiden hyväksi. 1990-luvun puolivälissä perustimme ensimmäisen ympäristöneuvoston.

Haluamme tehdä Beach Cleaning Day -siivouspäivästä toistuvan tapahtuman, johon voivat osallistua vieraamme, paikalliset yhteistyökumppanimme ja kaikki muutkin asiasta kiinnostuneet. Olemme järjestäneet useita siivouspäiviä ympäri maailmaa ja tavoitteenamme on vakiinnuttaa käytäntö kaikissa matkakohteissamme.

Talvikaudella Beach Cleaning Day -siivouspäivä järjestetään Kap Verdellä (Salissa) 9.3.2020.

Ruoka ja juoma: Eivät sisälly hintaan
Opastus: Skandinaavinen opastus
Hyvä ottaa mukaan: Mukavat vaatteet ja kengät. Tarjoamme tarvittavat välineet, kuten hansikkaat, roskapussit jne.
Aika: Vaihtelee, mutta useimmiten aamupäivällä, jolloin on viileämpää.
Muuta: Tämä aktiviteetti on kaikille osallistujille ilmainen.