Kap Verde

Leppoisaa talvilomaa

5 hyvää syytä valita Kap Verde

Kap Verde on kasvattanut suosiotaan hurjasti suomalaistenkin lomailijoiden keskuudessa. Lue tästä jutusta 5 hyvää syytä miksi.

_Julkaistu: 19.02.2024

Kun Suomessa vallitsee talviseen aikaan pimeys ja kylmyys, onneksi monessa muussa maailmankolkassa paistaa aurinko! Monet suomalaiset suuntaavat innolla esimerkiksi Thaimaan lämpöön, mutta kaikkia ei pitkä lentomatka ja iso aikaero miellytä, varsinkaan jos lomaa on käytettävissä vain viikko. Siksi Kanariansaaret on huippusuosittu. Mutta tunnetko jo aurinkoisen lomakohteen vain pari tuntia Kanariaa kauempana ja jolla on vain kolmen tunnin aikaero Suomeen?

Kanariansaarista etelään sijaitsee Kap Verden saarivaltio, joka on kasvattanut suosiotaan suomalaistenkin lomakohteena. Tjäreborgin lomahotellit sijaitsevat värikkäässä Santa Marian merenrantakohteessa Salin saarella. Täällä odottaa auringonpaiste, upeat rannat ja leppoisa lomatunnelma.. Tässä on viisi tärkeintä syytä, miksi Kap Verde on hyvä valinta seuraavalle talvimatkallesi.

Riippumatto – oleellinen osa leppoisaa lomaa.

1. Sijainti

Kun poistut lentokoneesta Salin saarella, olet saapunut trooppiselle ilmastovyöhykkeelle. Havaitset sen lämpötilassa ja auringossa - ei niinkään matka-ajassa. Alle 10 tunnin matka-aika on kuitenkin varsin kohtuullinen ja pieneen, kolmen tunnin aikaeroon tottuu nopeasti.

Voit nauttia auringosta noin 350 päivänä vuodessa.

2. 350 aurinkopäivää vuodessa

Aurinko ja valo on varmaankin se, mitä me talviaikaan kaipaamme eniten. Kap Verde kuuluu huippukohteisiin myös tällä saralla, sillä aurinko paistaa keskimäärin 350 päivänä vuodessa.

Tällaiselta hiekkarannan tulee näyttää!

Asetu mukavaan asentoon. Täällä sinun ei tarvitse suorittaa mitään.

3. Pitkät ja leveät hiekkarannat

Hyvät uintimahdollisuudet kuuluvat tietysti asiaan talvilomallakin, eikä Kap Verde petä tässäkään suhteessa. Kap Verden saaristo on maailmankuulu lähes loputtoman pitkistä ja leveistä hiekkarannoista. Näiltä rannoilta on paljon helpompi löytää rauhallinen paikka kuin sellainen, jossa olisi jotain häiriötekijöitä. Santa Marian ranta on kahdeksan kilometriä pitkä ja yksi saaren kauneimmista. Valinnanvaraa riittää riippuen siitä, etsitkö mahdollisimman hiljaista ja rauhallista, hyviä tuuliolosuhteita vai perheystävällistä uimarantaa, jossa aallot eivät ole liian suuria.

Tee pitkiä kävelyretkiä paljain jaloin.

4. Suolakylpyjä ja sitruunahaita

Jättimäisiä teemapuistoja tai maailmankuuluja monumentteja on Kap Verdeltä turha etsiä. Nähtävää kuitenkin riittää. Saaren nimi tarkoittaa suolaa ja liittyy saaren historiaan tärkeänä suolantuottajana. Salinasin suolakaivos sijaitsee vanhassa tulivuoren kraatterissa, jossa suolaa louhittiin 1800-luvun alusta lähtien. Salinasissa voit myös uida vedessä, jonka suolapitoisuus on jopa 26 %. On hauska kokemus kellua kuin korkki pienessä suolajärvessä – ja tarinan mukaan uimari nuorentuu samalla 10 vuotta.

Shark Bay tarjoaa hieman toisenlaisen kokemuksen. Merellä näkyvät hain evät saattavat aiheuttaa vierailijalle pari ylimääräistä sydämenlyöntiä. Mutta rantavedessä kahlatessa sitruunahain poikaset tulevat kiertelemään aivan jalkojesi ympärille. Aivan erityinen elämys!

5. No stress

Saaren motto on "No stress". Tulet varmasti kuulemaan sen useammankin kerran matkasi aikana, ja toivottavasti myös tunnet sen. Täällä on tarkoitus rentoutua ja lomailla hitaasti eikä kiiruhtaa pakollisesta nähtävyydestä ja aktiviteetista toiseen. Pieneen saareen tutustuminen ei vie paljon aikaa, voit tehdä sen esimerkiksi vuokra-autolla tai vaikka mönkijällä, jolla pääset myös sellaisiin paikkoihin, joihin autolla ei voi ajaa. Sitten voit vain unohtaa kaiken muun ja nauttia lomasta vailla aikatauluja tai stressiä.

Uiko siellä päivän illallinen?

Raikas tuuli puhaltaa

Stressittömän loman lisäksi Kap Verde tunnetaan myös suhteellisen voimakkaasti puhaltelevista tuulista. Tämän johdosta paikasta on tullut erityisen tunnettu surffaajien keskuudessa, ja monet lajin huipuista käyvät Kap Verdellä vähintään kerran kaudessa. Saarella voi vuokrata useista paikoista välineitä surffaukseen sekä muuhun vesiurheiluun, esim. SUP-lautoja. Auringotuolissa loikoilijallekin tuuli tuo mukavaa viilennystä!

Unelmakohde meren ja vauhdin ystäville.