Matkat – Santa Maria

Salin saarella sijaitsevassa Santa Mariassa paistaa aurinko ympäri vuoden. Tjäreborgin matkalla voit majoittua hotelliin, jonka sijainti on upealla rannalla.
Kap Verde on täydellinen matkakohde silloin, kun haluat viettää aurinkoisen loman ilman huolta aikaeron aiheuttamasta rasituksesta. Santa Maria on Kap Verden kehittynein rantakohde, jossa on länsiafrikkalainen ilmasto, tunnelmallinen iltaelämä ja aurinko paistaa 350 päivää vuodessa. Santa Marian keskustassa on kaksi kylän läpi kulkevaa katua, joiden varsilla on ravintoloita, baareja ja matkamuistomyymälöitä. Ulkona syöminen on täällä varsin edullista ja ruoka herkullista. Etenkin paikallisissa ravintoloissa annokset ovat kaiken lisäksi suuria ja kahvi erityisen hyvää. Varma valinta on tilata kalaa tai mereneläviä, jotka ovat taatusti tuoreita – laiturin luona on aina aamupäivisin vilskettä, kun kalastajat tulevat myymään päivän saalistaan. Ruuan jälkeen voit siirtyä johonkin lukuisista baareista, joissa myös paikalliset viihtyvät, ja nauttia viilentäviä ja virkistäviä juomia. Tarjolla on usein elävää musiikkia ja tunnelma on korkealla.

Ihanaa rantaelämää

Santa Maria on erinomainen valinta silloin, kun haluat nauttia rentouttavasta lomasta ainutlaatuisten ja upeiden rantojen äärellä. Koko saarta ympäröivät leveät, hienohiekkaiset rannat sekä turkoosinsininen meri. Rannoilla riittää varmasti tilaa kaikille ja halutessasi voit etsiä oman rauhallisen paikan. Santa Marian ranta, jolla myös useimmat Tjäreborgin hotellit sijaitsevat, syvenee melko nopeasti, ja aallot ovat suhteellisen korkeita. Mitä lähempänä Santa Marian keskustaa ranta on, sitä vähemmän on aaltoja. Salin saaren länsipuolella on Ponta Pretan ranta ja itäisellä puolella Kite Beach. Molemmat näistä rannoista ovat todellisia leijasurffaajien ja purjelautailijoiden paratiiseja, ja monet maailman parhaat surffarit tulevat tänne ainakin kerran sesongin aikana.

Tjäreborgin Kap Verde

Tjäreborgilla on Salin saarella useita hyviä hotellivaihtoehtoja, esim. Oasis Salinas Sea, joka sijaitsee aivan rannalla ja lyhyen kävelymatkan päässä Santa Marian keskustasta. Mainio vaihtoehto on myös Odjo d'Agua, jonka sijainti rannalla on varmasti kaikkein paras ja jonka ravintola kuuluu saaren parhaimmistoon. Jos matkustat ilman lapsia, suosittelemme Prime Comfort -hotelliamme Dunas de Salia, jossa asuessasi voit todellakin keskittyä rentoutumiseen.

All Inclusive -hotellit Algodoeiron rannalla

Muutaman kilometrin päässä Santa Mariasta luoteeseen on Algodoeiron ranta, ja voit myös valita jonkun täällä sijaitsevista hotelleistamme. Esimerkiksi Melia Tortuga Beach -hotellissa hintaan sisältyy All Inclusive ja voit asua huoneistossa, jossa on oma uima-allas. Toinen All Inclusive -hotelli onMeliá Dunas Beach Resort & Spa, jonka huoneet soveltuvat erinomaisesti lapsiperheille. Jos matkustat ilman lapsia, kannattaa tutustua Melia Llana Resort & Spa -hotelliin, joka on upea All Inclusive -hotelli, jossa on kaksi allasaluetta. Valitsitpa minkä vaihtoehdon tahansa, voit olla varma, että ranta ja ensiluokkaiset palvelut ovat ihan kätesi ulottuvilla.

Tekemistä ja näkemistä Salin saarella

Kap Verdelle tullaan viettämään rauhallista ja rentouttavaa lomaa, ja täällä voit todellakin keskittyä nauttimaan rannoista ja merestä. Vaikka Sal onkin melko pieni saari, täällä on silti useita näkemisen arvoisia kohteita. Voit lähteä vaikka saarikierrokselle tutustumaan saaren mielenkiintoisimpiin paikkoihin, kuten pieneen Palmeiran kalastajakylään, Buraconan luonnonaltaaseen, pääkaupunki Espargokseen ja Salinasin suolakaivokseen, jossa yhä edelleen louhitaan suolaa. Veden suolapitoisuus on täällä niin korkea, että uidessa vedenpinnalla kelluu kuin korkki. Salin saari on surffaajien sekä myös sukeltajien todellinen paratiisi. Santa Marian ympäristössä on useita surffaus- ja sukelluskeskuksia, jotka järjestävät eritasoisia kursseja. Tai miten olisi kalastus- tai katamaraaniretki? Aina hyvä vaihtoehto on myös viettää päivä ihan vaan rannalla ja nauttia kiireettömästä tunnelmasta.
Hyvä tietää
 • Rantahotelleja
 • All Inclusive
 • Aurinkoinen kohde
 • Miellyttävä ilmasto
 • Kilometrien pituiset hiekkarannat
 • Hyvä surffauskohde
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Santa Maria

Rannat
Santa Mariaan tullaan ennen kaikkea nauttimaan rentouttavasta lomasta sekä ainutlaatuisen upeista rannoista. Täällä on leveitä, hienohiekkaisia, kullankeltaisia rantoja ja turkoosinsinistä vettä silmänkantamattomiin. Santa Marian ranta on yksi Salin kauneimmista ja noin kahdeksan kilometriä pitkä. Rannoilla riittää varmasti tilaa kaikille ja saat usein olla täysin omassa rauhassa. On hyvä muistaa, että rannat syvenevät nopeasti ja suuret aallot ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Mitä lähempänä olet Santa Marian keskustaa, sitä vähemmän on aaltoja.

Ponta Preta

Ponta Pretan ranta levittäytyy läntiselle rannikolle. Täällä on hieman tuulisempaa kuin eteläpuolella, mutta ihanien hiekkadyynien keskellä on paljon tilaa nauttia olostaan.

Kite Beach

Salin saaren itäpuolella sijaitseva ranta on leijasurffaajien ja purjelautailijoiden suosikkikohde numero yksi. Täydellinen ranta kaikille, jotka nauttivat aalloista, mutta lapsiperheille ja rauhallista rantaa etsiville suosittelemme muita rantoja.

Igrejinha lagoon

Itäisellä rannikolla, Santa Marian ulkopuolella sijaitseva laguuniranta. Mustat laavakivet pitävät aallot poissa ja ranta on myös matala, minkä vuoksi se sopii erityisen hyvin lapsiperheille. Täällä näkee paljon paikallisia perheitä viettämässä aikaa. Mukaan kannattaa ottaa eväät, sillä rannalla ei ole palveluita.

Calheta Funda

Itäisellä rannikolla, lähellä Santa Mariaa sijaitseva ranta, jolla voit todennäköisesti nauttia täysin omasta rauhasta. Rannalla ei ole aurinkotuoleja.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Santa Mariassa ruoka on erinomaista ja hintansa arvoista, erityisesti paikallisissa ravintoloissa. Kaiken lisäksi annokset ovat yleensä suuria ja kahvi erityisen maukasta. Varma valinta on tilata kalaa tai mereneläviä, jotka ovat takuuvarmasti tuoreita - laiturin luona on aina aamupäivisin vilskettä, kun kalastajat tulevat myymään päivän saalistaan. Ruuan jälkeen voit siirtyä johonkin lukuisista baareista, joissa myös paikalliset viihtyvät, ja nauttia viilentäviä ja virkistäviä juomia. Tarjolla on usein elävää musiikkia ja tunnelma on korkealla.

Catchupa

Catchupa, Kap Verden kansallisruoka, on ruokaisa ja maukas keitto, joka on valmistettu lihasta, kalasta, bataatista, pavuista, kaalista ja maissista – ja muista kaapista löytyvistä aineksista. Illalliselta ylijäänyt ruoka säästetään usein seuraavan päivän aamiaiseksi, ja paistetaan yhdessä pekonin ja kananmunien kanssa.

Arroz de Mariscos

Arroz de Mariscos on paikallinen pataruoka, joka valmistetaan saaren parhaista antimista eli kalasta ja merenelävistä.

Grogue

Kansallisjuoma grogue on sokeriruo'osta valmistettu viina, jonka maku muistuttaa lähinnä grapan ja rommin sekoitusta. Täydellinen juoma hyvän illallisen jälkeen ruoansulatuksen käynnistämiseksi.

Viini

Naapurisaari Fogolla tuotetaan Chã-viiniä, jota kannattaa ehdottomasti maistaa Kap Verdellä ollessasi. Hyvä idea on myös ostaa pullollinen viiniä tuliaisiksi. Erityisesti suosittelemme maistamaan valkoviiniä. Suurin osa viineistä tuodaan Portugalista, mutta useimmissa ravintoloissa on erittäin monipuoliset viinivalikoimat.

Olut

Kap Verden oma olut on nimeltään Strela, joka on suosittu kaikilla saarilla. Kaikkein eniten juodaan kuitenkin portugalilaista olutta, joka on nimeltään Super Bock.

Kahvi

Kahvi on suosittu juoma täällä, ja paikallinen kahvi tulee Fogon saarelta. Kap Verden kahvia pidetään maailman parhaana, joten sitä kannattaa ehdottomasti maistaa.
Santa Mariassa yöelämä keskittyy lähinnä pääkadun varrella oleviin baareihin. Useissa paikoissa on paikallisia artisteja esiintymässä, ja usein tanssijoille tehdään tilaa siirtämällä pöydät ja tuolit syrjään. Keskustan laitamilla on myös muutamia klubeja, mutta ne ovat avoinna säännöllisen epäsäännöllisesti. Tunnelma on täällä aina katossa ja ilmapiiri todella ystävällinen. Ei ole väliä oletko turisti vai paikallinen asukas, kaikki voivat pitää hauskaa yhdessä.
Ostokset
Santa Mariassa on muutamia matkamuistomyymälöitä pääkadun varrella, muuten ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Myynnissä on lähinnä puisia patsaita, batiikkituotteita ja värikästä taidetta. Mainio paikallinen tuliainen on esimerkiksi kansallisjuoma Grogue tai vaikkapa naapurisaari Fogon kahvi tai viini. Kaupungissa on muutamia pienempiä kauppoja, joiden valikoimissa on lähinnä tuontitavaroita.
Liikunta ja treeni
Salin saarella suosituin aktiviteetti on surffaus. Täällä voit purje-, leija- tai lainelautailla. Täällä on myös hyvät sukellusmahdollisuudet.

Surffaus

Salin saarella tuulee lähes jatkuvasti. Tuulen voimakkuus vaihtelee päivästä toiseen, joten täällä onkin täydelliset olosuhteet surffaukseen. Salin saarella järjestetään maailmanmestaruuskilpailuja, ja yhdellä entisellä maailmanmestarilla, Josh Angulolla, on surffikeskus Salin saarella.
Viimeisinä vuosina leijasurffauksen maailmanmestari on ollut kotoisin Salilta. Mitu Monteiro on tunnetuin ja ensimmäinen kapverdeläinen maailmanmestari.

Surffausta kannattaa todellakin kokeilla näissä olosuhteissa, mutta jos olet mieluummin kuivalla maalla, myös surffauksen katseleminen rannalla on viihdyttävä elämys.

Leija- ja purjelautailu

Kite Beach Salin itärannikolla on numeno yksi leija- ja purjelautailijoiden keskuudessa. Tänne tulee lautailijoita kaikkialta maailmasta.

Leija- ja purjelautailukeskuksia on siellä täällä Salin rannoilla, ja ne järjestävät kursseja kaikentasoisille lautailijoille.

Sukellus

Sukeltajille alueelta löytyy hylkyjä, luolia ja rikas kala- ja eläinlajisto. Santa Mariassa on PADI-sukelluskeskus, josta saat arusteita ja muuta tarvittavaa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Jos haluat viettää aktiivista lomaa, Salin saarella on tekemistä niin maalla kuin vedessäkin.

Rantapromenadi

Keskustan kahden pääkadun päässä alkaa ranta, jota reunustaa viihtyisä rantapromenadi. Promenadilla on mukava tehdä kävelyretkiä ja katsella upeaa auringonlaskua. Rantapromenadi johtaa alas laiturille, jonne kalastajat tulevat aamupäivisin myymään päivän saalistaan. Tämä on elämys jo itsessään, joten kannattaa ehdottomasti tulla aistimaan vilkasta ja värikästä tunnelmaa. Rannalla voi myös pelata rantalentopalloa, treenata kierrätysmateriaaleista tehdyllä ulkoilmakuntosalilla, pelata jalkapalloa tai harrastaa jotain muuta monista ranta-aktiviteeteista.

Näe kilpikonnia

Kilpikonnat viihtyvät näillä seuduilla, ja talvikauden alusta suunnilleen joulukuun puoleen väliin saakka, voit nähdä hautovia kilpikonnia varsinkin Turtle Beach -rannalla sekä myös Santa Marian rannan läntisessä osassa. Muuten kilpikonnien elämää pääsee seuraamaan vedenalaisessa maailmassa.

Salin saarikierros

Vaikka Sal on melko pieni saari, täällä on useita vierailemisen arvoisia kohteita. Voit tehdä esimerkiksi saarikierroksen ja lähteä tutustumaan mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, kuten pieneen Palmeiran kalastajakylään, Buraconan luonnonaltaaseen, pääkaupunki Espargokseen ja Salinasin suolakaivokseen, jossa yhä edelleen louhitaan suolaa. Kaivoksen luona on mahdollista uida vedessä, joka on niin suolapitoista, että sen pinnalla kelluu kuin korkki.

Palmeira - kalastajakylä länsirannikolla

Palmeira on länsirannikolla sijaitseva pieni kalastajakylä, josta voi tehdä veneretkiä. Kylässä kannattaa käydä ihastelemassa sen värikkäitä taloja, joissa on toinen toistaan mielikuvituksellisimpia maalauksia.

Buracona

Buracona sijaitsee kymmenen minuutin automatkan päässä Palmeiran kylästä. Buracona on luultavasti Salin saaren karuista paikoista kaikkein karuin. Täällä on The Natural Pool -luonnonallas, joka on syntynyt vuoroveden vaikutuksesta kallioiden keskelle. Voit myös ihastella "The Eye" -valoilmiötä. Veden virratessa 10 metriä alaspäin ja auringonsäteen kulkiessa kalliossa olevan reiän läpi, vedenpinnalle syntyy sininen valoilmiö. Ilmiö on havaittavissa erityisesti kesäisin, mutta myös joinain talvipäivinä auringon ollessa korkealla.

Espargos - Salin pääkaupunki

Espargos on Salin saaren pääkaupunki, jossa on noin 20 000 asukasta. Istahda hetkeksi vaikkapa pääkadun varrella olevaan Bomdia Café -kahvillaan katselemaan vilkasta ihmisvilinää. Täällä on kauppoja ja ravintoloita suunnilleen saman verran kuin Santa Mariassakin, ja kaupungin tunnelmaa kannattaa kierrellä aistimassa kävellen.

Salinasin mahtavat suolakentät

Saaren pohjoisimmassa osassa sijaitsevat Salinasin mahtavat suolakentät. Aiemmin Salista vietiin suuria määriä suolaa Eurooppaan, mutta nyt suolaa louhitaan lähinnä vain omiin tarpeisiin. Kannattaa kokeilla myös 26-prosenttisessa suolavedessä uimista – kellut vedenpinnalla kuin korkki. Suolavedellä sanotaan olevan terveyttä edistävä ja kehoa parantava vaikutus.
Retket
Kapverdeläinen ilta
Kapverdeläinen ilta
Tervetuloa viettämään mukavaa iltaa rannan tuntumassa, hyvästä ruuasta, kitaramusiikista ja tunnelmallisista tulisoihduista nauttien ja samalla alltojen pauhua kuunnellen. Illallinen ja juomat sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Päivä merellä
Päivä merellä
Lähde viettämään ihanaa päivää merelle 17 metrisellä purjeveneellä. Lounas, juomat ja snacksit sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Quad/Mönkijäsafari
Quad/Mönkijäsafari
Kokeile jotain, mitä et välttämättä voi tehdä kotona! Lähde nelipyöräisellä tutustumaan kauniisiin rantoihin ja koe saari toisella tavalla. Voit valita 2 tai 4 tunnin retken. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan. Muista ottaa ajokortti mukaan!
Lisätietoa retkestä
Salin saarikierros
Salin saarikierros
Lähde mukaan suosistulle puolipäiväretkelle tutustumaan saaren mielenkiintoisimpiin paikkoihin! Päivän aikana kuulet lisää Kap Verdestä, kulttuurista, historiasta, tavoista ja käytännöistä. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Haiden katselua
Haiden katselua
Hait vierailevat usein Salin saaren itäosassa olevassa lahdenpoukamassa. Lähde mukaan retkelle, pidetään peukkuja ja bongaillaan lahdella uiskentelevia haikaloja. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Buggy Desert Adventure
Buggy Desert Adventure
Lähde nelipyöräisellä tutustumaan Kap Verden maisemiin.
Lisätietoa retkestä
Sukellus ja snorklaus
Sukellus ja snorklaus
Lähde koesukeltamaan tai snorklaamaan Cabo Verde Divingin kanssa.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Santa Mariassa paikasta toiseen pääsee parhaiten kävelemällä, sillä etäisyydet ovat lyhyitä. Pidemmille matkoille paras vaihtoehto on taksi.

Taksi

Takseja on paljon, ja taksin saaminen on helppoa. Hinnat ovat suhteellisen edullisia, eikä taksamittari ole käytössä. Hinnasta kannattaa sopia heti matkan alussa.

Bussi

Paikallisbussit ovat pääasiassa Toyota Hiace minibusseja, ja "paikallisbusseilla" voit lähteä esimerkiksi retkelle Espargokseen. Matkaan voi lähteä myös lava-auton kyydissä, jolloin matkustajat istuvat takana, ja hinnat vaihtelevat kuljettajasta toiseen. Hinnoista kannattaa aina sopia etukäteen. "Bussipysäkki" on ensimmäisen liikennenympyrän kohdalla Santa Marian keskustaan ajettaessa.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat oppaamme talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Santa Mariassa

Kap Verdellä on käytössä majoitusvero, joka maksetaan paikan päällä hotellille. Summa on n. 2 euroa/hlö/yö ja maksetaan kaikista 16 vuotta täyttäneistä matkustajista max. 10 yöltä. Vero maksetaan suoraan hotellille, eli se ei sisälly matkan hintaan. Joissakin hotelleissa vero maksetaan sisäänkirjautuessasi hotelliin, joissakin vasta uloskirjautumisen yhteydessä. Joissakin hotelleissa veron voi maksaa myös kortilla, mutta hotellit veloittavat korttimaksusta lisämaksun, n. 3,5 %. Jotkut hotellit ottavat vastaan ainoastaan käiteistä rahaa, jotan suosittelemme, että sinulla on mukanasi myös käteistä rahaa.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR) ja Kap Verden Escudo (CVE). Kap Verden Escudoja ei ole mahdollista vaihtaa Suomessa etukäteen ja kyseistä valuuttaa voi käyttää ainoastaan Kap Verdellä. Helpointa on maksaa euroilla. Keskustassa on pankkeja ja pankkiautomaatteja, niistä saat nostettua paikallista valuuttaa. Euroja voit nostaa pankkikonttorissa (palvelumaksu lisätään), muistathan ottaa passin ja matka-asiakirjan mukaan. Visa on kaikkein hyväksytyin luottokortti ja Mastercard hyväksytään joissakin paikoissa. Muut kortit eivät käy.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Talvella: Suomen aika -3 tuntia. Kesällä: Suomen aika -4 tuntia.

Sähkö

220 V. Yleensä adapteria ei tarvita.

Kieli

Portugali ja kreoli

Muuta

Tiet, kadut ja jalkakäytävät ovat Salin saarella erittäin epätasaisia ja käytävien reunat korkeat, joten lastenrattaiden kanssa voi olla vaikea liikkua. Jalkakäytävät koostuvat erikokoisista kivistä ja hiekasta, joten jalkaan kannattaa laittaa kunnon kengät, jotka sietävät pölyä ja hiekkaa.

Taskulamppu kannattaa ottaa mukaan, sillä katuvalaistus on huono.

Sähkö- ja vesikatkoksia esiinty usein.

Kap Verdellä rakennetaan jatkuvasti. Rakennustöistä saattaa kantautua melua myös hotelleihin ja liikkuminen saattaa toisinaan olla rajoitettua. Uusia rakennustyömaita saatetaan käynnistää lyhyelläkin aikataululla, ja läheskään kaikista ei ole tietoa ennen kauden alkua.

Kap Verde ei kuulu Euroopan Unioniin, minkä vuoksi sitä koskevat EU:n ulkopuolisten maiden tuontisäännöt.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Menolento noin 9 t 45 min ja paluulento noin 9 t 15 min.

Näin matkustat tänne

Santa Mariaan voit matkustaa Helsingistä talvikaudella Tjäreborgin lomalennoilla.
Lento laskeutuu Salin saarelle, jossa sijaitsee myös Tjäreborgin lomakohde, Santa Maria, hotelleineen.

Lentokentällä

Muuttuneiden maahantulosääntöjen vuoksi passintarkastuksessa voi olla pitkät jonot. Odotusajan minimoimiseksi passitiedot kannattaa ilmoittaa hyvissä ajoin Tjäreborgin Omilla sivuilla.
Lento laskeutuu Salin kansainväliselle lentoasemalle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Santa Mariassa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly matkan hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta matkavarauksen yhteydessä. Ajoaika Salin kansainväliseltä lentokentältä hotelliisi kestää n. 20–50 minuuttia (n. 18 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lentokentällä voi joutua jonottamaan passintarkastukseen ja matkalaukkujen tulo hihnalle voi kestää.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Sää
 • tammikuu
24°19°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
24°18°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
25°18°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
25°19°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
25°20°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°21°
8
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°22°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°23°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
29°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
28°23°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
27°22°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
26°20°
8
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä

Hintaesimerkkejä – Santa Maria

Oasis Salinas Sea
Oasis Salinas Sea
Santa Maria, Sal, Kap Verde
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone puutarhaan päin
 • 1 viikko
 • Lähtö 17.11.2022, lähtöpaikka Helsinki
Sis. buffetaamiainen
Sis. buffetaamiainen
Lento + hotelli., 1 viikko
17.11.2022 lähtöpaikka Helsinki
Meliá Dunas Beach Resort & Spa
familygarden
 • Perheille
Meliá Dunas Beach Resort & Spa
Santa Maria, Sal, Kap Verde
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone, tyyppi E
 • 1 viikko
 • Lähtö 27.10.2022, lähtöpaikka Helsinki
Sis. All Inclusive
Sis. All Inclusive
Lento + hotelli., 1 viikko
27.10.2022 lähtöpaikka Helsinki
Oasis Belorizonte
Oasis Belorizonte
Santa Maria, Sal, Kap Verde
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone bungalowissa
 • 1 viikko
 • Lähtö 24.11.2022, lähtöpaikka Helsinki
Sis. All Inclusive
Sis. All Inclusive
Lento + hotelli., 1 viikko
24.11.2022 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku – Santa Maria
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.