Matkat – Playa de las Americas

Playa de las Américasiin ovat tervetulleita kaikki – lapsiperheet, nautiskelijat, aikuiset ilman lapsia, kaveriporukat, golfaajat ja kaikki muut lomailijat.

Playa de las Américas on yksi Teneriffan suosituimmista matkakohteista, ja Tjäreborgilla on täällä useita eri majoitusvaihtoehtoja ympäri vuoden. Voit asua yksinkertaisessa huoneistohotellissa, perheystävällisessä Sunwing Fañabé Beach -hotellissa tai valita jommankumman Sunprime-hotelleistamme: Sunprime Coral Suites & Span tai ilman lapsia matkustaessasi Sunprime Ocean View -hotellin.

Playa de las Américas

Playa de las Américas on moderni ja hyvin toimiva lomakohde, joka sijaitsee Teneriffan eteläisellä rannikolla, jolla on taatusti aurinkoa. Upeat rannat, laajat valikoimat erilaisia aktiviteetteja, paikallisia ravintoloita, baareja ja yökerhoja sekä kaiken lisäksi monipuolinen hotellitarjonta ja hyvät ostosmahdollisuudet keskustassa. Tämä kohde on yksinkertaisesti useimpien lomailijoiden suosikkivaihtoehto. Kuten myös muut Kanariansaarten rantalomakohteet, Playa de las Américas on kasvanut nopeasti ja ulottuu nykyään koko rannikon pituudelle ja koostuu oikeastaan useammasta pienemmästä kohteesta. Suosittu ja vilkas rantapromenadi kulkee Los Cristianosista San Eugenion ja Fañabén kautta rauhalliseen La Caletan kalastajakylään asti. Mitä lähempänä alkuperäistä Playa de las Américasia olet, sitä vilkkaampaa on meno, mutta tien varrella on myös useita upeita rantoja, joilla voit rentoutua ja nauttia auringosta.

Sunprime-hotellit aikuisille

Playa de las Américasissa Tjäreborgilla on kaksi erilaista Sunprime-hotellia sinulle, joka matkustat ilman lapsia. Sunprime Ocean View on laadukas hotelli, jonka ylimmäisistä kerroksista on upeat näkymät merelle. Tässä hotellissa asut modernissa huoneistossa lähellä rantapromenadia ja keskustaa. Hotellissa on myös tyylikäs ja viihtyisä uima-allasalue, jossa on lämmitetty uima-allas. Sunprime Coral Suites & Spa -hotellissa asut lähellä keskustaa, ja hotellissa on upea kattoterassi, jolla voit nauttia auringosta ja näköalasta. Kaikissa Sunprime-hotelleissamme voit myös valita käteviä ateriapaketteja ja tehdä lomastasi vieläkin mukavamman.

Lapsiystävälliset hotellit Playa de las Américasissa

Playa de las Américas on erinomainen kohde lasten kanssa matkustaessa. Täällä on useita lapsiystävällisiä Sunwing Family Resorts - ja Family Garden -hotelleja, joissa suositut maskottimme Lollo & Bernie viihdyttävät lapsia. Näissä hotelleissa asut mukavasti huoneistossa, johon mahtuu jopa kuusi henkilöä. Lapsiystävällisyydestään palkituissa Sungwing-hotelleissa voit varata myös kätevät ateriapaketit tai All Inclusiven, jolloin lomasi on taatusti mukava ja huoleton.

Ylellistä tai yksinkertaista

Tjäreborgilla matkustaessasi voit valita hotellin viidestäkymmenestä eri vaihtoehdosta. Valikoimassa on yksinkertaisempia huoneistohotelleja sekä todellisia luksushotelleja, joissa on ripaus ylellisyyttä. Esimerkiksi Bahia del Duque on tyylikäs luksushotelli, joka sijaitsee Fañabén rannalla. Hotellialueella on trooppinen puutarha, useita uima-altaita, erinomainen palvelu sekä luonnollisesti spa-osasto, jossa voit rentoutua.

Hyvä tietää
 • Sunwing Family Resorts -hotelli
 • Sunprime Hotels -hotelleja
 • Upeita hiekkarantoja
 • Family Garden -hotelleja, joissa Lollo & Bernie
 • All Inclusive
 • Luksushotelleja
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Playa de las Americas

Sää
 • tammikuu
22°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
23°16°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
24°19°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°19°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°22°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°22°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°20°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
23°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Playa de las Américasissa on useita rantoja. Pisin ranta on 450 metriä pitkä sora- ja kiviranta ja toiseksi pisin 300 metriä pitkä hienohiekkainen ranta. Monet lomailijat tulevat Etelä-Teneriffalle nauttimaan juuri sen upeista rannoista, ja olosuhteet ovat täällä kerrassaan erinomaiset. Rannat ovat lapsiystävällisiä, ne syvenevät loivasti, ja aaltoja on vähän. Kesäisin myös paikalliset viettävät aikaa rannalla, mutta talvisin niillä näkee lähinnä vain turisteja. Los Cristianosin satamaa pitkin kulkee autoton rantapromenadi, jota pitkin voi kävellä tai jonka varrella voi istahtaa johonkin ravintolaan nauttimaan tapaksista, tuoreesta kalasta tai vaikka kupillisesta kahvia. Ranta kulkee Los Cristianosista San Eugenion ja Fañabén kautta rauhalliseen La Caletan kalastajakylään saakka. Useilla rannoilla voi harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten esim. riippuliitoa, vesiskoottereita tai vesihiihtoa. Retket voi ostaa suoraan rannalta tai turisti-infosta. Useimmilla rannoilla on mahdollista vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.

Playa de las Vistas

Playa de las Vistas sijaitsee Compostela Beach -hotellin yhteydessä, ja tälle rannalle tullaan viettämään aikaa koko alueelta. Hiekka on vaaleaa ja vesi kirkasta. Rannalla on rento ja lapsiystävällinen tunnelma. Lähistöllä on rantabaareja ja kauppoja.

Troyan ranta

Musta hiekkaranta, joka sijaitsee Playa de las Américasin vanhassa kaupunginosassa. Ranta on erityisen suosittu nuorten keskuudessa, mutta myös perheet ja varttuneemmat lomailijat viihtyvät täällä.

Playa Honda

Surffareiden suosiossa oleva kiviranta, jonka äärellä on useita baareja ja surffauskouluja.

La Pintan ranta

Tumma hienohiekkainen ranta, joka sijaitsee Puerto Colonin huvivenesataman lähellä, La Pinta -hotellin alapuolella. Täällä viihtyvät kaikenikäiset lomalaiset. Rannalla on useita ravintoloita, baareja sekä ostoskeskus. Ranta on suojassa aalloilta ja vedenalaisilta virtauksilta, ja siksi vesi saattaa olla toisella puolella sameaa.

Bahia del Duque -ranta

Yksi upeimmista ja parhaiten hoidetuista rannoista, joka sijaitsee luksushotelli Bahia del Duquen vieressä. Hiekka on vaaleaa ja hienoa. Vesi on kirkkaansinistä, ja ranta saattaa paikoitellen olla äkkisyvää. Täällä on rantabaareja, luksusaurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Hotellin henkilökunta pitää rannan puhtaana, ja silloin tällöin hotellin muusikot tulevat soittamaan rannalle.

Playa de Fañabe

Pitkä, vaalea ja hienohiekkainen ranta, joka sijaitsee Torviscasin rantapromenadin äärellä. Täällä on mahdollisuus harrastaa useita eri vesiurheilulajeja. Länsipuolella on lasten alue, jossa on trampoliineja, kiipeilytelineitä, liukumäkiä ym.

La Caleta

Aivan Playa de las Américasin ulkopuolella sijaitsee La Caletan kylä, jossa on muutamia rantoja. Vain harvat löytävät tiensä kylässä olevalla kalliorannalle. Ranta ei ole erityisen lapsiystävällinen, mutta surffareille se sopii mainiosti.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6,5 tuntia Helsingistä

Näin matkustat tänne

Playa las Américasiin voit matkustaa talvikaudella Tjäreborgin tilauslennolla.
Reittilennoilla voit matkustaa joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Reina Sofian kentälle, Etelä-Teneriffalle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Playa de las Américasissa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Etelä-Teneriffalla sijaitsevalta Reina Sofian lentokentältä Playa de las Américasin hotelleihin kestää noin 20 min - 1 tunti (n. 17 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Toisinaan bussi saattaa ajaa Playa de las Américasiin Los Cristianosin tai San Miguel de Abonan kautta, jolloin ajoaika on n. 20-30 min pidempi. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.
Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Reittilennoilla toteutettavilla pakettimatkoilla voi useimmissa tapauksissa ostaa lentokenttäkuljetukset erikseen, jolloin kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Easy Travel

Jos asut Sunwing Fañabé Beach -hotellissa tai jossakin Sunprime-hotellissa ja lennät Sunclass Airlinesilla Helsingistä, sisältyy hintaan Easy Travel, joka tarkoittaa muun muassa 10 kg ylimääräistä matkatavaraa ja lähtöselvitys jo hotellissa. Jos olet varannut lentokenttäkuljetuksen, pääset suoraa reittiä hotellillesi ilman pysähdyksiä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Playa de las Américasissa on laaja valikoima paikallisia sekä kansainvälisiä ravintoloita ja baareja. Los Cristianosin rantapromenadin ravintoloissa tarjoillaan mm. tapaksia ja tuoretta kalaa. Ylös kirkolle kulkee useita pieniä kävelykatuja, joiden varsilla on ravintoloita ja kauppoja.

Ruoka ja juoma Teneriffalla

Espanjalaiset ruokailutavat noudattavat hyvin pitkälle tyypillisiä eteläeurooppalaisia perinteitä. Aamiainen on yleensä hyvin yksinkertainen, se koostuu kahvista ja croissantista, jotka nautitaan nopeasti. Yhdentoista aikaan on vuorossa café con leche (maitokahvi) ja sekä täytetty leipä bocadillo.

Lounas syödään usein vasta klo 14 aikoihin, jonka jälkeen alkaa siesta. Lapsille tarjotaan pientä syötävää alkuillasta, mutta muuten illallista syödään vasta yhdeksän aikaan illalla. Lomailijat voivat tietenkin elää oman rytminsä mukaisesti, mutta tämän vuoksi ravintolat saattavat näyttää tyhjiltä tiettyinä aikoina. Turistikohteissa on aina paljon ravintoloita, jotka ovat avoinna koko päivän.

Juomaraha

Juomaraha ei aina sisälly laskuun, mutta laskussa näkyy kanarialainen arvonlisävero IGIC, joka on 7 prosenttia loppusummasta. Juomarahaa ei välttämättä tarvitse jättää, mutta jos olet tyytyväinen palveluun tai aiot palata samaan paikkaan uudelleen, voit pyöristää loppusummaa 10 %. Jos et ole tyytyväinen palveluun tai syöt vain kevyesti baarin puolella, juomarahaa ei tarvitse jättää. Kannattaa huomata, että useissa ravintoloissa leipää tuodaan pöytään ennen tilausta. Leipä ei aina sisälly hintaan, vaan se lisätään laskuun, jos olet syönyt sitä.

Ravintolat

Teneriffalla on todella monipuolinen ravintolatarjonta, ja paikalliset syövät usein itsekin ulkona, varsinkin viikonloppuisin. Kansainväliseen keittiöön yhdistetään usein vivahteita kanarialaisesta, italialaisesta, ranskalaisesta, perulaisesta, kiinalaisesta, libanonilaisesta, intialaisesta jne. keittiöstä.

Bodega-viinituvissa voit nauttia hyvistä viineistä ja tapaksista eli pikkusuolaisista. Turistialueiden ulkopuolella olevat ravintolat ovat kiinni yleensä yhtenä päivänä viikossa, joten aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen. Maaseudulla on pieniä perheravintoloita, nk. "guachinches", joiden ruokalistat ovat yleensä melko suppeita, mutta ruoka sitäkin maukkaampaa. Usein näissä ravintoloissa myös hinnat ovat erittäin edulliset. Monet näistä ravintoloista ovat avoinna vain syksyisin, jolloin tarjolla on talon omaa viiniä. Kun viini loppuu, ravintola sulkee ovensa ja laittaa ovelle lapun: "Se acabó el vino" – viini on loppuunmyyty!"

Kaniininliha

Kaniininliha eli conejo on kevyttä vaaleaa lihaa, jonka maku muistuttaa hieman kananlihaa, mutta on kuitenkin maukkaampaa. Hyvissä ravintoloissa liha on yleensä hyvin valmistettu, esim. pataruokana.

Mojo

Mojo, joka lausutaan "mocho", on kerrassaan upea kulinaarinen nautinto. Tätä kastiketta valmistetaan yleensä kotona, mutta sitä voi ostaa myös kaupasta. Punaisessa mojo-kastikkeessa on paprikaa ja mausteita, kun taas miedommassa vihreässä mojossa pääosassa on korianterin maku. Makuasioista ei tietenkään kannata kiistellä, joten maista ihmeessä molempia kastikkeita ja löydä oma suosikkisi.

Juusto

Kanariansaarilla valmistetaan paljon erilaisia hyviä juustoja. Juustot valmistetaan lehmän-, vuohen- ja lampaanmaidosta sekä näiden yhdistelmistä. Tunnetuin espanjalainen juusto on Manchego, ja vaikka se ei olekaan kotoisin Kanariansaarilta, sen maku muistuttaa hyvin paljon täällä valmistettuja juustoja. Siinä on musta kuori, ja sen maku on mieto, monivivahteinen ja hieman hapan. Kannattaa maistella eri juustoja, niin löydät omat suosikkisi. Juusto on espanjaksi queso ja savustettu juusto (joka maistuu paljon paremmalta kuin miltä se kuulostaa) on queso ahumado. Suuremmissa supermarketeissa on hyvät juustovalikoimat ja niistä löytyy paljon muitakin paikallisia herkkuja, kuten kinkkua ja makkaroita. Todellinen kulinaristin unelma!

Peruna

Meidän perunoita syövien suomalaisten tulisi ottaa oppia espanjalaisilta. Heidän papas arrugadas eli "ryppyperunat" keitetään niin vahvassa merisuolavedessä, että perunoista lähtee vesi ja niiden maku voimistuu. Perunat tarjoillaan hieman ryppyisinä ja suolapintaisina sekä ehdottomasti mojo-kastikkeen kanssa.

Makeannälkään

Upean näköiset ja runsaasti hedelmillä ja pähkinöillä koristellut kakut eivät aina ole sitä miltä näyttävät. Kauniin pinnan alla saattaakin olla ihan tavallinen sokerikakku, joka ei välttämättä ole edes erityisen makea. Kun makeannälkä yllättää, kannattaakin maistella hieman vaatimattomamman näköisiä herkkuja, kuten suklaatäytteisiä croissanteja tai pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä täytettyjä lehtitaikinarullia. Tulet varmasti yllättymään positiivisesti!
Aktiivista yöelämää kaipaavalle Playa de las Américas on erinomainen valinta. Täällä on useita musiikkipubeja, diskobaareja, yökerhoja sekä muutama tanssiravintola, joissa on tarjolla elävää musiikkia. Las Veronicasin alueella on useita baareja ja pari diskoa. Täällä kannattaa noudattaa varovaisuutta, sillä alueella on esiintynyt useita varkauksia ja tappeluita.

Los Cristianos

Los Cristianosin yöelämässä on paljon paikallisempi meno kuin Playa de las Américasissa. Iltaa vietetään ravintolassa tai baarissa auringonlaskuun asti, jonka jälkeen voi vielä jatkaa Los Cristianosin ja Playa de las Américasin välissä sijaitsevan San Telmon baareihin tai diskoon. Täällä tanssimaan innostavat salsan ja merenguen rytmit.

San Telmo

San Telmon baari- ja ravintola-alueella on useita paikallisia baareja. Playa de las Vistasin rannan yläpuolella, Los Cristianosin ja Playa de las Américasin välissä, on useita pieniä viihtyisiä ravintoloita, joissa voi istua nauttimassa auringonlaskusta. Paikalliset viihtyvät erityisesti baareissa, joissa soi latinalainen musiikki. Täällä voit tanssia salsaa ja käydä välillä baarissa siemaisemassa Caipirinha-drinkin.
Ostokset
Turistialueilla on useita kauppoja, joissa myydään vaatteita, kenkiä, laukkuja, koruja, hajuvesiä ja paljon muuta. Arvonlisävero ja muut verot ovat täällä huomattavasti alhaisemmat kuin Suomessa. Torstaisin ja lauantaisin Playa de las Américasissa järjestetään markkinat. Markkinapaikka on Fañabéssa sijaitsevaa El Duque -ostoskeskusta vastapäätä.

Los Cristianos

Los Cristianosin kävelykatujen varsilla on useita viehättäviä putiikkeja, joista voi ostaa pääasiassa paikallisia tuotteita. Kaupat ovat yleensä kiinni siestan aikaan. Tiistaisin ja sunnuntaisin Los Cristianosissa järjestetään markkinat rantapromenadin päässä, lähellä Arona Gran -hotellia.

Ostokset Etelä-Teneriffalla

Aukioloajat ovat yleensä klo 10.00-13.30 ja 17.00-20.00, mutta monet kaupat ovat avoinna koko päivän klo 22.00 asti. Hinnoista ei ole tapana tinkiä. Katukauppa on laitonta, joten älä osta katukauppiailta mitään. Jos tulet huijatuksi, siitä ei ole mahdollista tehdä valitusta.

Safari

Hieman ylellisempi ostosalue, jossa on useimpien tunnettujen vaateketjujen myymälät. Täällä on myös ravintoloita ja baareja. Illalla suihkulähteellä voi katsella upeaa valo- ja äänishow'ta.

Plaza del Duque

Fañabessa sijaitseva ostoskeskus, joka on noin 7 kilometrin päässä Los Cristianosista ja noin 4 kilometrin päässä Playa de las Américasista. Ostoskeskuksessa on paljon hyviä kauppoja, joissa myydään mm. merkkivaatteita, sisustustuotteita, alusvaatteita ja lastenvaatteita. Täällä on myös leipomo, kahvila ja iso ruokakauppa.

Parque Santiago 3

Parque Santiago 3 on suosittu ostoskeskus, jossa myydään vaatteita, elektroniikkaa, matkamuistoja, koruja ym. Täällä on myös pankkeja, autovuokraamoja ja ravintoloita.

Oasis Shopping Center

Uusi ostoskeskus, joka sijaitsee samalla kadulla kuin Parque Santiago 3 ja Américas Plaza. Täällä myydään merkkivaatteita, elektroniikkaa, koruja ja laukkuja.

Siam Mall

Teneriffan suurin ostoskeskus, joka avattiin kesällä 2015. Ostoskeskus sijaitsee suositun Siam Parkin vieressä. Täällä on useiden tunnettujen vaateketjujen liikkeet sekä baareja ja ravintoloita. Playa de las Américasista on ilmainen bussikuljetus ostoskeskukseen. Avoinna joka päivä.

Markkinat

Markkinoita järjestetään Etelä-Teneriffalla useita kertoja viikossa. Markkinat ovat yleensä avoinna klo 09.00-14.00. Playa de las Américasissa järjestetään markkinat torstaisin ja lauantaisin. Markkinapaikka on Fañabéssa sijaitsevaa El Duque -ostoskeskusta vastapäätä.

Ostokset Teneriffalla

Teneriffan hintataso on yleisesti ottaen hieman edullisempi kuin Suomessa, sillä Kanariansaaret kuuluvat nk. vapaakauppa-alueeseen, jossa arvonlisävero on vain 7 prosenttia. Suosittuja ostoksia ovat esim. kengät, laukut, hajuvedet, kosmetiikka, elektroniikka, tupakka, alkoholi ja merkkituotteet. Kulta ja hopea eivät ole erityisen edullisia täällä, mutta koruja saattaa silti saada hyvään hintaan, sillä niiden suunnittelukustannukset ovat edullisemmat. Myös merkkikellot ja kynät ovat huomattavasti halvempia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Golf - Playa de las Américas ja Los Cristianos

Teneriffa on erinomainen valinta myös golfaajille. Los Cristianosin ja Playa de las Américasin alueella on useita hyviä sekä 9- että 18-reikäisiä golfkenttiä.

Spa - Sunwing Fañabé Beach

Spa - Sunwing Fañabé Beach -hotellissa on spa-osasto, jossa voit nauttia lomastasi täysin siemauksin. Valittavana on erilaisia hierontoja, kasvohoitoja, pedikyyrejä ja paljon muita hoitoja. Varaukset tulee tehdä etukäteen, Suljettu tiistaisin ja sunnuntaisin. Kannattaa huomioida, että hotellivieraat ovat etusijalla spa-osastolle.

Vaeltaminen Playa de las Américasissa

Teneriffalla on paljon hyviä vaellusreittejä. Mascan laakson maasto saattaa olla hieman vaikeakulkuinen epätasaisuutensa takia, mutta vaeltaminen on todella vaivanarvoista jo upean luontoelämyksen vuoksi. Jos haluat lähteä helpompikulkuisempaan maastoon, kannattaa lähteä Anagan kansallispuistoon, jossa voit kokea Teneriffan vihreyden rauhallisessa tahdissa. Mielenkiintoinen kohde on myös Las Cañadas del Teiden kansallispuisto, jossa on yksi maailman suurimmista tulivuoren kraatereista (2200 metriä merenpinnan yläpuolella). Maisema näyttää melkein siltä, kuin olisi kuun pinnalla, sillä täällä on erilaisia kivimuodostelmia ja ainutlaatuisia kasveja. Talvisin Teiden huippua peittää lumi, mutta kesäisin se on täydessä vehreydessään. Vaellusreitit on koottu esitteeseen. Osa reiteistä on vaikeakulkuisia ja vaativat hyvää kuntoa, mutta myös kaikenkuntoisille sopivia helpompia reittejä löytyy. Kannattaa ottaa mukaan eväät ja kevyt laukku. Muista myös kartta ja lämpimät vaatteet, sillä sää voi muuttua nopeasti vuoristossa.

Pyöräily Playa de las Américasissa

Jos haluat lähteä tutustumaan lähiympäristöön mukavan rauhallisessa tempossa, kannattaa vuokrata polkupyörä. Voit päättää itse, kuinka moneksi päiväksi vuokraat pyörän. Pyörä toimitetaan yleensä suoraan hotellillesi ja haetaan myös sieltä.

Muut aktiviteetit Playa de las Américasissa

Playa de las Américasissa voit pelata tennistä ja squashia sekä harrastaa eri vesiurheilulajeja, kuten melomista, surffausta ja sukeltamista.

Santa Cruz

Teneriffan pääkaupunki Santa Cruz on noin 220 000 asukkaan vilkas satamakaupunki, jossa juhlitaan joka vuosi karnevaaleja. Täällä on erinomaiset ostosmahdollisuudet sekä useita museoita. Santa Cruzissa on myös useita merialtaita, ja kaupungin pohjoispuolella on Las Teresitaksen kullankeltainen ranta, jonka hiekka on tuotu Saharasta.

Piramides de Güimar

Itärannikolla sijaitsevassa Güimarin kaupungissa voi ihastella saaren alkuperäisväestön guanchien aikaisia pyramideja. Mitä yhteistä on Teneriffan porraspyramideilla ja Meksikon ja Perun pyramideilla? Näyttelyssä saat vastauksen tähän kysymykseen sekä tietoa meren molemmin puolin tehtyjen taide- ja arkkitehtuurilöydöksien kulttuurisista yhtäläisyyksistä sekä siitä, miten kulttuurit ja ideat leviävät ympäri maailman.

Pueblo Chico

Pueblo Chico on ulkoilmamuseo, joka on upea katsaus saaren arkkitehtuuriin, historiaan ja luontoon. Museossa on pienoismallit muutamista saaren tunnetuista rakennuksista sijoitettuna luonnolliseen ympäristöönsä 1:25-mittakaavassa. Täällä on myös alue, jossa voi tutustua saaren kasvillisuuteen.

La Orotava

La Orotava on Puerto de la Cruzin yläpuolella sijaitseva kaunis kaupunki, joka on tunnettu kolonialistiseen tyyliin rakennetuista 1500- ja 1800-lukujen taloistaan, upeista pinjapuisista parvekkeista, käsinkirjailluista liinoista sekä kauniista kukkapenkeistä ja katuja koristavista hiekkatauluista. Raatihuoneentorilla vietetään Corpus Christi -juhlaa kesäkuussa. Kaupungin turisti-infosta saa hyviä karttoja, jossa on myös tietoa alueen rakennuksista.

Garachico

Garachico oli Kanariansaarten kaupallinen keskus 1500-luvun alusta 1700-luvun alkuun. Paikkaa kutsutaan usein Teneriffan Pompeijiksi, sillä 80 % luonnon satamasta ja suurin osa kaupungista hautautui laavan peittoon vuonna 1706. Luonnon muovaamat merialtaat, kaivauksista löydetty kaupunginportti sekä Castillo San Felipen linna, Santa Anan ja San Franciscon kirkot sekä vanha fransiskaaninen luostari ovat vierailemisen arvoisia kohteita. Taloissa ja rakennuksissa olevista marmorikylteistä käy ilmi niiden rakennusvuosi.

La Laguna

Kaupungin perusti espanjalainen valloittaja Alonso Fernandez de Lugo sen jälkeen, kun hän vuonna 1496 liitti Teneriffan Kastilian kuningaskuntaan. La Laguna oli pääkaupunki useiden satojen vuosien ajan ja on nykyään saaren uskonnollinen ja kulttuurinen keskus. Kaupungissa on yliopisto ja noin 30 000 opiskelijaa sekä piispanistuin. La Laguna on Unescon maailman kulttuuriperintölistalla hyvin säilyneiden rakennustensa ansiosta ja nähtävyys jo itsessään. Kaupunki on toiminut myös esikuvana uuden maailman eli Amerikan kaupungeille. Nähtävyyksistä voi mainita upean katedraalin sekä Ermita de San Miguelin kirkon, joka toimii nykyään näyttelytilana. Plaza del Adelentadolla sijaitsee turisti-info, josta saa karttoja ja joka järjestää myös opastettuja kierroksia.

Museo de la Naturaleza y el Hombre - luonnonhistoriallinen museo

Moderni museo, jossa on mielenkiintoisia multimedianäyttelyitä saaren kasvillisuudesta ja eläimistä sekä geologiasta. Täällä voi tutustua myös saaren alkuperäisväestöön guancheihin muumioiden muodossa. Osoite: Hospital Civil, Calle Fuentes Morales, Santa Cruz de Tenerife.

Museo de Arte Sacro - sakraalitaiteen museo

Osoite: Basílica de la Patrona de Canarias, Candelaria.

Museo Militar Regional de Canarias - Kanariansaarten sotamuseó

Historiasta kiinnostuneelle tämä on ehdoton vierailukohde. Kokoelmissa on mm. El Tigro (Tiikeri) -kanuuna, jolla tarinan mukaan ammuttiin Amiraali Nelsonin käsi hänen yrittäessään vallata Teneriffan vuonna 1797. Osoite: Calle San Isidro 2, Santa Cruz de Tenerife.

Museo de Antropologia de Tenerife - antropologinen museo

Museo sijaitsee Tacoronte ja Valle Guerran välissä (La Laguna).

Museo de Historia de Tenerife - Teneriffan historiallinen museo

Osoite: Calle San Augustin 22, La Laguna.

Museo Municipal de Bellas Artes de Santa Cruz de Tenerife - Teneriffan taidemuseo

Osoite: Calle Jose Murphy 12.

Nähtävyydet Terneriffalla

Teneriffan historia on monipuolinen, ja saarella on lukuisia nähtävyyksiä, mutta useimmat niistä sijaitsevat Los Cristianoksen ja Playa de las Américasin ulkopuolella, jotka ovat suhteellisen uusia kohteita. Saaren museot ovat pääkaupungissa Santa Cruzissa, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Los Cristianoksesta. Entinen pääkaupunki La Laguna on ihan Santa Cruzin vieressä ja myös vierailemisen arvoinen kohde. La Lagunassa on paljon mielenkiintoista arkkitehtuuria, kuten esim. katedraali ja yliopisto. Espanjalaiset rakensivat pääkaupungin vallattuaan sen alkuperäisväestöltä vuonna 1497. Pääkaupunki siirrettiin myöhemmin Santa Cruziin, jotta se olisi lähempänä merta. Santa Cruz on nykyään tärkeä satamakaupunki sekä saaren hallinnollinen keskus.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Teneriffa on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.

Bussit

Bussit kulkevat suurimpien paikkakuntien välillä. Bussimatka Playa de las Américasista tai Los Cristianosista Santa Cruziin kestää noin tunnin. Puerto de la Cruziin menee useita suoria bussivuoroja päivässä, ja matka kestää 1,5 tuntia. Lipun voi ostaa bussista, mutta hyvä vaihtoehto on hankkia nk. "Ten+"-matkakortti. Bussissa oleva automaatti veloittaa kortiltasi oikean summan, kun leimaat kortin sekä bussiin noustessasi että poistuessasi kyydistä. Jos unohdat leimata kortin poistuessasi kyydistä, niin silloin kortilta veloitetaan koko matkan hinta päätepysäkille asti. Matkakortilla saat 30-50 % alennusta normaalihinnoista. Kortti maksaa n. 2 euroa ja voit ladata siihen rahaa 5-100 euroa bussiasemilla sekä tietyissä ruokakaupoissa.

Taksi

Taksilla matkustaminen on suhteellisen edullista. Voit pyytää taksinkuljettajaa laittamaan taksamittarin päälle. Pidemmillä matkoilla hinnasta kannattaa sopia etukäteen. Taksin voi tilata etukäteen lentokentälle. Jos olet tyytyväinen palveluun, juomarahaa on tapana jättää noin 10 %.

Laiva ja lautta

Los Cristianosista kulkee laiva La Gomeraan, El Hierroon ja La Palmaan. Santa Cruzista pääsee laivalla Gran Canarialle.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät oppaat myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, jos olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Luottokorteista VISA, MasterCard ja Eurocard hyväksytään yleisimmin. Pankkeja on kaikkialla. Pankit ovat avoinna ma-pe klo 9.00-14.00. Kortilla voi maksaa useimmissa paikoissa ja pankkiautomaatteja on runsaasti.

Aikaero

Suomen aika -2 tuntia

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Vaikka Espanja on EU:n jäsen, lasketaan Kanariansaaret verotussyistä EU:n ulkopuolelle. Tutustu tuontimääräyksiin etukäteen, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Rantakadulla ja keskustan kävelykadulla ei saa ajaa autoilla.
Teneriffalla rakennetaan jatkuvasti. Varsinkin Playa de las Américasin, Costa Adejen ja Los Cristianoksen alueella on paljon rakennustyömaita. Rakennustöistä saattaa kantautua melua myös hotelleihin ja liikkuminen saattaa toisinaan olla rajoitettua. Uusia rakennustyömaita saatetaan käynnistää lyhyelläkin aikataululla, ja läheskään kaikista ei ole tietoa ennen kauden alkua. Alueella kunnostetaan myös jalkakäytäviä ja rakennetaan uusia teitä.

Hotelleissa ei yleensä ole savuttomia huoneita. Espanjassa on voimassa tupakointilaki, joka kieltää tupakoinnin yleisissä tiloissa sekä ravintoloissa (vain harvoissa paikoissa on erillinen tupakointiosasto). Aurinkotuolien patjat ovat maksullisia useimpien hotellien allasalueilla.
Lasten kanssa matkustaminen
Teneriffa on turvallinen ja lapsiystävällinen kohde. Los Cristianosin ja Playa de las Américasin rantapromenadit ovat leveitä, ja niillä on helppo liikkua lastenvaunuilla. Lapsille on trampoliineja ja kiipeilytelineitä. Rannat ovat lapsiystävällisiä, ja koko perheelle sopivia retkikohteita on useita.

Ravintolat

Lapset ovat erittäin tervetulleita ravintoloihin. Tarjoilijat tulevat mielellään juttelemaan lapsille ja saattavat antaa vanhemmille lapsille tikkarin. Ruokalistoilla on lapsille sopivia ruokia, kuten ranskalaisia, hampurilaisia ja kanaa. Myös espanjalaiset tapakset ja tortillat maistuvat varmasti lapsille.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa ja vaippoja voi ostaa useimmista suuremmista ruokakaupoista sekä hyvin varustetuista apteekeista. Valikoimat ovat kuitenkin paljon suppeammat kuin Suomessa. Puurojauhe ja hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Valmista velliä ei ole saatavana, mutta vellijauhetta voi sekoittaa äidinmaidonkorvikkeeseen.

Lastenvaunut ja syöttötuolit

Osassa ravintoloista on syöttötuoleja. Isoista autovuokraamoista voi vuokrata lastenistuimia, mutta varaus tulee tehdä etukäteen. Varsinaisia lastenvaunuja täällä näkee vähän, sillä kevyet sateenvarjorattaat ovat käytännöllisemmät kuumassa ilmastossa. Playa de las Américasista Los Cristianosiin kulkeva rantapromenadi on suljettu autoilta, joten lastenvaunujen kanssa on helppo liikkua. Paikoitellen liikkuminen vaunujen kanssa voi kuitenkin olla vaikeaa, sillä jalkakäytävien reunat ovat korkeita ja pysäköityjä autoja on usein keskellä jalkakäytävää. Los Cristianosin keskustassa on kiellettyä ajaa autolla, mutta yleisesti ottaen liikenne on hyvin hektistä täällä. Kannattaa huomata, että autoilijat eivät välttämättä pysähdy suojatien kohdalla.

Leikkipaikat

Leikkipaikkojen taso voi vaihdella paljonkin, joten kannattaa tarkistaa keinujen ja liukumäkien kunto ennen lasten leikkejä. Paikalliset lapset ja heidän isovanhempansa kerääntyvät usein kirkon edessä olevalle torille. Täällä pelataan palloa ja pyöräillään sekä vaihdetaan kuulumiset.

Ostokset

La Lagunassa ja Santa Cruzissa on isoja lelukauppoja, joissa on laajat valikoimat ja edulliset hinnat.

Ohjatut treeni- ja aktiivilomat Playa de las Américasissa

Treeni- ja vaellusloma Teneriffalla, Playa de las Americasissa

Treeni- ja vaellusloma Playa de las Americasissa

23.–30.11.2021
Viikon ohjelmassa on mm. toiminnallisia treenejä rannalla, vaellusta vuoristomaisemissa, merellinen vesiurheilupäivä ja energisoivia joogaharjoituksia. Pääset nauttimaan hauskoista treeneistä kannustavassa ryhmässä, saat vinkkejä omaan treeniin ja ruokavalioon sekä koet saaren upean luonnon parhaat palat.

Seikkailua ja patikoinia Teneriffalla

Seikkailuviikko Teneriffalla

27.2.–6.3.2022
Lähde seikkailemaan Teneriffan huikeisiin maisemiin! Viikon aikana pääset kokemaan valikoiman toiminnallisia aktiviteetteja, jotka tarjoavat vauhdikkaita lomapäiviä.

Tee matkahaku – Playa de las Americas
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.