Puerto Ricossa vietät lomasi upeilla rannoilla ja viihtyisässä hotellissa. Tjäreborgin hotellivalikoimassa on jokaiseen makuun ja budjettiin sopivia vaihtoehtoja. Matkustatpa lasten kanssa tai aikuisessa seurassa, löydät aina sinulle sopivan hotellin.

Gran Canarian aurinkoisella etelärannikolla sijaitseva Puerto Rico on yksi Tjäreborgin suosituimmista lomakohteista koko saarella. Puerto Rico on levittäytynyt kolmen laakson alueelle ja hotellit on rakennettu pääosin keskustasta ja rannalta ylös päin kohoaviin rinteisiin. Alhaalla keskustassa on suuri, äskettäin kunnostettu ostoskeskus, jossa on paljon ravintoloita, baareja sekä terasseja. Tarjolla on myös muutamia pianobaareja ja diskoja.

Aurinko ja uiminen

Useiden satojen metrien pituista hiekkarantaa suojaa kaksi aallonmurtajaa, ja ranta soveltuu yhtä hyvin vesileikkeihin kuin aamu-uintiin auringonnousun aikaan. Jos et halua uida meressä, rannalla on kaksi allasaluetta, joiden altaissa on suolaista vettä. Kun seuraat rantakatua hieman länteen, saavut pian Playa Amadoresin kauniille puolikuun muotoiselle rannalle.

Lapsiystävälliset hotellit

Tjäreborgin valikoimassa on Puerto Ricossa hyviä hotellivaihtoehtoja niin suurille kuin pienillekin perheille. Perheiden suosima Family Garden -hotellimme Altamar on lapsiperheiden suosiossa, ja hotellissa on tarjolla aktiviteetteja koko perheelle. Altamarista on lyhyt matka rannalle ja keskustaan, ja lisäksi sieltä avautuvat hienot näköalat merelle. Jos pidät pienemmistä hotelleista ja haluat asua lähellä luontoa ja vaellusreittejä, suosittelemme Natural Park -hotellia.

Loma aikuiseen makuun

Ilman lapsia matkustaville aikuisille suosittelemme Prime Select- tai Prime Comfort -hotelleitamme, jotka soveltuvat erinomaisesti aurinkoon ja uimiseen keskittyvän rentouttavan loman viettoon. Jos haluat hemmotella itseäsi tai matkaseuraasi vielä vähän lisää, siihen tarkoitukseen sopii hyvin Puerto Ricon satamassa sijaitseva Marina Suites -hotelli, jossa asuvat tyytyväisimmät vieraamme.

Puerto Rico – vuoden ympäri

Nyt voit matkustaa Puerto Ricoon Tjäreborgin kautta lomalentojen ohella myös joustavasti reittilennoilla! Voit siis matkustaa milloin haluat ja niin pitkäksi aikaa kuin haluat. Samalla voit myös valita parhaista hotelleistamme juuri sinulle sopivan, osallistua retkillemme sekä käyttää palvelujamme. Lyhyesti sanottuna, voit itse suunnitella juuri sinulle sopivan loman!

Hyvä tietää
 • Family Garden -hotelli
 • Upeita hiekkarantoja
 • Paljon ravintoloita
 • Aurinkoinen kohde
 • All Inclusive
 • Hotelleja aikuisille
 • Matkoja ympäri vuoden
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Puerto Rico

Sää
 • tammikuu
21°16°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
21°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
22°17°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°18°
9
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
24°19°
10
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
25°21°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
26°22°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°22°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°21°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
24°18°
5
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
22°17°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
Rannat
Puerto Ricossa on 400 metriä pitkä hevosenkengän muotoinen hiekkaranta, jonka molemmissa päissä on aalloilta suojaava aallonmurtaja. Ranta on matala ja hyvinhoidettu, ja sen hiekka on vaaleaa ja hienojakoista. Täällä voit kokeilla monenlaisia aktiviteetteja ja vesiurheilulajeja. Rannan laidalla on laituri, jolta voi vuokrata aurinkotuoleja, jos haluat ottaa aurinkoa hiekattomassa ympäristössä. Pienen rantakadun varrella on muutama lounasravintola.

Amadoresin ranta

Läheisessä poukamassa sijaitsee Playa Amadores, Puerto Ricon sisarkohde, jossa on pitkä, valkea hiekkaranta. Kohteiden välissä on kävelytie, jota pitkin matka kestää noin 30 minuuttia. Kannattaa myös kävellä laituria pitkin ja katsella auringonlaskua!
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä ja Turusta n. 6 tuntia, Kuopiosta n. 7 t ja Vaasasta n. 6 t 40 min.

Näin matkustat tänne

Puerto Ricoon voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla talvikaudella.

Reittilennoilla voit matkustaa Ruoerto Ricoon joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Gandon lentokentälle, Las Palmasin ulkopuolelle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Puerto Ricossa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Las Palmasin lähellä olevalta Gandon lentokentältä Puerto Ricon hotelleihin kestää noin 1-2,5 h (n. 50 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Puerto Ricossa on paljon ravintoloita, joista monet sijaitsevat keskustan lähellä olevassa kauppakeskuksessa. Ravintoloissa tarjoillaan sekä paikallista että kansainvälistä ruokaa. Monissa ravintoloissa soi tanssimusiikkia, ja pohjoismaista musiikkia kuulee usein. Rannan läheltä löydät viihtyisiä pieniä lounaspaikkoja.

Hurmaavia ravintoloita

Puerto Ricosta pääsee lautalla kuvankauniisiin naapurikyliin, Puerto de Mogániin ja Arguineguíniin. Niissä voit syödä hyvää kanarialaista ruokaa hurmaavissa pienissä ravintoloissa.
Puerto Ricon vilkkaassa yöelämässä on eri-ikäisiä ja -maalaisia ihmisiä. Täällä on monia tanssipaikkoja, musiikkipubeja ja karaokebaareja, joissa soitetaan myös pohjoismaista tanssimusiikkia. Suurin osa yöelämästä on keskittynyt Puerto Ricon ostoskeskuksen tuntumaan. Kuten muuallakin Espanjassa, yöelämä alkaa myöhään ja jatkuu aamunkoittoon.
Ostokset
Puerto Ricon ostoskeskuksessa on paljon kauppoja ja supermarketteja. Useimmat kaupat suljetaan siestan ajaksi noin kello 13–16.

Markkinat

Perjantaisin markkinat järjestetään parinkymmenen kilometrin päässä Puerto de Mogánissa ja tiistaisin 5 kilometrin päässä Arguineguínissa. Puerto Ricosta pääsee molempiin kyliin lautalla. Markkinat pidetään aamupäivällä, ja paikalla kannattaa olla aikaisin ennen kuin tulee liian kuuma, ja kun tuotteita on vielä runsaasti tarjolla. Puerto Ricon ympäristössä on myös muita markkinoita, esimerkiksi San Fernandossa.

Ostosmahdollisuudet Puerto Ricon ulkopuolella

Puerto Ricosta 20 kilometriä itään sijaitseva Playa del Inglés on etelärannikon paras ostospaikka. Jos haluat suuremman valikoiman, suosittelemme käymään pääkaupunki Las Palmasissa tai Atlánticon suuressa ostoskeskuksessa. Las Palmasiin on Puerto Ricosta noin 70 kilometriä, ja Atlántico sijaitsee puolimatkassa lentokentälle.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Puerto Ricossa on mahdollisuus kokeilla useita aktiviteetteja. Satamasta voit lähteä monenlaisille retkille ja aluksille, kuten kalastusretkelle, purjealukselle ja yhdelle Euroopan suurimmista purjekatamaraaneista. Rannalla voit myös purjelautailla, ajaa vesiskootterilla ja surfata. Vesiaktiviteettien lisäksi voit pelata minigolfia tai vierailla Puerto Ricon Angry Birds Parkissa.

Syvänmerenkalastus

Syvänmerenkalastus on erinomainen aktiviteetti niille, jotka pitävät kalastuksesta ja jännityksestä. Voit joko kalastaa tai vain nauttia päivästä merellä. Hyvällä onnella päivän aikana voi nähdä delfiinejäkin. Lisätietoa saat oppailtamme.

Angry Birds Park

Aivan Puerto Ricon ostoskeskuksen vieressä sijaitsee Angry Birds Park -teemapuisto, jossa on paljon hauskaa tekemistä sekä pienille että isommille lapsille.

Multiacuatic

Koe vedenalainen elämä lasipohjaveneestä. Retki kulkee suojellun alueen läpi, ja sinulla on mahdollisuus nähdä sekä valaita että delfiinejä. Joskus retket kestävät hieman pidempään, jos vene pysähtyy pitämään uimatauon. Jos et vastoin odotuksia näe valaita tai delfiinejä, Multiacuatic tarjoaa uuden retken. Tjäreborgin oppailta saat lisätietoa retkien varaamisesta.
Jos haluat tutustua lähemmin Gran Canariaan, voit osallistua retkillemme tai vuokrata auton ja lähteä tutkimaan saarta täysin omassa tahdissasi.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Gran Canaria on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Useimpiin saaren suurempin kohteisiin pääsee Puerto Ricosta bussilla, taksilla tai vuokra-autolla.

Bussit

Saaren eteläosassa liikennöivät bussit ovat vihreitä tai sinisiä. Puerto Ricon sisällä kulkevat myös paikallisbussin linjat 32 ja 33, mutta vuorot eivät ole kovin säännöllisiä. Pääbussiasema sijaitsee Puerto Ricon ylemmässä osassa, Avenida de la Cornisa 1 -kadulla.

Lautta

Rannan oikeanpuoleiselta laiturilta lähtee lautta Puerto de Mogániin ja Arguineguíniin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Karnevaalit ja Pride-festivaalit

Jokavuotiset karnevaalit Gran Canarialla ovat suuret kansanjuhlat. Las Palmasissa karnevaalit järjestetään yleensä helmi-maaliskuussa ja Maspalomasissa/Playa del Inglésissä maaliskuussa. Juhlahumua on luvassa vuorokauden ympäri. Musiikki ja muut juhlimisen äänet häiritsevät. Katuja suljetaan ajoittain, jolloin lentokenttäbussit eivät pääse ajamaan hotelliin asti ja vieraat joutuvat kävelemään matkatavaroiden kanssa loppumatkan. Etenkin Avenida Tirajanan varrella olevien hotellien ympäristössä on meluisaa, myöhään yöhön asti.

Vuoden 2021 karnevaalit/festivaalit on peruttu.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Pankkiautomaatteja, sirullinen luottokortti ei välttämättä toimi kaikissa automaateissa.

Aikaero

Suomen aika - 2 tuntia.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Ei sovi liikuntaesteisille, mäkistä maastoa, rappuja ja jyrkkiä rinteitä. Saarella rakennetaan paljon ja rakennustyömaiden ääniä on varsinkin Puerto Ricon uudella puolella, Playa de Amadoreksessa, Costa Meloneraksessa sekä Puerto Moganissa. Uusia rakennustyömaita saatetaan käynnistää lyhyelläkin aikataululla, ja läheskään kaikista ei ole tietoa ennen kauden alkua. Laaksoissa sijaitsevista baareista ja diskoista saattaa kuulua häiritsevää musiikkia ym. ääniä.
Lasten kanssa matkustaminen
Puerto Rico on lapsiystävällinen kohde, mutta lastenvaunujen kanssa liikkuminen voi toisinaan olla haastavaa. Bussimatkoja varten lastenvaunujen kannattaa olla kokoontaitettavaa mallia, koska pohjoismaiset lastenvaunut eivät usein mahdu busseihin. Hoitopöytiä ei useinkaan ole yleisissä wc:issä, eikä julkinen imettäminen ole tapana, varsinkaan ravintoloissa. Ranta on suhteellisen matala ja hienohiekkainen. Family Garden -hotelli Altamar on suosittu perhehotelli, joka sijaitsee lähellä rantaa ja keskustaa. Tarjolla on aktiviteetteja koko perheelle.
Liikunta ja treeni
Puerto Ricossa voit pelata tennistä ja squashia, vaeltaa, pyöräillä, golfata sekä harrastaa vesiurheilulajeja, kuten sukeltamista ja snorklausta.

Anfi Tauro Golf

Anti Tauro Golf sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Puerto Ricosta. Täällä pelaat golfia täysin ainutlaatuisella mestaruusradalla, jossa on myös 9-reikäinen silmukka. Golfkenttä sijaitsee keskellä mahtavaa maisemaa, jota ympäröivät palmut sekä vaikuttavat vulkaaniset kalliot. Kentän ovat suunnitelleet tunnetut amerikkalaiset arkkitehdit von Hagge, Smelek ja Baril, ja se on rakennettu Arizona-tyyliin. Kenttä soveltuu mainiosti keskitason pelaajille ja single-pelaajille. Tällä kentällä golfin pelaaminen on viihdyttävä elämys.
Retket
Afrikat 69 -katamaraani
Afrikat 69 -katamaraani
Ihana päivä merellä Afrikat 69 -katamaraanilla. Ilmaiset juomat koko päivän sekä kevyt lounasbuffet.
Lisätietoa retkestä
Angry Birds Activity Park
Angry Birds Activity Park
Puerto Ricon keskellä sijaitseva suosittu AngryBirds-puisto on kaikenikäisille lapsille suunnattu leikkipuisto. Sisäänpääsylippu on voimassa koko päivän, mikä tarkoittaa, että voit mennä ja tulla niin monta kertaa kuin haluat saman päivän aikana.
Lisätietoa retkestä
Shopping & Sightseeing Las Palmas
Shopping & Sightseeing Las Palmas
Lähde mukaan kokopäiväretkelle provinssin pääkaupunkiin Las Palmasiin, joka sykkii kulttuuria, historiallisia nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja mukavia kahviloita.
Lisätietoa retkestä
Multiacuatics
Multiacuatics
On ainutlaatuinen elämys nähdä delfiinejä ja valaita niiden oikeassa elinympäristössään. Nyt sinulla on siihen mahdollisuus Multiacuatic-katamaraanilla. Yksi juoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä

Tee matkahaku – Puerto Rico
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.