Matkat – Lucea

Matkusta Tjäreborgilla Luceaan ja koet mukavan pienen jamaikalaiskaupungin aitoa arkielämää. Lucea on täydellinen lomakohde sinulle, joka haluat keskittyä lomallasi rentoutumiseen ja rauhaan
Lucean juuret ulottuvat 1700-luvun alkuun saakka ja se onkin yksi Jamaikan vanhimmista pikkukaupungeista. Kaupunki sijaitsee Negrilin ja Montego Bayn turistialueiden välissä, mutta on silti enemmän tai vähemmän koskematon kohde. Talot ovat rakennettu perinteiseen karibialaiseen tyyliin ja ilmapiiri on rento. Luceassa on pieni valikoima kauppoja ja ravintoloita, ja satama-alueella järjestetään markkinat useina kertoina viikossa. Vilkkaan katuelämän ja värikkäiden myyntikojujen ansioista markkinoilla kannattaa ehdottomasti käydä kokeakseen aitoa paikalliselämää.

Lapsiystävällinen hotelli Lucean rannalla

Luceassa voit asua suositussa Family Garden -hotellissa meren äärellä. Grand Palladium Jamaica Resort & Spa sijaitsee täydellisellä paikalla valkoisella hiekkarannalla, hieman Lucean kaupungin ulkopuolella. Hotellissa viihtyvät niin pienet kuin vähän suuremmatkin lomailijat; voit valita neljästä allasalueesta mieleisesi, ja hotellin lähistöllä on ainakin yhtä monta uimapoukamaa. Huoneet ovat tilavia ja All Inclusive sisältyy hintaan, joten Grand Palladium Jamaica Resort & Spassa voit viettää helpon, mukavan ja unohtumattoman loman.

Hotelli, jossa neljä uimapoukamaa

Grand Palladium Lady Hamilton Resort & Spa on osa Grand Palladium Jamaica Resort & Spa -hotellialuetta. Täällä on neljä erilaista allasaluetta ja paljon ravintoloita ja baareja, jotka ovat avoinna sekä päivä- että ilta-aikaan.
Hyvä tietää
 • Hotelli rannalla
 • All Inclusive
 • Upeita hiekkarantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Lucea

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Kun lähdet Tjäreborgin matkalle Luceaan, asut aivan valkoisen rannan tuntumassa.

Rantaelämää Jamaikalla

Jamaikan rannat lukeutuvat Karibian hienoimpiin. Kilometrien pituisilla rannoilla on baareja ja suuri valikoima vesiurheilumahdollisuuksia, kuten snorklausta, sukellusta, katamaraanipujehdusta ja surffausta. On myös pienempiä rantoja, joilla on rauhallisempi tunnelma. Useimmilla rannoilla voi vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Valtaosa hotelleista tarjoaa aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja vieraiden käyttöön ilmaiseksi. Tieto tästä näkyy hotellikuvauksessa.

Hyvä tietää

Jos aiot kokeilla jotakin vesiurheilulajia, ole tarkkana. Pidä huoli siitä, että saat aina pelastusliivin ja muut tarvittavat suojavarusteet. Monet vakuutusyhtiöt luokittelevat vesiurheilun extreme-urheiluksi, joka vaatii lisävakuutuksen. Tämä koskee erityisesti vesiskootterilla ajoa. Jos haluat olla varma asiasta, tarkista vakuutusehtosi.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Luceassa on muutama ravintola ja baari. Jamaikalainen ruoka on mausteista, ja perusainesosia ovat usein liha, kana, riisi, hedelmät ja pavut. Myös kalaa ja äyriäisiä käytetään paljon jamakalaisessa keittiössä. Palanpainikkeeksi nautitaan usein paikallista Red Stripe -olutta. Jamaikalla lomaillessa kannattaa ehdottomasti kokeilla jamaikalaista jerkiä. Jerk on kanaa, kalaa tai sianlihaa, joka maustetaan erityisillä mausteilla, joista se saa tyypillisen makunsa. Sitten liha grillataan hiilillä ja tarjoillaan sellaisenaan tai riisin, hedelmien ja chutneytä muistuttavan kastikkeen kera. Toinen suosittu ruokalaji on kansallisruoka Ackee and Saltfish, joka koostuu Aki-hedelmistä sekä suolatusta ja kuivatusta turskasta.

Ruoka ja juoma Jamaikalla

Jamaikan ruuassa on vaikutteita Espanjasta, Kiinasta, Intiasta, Ranskasta, Englannista ja Afrikasta. Jamaikalla tarjoiltava ruoka on yhtä monipuolista kuin kulttuurit, jotka ovat vuosien saatossa tulleet saarelle. Monien hotellien buffeteissa ja ruokalistoilla tarjotaan tyypillistä jamaikalaista ruokaa, mutta myös kansainvälisesti tunnettuja ruokalajeja. Haasta makunystyräsi ja maistele ruokia eri puolilta Jamaikaa.

Jamaikan kansallisruuat

Jamaikan kansallisruoka on 'Ackee and saltfish'. Ackee on Jamaikalla kasvava hedelmä, joka tuli saarelle Länsi-Afrikasta orjalaivan mukana 1700-luvun lopussa. Hedelmä valmistetaan vihannesten kera ja tarjoillaan suolatun turskan kanssa. Ruokalaji on mainio yhdistelmä makeaa ja suolaista. Ackeeta on usein tarjolla hotellien aamiaisbuffetissa, ja sitä voi helposti luulla munakokkeliksi.

Muita perinteisiä ruokia

Muita perinteisiä Jamaikan ruokalajeja ovat vuohenliha curryn kera, erilaiset piiraat, häränhäntä ja härkäpavut sekä säilötty liha kaalin kera. Jamaikalaisen keittiön ylpeys on kuitenkin 'jerk', joka on lähes aina valmistettu kanasta tai sianlihasta. Monet jamaikalaiset ravintolat tarjoilevat jonkinlaista jerkiä, ja jos sen maku miellyttää, mausteseosta voi ostaa kotiin vietäväksi.

Juomat

Saarella kasvavista hedelmistä ja vihanneksista valmistetaan erilaisia mehuja. Tavallisimpia ovat mangomehu ja erilaiset melonimehut. Jamaikan juomaylpeyksiä ovat Ting, hiilihapotettu greippijuoma, sekä paikallinen Red Stripe -olut, jota juodaan usein ruuan kanssa.
Lucea on tunnettu rauhallisuudestaan, sillä täällä ei ole kunnon huvi- tai yöelämää. Jos kaipaat enemmän valinnanvaraa tai vilkkaampaa yöelämää, suosittelemme vierailua Montego Bayssä.

Huomioitavaa

Kun oleskelet Jamaikalla ulkona yöaikaan, on hyvä olla tarkkaavainen ympäristön suhteen. Liiku mieluiten tutussa seurassa ja sano kohteliaasti, mutta tiukasti ei huumeita tarjoaville ihmisille. Kaikista arvokkaimpia tavaroita ei kannata kuljettaa mukana. Jos tarvitset apua, voit aina kääntyä järjestyksenvalvojan tai turistipoliisin puoleen. Tunnistat heidän valkoisista hatuista tai kypäristä.
Ostokset
Luceassa ostosmahdollisuudet ovat vähäiset. Täällä on muutama kauppa sekä paikalliset markkinat. Paikalliset markkinat järjestetään useamman kerran viikossa satama-alueella. Jos haluat kokea paikallista tunnelmaa, kuhisevaa ihmisvilinää ja jokapäiväistä arkielämää, ovat Lucean markkinat värikkäine myyntikojuineen pakollinen nähtävyys.

Ostosmahdollisuudet Jamaikalla

Jamaikalla ei ole paljoa kaupallisten ketjujen tarjoamia shoppailumahdollisuuksia, vaan suurin osa kaupoista on yksityisomistuksessa. Valikoima on siksi hyvin paikallistyylistä, ja saarelta voi ostaa paljon jännittäviä matkamuistoja ja lahjoja.

Ostosmahdollisuuksia on siellä, missä on turisteja. Kauppiaita on rannalla, teiden varsilla ja suurien turistimagneettien ulkopuolella. Jotkin myyjät tekevät kaikkensa saadakseen tavaraa myytyä. Kieltäydy kohteliaasti, mutta tiukasti, äläkä osoita kiinnostusta, jos et ole ostoaikeissa.

Tinkiminen

Tinkiminen on tapana, eikä siitä kannata stressata. On vaikeaa sanoa, kuinka paljon hintaa tulisi yrittää saada alemmaksi suhteessa siihen, kuinka paljon myyjä haluaa saada tuotteesta. Jos olet kiinnostunut, yritä miettiä, mitä olisit valmis maksamaan tuotteesta. Jos myyjä ei suostu hintaan, on sinusta kiinni, haluatko saada tuotteen vai et. Vältä tinkimistä ravintoloissa ja sellaisten tuotteiden kohdalla, joissa on jo hintalappu.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Luceassa aktiviteettitarjonta keskittyy hotellin tarjoamiin vaihtoehtoihin.

The Hip Strip – tekemistä Montego Bayssä

The Hip Strip -kadulla on Montego Bayn parhaat shoppailumahdollisuudet. Kellonajasta riippumatta kadulla tapahtuu koko ajan ja täällä on aina jotain nähtävää. Kaupoista löytyy aivan varmasti jotain kotiinvietävää. Kadun varella on myös useita hyviä paikallisia ravintoloita. Iltaisin huvielämä on vilkasta monine baareineen, jotka ovat sekä paikallisten että lomailijoiden suosiossa. Montego Bayssä kannattaa ehdottomasti katsoa upeaa auringonnousua aamulla tai pulahtaa suositun Doctor's Cave Beach -rannan kristallinkirkkaaseen veteen.

Bob Marley -museo – vinkkejä Kingstoniin

Pääkaupunki Kingstonissa sijaitseva Bob Marley -museo on ehdottomasti kokemisen arvoinen nähtävyys. Muusikkolegendalle omistettu museo sijaitsee talossa, jonka Marley osti 1975 ja jossa hän asui kuolemaansa, vuoteen 1981 saakka. Kuusi vuotta Marleyn kuoleman jälkeen hänen vaimonsa Rita Marley teki talosta museon, joka on nykyään suosittu nähtävyys. Museossa voit tutustua Bob Marleyn elämään ja nähdä monia hänen omistamiaan esineitä. Museon yhteydessä on myös matkamuistomyymälä, valokuvanäyttely ja Legend Café -kahvila. Museossa järjestetään myös opastettuja kierroksia.
Kulkuyhteydet
Paikan päällä Luceassa on mahdollista vuokrata auto. Huomioi, että Jamaikalla on vasemmanpuoleinen liikenne.
Luceassa on mahdollista liikua taksilla. Takseissa ei tavallisesti ole taksamittareita, joten hinnasta on hyvä sopia kuljettajan kanssa etukäteen.

Liikkuminen Jamaikalla

Paikallisbussit liikennöivät harvakseltaan, eikä bussipysäkkejä ja aikatauluja juuri näy katukuvassa. Suosittelemme taksien käyttämistä, jos haluat lähteä hotellialueen ulkopuolelle.

Taksit

Useimmilla hotelleilla on jonkinlainen taksipalvelu, ja voit yleensä tilata taksin vastaanotosta. Nämä taksit ovat hieman kalliimpia kuin jos otat taksin kadulta, koska hotelli ottaa osan hinnasta itselleen. Jamaikalla taksit ovat oikeastaan joukkoliikennevälineitä, ja taksit ovat tavallisia autoja, joissa on punaiset rekisterikilvet. Takseissa ei useinkaan ole taksamittaria, ja siksi on järkevää sopia hinnasta etukäteen. Taksien määränpää lukee auton kyljessä. Toisin sanoen taksit eivät aja asiakkaan toiveen mukaiseen paikkaan, vaan ne poimivat asiakkaita kyytiin ja jättävät heitä kyydistä matkalla määränpäähänsä.

Hotellien bussikuljetukset

Jotkin hotellit järjestävät bussikuljetuksia läheisiin ostoskeskuksiin. Useimmiten kuljetuksissa käytetään minibusseja. Osa kuljetuksista on ilmaisia, osa maksullisia. Jos hotelli tarjoaa kuljetuspalvelua, tieto siitä on yleensä näkyvissä vastaanoton luona. Jos palaat bussilla myös takaisin hotellille, on tärkeää selvittää, mihin aikaan paluukyyti lähtee.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Jamaika on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Suositus: Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR, hepatiitti A ja B.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat rokotusklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Jamaikan dollari (JMD). Yhdysvaltojen dollari hyväksytään maksuvaluuttana.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Talviaika: Suomen aika - 7 tuntia. Kesäaika: Suomen aika -8 tuntia

Sähkö

110 volttia, adapteri tarvitaan. Tietyt elektroniset laitteet, kuten partakoneet ja hiustenkuivaajat eivät aina toimi täydellä teholla.

Kieli

Englanti

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Reittilennoilla Helsingistä 17-22 tuntia, vaihtelee lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Luceaan matkustat myös joustavasti reittilennoilla vuoden ympäri ja valitset itse, kuinka kauan lomailet.

Lento laskeutuu Montego Bayn ulkopuolella sijaitsevalle lentokentälle.
Reittilennot:
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Lento lasketutuu Montego Bayn lentokentälle, matka-aika kentältä hotelliin on n. 50 min (n. 35 km), riippuen liikenteestä.
Sää
 • tammikuu
29°22°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
29°22°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
29°23°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
30°23°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
30°25°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°25°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°25°
7
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°25°
7
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
30°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Lucea
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.