Matkat – Montego Bay

Montego Bayssä sinua odottavat legendaariset rannat ja loistavat hotellit. Tervetuloa Jamaikan suosituimpaan lomakohteeseen!
Jamaikan-matkalla ei voi välttää käymästä Montego Bayssä, tai Mo Bayssä, kuten paikkaa myös kutsutaan. Siellä paikallinen kulttuuri on yhtä näkyvää kuin turismi, vaikka kyseessä onkin yksi maan suurimmista turistikohteista. Montego Bayssä on myös The Hip Strip -katu, joka ulottuu lentokentältä kaupunkiin. Sieltä löydät kaikkea yökerhoista ja baareista matkamuistomyymälöihin ja ruokapaikkoihin, joissa voit kokeilla jamaikalaisia erikoisuuksia, kuten jerk-kanaa ja curryvuohta. Montego Bay sopii matkakohteena niin pariskunnille kuin lapsiperheillekin. Siellä on suuri valikoima erilaisia vesiurheilulajeja sekä paljon muuta nähtävää ja koettavaa.

Montego Bayn hotellit

Tjäreborgin valikoimassa on hotelleja moneen makuun, joko Montego Bayn laidalla tai The Hip Stripin varrella. Aikuisille suunnatuissa hotelleissa on 18 vuoden ikäraja, joten jos haluat viettää erityisen rentouttavan loman, löydät helposti sinulle sopivan hotellin. Jos haluat varata All Inclusive -hotellin, voit valita useasta erinomaisesta vaihtoehdosta. Valtaosa hotelleistamme sijaitsee aivan rannan tuntumassa.

Rantaloma Montego Bayssä

Montego Bayssä rannat levittäytyvät The Hip Stripin suuntaisina. Legendaarisella Doctor's Cave Beachillä on liidunvalkeaa hiekkaa ja turkoosinsinistä vettä. Jonkin matkan päässä ovat vähemmän tunnetut Cornwall Beach ja Dead End Beach. Montego Bayssä vietät helposti koko päivän mukavasti aurinkotuolissa maaten. Sinun ei tarvitse pelätä liian suuria aaltoja, koska Montego Bayn rantoja suojaa muutamien satojen metrien päässä rannasta oleva koralliriutta.

Tutustu Jamaikaan

Osallistumalla paikan päällä järjestettäviin retkiin saat matkastasi enemmän irti. Vieraile Kingstonissa ja Bob Marley -museossa, Rick's Caféssa tai Black River & YS Fallsissa.
Hyvä tietää
 • Lyhyt lentokenttäkuljetus
 • Hyviä rantoja
 • Rantahotelleja
 • Hotelleja aikuisille
 • All Inclusive
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Montego Bay

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Montego Bayn upeat rannat houkuttelevat useimpia tulemaan juuri tähän lomakohteseen. Auringonpalvojat saapuvat ympäri maailmaa tänne nauttimaan Karibian paratiisirannoista sekä niiden valkoisesta hiekasta ja turkoosinsinisestä vedestä. Rannikon ulkopuolella oleva koralliriutta suojaa rantoja isoilta aalloilta ja tekee laineista lempeitä.

Montego Bayn rannat

Montego Bayn rannat ovat keskittyneet The Hip Stripin tuntumaan. Täällä sijaitsee tunnettu Doctor's Cave Beach ja hieman vähemmän tunnetut Cornwall Beach ja Dead End Beach. The Hip Stripin varrella on myös suosittu Margaritaville, jossa voit uida, syödä lounasta tai nauttia virkistävää juotavaa. Varsinaista rantaa siellä ei ole, vaan sen sijaan hauskoja vesiliukumäkiä ja puhallettavia uimapatjoja.

Rantaelämää Jamaikalla

Jamaikan rannat lukeutuvat Karibian hienoimpiin. Kilometrien pituisilla rannoilla on baareja ja suuri valikoima vesiurheilumahdollisuuksia, kuten snorklausta, sukellusta, katamaraanipujehdusta ja surffausta. On myös pienempiä rantoja, joilla on rauhallisempi tunnelma. Useimmilla rannoilla voi vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Valtaosa hotelleista tarjoaa aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja vieraiden käyttöön ilmaiseksi. Tieto tästä näkyy hotellikuvauksessa.

Hyvä tietää

Jos aiot kokeilla jotakin vesiurheilulajia, ole tarkkana. Pidä huoli siitä, että saat aina pelastusliivin ja muut tarvittavat suojavarusteet. Monet vakuutusyhtiöt luokittelevat vesiurheilun extreme-urheiluksi, joka vaatii lisävakuutuksen. Tämä koskee erityisesti vesiskootterilla ajoa. Jos haluat olla varma asiasta, tarkista vakuutusehtosi.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Jamaikalainen ruoka on mausteista, ja perusainesosia ovat usein liha, kana, riisi, hedelmät ja pavut. Myös kalaa ja äyriäisiä käytetään paljon. Kannattaa ehdottomasti kokeilla jamaikalaista jerkiä. Jerk on kanaa, kalaa tai sianlihaa, joka maustetaan erityisillä mausteilla. Sitten liha grillataan hiilillä ja tarjoillaan sellaisenaan tai riisin, hedelmien ja chutneytä muistuttavan kastikkeen kera. Palanpainikkeeksi nautitaan usein paikallista olutta. Toinen suosittu ruokalaji on Ackee and Saltfish, joka koostuu Aki-hedelmistä sekä suolatusta ja kuivatusta turskasta.

Montego Bayn ravintolat

Montego Bayssä on hyviä ravintoloita ja baareja. Useimmat niistä sijaitsevat The Hip Stripin tuntumassa, mutta myös Montego Freeportin alueella on ravintoloita. Paikallisissa ravintoloissa tarjoillaan sekä kansainvälisiä ruokalajeja että jamaikalaisia erikoisuuksia. Suurimmassa osassa Montego Bayn hotelleista on All Inclusive, joten ruuan suhteen hotellialue pitää sinut useimmiten tyytyväisenä, mutta poikkea halutessasi myös paikallisiin ravintoloihin.

Ruoka ja juoma Jamaikalla

Jamaikan ruuassa on vaikutteita Espanjasta, Kiinasta, Intiasta, Ranskasta, Englannista ja Afrikasta. Jamaikalla tarjoiltava ruoka on yhtä monipuolista kuin kulttuurit, jotka ovat vuosien saatossa tulleet saarelle. Monien hotellien buffeteissa ja ruokalistoilla tarjotaan tyypillistä jamaikalaista ruokaa, mutta myös kansainvälisesti tunnettuja ruokalajeja. Haasta makunystyräsi ja maistele ruokia eri puolilta Jamaikaa.

Jamaikan kansallisruuat

Jamaikan kansallisruoka on 'Ackee and saltfish'. Ackee on Jamaikalla kasvava hedelmä, joka tuli saarelle Länsi-Afrikasta orjalaivan mukana 1700-luvun lopussa. Hedelmä valmistetaan vihannesten kera ja tarjoillaan suolatun turskan kanssa. Ruokalaji on mainio yhdistelmä makeaa ja suolaista. Ackeeta on usein tarjolla hotellien aamiaisbuffetissa, ja sitä voi helposti luulla munakokkeliksi.

Muita perinteisiä ruokia

Muita perinteisiä Jamaikan ruokalajeja ovat vuohenliha curryn kera, erilaiset piiraat, häränhäntä ja härkäpavut sekä säilötty liha kaalin kera. Jamaikalaisen keittiön ylpeys on kuitenkin 'jerk', joka on lähes aina valmistettu kanasta tai sianlihasta. Monet jamaikalaiset ravintolat tarjoilevat jonkinlaista jerkiä, ja jos sen maku miellyttää, mausteseosta voi ostaa kotiin vietäväksi.

Juomat

Saarella kasvavista hedelmistä ja vihanneksista valmistetaan erilaisia mehuja. Tavallisimpia ovat mangomehu ja erilaiset melonimehut. Jamaikan juomaylpeyksiä ovat Ting, hiilihapotettu greippijuoma, sekä paikallinen Red Stripe -olut, jota juodaan usein ruuan kanssa.
Montego Bayn yöelämä on keskittynyt The Hip Stripille, jolla on yöaikaan elämää ja vilskettä. Lentokentältä kaupunkiin ulottuvalla kadulla on kaikkea pienistä reggaebaareista ja ravintoloista suuriin yökerhoihin. Täällä paikallinen ja kansainvälinen väki kohtaavat.

Musiikista kiinnostuneille

Vuosittain järjestetään kaksi musiikkifestivaalia, joissa on esiintynyt vuosien varrella maailmanluokan tähtiä, kuten Rihanna ja Damian Marley. Suosittelemme ehdottomasti festivaaleja, jos sinulla on mahdollisuus osallistua niille.

Reggae Sumfest

Heinäkuussa järjestettävä festivaali on yksi maailman tunnetuimmista reggaefestivaaleista. Esiintyjinä on niin maailmanluokan tähtiä kuin pienempiä yhtyeitä ja paikallisia artisteja. Festivaali houkuttelee Montego Bayhyn vuosittain tuhansia kävijöitä.

Jamaica Jazz and Blues

Tämä tammikuussa järjestettävä festivaali on Reggae Sumfestin tapaan hyvin suosittu. Esiintyjinä on sekä tunnetumpia että tuntemattomampia jazz- ja bluesartisteja.

Huomioitavaa

Kun oleskelet Jamaikalla ulkona yöaikaan, on hyvä olla tarkkaavainen ympäristön suhteen. Liiku mieluiten tutussa seurassa ja sano kohteliaasti, mutta tiukasti ei huumeita tarjoaville ihmisille. Kaikista arvokkaimpia tavaroita ei kannata kuljettaa mukana. Jos tarvitset apua, voit aina kääntyä järjestyksenvalvojan tai turistipoliisin puoleen. Tunnistat heidän valkoisista hatuista tai kypäristä.
Ostokset
Montego Bayn parhaat shoppailupaikat ovat The Hip Stripin varrella, joka ulottuu lentokentältä kaupungin keskustaan. Täältä löydät taatusti jotain kotiin vietävää. Suosittuja matkamuistoja ovat puuveistokset, rantavaatteet, rommi, kahvi ja taide. Myös kaupungin laitamilla on joitakin kauppoja, mutta niissä valikoima on rajallinen.

Ostosmahdollisuudet Jamaikalla

Jamaikalla ei ole paljoa kaupallisten ketjujen tarjoamia shoppailumahdollisuuksia, vaan suurin osa kaupoista on yksityisomistuksessa. Valikoima on siksi hyvin paikallistyylistä, ja saarelta voi ostaa paljon jännittäviä matkamuistoja ja lahjoja.

Ostosmahdollisuuksia on siellä, missä on turisteja. Kauppiaita on rannalla, teiden varsilla ja suurien turistimagneettien ulkopuolella. Jotkin myyjät tekevät kaikkensa saadakseen tavaraa myytyä. Kieltäydy kohteliaasti, mutta tiukasti, äläkä osoita kiinnostusta, jos et ole ostoaikeissa.

Tinkiminen

Tinkiminen on tapana, eikä siitä kannata stressata. On vaikeaa sanoa, kuinka paljon hintaa tulisi yrittää saada alemmaksi suhteessa siihen, kuinka paljon myyjä haluaa saada tuotteesta. Jos olet kiinnostunut, yritä miettiä, mitä olisit valmis maksamaan tuotteesta. Jos myyjä ei suostu hintaan, on sinusta kiinni, haluatko saada tuotteen vai et. Vältä tinkimistä ravintoloissa ja sellaisten tuotteiden kohdalla, joissa on jo hintalappu.
Liikunta ja treeni
Montego Bayssä on suuri valikoima aktiviteetteja, kuten snorklausta, sukellusta, katamaraanipurjehdusta ja surffausta. Lähistöllä on myös useita hyviä golfkenttiä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Montego Bayssä on paljon tekemistä ja aktiviteetteja, joista jokainen löytää omansa. Kalastus on myös suosittu ajanviete Montego Bayssä. Seikkailunnälkäisille Montego Bay toimii myös erinomaisena lähtöpisteenä jännittäville retkille.

The Hip Strip – Montego Bayn sykkivä sydän

The Hip Strip on yksi Montego Bayn monista vetonauloista. Täällä on kaupungin parhaat shoppailupaikat ja monta hyvää paikallista ravintolaa. Kellonajasta riippumatta aina on jotain nähtävää tai tehtävää. Kannattaa ehdottomasti katsoa upeaa auringonnousua aamulla tai pulahtaa suositun Doctor's Cave Beach -rannan kristallinkirkkaaseen veteen. The Hip Stripin varrella on myös suosittu Margaritaville, jossa voit nauttia virkistävää juotavaa, uida tai syödä lounasta. Vaikkei siellä ole varsinaista rantaa, on sitäkin hauskempaa kokeilla liukumäkiä ja puhallettavia uimapatjoja.

Palace Multiplex -elokuvateatteri

Jos kyllästyt aurinkoon tai sade yllättää, voit vierailla Montego Bayn ainoassa elokuvateatterissa. Palace Multiplex sijaitsee Fair Town View'ssä, ja elokuvat ovat englanninkielisiä. Tavallisesti elokuvien ensi-illat ovat samaan aikaan kuin Yhdysvalloissa.

Bob Marley -museo – vinkkejä Kingstoniin

Pääkaupunki Kingstonissa sijaitseva Bob Marley -museo on ehdottomasti kokemisen arvoinen nähtävyys. Muusikkolegendalle omistettu museo sijaitsee talossa, jonka Marley osti 1975 ja jossa hän asui kuolemaansa, vuoteen 1981 saakka. Kuusi vuotta Marleyn kuoleman jälkeen hänen vaimonsa Rita Marley teki talosta museon, joka on nykyään suosittu nähtävyys. Museossa voit tutustua Bob Marleyn elämään ja nähdä monia hänen omistamiaan esineitä. Museon yhteydessä on myös matkamuistomyymälä, valokuvanäyttely ja Legend Café -kahvila. Museossa järjestetään myös opastettuja kierroksia.
Kulkuyhteydet
Paikan päällä on mahdollista vuokrata auto, mutta liikenne on hektistä. Huomioi, että Jamaikalla on vasemmanpuoleinen liikenne.
Montego Bayssä voi liikkua sekä taksilla että paikallisbusseilla. Takseissa ei tavallisesti ole taksamittareita, joten hinnasta on hyvä sopia kuljettajan kanssa etukäteen. Monet bussivuorot ajetaan minibusseilla, mutta on myös suurempia paikallisbusseja. Bussit pysähtyvät Montego Bayn keskustassa ja suurimpien hotellien luona.

Liikkuminen Jamaikalla

Paikallisbussit liikennöivät harvakseltaan, eikä bussipysäkkejä ja aikatauluja juuri näy katukuvassa. Suosittelemme taksien käyttämistä, jos haluat lähteä hotellialueen ulkopuolelle.

Taksit

Useimmilla hotelleilla on jonkinlainen taksipalvelu, ja voit yleensä tilata taksin vastaanotosta. Nämä taksit ovat hieman kalliimpia kuin jos otat taksin kadulta, koska hotelli ottaa osan hinnasta itselleen. Jamaikalla taksit ovat oikeastaan joukkoliikennevälineitä, ja taksit ovat tavallisia autoja, joissa on punaiset rekisterikilvet. Takseissa ei useinkaan ole taksamittaria, ja siksi on järkevää sopia hinnasta etukäteen. Taksien määränpää lukee auton kyljessä. Toisin sanoen taksit eivät aja asiakkaan toiveen mukaiseen paikkaan, vaan ne poimivat asiakkaita kyytiin ja jättävät heitä kyydistä matkalla määränpäähänsä.

Hotellien bussikuljetukset

Jotkin hotellit järjestävät bussikuljetuksia läheisiin ostoskeskuksiin. Useimmiten kuljetuksissa käytetään minibusseja. Osa kuljetuksista on ilmaisia, osa maksullisia. Jos hotelli tarjoaa kuljetuspalvelua, tieto siitä on yleensä näkyvissä vastaanoton luona. Jos palaat bussilla myös takaisin hotellille, on tärkeää selvittää, mihin aikaan paluukyyti lähtee.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Jamaika on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Suositus: Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR, hepatiitti A ja B.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat rokotusklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Jamaikan dollari (JMD). Yhdysvaltojen dollari hyväksytään maksuvaluuttana. Pankkiautomaatteja ja rahanvaihtopisteitä. Voit myös hyvin vaihtaa valuuttaa useissa hotelleissa.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Talviaika: Suomen aika - 7 tuntia. Kesäaika: Suomen aika -8 tuntia

Sähkö

110 volttia, adapteri tarvitaan. Tietyt elektroniset laitteet, kuten partakoneet ja hiustenkuivaajat eivät aina toimi täydellä teholla.

Kieli

Englanti

Muuta

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Reittilennoilla Helsingistä 17-22 tuntia, vaihtelee lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Jamaikalle matkustat joustavasti reittilennoilla vuoden ympäri ja valitset itse, kuinka kauan lomailet.

Lento laskeutuu Montego Bayn ulkopuolella sijaitsevalle kentälle.
Reittilennot:
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
29°22°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
29°22°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
29°23°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
30°23°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
30°25°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°25°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°25°
7
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°25°
7
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
30°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Montego Bay
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.