Matkat – Kiertomatka

Antoisalla ja kiehtovalla viiden päivän tai kahdeksan päivän kiertomatkalla näet Gambian ja Senegalin kiinnostavimmat puolet - luontoa, kulttuuria, paikallisia kyliä, kaupunkeja ja reservaatin. Voit yhdistää kiertomatkaan viikon rantaloman Gambiassa.

Voit valita kolmesta erilaisesta kiertomatkasta - 5 päivää tai 8 päivää. Tarjolla on kaksi viiden päivän kiertomatkaa, joiden päiväohjelma on samanlainen, mutta ensimmäinen yö ja kolme viimeistä yötä vietetään eri hotelleissa - Senegambia Beach tai Sunset Beach.

Kiertomatkalla saat kokea Fathala Wildlife -luonnonreservaatin, vierailla paikallisessa koulussa ja kuulet monia mielenkiintoisia tarinoita paikallisten elämästä.

Voit yhdistää kiertomatkaan myös rantaloman. Nauti ensin viisi tai kahdeksan päivää kiertomatkan antimista ja sulattele vielä seuraava viikko kokemaasi jossakin Gambian rannikon hotellissa rantaloman riemuista nauttien.

Lähtöpäivämäärät Helsingistä talvella 2020-2021:
8 päivän kiertomatka: 16.11.2020, 4.1.2021, 8.2.2021 ja 15.3.2021
5 päivän kiertomatka: 9.11.2020, 28.12.2020,1.2.2021, 8.3.2021 ja 5.4.2021

Ikäraja kiertomatkalle on 12 vuotta.

Hyvä tietää
 • Yhdistä rantalomaan
 • Valitse joko 5 tai 8 päivän kiertomatka
 • Koe naapurimaa Senegal
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Kiertomatka

Nähtävyydet
5,0
Ruoka & juoma
4,0
Ostokset
2,0
Sää
 • tammikuu
30°19°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
31°19°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
32°20°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
30°20°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
30°22°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°24°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • elokuu
30°24°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
32°25°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
32°23°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
30°20°
8
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Menolento n. 10 h ja paluulento n. 7 h 50 min.
Reittilennoilla lentoajan pituus vaihtelee lentoreitityksen mukaan
Kohdefakta

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Maahan saavuttaessa saat passiin maahantuloleiman, joka on voimassa 28 päivää. Passissa tulee olla vähintään yksi tyhjä sivu.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, sinun tulee itse tarkistaa tarvitsetko ko. lomakohteeseen viisumin tai muun dokumentin. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Gambian lähetystöstä/konsulaatista
.... Gambian konsulaatti Tukholmassa, p. +46 8 32 45 20.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

A-hepatiittisuojaa (keltatauti) sekä keltakuumerokotusta suositellaan kaikille matkailijoille. Keltakuumerokotus on otettava viimeistään 12 päivää ennen matkalle lähtöä.

Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa.

Trooppisessa Afrikassa tarvitaan aina malarian estolääkitys. Tehokkaat estolääkitysvaihtoehdot ovat meflokiini (LariamR), atovakoni + proguaniili (MalaroneR) tai doksisykliini
.... Klorokiini (HelioparR) ei ole teholtaan riittävä ehkäisyyn Afrikassa, joten sitä ei tule käyttää. Estolääkitystä varten tarvitaan aina lääkärin resepti. Estolääkitystä on käytettävä ohjeiden mukaan myös matkan jälkeen eikä lääkitystä saa keskeyttää.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Keltakuumerokotus:
Keltakuumerokotusta suositellaan kaikille matkailijoille. 1.3.2007 lähtien keltakuumerokotteen voi antaa myös terveydenhoitaja, jolla on lupa pistosten antamiseen. Näin matkailija säästää rokotekustannuksissa. Keltakuumerokotustodistus vaaditaan ainoastaan silloin, jos matkailija saapuu Gambiaan keltakuumeen esiintymisalueelta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) neuvo on, että kun matkustaja ottaa keltakuumerokotuksen, hänen olisi hyvä pyytää myös rokotustodistus (keltainen kansainvälinen rokotustodistus) ja pitää se mukana matkalla.

Huom! Jos olet lähdössä Senegaliin, tarkista, että sinulla on voimassa oleva keltakuumerokotus. Kansainvälinen keltainen rokotuskortti tulee ottaa mukaan matkalle ja rokotuskortissa tulee olla maininta voimassa olevasta keltakuumerokotuksesta.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Aikaero

Talvella Suomen aika -2 tuntia, kesällä -3 tuntia.

Sähkö

220 V. Muutamissa hotelleissa tarvitaan adapteria ja sen voi ostaa paikan päältä (n. 40 dalasia).

Kieli

Maassa asuu kahdeksan eri heimoa, joilla kaikilla on oma kielensä ja kulttuurinsa. Virallinen kieli on englanti.

Lisätiedot

Pidätämme itsellämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku