Pyöräilijöitä Barcelonassa
Lomalähettiläät

Pyörällä Barcelonassa

Opastettu pyöräretki Barcelonassa

Jos olet suuntaamassa Barcelonaan, kannattaa ehdottomasti osallistua opastetulle pyöräretkelle Barcelonan keskustassa. Sen lisäksi, että pääset retken aikana tutustumaan kaupunkiin, kuulet myös mielenkiintoisia tarinoita kaupungista pyöräilykypärässä olevien kaiuttimien kautta. Retken aikana saat myös vinkkejä parhaista tapaspaikoista, rannoista ja ostosmahdollisuuksista.

Tekstit & kuvat: Rasmus Panduro

Opastettu kiertoajelu pyörällä

Tunnelma on rento, kun tapaamme oppaan pyörävuokraamon edessä pienellä kujalla Barcelonan vanhassa osassa. Saamme pyöräilykypärät, joissa on vasemmalla puolella pieni kaiutin, jonka kautta kuulemme oppaan puheen. Pyörät ovat ihan tavallisia vaihteettomia pyöriä, mutta vaihteita ei välttämättä tarvitsekaan, kun on tarkoitus liikkua kaupungin kapeilla kaduilla ja kujilla.

Rauhalliseen tahtiin kaupungin läpi

Lähdemme liikkeelle ja pyöräilemme vanhankaupungin kapeilla kujilla, joten oppaasta on todellakin hyötyä. Suuntaamme ensimmäiseen pysähdyspaikkaamme, joka on katedraali, ja matkan aikana kuulemme kaiuttimen kautta oppaan puheen. Etenemme rauhalliseen tahtiin, mikä on todella hyvä, sillä ehdimme hyvin katsella ympärillemme ja nauttia elämyksistä.

Vinkkaamme iloisesti ”Hola!” paikallisille kadulla kulkijoille, kun pyöräilemme heidän ohitseen ja saamme vastaukseksi hymyilyä. Jalkakäytävilla voi pyöräillä, kunhan ottaa huomioon muut kulkijat.

Pysähdymme lyhyesti katedraalin luona ja jatkamme sitten matkaa. Ohitamme eläintarhan ja suuntaamme sitten puistoon, jossa pidämme tauon. Opas kertoo meille paikallisesta historiasta ja kuuntelemme suurella mielenkiinnolla. Aika kuuluu siivillä ja pian onkin aika suunnata vanhaan kaupunkiin, jossa pysähdymme paikallisessa pintxos-ravintolassa.

Värikkäitä hedelmiä markkinoilla

Pintxot

Pintxot ovat pieniä herkullisia syötäviä, jotka on yleensä koottu leipäpalan päälle ja sen lävistää tikku. Nämä pienet luomukset ovat todella taiteellisia ja upeita katsella. Me valitsemme kolme erilaista pintxoa noin 20:stä tarjolla olevasta vaihtoehdosta. Tunnelmallisessa ravintolassa roikkuu kinkkuja katossa, ja paikalliset istuvat täällä nauttimassa aikaista lounasta tai ehkä he ovatkin vasta aamiaisella.

Herkullisia pintxoja
Herkullisia äyriäisvartaita
pintxoja

Mahtavat kontrastit

Sitten suunnistamme rantaan ja ohitamme olympialaiskylän ja pysähdymme yhdelle laiturille. Tunnelma on täysin toisenlainen täällä rannan läheisyydessä kuin aiemmin suurkaupungin sykkeessä. Täällä näkee juoksijoita, auringonottajia ja rantabaareja, jotka valmistautuvat lähestyvään lounasaikaan. Me käännämme katseemme kohti kaupunkia oppaan kertoessa meille kaupungista, rannasta ja vuoristosta, joka ympäröi Barcelonaa.

Seuraava pysähdyspaikkamme on huvivenesatama, jossa voi ihastella valtavia veneitä. Alue tunnettiin aiemmin köyhien alueena, joten tämä nykyinen alue, La Barceloneta, on todellinen kontrasti sille. Veneiden kannella univormupukuiset miehistön jäsenet kiillottavat veneitä. Suuntaamme takaisin kaupungin kapeille kujille, jossa on meidän viimeinen pysähdyspaikkamme pieni tabasbaari.

Retki on päättynyt ja palautamme pyörät takaisin vuokraamon talliin ja hyvästelemme oppaan. Kävellessämme hotellillemme sulattelemme kaikkea kokemaamme ja olemme sitä mieltä, että opastettu pyöräretki oli kerrassaan mainio kokonaisuus, jonka aikana saimme parissa tunnissa kattavan kuvan kaupungista. Pääsimme kokemaan vanhankaupungin, puistoja, olympiakylän, sataman ja rannan.

Seuraavaksi meidän onkin ratkaistava, miten vietämme loppuloman – suuntaammeko rannalle vai kapeille kujille nauttimaan tunnelmasta ja tekemään ostoksia? Ihan ensiksi istahdamme kuitenkin viehättävään vanhankaupungin kahvilaan ja nautimme kupilliset kahvia.

Ostereita
Lomalähettiläämme Rasmus Panduro

Rasmus Panduro

Rasmus suosii aktiivisuutta lomallakin ja erityisesti pyöräily on lähellä sydäntä. Kun hän ei pyöräile Mallorcan tai Gran Canarian vuoristoteillä, löydät hänet yleensä jostain suurkaupungista kaupunkilomailemassa ystävien kanssa tai perheen kanssa viettämässä aurinkoista rantalomaa.