Matkat – Sunny Beach

Sunny Beachillä on hieno ranta, kauniita maisemia ja vilkas yöelämä. Tjäreborgin valikoimassa on kohteen parhaita hotelleja!

Monet pitävät yli 7 kilometriä pitkää, lapsiystävällistä Sunny Beachin hiekkarantaa yhtenä Euroopan upeimmista. Se on tietysti makuasia, mutta Sunny Beach on joka tapauksessa Bulgarian suurin ja suosituin rantalomakohde. Alue rakennettiin 1950-luvun loppupuolella ja siitä lähtien sen suosio on kasvanut tähän päivään saakka. Kohde sopii sekä pareille, lapsiperheille että juhlimisesta kiinnostuneille nuorille, jotka kaipaavat paljon ja monipuolista aktiviteettitarjontaa.

Sunny Beachin ruoka ja huvitukset

Sunny Beachin yöelämä tarjoaa jokaiselle jotakin: voit siemailla kylmää viiniä pianobaareissa tai tanssia auringonnousuun diskoissa. Niiden välistä löytyy myös kultainen keskitie – baareja ja ravintoloita, joiden äänenvoimakkuus ja asiakaskunta vaihtelevat ja joissa monet sekä aloittavat että päättävät iltansa. Ravintolatarjonta on yhtä monipuolista: tarjolla on sekä bulgarialaista että kansainvälistä ruokaa edullisesti. Hienon rantakadun ja Flower Street -pääkadun varrella on valtava tarjonta ravintoloita, baareja ja kahviloita, joista useimmissa voit valita hyvää ruokaa suuresta valikoimasta ja saada hyvän käsityksen paikallisesta elämänmenosta.

Majoitu mukavasti Sunny Beachillä

Kun matkustat Tjäreborgin mukavalla lomalennolla, voit valita useista erilaisista All Inclusive -hotelleista, jotka sijaitsevat rannan läheisyydessä joko keskeisellä tai rauhallisella paikalla. Voit tietysti myös asua hotellihuoneessa tai huoneistossa. Minkä hotellin valitsetkin, voit luotaa siihen, että hinta on miellyttävä yllätys.

Koe Bulgaria

Kun haluat lähteä retkelle, ota suunta kohti Nessebarin kaunista kaupunkia, joka sijaitsee lähellä Sunny Beachiä. Nessebarin kaupunki koostuu kahdesta osasta - uudesta puolesta ja Vanhastakaupungista, joka kuuluu Unescon maailmanperintölistalle ja tarjoaa kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Täällä on myös useita hyviä ravintoloita, joissa voit nauttia herkullista ruokaa romanttisessa ympäristössä. Sunny Beachiltä pääsee Nessebariin sekä bussilla että minijunalla. Hieman kauempana on Burgasin kaupunki, jonne pääset bussilla tunnissa. Luvassa on sekä kulttuuria että ostosmahdollisuuksia, sillä Burgas on yksi koko rannikon suurimmista kaupungeista.

Hyvä tietää
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • All Inclusive
 • Edullisia hotelleja
 • Kilometrin pituinen hiekkaranta
 • Lapsiystävällinen ranta
 • Paljon ravintoloita
 • Vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Sunny Beach

Ruoka & juoma
3,9
Ostokset
3,8
Harrastukset
3,7
Sää
 • tammikuu
6°-1°
2
Aurinkotuntia/pv
2°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
6°-1°
3
Aurinkotuntia/pv
3°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
11°2°
4
Aurinkotuntia/pv
6°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
6
Aurinkotuntia/pv
11°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°16°
8
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°19°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°18°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°14°
8
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°11°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°6°
3
Aurinkotuntia/pv
10°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
7°1°
2
Aurinkotuntia/pv
4°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
Rannat
Sunny Beachin seitsemän kilometriä pitkää rantaa pidetään yhtenä Mustanmeren parhaista. Ranta on matala ja lapsiystävällinen, ja sen hiekka on pehmeää ja hienojakoista. Täällä on runsaasti ravintoloita ja kahviloita sekä monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet.

Sunny Beach – matala hiekkaranta

Sunny Beachin ranta on yksi Mustanmeren pisimmistä. Ranta on hyvin huollettu ja siellä on paljon palveluja ja aktiviteetteja, kuten vesiskootterien vuokrausta, polkuveneitä ja parasailingiä. Rannalla voi myös vuokrata aurinkotuoleja, mutta rantaelämästä voi nauttia ilmankin. Rantakadulla ja jopa itse rannalla on kahviloita ja baareja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 tuntia Helsingistä tilauslennolla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Bulgariaan voit matkustaa kesäkaudella.
Sunny Beachille voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella.
Bulgariaan pääset joustavasti myös reittilennoilla, jolloin voit määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Burgasin kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Sunny Beachillä sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne etukäteen lisämaksusta. Ajoaika bussilla Burgasin lentokentältä hotelliisi kestää n. 35 min - 1 t 15 min (n. 30 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Toisinaan bussi ajaa Nessebarin kautta, jolloin ajoaika on hieman pidempi. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Joskus lentokentällä voi joutua odottamaan, sillä laukkujen kanssa menee aikaa kohteeseen saavuttaessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Sunny Beachillä on laaja valikoima ravintoloita, joissa tarjoillaan ruokia maailman joka kolkasta. Hienon rantakadun ja Flower Street -pääkadun varrella on monipuolinen valikoima ravintoloita, baareja ja kahviloita, joista useimmissa voit valita hyvää ruokaa suuresta valikoimasta ja saada hyvän käsityksen paikallisesta elämänmenosta. Perinteinen bulgarialainen ruoka on maukasta ja muistuttaa paljon kreikkalaista ruokaa.

Ruoka

Koska Sunny Beach sijaitsee meren rannalla, ravintoloiden ruokalistoilla on paljon kalaa, joka tarjoillaan useimmiten grillattuna. Tarjonta riippuu saatavuudesta ja kysynnästä, mutta taimenta ja makrillia on melkein aina tarjolla. Useimpien ravintoloiden ohjelmistossa on jonkinlaista viihdettä, kuten trubaduureja. Suurin osa ravintoloista on avoinna aamukymmenestä keskiyöhön. Bulgarialaiset eivät itse suhtaudu ravintolassa käymiseen kovin virallisesti, ja ravintolaan pukeudutaan harvoin hienosti. Paita ja shortsit on kuitenkin minimivaatetus, varsinkin turistialueiden ulkopuolella. Voit istua joko viihtyisillä sisäpihoilla puiden varjossa tai aivan Flower Street -pääkadun iloisessa vilinässä. Juomarahan antaminen on tapana, ja se muodostaa suuren osan tarjoilijoiden palkasta. Noin 10 % on sopiva summa. Toisinaan laskuun lisätään palvelumaksu, mutta se on nykyään yhä harvinaisempaa.

Ruoka ja juoma Bulgariassa

Bulgarialaisessa keittiössä on vaikutteita sekä Euroopasta että idästä. Turistikohteissa tarjotaan kuitenkin usein yksinkertaistettuja versioita ruuista. Grillausperinne on vanhaa, ja grillattu ruoka muodostaa suuren osan useimpien ravintoloiden ruokalistoista. Bulgarialaiseen keittiöön kuuluvat myös kevyet öljyn ja etikan kera tarjoiltavat salaatit, jotka on valmistettu erinomaisista raaka-aineista. Yksi paikallisista erikoisuuksista on shopska-salaatti, jossa on tomaattia, kurkkua, paprikaa ja sipulia sekä päällä runsaasti raastettua lampaanjuustoa. Salaatin kanssa voi syödä vaikkapa grillattua lihaa tai kawarmaa, joka on myös bulgarialainen erikoisuus. Kawarma sisältää lihaa, paljon sipulia, mausteita ja joskus sieniä. Ainesten annetaan hautua savipadassa, joka sitten asetetaan tarjolle pöytään.

Viini

Bulgaria on yksi maailman suurimmista viinintuottajista. Maassa on viisi viinialuetta, jotka tuottavat eri tyylisiä ja laatuisia viinejä. Eteläisessä Bulgariassa tuotetaan enimmäkseen punaviinejä ja pohjoisessa valkoviinejä. Pitkin Mustanmeren rannikkoa on useita tärkeitä viinialueita. Esimerkkejä tunnetuimmista bulgarialaista viineistä ovat Gamza, Dimyat, Pamid, Muscat, Misket, Mavrud ja Melnik. Kaksi suosituinta viiniä ovat Kadarka ja Eselmilch. Muita Bulgariassa valmistettavia viinejä:
Evksinograd-viinit – hienoja puna- ja valkoviinejä.
Melnik ja Cabernet – hieman täyteläisempiä punaviinejä. Aitoa melnik-viiniä on harvoin myynnissä.
Karlovski ja Sungurlarski Miscet – puolikuivia valkoviinejä.
Targovishte Traminair ja Targovishte Chardonnay – laadukkaita kuivia valkoviinejä.

Olut

Hyvien viinien lisäksi Bulgariassa tuotetaan myös erinomaisia oluita. Esimerkkejä hyvistä paikallisista olutmerkeistä ovat Kamenitza, Zagorka ja Astika.

Väkevät alkoholijuomat

Rakia on paikallista brandya, jota valmistetaan hiivasta ja tislatusta hedelmäviinasta. Raaka-aineena käytetään kaikkea luumuista aprikooseihin saatavuuden mukaan.

Alkoholittomat juomat

Useimmista kahviloista ja ravintoloista saa vettä, virvoitusjuomia, kahvia ja erilaisia mehuja.
Sunny Beach on Mustanmeren viihdekeskus numero yksi. Sunny Beachin yöelämä on villeine diskoineen kuin valtava huvipuisto, jossa happy hour jatkuu vuorokauden ympäri. Baareja, pubeja, diskoja ja klubeja on moneen lähtöön. Monet tulevat Sunny Beachille pelkästään juhlimaan, eivätkä he joudu pettymään. Eloisimmat viihdekorttelit sijaitsevat hieman sivussa pääkadusta. Niissä meno jatkuu vuorokauden ympäri, ja halukkaat voivat juhlia aamuun asti.
Ostokset
Sunny Beachin kadunkulmien kaupoista ja putiikeista löydät kaikkea keramiikasta nahkaan ja koruihin sekä kenkiin ja vaatteisiin. Tyypillisia tuliaisia ovat esimerkiksi paikallinen viini, kuohuviini ja viina.

Ostokset Burgasin alueella

Sunny Beachillä ja Nessebarissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Jos kaipaat suurempaa valikoimaa, Burgasissa on kaksi ostoskeskusta, Burgas Plaza ja Galleria Mall, joissa on kaikenlaisia kauppoja.

Ruusuöljy, -marmeladi ja -likööri

Ruusuöljy on suosittu tuliainen. Kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä monet pullot sisältävät ruusuvettä eikä niillä ole mitään tekemistä oikean öljyn kanssa. Gramma ruusuöljyä on yhtä kallista kuin gramma kultaa. Kokeile myös ruusumarmeladia, jolla on ainutlaatuinen maku ja tuoksu. Bulgariassa kannattaa kokeilla myös ruusulikööriä.

Käsinvirkatut liinat

Yksi matkamuistovinkki Sunny Beachillä ovat taidokkaat käsinvirkatut liinat, joita paikalliset myyvät kaikkialla, minne vain on tilaa levittää liinoja esille.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Sunny Beachillä ja sen ympäristössä on paljon tekemistä: jeeppisafari, tennistä, ratsastusta, pyöräilyä, vesiurheilua ja rauhallisempia aktiviteetteja, kuten minigolfia.

Jeeppisafari

Sunny Beachillä kannattaa ehdottomasti kokea jeeppisafari Balkanvuorille. Joillakin retkillä on myös mahdollista ajaa mönkijällä, ampua jousipyssyllä tai lähteä ratsastamaan vuorille. Koe luontoelämys ja seikkailu saman päivän aikana.

Minigolf

Vietä päivä rannalla minigolfia pelaten. Sunny Beachillä on useita ratoja sekä rannalla että sisämaassa.

Tennis

Urheilullisista aktiviteeteista kiinnostuneille Sunny Beachillä on useita tenniskenttiä, esimerkiksi Hrizantema-hotellissa. Tennismailoja ja palloja voi vuokrata.

Vesipuistot

Vesipuistoissa on koko perheelle hauskaa tekemistä. Puistoja on useita eri kokoisia. Action Aqua Park sijaitsee aivan Sunny Beachin ulkopuolella. Siellä on runsaasti erilaisia vesiliukumäkiä, useita uima-altaita, aaltokone ja tietenkin myös ravintoloita ja baareja. Lippuja voi ostaa Tjäreborgin oppailta, joilta saat myös ajantasaiset hintatiedot. Bussikuljetus tietyiltä pysäkeiltä sisältyy lipun hintaan.

Polkupyörät

Sunny Beachillä voi vuokrata polkupyöriä. Vuokrattavana on myös polkupyöriä, joissa on lasten kuljetukseen sopiva peräkärry, sekä erityyppisiä moottoroituja kaksipyöräisiä.

Hieronta

Kokovartalohierontaa on tarjolla sekä rannalla että sisämaan puolella.

Muuta

Trampoliineja ja pomppulinnoja on siellä täällä perheen pienimmille.

Nessebar

Sunny Beachiltä vierailemisen arvoinen kohde on kaunis Nessebarin kaupunki, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä. Nessebariin kuuluu uudempi osa ja vanhakaupunki. Vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde, jossa on paljon kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Kaupungissa on myös paljon viihtyisiä ravintoloita, joissa voi nauttia hyvästä ruuasta ja romanttisesta tunnelmasta. Sunny Beachiltä pääsee Nessebariin bussilla tai minijunalla.

Aladzhan luostari

Aladzhan erikoinen kallioluostari sijaitsee noin 10 kilometriä Varnasta pohjoiseen. Munkit ovat louhineet kallioon huoneita ja nukkumapaikkoja. Tarinan mukaan turkkilaiset huudahtivat "aladzha" eli "värikäs" nähdessään kallion. On helppoa ymmärtää, miksi he olivat niin ihastuksissaan, kun nousee portaat ylös 30 metriä korkean kallion päällä sijaitsevaan kappeliin. Ympärillä levittäytyy ihastuttava luontoalue, jossa on myös munkkien katakombeja ja museo.

Burgas

Sunny Beachillä on paljon muutakin tekemistä kuin auringonottoa ja uintia. Burgas on yksi rannikon suurimmista kaupungeista. Se on vierailun arvoinen kohde niin tunnelmansa, kulttuurinsa kuin ostosmahdollisuuksiensa ansiosta. Upeat fin de siécle -rakennukset ja plataanipuiden varjostamat kujat luovat eteläranskalaisen vaikutelman. Kaupungissa on paljon nähtävyyksiä, kuten St. Cyrilin ja Methodiuksen kirkot. Lisäksi siellä on useita museoita ja joitakin tavarataloja, joissa on edullinen ja laaja valikoima. Sunny Beachin bussiasemalta menee busseja Burgasiin Nessebarin kautta muutaman kerran tunnissa.

Pomorie

Pomoriejärvi sijaitsee Nessebarin eteläpuolella. Aiemmin kreikkalaisten siirtomaana ollut alue on tunnettu terveellisestä savesta, jota kerätään kaupungin läheltä. Saven sanotaan parantavan reumatismia, iskiasta ja munuaissairauksia. Ota mutakylpy ja tunne itsesi vuosia nuoremmaksi – ihosi pehmenee ja kehosi syntyy uudestaan. Pomorien lähellä on vanha hautakammio, jonka seiniä peittävät antiikkiset maalaukset. Sinne pääsee taksilla tai vuokra-autolla.

Pobitite Kamani - kivimetsä

Luonnonläheisempää tekemistä tarjoaa Varnasta koilliseen Sofiaan johtavan tien varrella sijaitseva Pobitite Kamani -kivimetsä. Nimi on oikeastaan hieman harhaanjohtava, sillä kyse ei ole kivettyneestä metsästä. Pobitite Kamani on useiden kilometrien laajuinen hiekka-autiomaa, jossa on erikoisia kalkkimonoliitteja. Suuret kivipylväät voivat olla jopa kuusi metriä korkeita ja halkaisijaltaan kaksi ja puoli metriä. Pylväiden synnystä on useita teorioita. Joidenkin mielestä ne ovat syntyneet, kun alue oli vielä veden alla, toiset taas uskovat niiden olevan ihmisen tekemiä.

Varna

Bulgarian kolmanneksi suurin kaupunki Varna sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Sunny Beachistä. Kaupunki on täynnä kiinnostavia nähtävyyksiä ja hauskaa tekemistä. Kävelykaduilla on paljon ostosmahdollisuuksia ja useat markkinat tarjoavat mahdollisuuden hedelmien ja vihannesten ostoon. Katedraalin takana pidettävät markkinat sopivat jännittävästä tunnelmasta pitävälle – täällä pääset tinkimään! Varnassa on myös monia kulttuurinähtävyyksiä ja erilaisia museoita, esimerkiksi nykytaiteen museo ja hieno historiallinen museo. Pääsymaksut ovat edullisia, mutta ovella kannattaa ostaa englannin- tai saksankielinen esite, koska suurin osa museoiden teksteistä on bulgariaksi. Varnassa hinnat ovat usein monin kerroin edullisemmat kuin turistikohteissa, etenkin keskustan kävelykaduilta poikkeavilla sivukujilla.

Sozopol

Jos pidät viehättävistä vanhoista kaupungeista, sinun kannattaa vierailla Sozopolissa, joka on suurempi ja autenttisempi kuin Nessebar. Pikkukadut mutkittelevat perinteisten talojen välissä. Poikkea vaikkapa johonkin antiikkiliikkeistä. Kaupungin kulttuurinähtävyys on St. Stefanin kirkko. Rustiikkinen kappeli rakennettiin aikana, jolloin kirkot eivät saaneet olla korkeampia kuin turkkilainen sotilas hevosen selässä, eikä se siksi näytäkään tavanomaiselta kirkolta. Myös pienessä kalasatamassa kannattaa käydä. Sozopoliin pääsee Burgasin kautta menevällä bussilla, mutta helpompaa on osallistua järjestetylle retkelle. Syyskuussa kaupungissa järjestetään Apolonia-festivaali, joka on rannikon suurimpia kulttuurifestivaaleja.

Ropotamon luonnonpuisto

Luonnonpuisto perustettiin 1940-luvulla Ropotamojoen kasvi- ja eläinlajien suojelemiseksi ja säilyttämiseksi. Puiston kokee parhaiten veneilemällä jokea pitkin, jolloin voi ihailla kilpikonnia, merimetsoja, kuningaskalastajia ja taianomaista aarniometsää. Luonnonpuistoon järjestetään paljon opastettuja retkiä. Valitse sellainen retki, jossa veneretkellä kuljetaan ylävirtaan – alavirtaan kulkiessa et koe läheskään niin paljoa.
Kulkuyhteydet
Jos haluat itse päättää matkasi tahdin ja reitin, voit vuokrata lomallasi auton. Kartan avulla löydät helposti omat mansikkapaikkasi. Useimmat tiet ovat hyvässä kunnossa, mutta ne voivat olla kapeita, ja paikallinen ajotahti hieman nopeampi kuin Suomessa. Ajomatkalle kannattaa ottaa mukaan kyrilliset aakkoset, joiden avulla katukylttejä voi tulkita. Suurimmissa kaupungeissa paikannimet on kirjoitettu myös latinalaisilla aakkosilla.

Autovuokraamoja on useita, ja niiden hinnat ja laatu vaihtelevat. Vuokra-autolla koet Bulgarian omaan tahtiisi. Teemme yhteistyötä arvostetun Avis-autovuokraamon kanssa.

Toimi näin:

Ota meihin yhteyttä tapaamisaikaan tai soita palvelunumeroomme. Varaamme auton, ja Avis-autovuokraamon edustaja toimittaa auton hotellille, jossa voit allekirjoittaa sopimuksen Avis-autovuokraamon kanssa ja maksaa vuokrausmaksun.
• Ota ajokortti mukaan.
• Säilytä aina Avis-vuokrasopimusta autossa.
• Sovi Avis-vuokraamon kanssa, milloin palautat auton. Suosittelemme, että tapaat Avis-edustajan uudelleen auton palautuksen yhteydessä.
• Avis veloittaa autonvuokrauksen yhteydessä takuumaksun. Takuumaksua ei voi maksaa käteisellä, joten otathan mukaan pankki- tai luottokortin.

Hintaan sisältyy:

• Perusvakuutus
• Rajattomat ajokilometrit
• Ilmainen auton toimitus ja haku
• Auton toimitus lentokentälle
• Bulgarian tieverot

Lisäpalvelut tarvittaessa:

• Lastenistuin vuokrattavissa
• Useammasta kuin yhdestä kuljettajasta on maksettava lisämaksu
• Jos sinulla ei ole omaa tapaturmavakuutusta, voit ostaa sen
• Saatavilla on myös lisävakuutus, joka poistaa omavastuun (Super Collision Damage Waiver)

Etukäteen varattu auto

Jos olet varannut Avis-auton etukäteen matkavarauksen yhteydessä, voit vain odottaa Avis-edustajaa hotellin vastaanotossa. Ajankohta on ilmoitettu matka-asiakirjassa.

Taksi

Sunny Beachillä pääse helpoiten kulkemaan taksilla. Yritä tinkiä kuljettajan ilmoittamaa hintaa ainakin puoleen. Sunny Beachin sisäinen matka ei saisi maksaa enempää kuin 20-30 levaa. Yöaikaan hinnat ovat hieman korkeammat. Sovi hinnasta aina etukäteen.

Bussi

Halvin liikkumistapa Sunny Beachillä on bussi. Bussiasema on Svejest-hotellia vastapäätä pääkadun toisella puolella. Nessebariin menevät ja jotkin Burgasiin menevät bussit pysähtyvät myös muilla kuin pääkadun pysäkeillä. Minibussejakin on, mutta ne ovat ahtaampia ja kalliimpia kuin paikallisbussit, ja niiden täyttymistä joutuu usein odottamaan hetken. Bussit liikennöivät useimmissa kaupungeissa ja kylissä. Lippuja voi ostaa busseista tai bussiasemilla olevista lipunmyyntipisteistä.

Muut matkustustavat

Sunny Beachillä on myös mahdollista kokeilla jännittäviä, vaihtoehtoisia liikkumistapoja, kuten minijunaa tai hevosrattaita. Sovi aina hinnasta etukäteen. Myös polkupyöriä on mahdollista vuokrata.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat meidät lomasi aikana vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan.
Alle 90 päivän lomamatkoilla viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Bulgarian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Bulgarian lähetystöstä/konsulaatista
.... Bulgarian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 458 40 35.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.
More details: http://www.mfa.bg/en/pages/109/index.html.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

BGN = Bulgarian leva. Useat ravintolat ja liikkeet eivät hyväksy luottokortteja. Eurot ja US-dollarit ovat käypää valuuttaa ja niitä voi vaihtaa paikan päällä paikalliseksi valuutaksi virallisissa rahanvaihtopisteissä. Rahanvaihtaminen kadulla on kiellettyä. Pankkiautomaatteja on.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V. Sähköpistokkeet voivat olla vanhan mallisia ja maadoittamattomia.

Kieli

Bulgaria

Tärkeää tietoa hotelleista

Bulgarian kausi on lyhyt ja intensiivinen, joten hotellit täyttyvät nopeasti. Perillä lomakohteessa hotelia ei useinkaan enää voi vaihtaa. Tästä syystä hotellivalintaa on hyvä harkita perusteellisesti ennen varauksen tekemistä.

Hotellien taso Bulgariassa on vaatimattomampi kuin Välimeren lomakohteissa. Tjäreborgin hotelliluokitus on suhteutettu paikalliseen hotellitasoon, ja sitä ei voi verrata muiden lomakohteiden luokituksiin. Huoneet ovat pieniä ja vaatimattomasti sisustettu, ja ne saattavat olla alkukaudesta kosteita.

Matkajokerin varanneet vieraat majoittuvat erittäin vaatimattomiin hotelleihin, ja hotellia on myöhemmin vaikea vaihtaa.

Lisävuoteet

Hotellihuoneet ovat Bulgariassa usein pieniä ja ahtaita, varsinkin jos huoneessa on lisävuode (yleensä kerrossänky tai vuodesohva/nojavuodetuoli). Tavalliset sängyt eivät välttämättä ole aina vierekkäin, vaan ne saattavat olla myös peräkkäin.

Muuta

Ota omat lastenrattaat mukaan. Toukokuussa osa kaupoista ja ravintoloista saattaa olla suljettuina, ja vesipuistot avataan yleensä vasta kesäkuussa. Uusia hotelleja rakennetaan jatkuvasti, joten melusta saattaa aiheutua häiriöitä. Sunny Beachillä saattaa loppukesästä olla paljon hyttysiä. Ota taskulamppu mukaan. Sähkö- ja vesikatkokset yleisiä.

Tärkeää tietoa taxfree-tuotteista

Huomioithan, että taxfree-valikoima on Bulgarian lennoilla tavallista rajoitetumpi. Bulgarian lakien vuoksi alkoholia ja savukkeita ei voi tilata etukäteen. Kaikki muut taxfree-kuvaston tuotteet ovat vapaasti tilattavissa.
Tee matkahaku