Hotellit (24)

Matkat – Burgasin alue

Burgasin alue houkuttelee matkailijoita leveillä hiekkarannoilla, vilkkaalla huvielämällä, edullisella shoppailutarjonnalla ja monipuolisella valikoimalla erilaisia aktiviteetteja kaiken ikäisille.
Tjäreborgilla matkustaessasi Burgasin alueelle valittavanasi on Nessebar tai Sunny Beach, joka sijaitsee muutaman kymmenen kilometrin päässä alueen pääkaupungista Burgasista. Monipuolinen Burgasin alue sopii erinomaisesti kaiken ikäisille matkailijoille. Täällä on lapsiystävällisiä rantoja ja koko perheelle sopivia aktiviteetteja, kuten minigolf ja vesipuisto. Yöelämä on todella vilkas lukuisine baareineen ja klubeineen. Lisäksi täällä on historiallisia nähtävyyksiä ja kulttuuria, joten Burgasin alueella jokainen viettää taatusti mieleisensä loman.

Edullisia ravintoloita

Merellisen sijainnin ansiosta Burgasin alueen ruokalistoilla on paljon tuoretta kalaa. Tarjonta riippuu päivän saaliista, mutta grillattua purotaimenta ja makrillia on yleensä saatavana. Monissa ravintoloissa tarjoillaan myös bulgarialaista ruokaa, joka on hyvin saman tyyppistä kuin kreikkalainen ruoka. Bulgariassa ulkona syöminen on edullisempaa kuin monessa muussa matkakohteessa, joten Burgasin alueella lomaillessasi voit hemmotella itseäsi.

Tjäreborgin matkat Burgasin alueelle

Tjäreborgilla on monipuolinen hotellivalikoima Burgasin alueella. Täällä on paljon erilaisia ja eritasoisia hotelleja. Useissa hotelleissa hintaan sisältyy All Inclusive, mikä takaa todella mukavan ja budjettiystävällisen loman.
Löydä hotellisi
Rannat

Burgasin alueen rannat

Rannat Burgasin alueella ovat yleisesti ottaen leveitä ja hiekka on kullankeltaista ja sileää. Rannoilla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Rannat Sunny Beachillä

Sunny Beachin seitsemän kilometriä pitkää rantaa pidetään yhtenä Mustanmeren alueen parhaista. Ranta on matala, lapsiystävällinen ja hienohiekkainen. Täällä on paljon ravintoloita ja kahviloita sekä monipuolinen valikoima erilaisia vesiurheilulajeja.

Rannat Nessebarissa

Nessebarin uudessa osassa on ihana ranta, joka on leveä, matala ja hienohiekkainen. Täydellinen paikka viettää rentoja lomapäiviä. Nessebarin vanhassa osassa on muutamia pienempiä uimapoukamia, joissa ilmapiiri on rauhallinen.
Ruoka, juoma ja yöelämä

Ruoka ja juoma Bulgariassa

Sunny Beachillä on runsaasti ravintoloita, joissa on tarjoilla ruokaa maailman joka kolkasta. Mukavan kävelykadun ja pääkadun, Flower Streetin, varrella on lukuisia ravintoloita, baareja ja kahviloita. Myös Nessebarissa on useita ravintoloita, joissa tarjoillaan sekä paikallista että kansainvälistä ruokaa. Nessebarin vanhan kaupunginosan pittoreskeillä kujilla on useita ravintoloita ja viihtyisiä ulkoterasseja.

Ruoka Bulgariassa

Bulgarialaisessa keittiössä on vaikutteita sekä Euroopasta että idästä. Turistikohteissa tarjotaan kuitenkin usein yksinkertaistettuja ja kansainvälisiä versioita aidosta ja paikallisesta ruuasta, jossa on vaikutteita niin kreikkalaisesta kuin turkkilaisestakin keittiöstä. Klassinen pääruoka on kawarma, joka koostuu savipadassa haudutetusta lihasta, sipulista, mausteista ja sienistä. Hyvä alkuruoka on myös tarator, kylmä keitto, jossa on jugurttia, kurkkua, tilliä ja valkosipulia. Grillausperinne on vanhaa, ja grillattu ruoka muodostaa suuren osan useimpien ravintoloiden ruokalistoista. Kana- ja lammasruuat ovat yleisiä, mutta myös sianlihaa ja naudanlihaa on tarjolla. Bulgarialaiseen keittiöön kuuluvat myös kevyet öljyn ja etikan kera tarjoiltavat salaatit, jotka on valmistettu erinomaisista raaka-aineista. Yksi paikallisista erikoisuuksista on shopska-salaatti, jossa on tomaattia, kurkkua, paprikaa ja sipulia sekä päällä runsaasti raastettua lampaanjuustoa. Bulgarialaisessa keittiössä käytetään myös useita sisäelimiä, mutta koska turistit tilaavatniitä harvoin, ruokalistalla on usein vain muutamia tällaisia ruokia.

Juomat Bulgariassa

Bulgaria on yksi maailman suurimmista viinintuottajamaista. Viinialueita on viisi, ja näillä alueilla tuotetaan erilaisia ja erilaatuisia viinejä. Etelä-Bulgariassa tuotetaan lähinnä punaviinejä ja pohjoisessa osassa valkoviinejä. Bulgariassa tuotetaan myös erinomaisia oluita. Hyviä paikallisia olutmerkkejä ovat Kamenitza, Zagorka ja Astika. Paikallinen tislattu hedelmäviina Rakia valmistetaan esimerkiksi luumuista, aprikooseista tai jostain mitä on juuri saatavilla. Maku vaihtelee raaka-aineen laadusta riippuen. Alkoholittomia vaihtoehtoja, kuten vettä, soodavettä ja mehua on saatavilla kaikkialla Bulgariassa sekä erinomaista kahvia.

Viihdeohjelma ravintoloissa

Useimmissa ravintoloissa järjestetään jonkinlaista viihdeohjelmaa, ja illallinen voikin helposti venyä pitkälle iltaan. Yleensä ravintolat ovat avoinna kello kymmenestä aamupäivällä puoleenyöhön asti. Bulgarialaiset eivät ole kovin muodollisia, joten ravintoloissa on harvemmin varsinaisia pukeutumiskoodeja. Vähimmäisvaatimuksena on kuitenkin t-paita ja sortsit, eikä uima-asussa voi mennä ravintolaan.

Yöelämä Burgasin alueella

Sunny Beach on Mustanmeren rannikon suosituin viihdekeskus. Täällä on runsas ja monipuolinen valikoima baareja, pubeja, diskoja ja erilaisia klubeja. Vilkkain viihdekortteli sijaitsee Sunny Beachin pääkadun läheisyydessä, ja täällä menoa ja meininkiä riittää vuorokauden ympäri. Nessebarissa yöelämä on rauhallinen ja iltaa vietetään perinteiseen bulgarialaiseen tapaan illan viileydestä nauttien ravintolassa, baarissa tai kahvilassa.
Ostokset

Ostokset Burgasin alueella

Sunny Beachillä ja Nessebarissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Sunny Beachin keskustassa on galleriota ja kauppoja, jotka myyvät kaikkea mahdollista vaatteista matkamuistoihin. Nessebarin Vanhastakaupungista löydät lisää paikallisia kauppoja, joista voit ostaa käsitöitä, matkamuistoja ja herkkuja. Jos kaipaat suurempaa valikoimaa, Burgasissa on kaksi ostoskeskusta, Burgas Plaza ja Galleria Mall, joissa on kaikenlaisia kauppoja.

Ruusuöljy, -marmeladi ja -likööri

Ruusuöljy on suosittu tuliainen. Kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä monet pullot sisältävät ruusuvettä eikä niillä ole mitään tekemistä oikean öljyn kanssa. Gramma ruusuöljyä on yhtä kallista kuin gramma kultaa. Kokeile myös ruusumarmeladia, jolla on ainutlaatuinen maku ja tuoksu. Bulgariassa kannattaa kokeilla myös ruusulikööriä.

Käsinvirkatut liinat

Yksi matkamuistovinkki Sunny Beachillä ovat taidokkaat käsinvirkatut liinat, joita paikalliset myyvät kaikkialla, minne vain on tilaa levittää liinoja esille.
Liikunta ja treeni

Liikunta ja treeni Burgasin alueella

Burgasin alueella voit pelata tennistä, pyöräillä ja harrastaa useita erilaisia vesiurheilulajeja.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Aktiviteetit Burgasin alueella

Burgasin alueella on paljon mukavaa lomatekemistä. Täällä voit esimerkiksi lähteä jeeppisafarille, pelata minigolfia, hemmotella itseäsi ihanilla spa-hoidoilla tai viihtyä vesipuistossa. Sunny Beachin tarjonta on todella monipuolinen, ja Nessebarissa lomaillessasi ehdit hyvin nauttia niin auringosta, historiasta, kulttuurista kuin merestä.

Nähtävyydet Burgasin alueella

Burgasin alueen ulkopuolella on vaikuttavia nähtävyyksiä ja elämyksiä. Nessebar on vuodesta 1983 ollut Unescon maailmanperintöluettelossa ja on nähtävyys jo itsessään. Jos haluat kokea suurkaupungin sykettä, lähde vierailemaan Burgasin tai Varnan kaupungissa, joissa voit katsella historiallisia rakennuksia, vierailla museoissa ja roomalaisessa kylpylässä.

Burgas

Burgas on yksi rannikon suurimmista kaupungeista. Se on vierailun arvoinen kohde niin tunnelmansa, kulttuurinsa kuin ostosmahdollisuuksiensa ansiosta. Upeat fin de siécle -rakennukset ja plataanipuiden varjostamat kujat luovat eteläranskalaisen vaikutelman. Kaupungissa on paljon nähtävyyksiä, kuten St. Cyrilin ja Methodiuksen kirkot. Lisäksi siellä on useita museoita ja joitakin tavarataloja, joissa on edullinen ja laaja valikoima. Sunny Beachin bussiasemalta menee busseja Burgasiin Nessebarin kautta muutaman kerran tunnissa.

Pomorie

Pomoriejärvi sijaitsee Nessebarin ja Sunny Beachin eteläpuolella. Aiemmin kreikkalaisten siirtomaana ollut alue on tunnettu terveellisestä savesta, jota kerätään kaupungin läheltä. Saven sanotaan parantavan reumatismia, iskiasta ja munuaissairauksia. Ota mutakylpy ja tunne itsesi vuosia nuoremmaksi – ihosi pehmenee ja kehosi syntyy uudestaan. Pomorien lähellä on vanha hautakammio, jonka seiniä peittävät antiikkiset maalaukset. Sinne pääsee taksilla tai vuokra-autolla.

Sozopol

Jos pidät viehättävistä vanhoista kaupungeista, sinun kannattaa vierailla Sozopolissa, joka on suurempi ja autenttisempi kuin Nessebar. Pikkukadut mutkittelevat perinteisten talojen välissä. Poikkea vaikkapa johonkin antiikkiliikkeistä. Kaupungin kulttuurinähtävyys on St. Stefanin kirkko. Rustiikkinen kappeli rakennettiin aikana, jolloin kirkot eivät saaneet olla korkeampia kuin turkkilainen sotilas hevosen selässä, eikä se siksi näytäkään tavanomaiselta kirkolta. Myös pienessä kalasatamassa kannattaa käydä. Sozopoliin pääsee Burgasin kautta menevällä bussilla, mutta helpompaa on osallistua järjestetylle retkelle. Syyskuussa kaupungissa järjestetään Apolonia-festivaali, joka on rannikon suurimpia kulttuurifestivaaleja.

Ropotamon luonnonpuisto

Luonnonpuisto perustettiin 1940-luvulla Ropotamojoen kasvi- ja eläinlajien suojelemiseksi ja säilyttämiseksi. Puiston kokee parhaiten veneilemällä jokea pitkin, jolloin voit nähdä kilpikonnia, merimetsoja, ja ehkä jopa kuningaskalastajia, joita esiintyy ympäröivässä
aarniometsässä. Luonnonpuistoon järjestetään paljon
opastettuja retkiä. Valitse sellainen retki, jossa veneretkellä kuljetaan ylävirtaan – alavirtaan kulkiessa et koe läheskään niin paljon.

Varna

Bulgarian kolmanneksi suurin kaupunki Varna sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Nessebarista ja Sunny Beachistä. Kaupunki on täynnä kiinnostavia nähtävyyksiä ja hauskaa tekemistä. Kävelykaduilla on paljon ostosmahdollisuuksia ja useat markkinat tarjoavat mahdollisuuden hedelmien ja vihannesten ostoon. Katedraalin takana pidettävät markkinat sopivat jännittävästä tunnelmasta pitävälle – täällä pääset tinkimään! Varnassa on myös monia kulttuurinähtävyyksiä ja erilaisia museoita, esimerkiksi nykytaiteen museo ja hieno historiallinen museo. Pääsymaksut ovat edullisia, mutta ovella kannattaa ostaa englannin- tai saksankielinen esite, koska suurin osa museoiden teksteistä on bulgariaksi. Monet museot ovat suljettuna maanantaisin. Varnassa hinnat ovat usein monin kerroin edullisemmat kuin turistikohteissa, etenkin keskustan kävelykaduilta poikkeavilla sivukujilla.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Bulgaria on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.

Taksi

Sunny Beachillä ja Nessebarissa on helpointa liikkua taksilla. Lähtöhinnasta kannattaa yrittää tinkiä noin puolet.

Pitkänmatkanbussit

Pidemmille matkoille kannattaa valita yksityinen bussiyhtiö. Matka Burgasista Sofiaan kestää noin seitsemän tuntia. Lippu ostetaan bussipysäkiltä.

Bussit

Sunny Beachillä ja Nessabarissa on edullisinta liikkua bussilla. Busseja kulkee Sunny Beachin ja Nessebarin välillä, ja bussilla pääsee myös lähellä sijaitseviin kyliin ja kohteisiin. Lippu ostetaan bussista tai bussiaseman lipunmyyntipisteestä.
Kohdefakta

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 tuntia Helsingistä tilauslennolla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Bulgariaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella.

Bulgariaan voi matkustaa myös reittilennoilla, jolloin päätät itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Burgasin kentälle.

Kuljetuksista kerrotaan erikseen jokaisen lomakohteen kohdalla.
Sää
 • tammikuu
6°-1°
2
Aurinkotuntia/pv
2°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
6°-1°
3
Aurinkotuntia/pv
3°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
11°2°
4
Aurinkotuntia/pv
6°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
6
Aurinkotuntia/pv
11°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°16°
8
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°19°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°18°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°14°
8
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°11°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°6°
3
Aurinkotuntia/pv
10°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
7°1°
2
Aurinkotuntia/pv
4°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
Bulgariassa Mustanmeren rannikolla vallitsee Välimeren ilmasto. Kesät ovat lämpimiä ja kuivia sekä talvet leutoja ja kosteita. Tjäreborgilla on useita lomakohteita Mustallamerellä: Varnan alueella Albena, Balchik ja Kultahietikko sekä Sunny Beachin alueella Sunny Beach ja Nessebar. Näillä alueilla ei ole merkittäviä eroja ilmaston suhteen.

Jos kaipaat lämpöä, aurinkoa ja uimista, korkeasesonki heinä-elokuu on täydellinen, sillä keskilämpötilat ovat n. 30 astetta päivällä. Heinä- ja elokuu ovat myös aurinkoisimmat kuukaudet ja veden lämpötila pysyy n. 23 asteessa. Jos kaipaat enemmän Suomen kesäsäätä muistuttavia lämpötiloja, kannattaa matkustaa Bulgariaan syksyllä tai alkukesästä. Keskilämpötilat ovat n. 22 astetta toukokuussa ja 26 astetta kesäkuussa sekä meren lämpötila lähemmäs 21 astetta.

Toukokuu ja kesäkuu

Alkukaudesta toukokuussa lämpötila on päivällä n. 22 astetta ja laskee yöksi n. 12 asteeseen. Veden lämpötila on n. 16 astetta. Kesäkuussa lämpötilat nousevat sekä maalla että meressä. Ilman lämpötila voi kohota 26 asteeseen ja veden lämpötila voi olla yli 20 astetta. Illat ja aamut voivat olla hieman viileitä lämpötilan laskiessa lähemmäs 16 astetta. Sateita voi esiintyä satunnaisesti touko-kesäkuun aikana.

Heinäkuu ja elokuu

Nämä kuukaudet ovat Mustanmeren rannikolla korkeasesonkia, ja lämpötilat ovat n. 30 astetta päivisin ja öisin harvoin alle 18 astetta. Helleaaltoja saattaa esiintyä päivisin, mutta suurimmaksi osaksi lämpötila säilyy mukavana, ja virkistäviä tuulia esiintyy. Veden lämpötila on yleensä n. 23 astetta. Sateita voi esiintyä, mutta ne ovat harvinaisia.

Matkakohteet – Burgasin alue

Sunny Beach
 • Ruoka & juoma
 • Ostokset
 • Harrastukset
Sunny Beachillä viihtyvät yhtä hyvin niin pariskunnat, perheet kuin nuorisokin, sillä täältä löytyy jokaiselle jotakin - lapsiystävällinen hiekkaranta ja sykkivä yöelämä.
Nessebar
 • Harrastukset
 • Ostokset
 • Ruoka & juoma
Nessebar on mukava sekoitus nähtävyyksiä, rantoja ja kaupunkielämää. Mielenkiintoisen historian lisäksi täällä voi nauttia rantaelämästä. Lapsille sopiva, matala ranta on kaupungin uudemmassa osassa.

Tee matkahaku – Burgasin alue
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.