Matkat – Nessebar

Nessebar on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista mukulakivikujineen ja houkuttelevine rantoineen. Täällä pääset nauttimaan auringosta, uimisesta ja kulttuurista.
Nessebarissa lomaillessasi saat nauttia auringosta, historiasta, kulttuurista ja merestä. Kaupungilla on rikas historia – tänne ovat jättäneet jälkensä niin traakialaiset, kreikkalaiset, roomalaiset kuin ottomaanitkin. Vielä tänäkin päivänä voit ihailla heidän rakennustaidettaan, joka on sulautunut useiden tuhansien vuosien aikana muovautuneeseen katukuvaan. Nessebar on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1983. Kaupungin vanhimmat osat sijaitsevat pienellä niemekkeellä, jonne pääsee mantereelta siltaa pitkin. Kaupunkikuvaa hallitsevat perinteiset talot, joiden ensimmäinen kerros on kiveä ja ylempi kerros puuta. Talojen välissä kiemurtelevat mukulakivikadut johtavat kaupungin pienille toreille. Suurin osa hotelleista on mantereella, Nessebarin uudemmalla puolella, jolla pääset nauttimaan idyllisestä tunnelmasta ja kaupungin suurimmista rannoista.

Rantaelämää

Nessebarin kaksi suurinta rantaa sijaitsevat mukavan kävelymatkan päässä Vanhastakaupungista. Rannat pidetään hyvässä kunnossa, ne siivotaan päivittäin, ja niillä on paljon palveluita. Parempia snorklausmahdollisuuksia ja rauhallisempaa tunnelmaa kaipaavan kannattaa suunnata Vanhankaupungin suunnalla oleville pienemmille rannoille. Jos haluat nauttia olostasi suuremmalla, 8 kilometriä pitkällä Sunny Beachin rannalla, se on aivan Nessebarin naapurissa.

Ilta Nessebarissa

Kun olet karistanut suolan iholtasi ja vaihtanut vaatteet, on aika suunnistaa kaupungille illalliselle. Nessebarissa on paljon kahviloita ja ravintoloita, ja Bulgariassa sekä ruokien että juomien hinnat ovat kohtuulliset. Esimerkiksi Mitropolian raunioita ympäröivä tori on erinomainen paikka aloittaa illanvietto. Monet matkailijat jatkavat sitten Roussalkaa ja Tsar Ivan Assenia pitkin kohti niemen eteläkärkeä. Ravintoloiden ruokalistoilla on aina tuoretta kalaa, ja sen lisäksi voit myös nauttia Mustallemerelle avautuvista maisemista.
Hyvä tietää
  • All Inclusive
  • Rantahotelleja
  • Upeita hiekkarantoja
  • Edullisia ravintoloita

Muiden mielipiteet kohteesta Nessebar

Tee matkahaku – Nessebar