Vinkit New York -kaupunkilomalle

Viisi vinkkiä New Yorkiin

New Yorkissa riittää aina uusia elämyksiä vierailetpa kaupungissa ensimmäistä tai vaikka sitten kymmenettä kertaa.

New York elää ja muuttuu koko ajan, ja uutta koettavaa riittää aina. Kaupungissa on monia tunnettuja nähtävyyksiä, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Välillä kannattaa kuitenkin poiketa sivuun kaikkein tallatuimmilta poluilta ja löytää toisenlaista nähtävää.

1. NYC Ferry

New Yorkissa paikallisliikenne taittuu myös NYC Ferry -lautoilla, jotka kulkevat East Riverillä. Eri linjoja on useita, ja esimerkiksi matka Wall Streetiltä 34 th Streetille kestää noin 40 minuuttia. Hauskaa vaihtelua metrolle ja samalla voit ihastella tunnettuja rakennuksia ja siltoja. Lämpimänä vuodenaikana on mukava istua ylemmän kerroksen ulkopaikoilla. Lippu on voimassa puolitoista tuntia, ja maksaa saman verran kuin metrolippu.

(East River) Pier 11 @ Wall Street (Financial District). ferry.nyc

NYC Ferry

NYC Ferry

2. The Campbell Bar

Tämä kaunis, perinteikäs baari 1900-luvun alusta sijaitsee niinkin yllättävässä paikassa kuin Grand Central Terminal -rautatieasemalla. Rakennuksen ylemmässä kerroksessa sijaitseva baari on suojeltu kulttuurikohde ja varsinainen rauhan keidas hektisessä ympäristössä. Alunperin baari oli rautatiepomo John W. Campbellin toimisto, mikä selittää sijainnin ja myös baarin nimen.

15 Vanderbilt Avenue @ 43rd Street (Midtown). thecampbellnyc.com

3. Russ and Daughters

New Yorkissa on aivan pakko maistaa juutalaisen perinteen mukaista aitoa bagelia. Tämä kaunis pikku paikka on ollut saman perheen omistuksessa jo 1900-luvun alusta ja on varsin tunnettu manhattanilaisten keskuudessa. Tilaa cream cheese ja lohi -klassikkobagel ja istahda nautiskelemaan vaikka ulkopuolella oleville penkeille.

179 E Houston Street (Lower East Side). russanddaughters.com

4. Washington Square Park

Viidennen avenuen alussa Greenwich Villagessa on mainio pieni puisto, jota NYU-yliopisto ympäröi. Washington Square Park on täynnä elämää ja kaikenlaisia ihmisiä. Puistossa on lasten leikkipaikka, koirapuisto, shakkipeli, esiintyviä muusikoita, tanssijoita ja runonlausujia, opiskelijoita ja saattaa joku kylpeä suihkulähteessäkin. Vietä pari tuntia puistossa ja anna ihanien newyorkilaisten viihdyttää itseäsi.

Greenwich Village. https://washingtonsqpark.org/

Washington Square Park

Washington Square Park

Museum of Arts and Design

Näkymä Robert-ravintolasta

5. Museum of Arts and Design

Tämä oikein sopivan kokoinen taide- ja designmuseo sijaitsee Columbus Circlellä, Central Parkin lounaiskulmassa. Museo on selkeä ja mukava, ja täällä on aina joku näyttely, johon kannattaa käyttää pari tuntia. Älä ohita museon yhteydessä oleva Robert-ravintolaa, josta on upeat näkymät puistoon, Uptowniin ja Columbus Circlelle. Varaa ikkunapöytä.

robertnyc.com. 2 Columbus Circle (Upper West Side). madmuseum.org

Varaa matka New Yorkiin

Matkat New Yorkiin

Hotellit New Yorkissa

Täältä löydät kaikki hotellimme New Yorkissa.

Lisää vinkkejä kaupunkilomalle