Fem annorlunda rundvandringar i New York

New York - Opastetusti

Yksi parhaista tavoista tutustua New Yorkin suurkaupunkiin on lähteä opastetulle kierrokselle, jolloin pääset kokemaan kaupunkia erilaisista näkökulmísta sekä opit jotain uutta esimerkiksi paikallisesta makumaailmasta tai kulttuurista.

New Yorkissa voit tuntea olevasi kuin elokuvassa, sillä monet paikat ovat todennäköisesti tuttuja juurikin elokuvista. Brooklynin sillan ylittäminen ensimmäistä kertaa oli todella maaginen elämys ja tuntui siltä kuin olisin kävellyt elokuvassa. Kollega vinkkasi minulle Turner Classic Movies -kierroksesta, jonka aikana käydään tunnetuilla kuvauspaikoilla, joissa on kuvattu muun muassa Woody Allenin elokuvia. Kierros oli mahtava tapa tutustua New Yorkiin lähemmin, ja opas kertoi hauskoja tarinoita tunnetuista henkilöistä ja rakennuksista. Seuraavan kerran kun olen Isossa omenassa osallistun varmasti uudelleen tälle kierrokselle, sanoo Magdalena Öhrn, joka on Tjäreborgin ruotsalaisen sisaryrityksen Vingin entinen viestintäpäällikkö.

1. New York East Village -ruokakierros

Ruoka on yksi mielenkiintoisimmista asioista New Yorkissa. Kaupunki on tunnettu monipuolisesta ruokakulttuuristaan, johon kuuluu kaikkea mahdollista upeista ravintolaelämyksistä rentoihin ruokarekkoihin. Ruokakierroksia on monenlaisia, ja kierroksen aikana pääset kokemaan New Yorkin makujen maailmaa sekä samalla tutustumaan johonkin kiehtovaan kaupunginosaan, kuten vaikkapa trendikkääseen East Villageen.

Empire State Building

Turner classic movie tour -elokuvakierros

Kierroksen aikana liikutaan sekä jalkaisin että bussilla, ja sen aikana pääset kokemaan tunnettuja kuvauspaikkoja, kuten mahtavan Empire State Buildingin, joka on mukana muun muassa King Kong -elokuvassa sekä markkinat, jotka ovat tutut niin Woody Allenin Manhattan-elokuvasta kuin elokuvasta Sinulle on postia, jossa näyttelevät Tom Hanks ja Meg Ryan. Kierroksen aikana pysähdytään myös Kesäleski-elokuvasta tutulla metrotunnelin sisäänkäynnillä, jossa ilmavirta nostatti Marilyn Monroen hameenhelmat ilmaan.

Vietnamilaista ruokaa

Big onions tour -retket

Yritys järjestää erilaisia kierroksia historiallisista kävelyretkistä ruokakierroksiin. Multi Ethnic Eating Tour on suosittu ruokakierros niin paikallisten kuin turistien keskuudessa.

Viisi klassista kierrosta New Yorkissa

1. Risteily

3 tunnin mittainen risteily Manhattanin saaren 56 km pitkää rantaviivaa pitkin. Matkan aikana näet kolme jokea, seitsemän suurta siltaa, viisi kaupunginosaa ja 25 tunnettua maamerkkiä. Kaiken lisäksi pääset kokemaan Vapaudenpatsaan lähietäisyydeltä.

2. Bussikierros

Hop-On Hop Off -kiertoajelut tai loopit, kuten näitä kierroksia New Yorkissa kutsutaan, on kätevä tapa tutustua kaupunkiin, ja nämä bussikiertoajelut ovat tuttuja useimmista suurkaupungeista. New Yorkissa on useita reittejä (loops), jotka menevät ristiin rastiin läpi kaupungin, ja pysäkkejä on suosituimmilla nähtävyyksillä. Voit hypätä bussiin kyytiin mistä tahansa reitin varrelta ja jäädä pois haluamassasi kohdassa tai vaikka vaihtaa reittiä kesken kaiken. Bussikiertoajelu on mainio tapa tutustua New Yorkiin omassa tahdissasi. Valitsitpa minkä reitin tahansa hintaan kuuluu Gray Line New York Eat & Play Card, jolla saa alennusta tietyistä nähtävyyksistä, ravintoloista, tavarataloista jne.

3. Koe New York yläilmoista

15 minuuttia kestävän helikopterimatkan aikana näet USA:n tunnetuimpia nähtävyyksiä, joita ovat muun muassa Vapaudenpatsas, Empire State Building, Chrysler Building, Woolworth, MetLife (Pan Am) Building, Ellis Island, George Washington Bridge sekä maailmankuulu Central Park.

4. Top of the Rock - Rockefeller Center

Rockfeller Plaza -aukion luona olevan Rockfeller Centerin huipulla 70 kerroksen korkeudessa on Top of the Rock, josta voit hyvällä säällä nähdä kilometrien päähän kaikkiin suuntiin ja ihastella New Yorkin kuuluisia nähtävyyksiä, kuten Chrysler Building, Times Square, Hudson-joki, East River, Brooklynin silta ja Vapaudenpatsas. Täältä näet myös Empire State Buildingin.

5. Central Park -elokuvakierros

Tämän kierroksen aikana pääset vierailemaan yli 40 kuvauspaikalla. Kohteina ovat muun muassa The Boathouse Cafe, joka oli mukana elokuvassa Kun Harry tapasi Sallyn, Tavern on the Green Ghostbusters-elokuvasta sekä Wollman Rink, jossa kuvattiin elokuvia Rakkaustarina (Love Story) ja Sattumalta (Serendipity). Voit myös pysähtyä ruokkimaan kyyhkyjä, kuten Macaulay Culkin teki elokuvassa Yksin kotona 2 ja pääset näkemään Aamiainen Tiffanylla -elokuvan kuvauspaikkoja ja paljon muuta.