Vinkkejä Berliinin matkalle

Viisi vinkkiä Berliiniin

Rosoinen ja alati muuttuva Berliini tarjoaa matkailijalle monta versiota itsestään. Millainen on sinun Berliinisi?

Historialliset paikat ja monumentit ovat kiehtovia , mutta kannattaa mennä myös sinne, minne berliiniläiset itsekin. Lue tästä viisi vinkkiä.

1. Sunnuntai Mauerparkissa

Kirpputorit ovat suosittua sunnuntaihupia Berliinissä (Flohmarkt tai Trödelmarkt). Mauerpark on yksi suosituimmista, ja siellä kirpparista on muotoutunut varsinainen megahappening, jossa käy kymmeniätuhansia joka viikonloppu. Täällä on kaikenlaista, mitä ikinä kuvitella saattaa, ja tietysti kahvia, makkaraa, olutta ja uusia tuttavuuksia. Älä ohita open-air karaokea, missä hassut berliiniläiset laulavat sadoille kannustaville kuulijoille.

Gleimstraße 55, Prenzlauer Berg.

Mauerpark

Mauerpark

Me Collectors Room

Me Collectors Room

2. Me Collectors Room

Yksityinen taidekokoelma tarjoaa nykytaiteen ohella hienon kokoelman merkillisiä esineitä 1600- ja 1700-lukujen Wunderkammereista eli kuriositeettikabineteista. Euroopan rikkaat keräsivät renessanssin ja barokin aikana esinekokoelmiinsa outoja, uusia ja jännittäviä esineitä esimerkiksi taiteen, luonnonhistorian ja arkeologian aloilta. Kannattaa tutustua!

Auguststraße 68, Mitte. www.me-berlin.com

3. Torstrassen ympäristö

Tämä katu edustaa Berliinille tyypillistä kehitystä. Ennen tämä oli vain harmaa ja viimainen itäkatu, mutta joitakin vuosia sitten ensimmäinen kulmakahvila avattiin, ja siitä tuli heti freelancereiden suosikkipaikka. Sittemmin kadulle on tullut pieniä designputiikkeja, gallerioita, ravintoloita ja hotelleja. Täällä on sulassa sovussa designtennareita, bilemekkoja, automaattipesuloita, ranskalaisia bistroja, olutkioskeja ja joogasaleja. Pientä, hipahtavaa ja niin berliiniä. Erityisesti metroasema Rosenthaler Platzin ympäristössä.

KaDeWe

4. Luksustelua KaDeWellä

Kaufhaus des Westens on kaupungin perinteinen luksustavaratalo ja Harrodsin jälkeen Euroopan suurin. hajuvesiosasto on varsinainen prinsessaunelma, mutta eniten kävijöitä houkuttaa 7000 neliömetrin kokoinen herkkuosasto. Täällä kuljeskelevat sekä kaupungin kauniit ja rikkaat että tavikset. Valikoimassa on mm. 1500 juustolajia, 400 leipäsorttia ja 500 erilaista praliinia.

Tauentzienstraße 21–24, Schöneberg. kadewe.de

5. Kauniilla säällä: Klunkerkranich tai Café am Neuen See

Yksi Berliinin suosituimmista kattoterasseista on Klunkerkranich, joka on avoinna niin kesällä kuin keväällä ja syksylläkin. Tältä Neuköllnin kaupungin osassa sijaitsevan unohdetun ostoskeskuksen katolta avautuu hienot maisemat kaupungin ylle. Toinen mukava ulkoterassi kauniilla säällä on Café am Neuen See. Se sijaitsee keskellä Tiergartenin puistoa ja täällä on kaikki mitä tarvitaan Biergarten, grilliruokaa ja pitsaa. Viereisellä lammella voi vuokrata veneen romanttiselle souteluretkelle.

Klunker Kranich, Karl Marx strasse 66, Neukölln. klunkerkranich.de

Café am neun See Lichensteinallé 2, Tiergarten. cafeamneuensee.de

Klunkerkranich

Klunkerkranich

Varaa matka Berliiniin

Matkat Berliiniin

Matkat Berliiniin

Hieno metropoli Berliini ei tuota pettymystä. Kulttuurikaupungin hotelleissa on valinnan varaa.

Lisää vinkkejä kaupunkilomalle