Vinkit Barcelonan nähtävyyksiin

Viisi vinkkiä Barcelonaan

Nauti nähtävyyksistä kohtuudella, mutta älä vietä koko lomaasi jonoissa ja väenpaljoudessa.

Tutustu todelliseen Barcelonaan La Ramblan ulkopuolella – tässä viisi vinkkiä meiltä.

Gràcia

Gràcia

1. Gràcia

Älä juutu Las Ramblasille. Vain muutama metropysäkki pohjoisempana on Gràcian kaupunginosa vehreine katuineen, trendikkäine kauppoineen ja ravintoloineen. Täällä voit tutustua taiteen ja designin uusimpiin tuuliin, kuljeskella pittoreskeilla toreilla ja tutkiskella luomukauppoja ja hyviä vintageputiikkeja. Ja illan tullen löydät täältä mukavimmat baarit tapaksille ja viinilasilliselle.

Metro: Fontana

Barcelonan ranta

2. Aamiainen hiekalla

Barcelonan hieno hiekkaranta on parhaimmillaan aamuisin, kun sininen Välimeri lepää tyynenä ja liikkeellä on vain joitakin aamuvirkkuja joogaajia. Poikkea matkalla kauppahalli La Boqueriassa ja poimi mukaan eväät aamiaispiknikille: hedelmiä, uunituoretta leipää ja hyvää kinkkua tai juustoa. Kahvia voit ostaa rannalta.

Metro: Barceloneta

3. Kävelykierros taiteen maailmassa

Joka puolella Barcelonassa riittää modernia taidetta ihailtavaksi. Sagrada Familia ja Parc Güell ovat upeita, mutta joskus jonot tuntuvat pitkiltä ja pääsymaksut korkeilta. Lähde oppaan mukaan modernistiselle kävelykierrokselle ja löydä kaunista taidetta joka puolelta ympäriltäsi.

Turisti-info Plaça de Catalunya

4. Suklaata ja oliiviöljyä

Yhdistelmä saattaa kuulostaa perin oudolta, mutta kokeile ihmeessä tätä katalonialaista jälkiruokaa. Sen sanotaan syntyneen niukkoina sisällissodan aikoina. Paras herkku tarjoillaan Tapeossa El Bornin kaupunginosassa. Suklaamousse oliiviöljyn ja suolan kera tarjoillaan ohuen, rapean leivän kanssa ja se saattaa hyvinkin olla herkullisinta, mitä olet ikinä maistanut.

Tapeo, Carrer de Montcada, 29

5. Maisemat bunkkerista

Jos pidät kaupunkimaiseman ihailusta ylhäältä päin, tämä on sinun paikkasi. Bunkkeri sijaitsee Rovira-kukkulan huipulla, ja täältä on 360 asteen näköalat kaupunkiin, Välimerelle ja vuorille. Bunkkeri rakennettiin 1937 sisällissodan aikana. Sittemmin kunnostettu bunkkeri on nykyään varsin suosittu, romanttinen maisemapaikka.

Kaupunginosa: Carmel, Metro: Alfons X

Varaa matka Barcelonaan

Matkat Barcelonaan

Matkat Barcelonaan

Barcelonassa laajasta hotellivalikoimastamme löydät sopivan hotellin haluatpa sitten asua kaupungin nähtävyyksien lähellä, jollain tietyllä alueella tai lähellä rantaa.

Lisää vinkkejä kaupunkilomalle