Matkat – Key West

Floridan eteläisimmässä paratiisissa, Florida Keys -saarilla, Key Westissä koet olevasi pikemminkin Karibialla, sillä kaupungin tunnelmassa on enemmän karibialaisia kuin amerikkalaisia vaikutteita.

Key Westin viehättävä pikkukaupunki on aina houkutellut luokseen taiteilijoita ja seikkailijoita, ja se on myös gay-piirien suosiossa. Ihanan rannalla vietetyn päivän jälkeen monet kokoontuvat satamalaiturille ja vilkkaalle Mallory Squaren alueelle katselemaan auringonlaskua ja nauttimaan katutaiteilijoiden esityksistä. Old Town eli Key Westin Vanhakaupunki on toinen suosittu paikka, jossa ihana tunnelma, kulttuurillisesti arvokkaita rakennuksia ja viehättäviä ravintoloita sekä illanviettomahdollisuuksia. Suosittuja käyntikohteita ovat myös Duval Streetin ostoskatu sekä maailmankuulun kirjailijan, Ernest Hemingwayn koti sekä museo.

Asu rannalla

Key Westissä lomaillessasi voit majoittua rannalla sijaitsevassa hotellissa, vain muutaman askeleen päässä ihanista uintiretkistä. Tjäreborgin valikoimassa on hotelleja, jotka sijaitsevat keskeisellä paikalla Key Westissä ja samalla myös lähellä rantaa. Tarjolla on sekä perheille sopivia hotelleja kuin myös eritasoisia luksushotelleja.

Suunnittele unelmalomasi

Key Westiin matkustat Tjäreborgin kautta reittilennoilla, jolloin päätät itse matkasi ajankohdan ja keston. Voit varata meiltä matkavarauksesi yhteydessä myös vuokra-auton. Autolla pääset vapaasti liikkumaan paikasta toiseen ja retkeilemään saarelta toiselle Floridan Keysin saarilla.

Hyvä tietää
 • Rantahotelleja
 • Yhdistelmämatkoja
 • Hotelleja keskustassa
 • Edullinen autonvuokraus
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Matkoja ympäri vuoden
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Key West

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
23°19°
8
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
24°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
25°20°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
26°22°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
28°24°
10
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°26°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°26°
9
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°26°
9
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°26°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
28°24°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
25°22°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
24°19°
7
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
Rannat
Florida Keys -saarilla on useita pienempiä rantoja. Suurin rannoista on kolmen kilometrin pituinen Smathers Beach ja yksi suosituimmista on Fort Zachary Taylor State Park Beach, joka sijaitsee Key Westissä.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan; esim. Chicagon kautta 13 t 20 min.

Näin matkustat tänne

Key Westiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla vuoden ympäri, ja voit itse päättää matkasi pituuden. Lento laskeutuu Miamin lentokentälle tai Key Westin lentokentälle.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Key Westin lentokentältä hotelleihin on noin 10 min (n. 4 km) muusta liikenteestä riippuen. Miamista automatka kestää n. 4 tuntia (n. 260 km).
Ruoka, juoma ja yöelämä
Key Westissä on laaja valikoima ravintoloita, joten kannattaa maistella paikallisia kala- ja äyriäisruokia, esimerkiksi paikallisia "Pink Shrimp"-katkarapuja. Ja toinen paikallinen erikoisuus on hapokas jälkiruoka Key lime pie.
Key Westissä on tarjolla monenlaisia huvituksia jokaiseen makuun. Huomioi, että baareihin, loungeihin ja klubeihin on 21 vuoden ikäraja.
Ostokset
Key Westissä on paljon erilaisia kauppoja, joissa myydään sekä paikallisia tuotteita että tunnettuja kansainvälisiä merkkituotteita. Duval Street -pääkadun varrella ja Mallory Square -torin laidalla on kauppoja vieri vieressä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Key Westissä on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja. Täällä voit kokeilla erilaisia urheilulajeja, esimerkiksi purjelautailua, leijasurffausta, snorklausta, sukellusta ja syvänmerenkalastusta. Suosittuja nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Mallory Square -tori, Ernest Hemingwayn koti sekä museo, Zachary Taylorin linnoitus. Ja täältä tehdään myös retkiä muille Florida Keys -saarille.
Kulkuyhteydet
Vuokra-auto on tavallisin tapa matkustaa ympäriinsä Floridan-lomalla. Täällä voi liikkua myös taksilla, mikä on yleensä hieman halvempaa kuin Suomessa.
Kohdefakta

Palvelumme

USA on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa koko oleskelun ajan, mutta suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen. Passin tulee olla koneellisesti luettava. Paluulentolippu joko Suomeen tai johonkin toiseen maahan tulee esittää pyydettäessä.

USA:han matkustavilla henkilöillä täytyy olla koko matkan ajan voimassa olevan passin lisäksi:
• voimassa oleva viisumi tai
• elektroninen ESTA-matkustuslupa tai
• pysyvään oleskelulupaan oikeuttava Permanent resident card (nk
.... Green Card)

Alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Myös kaksoiskansallisuuden omaavien henkilöiden tulee tarkistaa viisumin tarve Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Lisätietoja Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöstä p. (09) 616 250 sekä osoitteesta http://finland.usembassy.gov.

Sähköinen matkustuslupa ESTA
Jokaisella Yhdysvaltoihin matkustavalla tulee olla hyväksytty sähköinen matkustuslupa eli ESTA, jos matkustajalla ei ole viisumia tai Green Cardia. Myös lapsille on iästä riippumatta hankittava oma ESTA-hyväksyminen. ESTA-anomus tulee tehdä viimeistään kolme vuorokautta eli 72 tuntia ennen matkaa internetissä sivulla ESTA.
(Lomakkeesta on myös suomenkielinen versio). ESTA -hakemuksesta peritään 14 USD:n maksu, joka tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. ESTA:n hyväksymisestä saatu viitenumero on otettava talteen ja se on hyvä pitää matkalla mukana.

Matkustajan tiedot Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla
USA:n turvallisuusviranomaisilla on käytössä ns. Secure Flight-ohjelma, jolla kerätään lentovarausten avulla ennakkotietoja jokaisesta Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta muualle matkustavasta henkilöstä.
Lentovarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- täydellinen nimi kuten se on kirjoitettu passissa
- sukupuoli
- syntymäaika
- kansallisuus
- passin numero, voimassaoloaika ja myöntämispaikka
- osoitetiedot kotimaassa sekä osoitetiedot USA:ssa (ensimmäinen yö)
Tiedot on oltava varauksissa viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä ja voit lisätä ne lentovarauksellesi suoraan lentoyhtiöiden internetsivuilla. Tiedot eivät korvaa ESTA–hakemusta. Mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut edellä mainittuja tietoja tai hyväksyttyä ESTA- lomaketta, voidaan matkustus USA:han evätä.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Resort fee – ylläpitomaksu hotelleissa

Useissa Floridan alueen hotelleissa veloitetaan asiakkaalta paikan päällä ns. resort fee -maksu, n. 20-50 USD/huone/päivä. Maksu kattaa yhteiset palvelut, kuten WiFin, ja se on pakollinen kaikille vieraille. Tarkka summa ilmoitetaan saavuttaessa.

Valuutta ja maksaminen

USD. Eurocard, MasterCard ja VISA.

Aikaero

Aikaero Suomeen: - 7 tuntia

Sähkö

110 V, adapteri tarvitaan.

Kieli

Amerikan englanti

Lisävuoteet

Mikäli USA:ssa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size –vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit –vuoteessa, kahdessa queen size –vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Huomioithan, että USA:n hotelleissa on yleensä 21 vuoden ikäraja, mikä tarkoittaa, että ainakin yhden matkaseurueesta tulee olla vähintään 21-vuotias. Mahdollisista poikkeuksista voit tiedustella myyntivirkailijoiltamme numerosta 09 123 71.
Kirjautuessasi sisälle hotelliin luottokortiltasi tehdään katevaraus mahdollisia kuluja varten (esim. puhelin, ravintola jne.). Mahdolliset kulut veloitetaan kortiltasi kuitenkin vasta hotellista uloskirjautumisen yhteydessä. Matkalla on hyvä olla mukana luottokortti, sillä käteisellä voi maksaa hyvin harvassa hotellissa.
Useimmat hotellit on rakennettu 1950-luvulla. Paikallisten hotellien taso ei ole verrattavissa esim. Välimeren maiden hotelleihin (varsinkaan kahden ja kolmen tähden hotelleissa). Tv ja ilmastointi sisältyvät huoneiden perusvarustukseen.
Key Westin hotellit ja lähiympäristö eivät sovellu liikuntaesteisille. USA:ssa juomarahan antaminen on yleisesti tapana, ja tavanomainen summa on 15 prosenttia laskun loppusummasta. Yleisillä uimarannoilla ei saa ottaa aurinkoa yläosattomissa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku – Key West
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.